Posílení imunity po odebrání sleziny

Rotvajler
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2022 09:22
Bětuška

XXX.XXX.55.14

Dobrý den, fena RTW, 7 let. 3 týdny po odebrání sleziny (nález na sonu, naštěstí histologie OK, krvácení a hematomy). Krmím kombinovaně - ráno granule (Wolfsblut), večer má maso + přílohu + zeleninu. Někdy vařím, někdy syrové + kosti. Teď bere pouze vitamin B (hraniční hodnota) a dávám probiotika po ATB. Vet doporučila něco na posílení imunity, protože teď bude chybět ta slezina, která se o to dost stará. Chtěla jsem poprosit o vaše zkušenosti a doporučení přípravků na posílení imunity, něco jsem našla (např. barf balancer, Supradyn, Dromy imuno), ale netuším, co by se pro náš případ hodilo. Děkuji za vaše zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2022 09:31

Bětuška napsal(a):
Dobrý den, fena RTW, 7 let. 3 týdny po odebrání sleziny (nález na sonu, naštěstí histologie OK, krvácení a hematomy). Krmím kombinovaně - ráno granule (Wolfsblut), večer má maso + přílohu + zeleninu. Někdy vařím, někdy syrové + kosti. Teď bere pouze vitamin B (hraniční hodnota) a dávám probiotika po ATB. Vet doporučila něco na posílení imunity, protože teď bude chybět ta slezina, která se o to dost stará. Chtěla jsem poprosit o vaše zkušenosti a doporučení přípravků na posílení imunity, něco jsem našla (např. barf balancer, Supradyn, Dromy imuno), ale netuším, co by se pro náš případ hodilo. Děkuji za vaše zkušenosti.

Vet nedoporučila nic konkrétního? Obecně bez sleziny žijou i lidi docela slušně. Její funkci zastoupí játra a mízní uzliny. Pro dobrý pocit můžete zkusit cokoliv z toho, co jste napsala.

21.6.2022 09:46
Bětuška

XXX.XXX.55.14

Děkuji, tak já něco vyberu a občas jí nasadím nějakou kúru (přesně, abych měla lepší pocit)

21.6.2022 10:38

a krevni obraz ma v poradku? Slezina se nestara jen o imunitu.

21.6.2022 11:12
Bětuška

XXX.XXX.55.14

ano, předoperační vyšetření krve (rozšířené - geria a gastro) bylo v pořádku, jen snížené to B. S vet jsme domluvené, že zhruba 2 měsíce od operace uděláme kontrolní odběry, jak to vypadá a jestli ostatní orgány stíhají zastoupit.

21.6.2022 12:37
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

Na posileni imunity doporucujii beta glukan - vyzkouseno na starem nemocnem psovi, ktery se po nem hodne zvedl a vymizely nektere zdravotni neduhy, ktere mel, i na sobe (byvala jsem casto nemocna, rymicky, chripecky atd, infekce, ale po uzivani beta glukanu uz jen vyjimecne). Lze na toto tema dohledat studie na pubmedu, ktere prokazuji vyssi aktivitu IS po jeho uzivani.

Doporucil mi jej tehdy veterinar ve forme sirupu, ktery byl ale silene drahy, takze jsem si nasla ucinnou latku (prave beta glukan) a koupila normalni pilule pro lidi, ktere vychazi mnohem levneji.

Aktualne planuji nasadit kuru i aktualnimu pesanovi, u ktereho resime hotspoty. Nasla jsem cenove velmi priznivy beta glukan na MushGo - https://www.mushgo.cz/krmiva-hulin-beta-glukan-82-sypky-imunostimulator_z11511/ + mam v planu objednat toto - https://www.mushgo.cz/flying-dog-vitamins-minerals_z5185/ (zkusenost ale zatim nemam)

Moc drzime fence pesti, at se co nejrychleji zotavi a je zcela zdrava.

21.6.2022 12:53
Bětuška

XXX.XXX.55.14

Děkuji za Váš příspěvek. Tohle se mi zdá super, hlavně, že s tím máte dobrou zkušenost. Určitě to vyzkouším, v každém případě to neuškodí a i vzhledem k jejímu věku jsem už před tím uvažovala o nějakých podpůrných prostředích (občas, preventivně). Děkuji za přání zdraví a také přeji Vašemu psisku brzké vyhojení hostspotů.

21.6.2022 12:55
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

Chtela jsem jeste editovat muj predchozi prispevek, ale byla jste rychlejsi :)

Mohu jeste doporucit Silymarin. Ten ma taky spoustu pozitivnich ucinku a neda se s nim nic zkazit. Tez s nim mam jen ty nejlepsi zkusenosti a aktualne ho objednavam spolu s tim vyse uvedenym :)

https://www.mushgo.cz/mushgo-olej-z-ostropestrce_z8415/

21.6.2022 13:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a krevni obraz ma v poradku? Slezina se nestara jen o imunitu.

To jo, ale jako zásobárna erytrocytů a železa fungují i játra. A u psa, který žere i červené maso a právě ta játra, bych se nebála. Ale udělat KO samozřejmě ničemu nevadí.

21.6.2022 13:13
Bětuška

XXX.XXX.55.14

Moc díky! Mrkla jsem na ten odkaz beta glukanu a myslím, že je to přesně to, co jsem si přestavovala. Takže se budu Vámi inspirovat a udělám nákup + ten ostropestřec, ať jsou játra v kondici. Pro mě super, že už to máte všechno oblídnuté a já se jen svezu.

Dám pak vědět, po kontrolních odběrech, jak to vypadá a jestli fenka vše zvládá.

Přeji krásný den.

21.6.2022 13:18
Bětuška

XXX.XXX.55.14

To jo, ale jako zásobárna erytrocytů a železa fungují i játra. A u psa, který žere i červené maso a právě ta játra, bych se nebála. Ale udělat KO samozřejmě ničemu nevadí.

Ano, to vím, takže dostává hovězí poměrně často, jen ty játra musíme omezovat, protože i po uvaření je někdy hůře tráví. Tak proto chci ten jeden KO nechat udělat, abych měla jistotu, že má v krmení vše, co potřebuje.

21.6.2022 14:13

PumaCZ napsal(a):
Chtela jsem jeste editovat muj predchozi prispevek, ale byla jste rychlejsi :)

Mohu jeste doporucit Silymarin. Ten ma taky spoustu pozitivnich ucinku a neda se s nim nic zkazit. Tez s nim mam jen ty nejlepsi zkusenosti a aktualne ho objednavam spolu s tim vyse uvedenym :)

https://www.mushgo.cz/mushgo-olej-z-ostropestrce_z8415/

ten olej silymarin neobsahuje..

21.6.2022 14:31
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

ten olej silymarin neobsahuje..

Proc myslis? Vzdyt je lisovany za studena primo ze semen.

Jako jasne, Barusakovi, ktery to mel primo na jatra, jsem kupovala tohle - https://doplnky-stravy.heureka.cz/davinci-silymarin-duo-t90-tablet/#prehled/ , ale i olej by preci mel mit urcite mnozstvi silymarinu, ne?

21.6.2022 14:35
janaa

XXX.XXX.174.173

PumaCZ napsal(a):
Proc myslis? Vzdyt je lisovany za studena primo ze semen.

Jako jasne, Barusakovi, ktery to mel primo na jatra, jsem kupovala tohle - https://doplnky-stravy.heureka.cz/davinci-silymarin-duo-t90-tablet/#prehled/ , ale i olej by preci mel mit urcite mnozstvi silymarinu, ne?

V oleji je ho jen malé množství. Tady je to např vysvětlené https://www.vasbylinkar.cz/caj-olej-tluceny-plod-jaky-ostropestrec-uzivat/?gclid=EAIaIQobChMIn_yS48a--AIVganVCh05_gX_EAAYASAAEgIXk_D_BwE
Nejlepší je drcený plod,ale na běžné použití jsou prostě nejlepší přípravky s výtažkem

21.6.2022 14:39
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

janaa napsal(a):
V oleji je ho jen malé množství. Tady je to např vysvětlené https://www.vasbylinkar.cz/caj-olej-tluceny-plod-jaky-ostropestrec-uzivat/?gclid=EAIaIQobChMIn_yS48a--AIVganVCh05_gX_EAAYASAAEgIXk_D_BwE
Nejlepší je drcený plod,ale na běžné použití jsou prostě nejlepší přípravky s výtažkem

Ano, je ho tam male mnozstvi, ale nejaky tam je, takze jako dlouhodoby vyzivovy doplnek si myslim, ze ten olej bude uplne v pohode. Obsahuje vice prospesnych slozek nez jen Silymarin :)

"Při regeneraci jater bude efekt z užívání ostropestřecového oleje nízký. Olej z ostropestřce (jako zdroj mastných kyselin a vitamínu E, ne však silymarinu).."

21.6.2022 14:42

PumaCZ napsal(a):
Ano, je ho tam male mnozstvi, ale nejaky tam je, takze jako dlouhodoby vyzivovy doplnek si myslim, ze ten olej bude uplne v pohode. Obsahuje vice prospesnych slozek nez jen Silymarin :)

"Při regeneraci jater bude efekt z užívání ostropestřecového oleje nízký. Olej z ostropestřce (jako zdroj mastných kyselin a vitamínu E, ne však silymarinu).."

ze tam nejaky je je jen zbozné prání.
jinak by to bylo uvedene ve slozeni

a to neni nic proti podavani tohohle oleje -obecne.
to je jen konstatovani, ze to neni zdroj silymarinu.

21.6.2022 14:51
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

ze tam nejaky je je jen zbozné prání.
jinak by to bylo uvedene ve slozeni

a to neni nic proti podavani tohohle oleje -obecne.
to je jen konstatovani, ze to neni zdroj silymarinu.

Mas pravdu, u zadneho oleje se vubec nezminuje obsah silymarinu. Myslela jsem, ze ma nizky obsah, ale ne, ze tam neni zadny. Diky za upozorneni :)

21.6.2022 15:07

Nora vesele žije bez sleziny už půl roku a nic speciálního nepřidávám.

21.6.2022 15:08

Nora vesele žije bez sleziny už půl roku a nic speciálního nepřidávám.

Můj muž žije vesele bez sleziny už 25 let a taky nic nikdy nebral.

21.6.2022 18:28
Terven

XXX.XXX.110.191

PumaCZ napsal(a):
Mas pravdu, u zadneho oleje se vubec nezminuje obsah silymarinu. Myslela jsem, ze ma nizky obsah, ale ne, ze tam neni zadny. Diky za upozorneni :)

Ten olej mà plno benefitů, o tom žádná. Pokud vám ale jde přímo o heoatoprotektivní účinek silymarinu, je nejlepší nějaký preoarát s jeho koncentrovaným výtažkem. Semen by bylo třeba sníst poměrně hodně a to může u psa činit problém, trávicí obtíže zejména.

21.6.2022 18:47
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

Terven napsal(a):
Ten olej mà plno benefitů, o tom žádná. Pokud vám ale jde přímo o heoatoprotektivní účinek silymarinu, je nejlepší nějaký preoarát s jeho koncentrovaným výtažkem. Semen by bylo třeba sníst poměrně hodně a to může u psa činit problém, trávicí obtíže zejména.

Nejde, chci ho jen jako doplněk stravy kvůli těm Hachiho vracejícím se hotspotům. Dneska jsem mu objevila zase nový :((

21.6.2022 19:23
janaa

XXX.XXX.174.173

PumaCZ napsal(a):
Nejde, chci ho jen jako doplněk stravy kvůli těm Hachiho vracejícím se hotspotům. Dneska jsem mu objevila zase nový :((

Dejte vědět,jestli ten betaglukan pomůže. Občas se mě někdo ptá,co dávat,ale já naštěstí s hotspoty mám nulovou zkušenost

21.6.2022 20:36

Ať nezakládám nové téma, mohla bych též moudré hlavy poprosit o radu? Máte nějaký tip na osvědčený přípravek s lichořeřišnicí? Byla mi doporučena pro psa s chronickým selháváním ledvin, na netu jsem našla pár výrobků. Osobní zkušenost je osobní zkušenost. Díky.

21.6.2022 20:42
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

janaa napsal(a):
Dejte vědět,jestli ten betaglukan pomůže. Občas se mě někdo ptá,co dávat,ale já naštěstí s hotspoty mám nulovou zkušenost

Urcite dam, ale bude to chvilku trvat :)

21.6.2022 20:46
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

Ať nezakládám nové téma, mohla bych též moudré hlavy poprosit o radu? Máte nějaký tip na osvědčený přípravek s lichořeřišnicí? Byla mi doporučena pro psa s chronickým selháváním ledvin, na netu jsem našla pár výrobků. Osobní zkušenost je osobní zkušenost. Díky.

Mam super zkusenost s tinkturama (alkoholovymi) primo z lekarny. Trpela jsem desne na zanety mocovych cest a tohle hodne pomaha, pokud to podchytnu vcas. Skoro vzdy jsem se pak obesla bez ATB. Ale je to alkohol, tak nevim, jak moc vhodne pro psa to je..
Uzivam jiz roky, ale ne preventivne, jen pri obtizich.

https://www.drmax.cz/topvet-lichorerisnice-tinktura-kapky-100ml

Pejskovi drzime tlapky a pesti!

21.6.2022 20:49
janaa

XXX.XXX.174.173

Koupila bych tinkturu bez alkoholu

21.6.2022 20:56

PumaCZ
Díky, lepší by bylo něco bez alkoholu, na tuhle tinkturu jsem taky koukala, známá si ji taky pro sebe chválila. Pes je dlouhodobě pod vet kontrolou, rozbory krve a moči, dneska právě vetka navrhla lichořeřišnici coby bylinkovou podporu (pes bere Pronefru). Tak spíš hledám něco ověřeného "psího".
Držím palce Hatchimu, ať hotspoty zmizí.

21.6.2022 20:58

janaa napsal(a):

Souhlas. A jakou, o to mi jde.

21.6.2022 21:01
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

PumaCZ
Díky, lepší by bylo něco bez alkoholu, na tuhle tinkturu jsem taky koukala, známá si ji taky pro sebe chválila. Pes je dlouhodobě pod vet kontrolou, rozbory krve a moči, dneska právě vetka navrhla lichořeřišnici coby bylinkovou podporu (pes bere Pronefru). Tak spíš hledám něco ověřeného "psího".
Držím palce Hatchimu, ať hotspoty zmizí.

A co tedy v tabletach? A dekujeme!

https://www.benu.cz/lichorerisnice

21.6.2022 21:11
janaa

XXX.XXX.174.173

Souhlas. A jakou, o to mi jde.

Salvia paradise má obecně ty přípravky kvalitní. Nemám zkušenost přímo s lichořeřišnicí,ale kdybych kupovala,tak s klidem od nich

21.6.2022 21:46

janaa napsal(a):
Salvia paradise má obecně ty přípravky kvalitní. Nemám zkušenost přímo s lichořeřišnicí,ale kdybych kupovala,tak s klidem od nich

Fajn, díky moc, Salvii jsem měla na seznamu.

8.7.2022 12:11
PumaCZ

XXX.XXX.255.77

Vytahuji jeste tema, kdyby to nekoho jeste zajimalo :)

Dnes jsme byli na veterine a krome toho vyse uvedeneho nam byl na posileni imunity a boji proti hotspotum doporuceny jeste pupalkovy olej.
Jdu ho hned objednat a uvidime, zda bude mit nejakky efekt :)

8.7.2022 16:59

PumaCZ napsal(a):

Dnes jsme byli na veterine a krome toho vyse uvedeneho nam byl na posileni imunity a boji proti hotspotum doporuceny jeste pupalkovy olej.

pro masožravce je vhodnější olej lososový, pupalkový si nechte pro sebe.

princip účinku naprosto totožný.

8.7.2022 18:08
Ouško4

XXX.XXX.225.15

PumaCZ napsal(a):

Adélko, a odkud ho bereš?
Já bych si taky objednala.

8.7.2022 18:26
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Pupalkový olej,
z lékárny
drahý,
feně VELMI chutnal.

8.7.2022 19:01
PumaCZ

XXX.XXX.255.77

pro masožravce je vhodnější olej lososový, pupalkový si nechte pro sebe.

princip účinku naprosto totožný.

Kdyz on Hachi lososovy nemuze kvuli alergii :/ Mame objednany rybi olej z bilych sladkovodnich ryb (ty muze) + ostropercovy + jsem myslela tenhle. Je hubenour, tak mu ten olej sam o sobe prospeje. Teda, v mnozstvi, aby se po nem nepoto :D
A ma byt super na srst a kuzi, takze kdyby mu pomohll v boji proti hotspotum, tak do nej veliice rada investuji.

Jeste me napadl Lysin, ale zatim jsem si o tom niic neprocitala. Muze byt psovi prospesny?

8.7.2022 19:04
PumaCZ

XXX.XXX.255.77

Ouško4 napsal(a):
Adélko, a odkud ho bereš?
Já bych si taky objednala.

Chtela jsem vzit tenhle, ale asi ti to moc nepomuze :)

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B00QT9VN9S/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

8.7.2022 19:12

PumaCZ napsal(a):
Kdyz on Hachi lososovy nemuze kvuli alergii :/ Mame objednany rybi olej z bilych sladkovodnich ryb (ty muze) + ostropercovy + jsem myslela tenhle. Je hubenour, tak mu ten olej sam o sobe prospeje. Teda, v mnozstvi, aby se po nem nepoto :D
A ma byt super na srst a kuzi, takze kdyby mu pomohll v boji proti hotspotum, tak do nej veliice rada investuji.

Jeste me napadl Lysin, ale zatim jsem si o tom niic neprocitala. Muze byt psovi prospesny?

lysin je normálně všude.

8.7.2022 21:54

PumaCZ napsal(a):

alergie by snad mela byt na bilkovinu, ne na tuk, ne?

8.7.2022 22:16
PumaCZ

XXX.XXX.255.77

Hachi mma reakcii i na lososovy olej a predchozi NO s alergii na kureci mel reakci na granule konzervovane kurecim tukem, takze asi tak..

8.7.2022 22:52

PumaCZ napsal(a):
Hachi mma reakcii i na lososovy olej a predchozi NO s alergii na kureci mel reakci na granule konzervovane kurecim tukem, takze asi tak..

o kvalite lososoveho oleje si myslim svoje.
ale fakticky alergie na olej neexistuje. intolerance ano

9.7.2022 08:03

Alergie může být na cokoliv.

9.7.2022 08:11

Alergie může být na cokoliv.

Chicken fat is safe for dogs with chicken allergies because fat doesn't contain any protein. Without protein, the immune system doesn't identify anything as an antigen, and the dog doesn't suffer allergy symptoms.

9.7.2022 11:51

Pupalkový olej jsem měla od Karel Hadek, ale pro sebe, myslím, že pro psa je zbytečný, bez účinků
https://www.aromakh.cz/pupalkovy-rostlinny-olej-l
Lososák jsem jednou měla od Grizzly a ještě jeden, nevím jaký, už nedávám, dávám kril.

9.7.2022 12:20
PumaCZ

XXX.XXX.255.77

Pupalkový olej jsem měla od Karel Hadek, ale pro sebe, myslím, že pro psa je zbytečný, bez účinků
https://www.aromakh.cz/pupalkovy-rostlinny-olej-l
Lososák jsem jednou měla od Grizzly a ještě jeden, nevím jaký, už nedávám, dávám kril.

No, hodne jsem si o tom pupalkovem oleji pri pouziti u psu hledala a minimalne se vetsina uzivatelu shodla, ze psi alespon tolik nelinaji. Takze ho zkusime :)

9.7.2022 14:17

Já nevím, nemám zkušenosti u psa, třeba pomůže, ale je fakt, že na lidskou kůži má dobré účinky. Mě vyhojil takovou dermatitidu na obličeji, kožní řekla, že je to ekzém, chtěla napsat kortikoidy, ty jsem odmítla a používala tu pupalku. jsem si i zobla i vnitřně. A zmizelo to, od té doby zatím nic.

10.7.2022 09:13

Kupuju pro psa tuhle lichořeřišnici bez alkoholu.
Je konzervovaná glycerinem. Dávám 7-10 dní v počátku, když se o bělouše něco pokouší a zabere dobře. Vyblizuje ji ochotně z dlaně a pak její kyselost zapije vodou. Sobě beru od paní Podhorné s alkoholem...mají i na grizllym

12.7.2022 22:33
fikovnice

XXX.XXX.135.145

janaa napsal(a):

Tinktura je ze své podstaty lihový roztok...
Takže spíše jinou LF (lékovou formu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík