Zdravím,
Mám otázku. Každý den venčíme našeho psího důchodce kolem vsi, je bez vodítka, ale vždy s ním někdo jdeme a hlídáme ho, takže bez dozoru není. Teď ho ale napadl pes, který utekl majitelům. Má dost velké zranění, ale když jsme za nimi šli, tak nás poslali prakticky do háje, že ho nemáme na vodítku (což by v tu chvíli stejně nepomohlo) a že tam s ním nemáme chodit, přitom chodíme na ves ne na soukromý pozemek.
Jak tuhle situaci řešit?
Předem děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Těžko říct, poraďte se s policií.
Záleží zda a jak má zpracovaný volný pohyb psů Vaše vesnice, je teoretické možné, že jste byli na místě, kde pes mohl být bez vodítka. Každopádně když budu vycházet ze situace, že Váš pes měl být zabezpečený na vodítku, tak Vám sice hrozí nějaká menší pokuta, ale škoda Vám stejně vznikla a tu by měli proplatit dotyční majitelé psa. Nenechal bych to být, raději bych zaplatil pokutu, ale dotyční by měli proplatit veškeré náklady na léčení Vše dokumentujte, kopii každé faktury jim zašlete, aby byli obeznámeni a především nahlašte napadení na policii, co nejdříve.

jak píše molok
před spoustou let nám naši fenku bsp napadl rr. já měla fenu odloženou před domem, kde jsem dceru vyzvedávala ze soukromé školičky (odložení měla opravdu 100%) a rr vyběhl ze vrat sousedního domu a zakousl se do ní. paní majitelka nejdřív řešila že můj pes nebyl na vodítku-což jsem uznala s tím, že jí to nejspíš zachránilo život a že její pes taky nebyl na vodítku, takže pokud budem řešit přes policii budeme mít pokutu obě a stejně bude platit léčbu. večer jsme tam byli znovu s manželem a první fakturou (malá nebyla,fena strávila 2,5h na sále) a vše proplatili

nechodit tam