KristynaBulovaa

XXX.XXX.243.51
Dobry den,
mam ani ne 4mesicniho jezevcika a vcera poprve zacal venku znackovat. Je pri tom celkem roztomily, protoze jeste nezveda nohu, ale priklekne si pri tom.
Nicmene se chci zeptat, jestli to neni brzy? Vsude se pise, ze to zacina ve veku kolem jednoho roku, tady kdyz pes dosahne pohlavni dospelosti.
Ne ze by mi to vadilo, mozna dospiva rychleji nebo mame v okoli harajici fenky, ale zajima me, jestli se s tim setkalo vice lidi.
Diky predem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"vcera poprve zacal venku znackovat. Je pri tom celkem roztomily, protoze jeste nezveda nohu, ale priklekne si pri tom."
a jak tedy normálně čurá?
odlišně od tohoto "značkování......
KristynaBulovaa

XXX.XXX.18.34
ne neni to casto, jen jsem si vsimla, ze treba vcera u vchodu do parku to ocuchal, pridrepnul si tam a taky to trosku ocural, ale opravdu jen malinko, jako znacka. Jinak ze by mel nejake caste nutkani ze zdravotnich duvodu to ne.
Vcera takovouhle znacku udelal trikrat, pred domem, pred parkem a na lampe. (s casovym odstupem nekolika hodin)
Vcera jsme taky poprve potkali harajici fenu, ale znacku udelal i den predtim. Mozna ji citil v okoli...
Jen mi pripada na tohle jeste maly, proto cekam jestli nekdo napise, ze mu stene taky znackovalo brzy...
KristynaBulovaa
napsal(a):
ne neni to casto, jen jsem si vsimla, ze treba vcera u vchodu do parku to ocuchal, pridrepnul si tam a taky to trosku ocural, ale opravdu jen malinko, jako znacka. Jinak ze by mel nejake caste nutkani ze zdravotnich duvodu to ne.
Vcera takovouhle znacku udelal trikrat, pred domem, pred parkem a na lampe. (s casovym odstupem nekolika hodin)
Vcera jsme taky poprve potkali harajici fenu, ale znacku udelal i den predtim. Mozna ji citil v okoli...
Jen mi pripada na tohle jeste maly, proto cekam jestli nekdo napise, ze mu stene taky znackovalo brzy...
Já měla zatím celý život jezevčí holky. Teď mám poprvý kluka, ale nenapadlo mě přemýšlet v jeho čtyřech měsících, jestli čurá nebo značkuje . Možná i proto, že mám jezevčíky 4 ( 2 fenky a 2 kluky), tak nemám tolik času pozorovat každýho zvlášť

"Vsude se pise, ze to zacina ve veku kolem jednoho roku, tady kdyz pes dosahne pohlavni dospelosti."
tím se bude myslet zvedání nohy
tu zvedalo moje aktuální zviřátko někde ve 3 měsících

KristynaBulovaa
napsal(a):
Dobry den,
mam ani ne 4mesicniho jezevcika a vcera poprve zacal venku znackovat. Je pri tom celkem roztomily, protoze jeste nezveda nohu, ale priklekne si pri tom.
Nicmene se chci zeptat, jestli to neni brzy? Vsude se pise, ze to zacina ve veku kolem jednoho roku, tady kdyz pes dosahne pohlavni dospelosti.
Ne ze by mi to vadilo, mozna dospiva rychleji nebo mame v okoli harajici fenky, ale zajima me, jestli se s tim setkalo vice lidi.
Diky predem.
Kde všude? V jednom roce je pes už dávno pohlavně dospělý, kór malého plemene.

A je to fakt značkování, když ještě nezvedá nohu?
KristynaBulovaa

XXX.XXX.18.34
tak bych jen rada upresnila, ze po dnesku je to jiste znackovani - pri prochazce oznackoval lampu se zvednutou nohou (je to pred domem, kde jsme vcera potkali harajici fenku). To bylo jedine, co zatim dnes oznackoval.
Je mozne, aby pes predcasne dospel?

KristynaBulovaa
napsal(a):
tak bych jen rada upresnila, ze po dnesku je to jiste znackovani - pri prochazce oznackoval lampu se zvednutou nohou (je to pred domem, kde jsme vcera potkali harajici fenku). To bylo jedine, co zatim dnes oznackoval.
Aha. Každý je jiný, možný to asi je. Každopádně bych mu nedovolovala očůravat všechno. Čerti mě berou, když vidím, jak páník čeká, až pes očůrá zděný plot, případně roh baráku.
KristynaBulovaa

XXX.XXX.243.51
V Praze je tohle pomerne slozite, ocurane je totiz vsechno. Navic ho ted ucim spoustu dalsich veci, ktere maji prioritu hlavne kvuli jeho bezpecnosti, tohle jsem cekala, ze prijde az pozdeji. Zase ho nechci zasypavat prikazy, aby si ten steneci vek vubec uzil, takze uvidime kam se to bude smerovat.

KristynaBulovaa
napsal(a):
To není předčasně.