Dobrý den všem,
otvírám toto téma ze zvědavosti. Kdo Vám hlídá psa, pokud jedete například někam na víkend, na dovolenou a pejska s sebou vzít nemůžete, nechcete? Jak vaši psi zvládají hlídání jiným člověkem, odloučení od Vás a na jak dlouho jste je kdy nechali? Stalo se někdy, že by po návratu byl nějaký problém, např. že začal být na vás pes více fixovaný případně se rozjela i separačka? U nás hlídají moji rodiče (jsou už starší, já sama mám 2 děti v pubertě). Zatím tedy jsme nechali přes noc jen jednou, ale víckrát na odpoledne. To spíše tréninkově, aby pak přes noc neměla problém a byla na ně zvyklá. Měla jsem trochu obavu, zda nebude tesknit, ale fenka to zvládla na pohodu. Jsou jí necelé dva roky. Do budoucna bych ji chtěla občas nechat našima pohlídat i na delší dobu. Třeba týden pokud pojedeme na hory nebo kdybychom chtěli letadlem k moři. Zatím jsme ji všude s sebou brali a budeme i letos v létě. Já osobně s tím mám trošku problém, že se bojím ji někomu svěřit kromě rodičů, proto mě zajímá jak to mají ostatní. Ale jelikož to zvládla dobře dva dny, tak doufám, že týden už takový problém nebude. Děkuji za vaše zkušenosti
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jelikož máme tři, tak k nim vždy "najmu" pečovatelku, která bydlí u nás. Tzn. psí gerontky jsou ve svém a v klidu (my jim nechybíme) a je o ně postaráno. A pečovatelé si u nás udělají dovolenou.
My si hlídáme v rodině.
Tento víkend zrovna.
To bylo strachu, samozřejmě ze
strany majitelky.
Fena si užívala luxusní dovolenou.
Na "týrání" doma, v bytě si ani nevzdechla.
Měla spoustu zážitků na zahradě (koťata)
a "hlídači" se jí věnovali.
Se svými domů odcházela váhavě
Podotýkám, že hlídání neprobíhalo u nás, ale u sestry.
Praktikujeme to tak už roky. (v rodině)
.

Tak u nás hlídali děda s babi.....měli jsme baráky naproti sobě přes silnici a chrťák byl raději doma, než u nich, takže přes den za ním byli třeba 4x, poseděli s ním na zahradě, koukli na televizi a spal už potom sám doma.
Jinak teď kdyby jsme s manželem někam jeli, tak doma je syn, co se postará nebo by přinejhorším přijela dcera.....

Kdybych měla psa, hlídala by především máti. Jsme od sebe dva baráky, takže by nebyl problém, beztak by tam pes nejspíš pobýval po dobu, kdy jsem v práci. Kdyby máti nemohla, tak holky od koní - to by určitě nebyl problém, a myslím, že i včetně toho nastěhování ke mně do bytu třeba na týden
Kočku mi chodí kontrolovat máti, když jsem skutečně 14 dní v kuse pryč. A to spíš kvůli vlastnímu svědomí, než že bych ji žádala :-) Kocour si doma poradí, bývá 10-14 dní sám minimálně dvakrát do roka.
Ale na ty návštěvy, kam jezdím, bych si mohla psa brát s sebou. Jen pokud by nedával kočky, musel by být v místě pobytu omezen (jako bytový by to jistě přežil). Dovolená jako zahraniční nejspíš nehrozí.
brnk04

XXX.XXX.250.54
U nás se vybírá dovolená podle psa. Letos je marod . Takže bude dovolená na zahradě u bazénu.
Mně zatím psiska a zvěřinec hlídali jen tříkrát. Mamka se střídala s bratrem, psi zůstali u mě v bytě jak jsou zvyklí. Bála jsem se, že by u mamky na zahradě rozryli úplně všechno Čubině jsou čtyři a zrzounovi dva roky, takže se vlastně snažím jinak brát psiska všude s sebou nebo dovolený prostě nemám a nevadí mi to Naštěstí se nechají vyvenčit kdyžtak kýmkoliv, jednou venčil kamarád, kterýho v životě neviděli a nijak poznamenaný z toho nejsou a kamarád taky ne
Já osobně s tím mám trošku problém, že se bojím ji někomu svěřit kromě rodičů, proto mě zajímá jak to mají ostatní
Tak já to mám dost podobně . Psovi bude 7 a za tu dobu byl na hlídání cca 4x, a to maximálně na tři dny (když jsme byli na fesťáku, jinak na dovolené jezdí s námi), feně je 3,5, hlídaná byla jednou na víkend. U psa je to složitější, protože má komplikovanější povahu a fakt ho nemůžu dát na hlídání jen tak někomu, a upřímně bych ho nikomu jinému než tátovi hlídat nedala. To z toho důvodu, že pes tátu zná a bere, a stejně tak táta zná psa a ví, co od něho může čekat. Dvakrát byl na hlídání u táty (kde to dobře zná) a naposledy táta hlídal u nás, což bylo lepší. Pes to bral v pohodě, jen vítání bylo bouřlivé. Fena, která je vcelku bezproblémová, a na hlídání bych si určitě mohla vybírat z větší skupiny lidí, tak paradoxně snášela hlídání hůř. Byla u prarodičů, kde to taky znala, ze začátku dost tesknila... No a co je od té doby jinak je to, že ať jsme kdekoli na návštěvě, tak semnou fena chodí i na záchod a nehne se ode mně . Dřív v pohodě třeba někde spala a ani extra neregistrovala, že jsem odešla z místnosti, od toho hlídání to nehrozí, je okamžitě připravena jít, abychom ji tam náhodou zase nenechali... Delší hlídání nebo dovolené neřeším, to prostě psi jezdí s námi, pokud bude někdy potřeba hlídat na víkend, tak to udělám tak, že naši přijedou sem a pohlídají oba psy u nás doma.
S hlídáním mám ale problém hlavně já, týden bych nedala, neužila bych si to . Kdybych měla na hlídání hledat někoho jiného, tak bych se snažila hledat takového člověka, který má zkušenosti se stejnými psy jako mám já, ale navíc bych ho musela dobře znát, věřit mu.
Jinak ale až někdy budu mít další štěně, tak mám určitě v plánu ho na hlídání více zvykat už od mala.
Marcelaamax
Jinak ale až někdy budu mít další štěně, tak mám určitě v plánu ho na hlídání více zvykat už od mala.
abych ho pak stejně nikam hlídat nenechala, protože to nepřežiju. Takhle to mám taky a proto padla vysněná dovolená ve Skotsku na tři neděle. Neuměla jsem si představit, že je prostě někde nechám - hlídala by kamarádka, kterou znají a která je zodpovědná. ale já bych si to Skotsko neužila, vím to, znám se. Všechny dovolené jezdí psi s námi.
Zrzavci
napsal(a):
Marcelaamax
abych ho pak stejně nikam hlídat nenechala, protože to nepřežiju. Takhle to mám taky a proto padla vysněná dovolená ve Skotsku na tři neděle. Neuměla jsem si představit, že je prostě někde nechám - hlídala by kamarádka, kterou znají a která je zodpovědná. ale já bych si to Skotsko neužila, vím to, znám se. Všechny dovolené jezdí psi s námi.
Jo, já to mám úplně stejně . Kvůli dovolené bych psy prostě hlídat nedala, všechny dovolené plánujeme s ohledem na psy, a fakt si nedokážu představit jet na dovolenou bez psů . Veškeré to hlídání, na které bych chtěla další případné štěně připravit se týká těch fesťáků, protože tam psy fakt tahat nebudu, a bylo by to maximálně 2-3krát do roka a max. na dva dny .
Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to má takhle , protože už jsem několikrát slyšela, jakej jsem blázen, a že není normální, že kvůli psům třeba nikdy nikam na dovolenou nepoletím . A nevysvětlím, že ale mně to vůbec nevadí .
marcelaamax
napsal(a):
Jo, já to mám úplně stejně . Kvůli dovolené bych psy prostě hlídat nedala, všechny dovolené plánujeme s ohledem na psy, a fakt si nedokážu představit jet na dovolenou bez psů . Veškeré to hlídání, na které bych chtěla další případné štěně připravit se týká těch fesťáků, protože tam psy fakt tahat nebudu, a bylo by to maximálně 2-3krát do roka a max. na dva dny .
Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to má takhle , protože už jsem několikrát slyšela, jakej jsem blázen, a že není normální, že kvůli psům třeba nikdy nikam na dovolenou nepoletím . A nevysvětlím, že ale mně to vůbec nevadí .
No ano, psi jsou prostě součástí našich životů. A já si to neumím dost dobře představit, jak by to bylo, kvůli nějaký slaný vodě to neudělám vůbec a nakonec ani to Skotsko ne, protože ano dalo by se asi jet autem - no ne asi, určitě , ale pro ně by to bylo šíleně dlouhý a pro manžela, jako řidiče taky, tak co by z toho měli. Skotsko bylo moje vysněný, po mnoho let, ale tak nějak všechno má svůj čas a když ten pomine, tak prostě pomine. A taky.....nějak nechci ztratit ten čas, co s nimi trávím, je moc krátkej na můj vkus. Teď jsou čokle tři, tak to už bude vůbec vyloženě výzva, jak to vymyslet, kde by nás vzali :-)
Jo jen ještě aby nedošlo k nedorozumění - nemám nic proti někomu, kdo si dá psy třeba na 14 dní na hlídání (ke spolehlivé osobě) a letí si na dvoču k moři,, v pohodě, co by ne. U jiných lidí to beru úplně v pohodě, přijde mi to normální, ale u sebe si to nedokážu vůbec ani představit, a prostě nechci .
Hele my jsme o víkendu byli na svatbě, psi ráno dlouho procházku, pak dopoledne ještě trénink, vylítat, zavařit hlavu... po obědě psi domů a my odjížděli...Bylo to pár km od baráku, cca v 18 hod. jsem je dojela vyvenčit a proběhnout po zahradě, jela jsem zpátky a vrátili jsme se kolem 22. Takže psi byli všehovšudy doma samy 9,5 hodiny, s tím, že po cca 5 hodinách byli vyvenčení a protáhnutí, předtím unavení, a já už měla normálně trochu výčitky . Psi si doma samozřejmě spokojeně chrápali a byli úplně v pohodě . Jen tím jak mám člověk HO, a už vůbec není zvyklý, že by psi byli samy, tak to tak nějak hůř nese, teda já určitě ... A to jsem se nemohla ani před nikým zmínit, protože by to asi těžko někdo pochopil , dost lidí se divilo i tomu, že je vůbec jedu venčit. Ale to jsem zase odběhla trochu jinam, to jen k tomu, jestli už to není nějaká diagnóza .

jak známo, naše dogy jsou cestovací. Dovolená se plánuje s ohledem na ně - takže málo velkých měst, hodně přírody. Málo vedra, hodně mimosezónních akcí. Zvládaly zatím všechny, za 14 dní si řekneme, jak zvládnul první "velkou akcičku" Yoda.
Doga je mamut - a pořizovali jsme si už tu první s tím, že je to náš závazek a naše "životní komplikace". Na dovolené bez psa jsme byli jen dvakrát - vždy když mladá byla na vejšce a hlídali se s Xerdou o zkouškovém navzájem
Naštěstí Pepa výborně a rád a v poklidu řídí - a tak jsme s psisky zvládli výpravy od Sicílie po Skotsko, od moře po vrcholky Alp... Je poměrně hodně států Evropy, kde naše dogy tlapky otiskly...

marcelaamax
napsal(a):
Mám to stejně, psi jezdí s námi. Loni jsem ani na dovču nejela, protože poloslepému starouškovi už neznámé prostředí nedělá dobře. Letos už jsme to tak přímo naplánovali a zbytek rodiny vyráží tam, kam bychom se psy nemohli, a já budu se všemi třemi doma. Předpokládám, že je to starouškovo poslední léto, už na tom není moc dobře, tak mu svojí dovolenou ráda věnuji.

Není nad to, když stojíte na London Bridge a volá vám hlídačka, že pes rozebral plot a je u souseda na zahradě...

marcelaamax
napsal(a):
No my jezdili na dovolenou k moři bez psa, když byli děti menší a měli jsme chrťáka...teda za celý jeho život, jsme byli 4x a to teda fakty bydlel doma a docházeli k němu rodiče manžela. Jako oni by s ním byli i celý den, ale bylo to zbytečný, chrťák byl zvyklej si po ránu tak 6 hodin pospat, pak už chodily děcka ze školy.
Naopak mi pak děda říkal, že když šel ráno venčit, tak psa nemohl vytáhnout z pelechu a já se ptám v kolik chodil na první venčení...prej v půl šestý ráno...a chrťák teda rozhodně nebyl ranní ptáče.
My s manželem nejsme moc dovolenkový nátury, takže se fakty jezdilo kvůli dětem, pak jak už se dostaly do puberty, tak neměly zájem o rodinnou dovolenou.
Musím říct, že obecně jsem asi za exota, když se mě někdo zeptá, kam pojedu na dovolenou a já řeknu, že nikam, že budu doma s pejskama.....pak následuje údiv jakože "vy nejezdíte na dovolenou?? A to jako fakt budete doma??"
Nikdo nechápe, že to je prostě moje volba, protože mi to tak vyhovuje.
To samý, když mám třeba týden dovču...a pak dotaz co jsi dělala o dovolené a já "no byla jsem s pejskama"......
Asi kdybych bydlela v bytě, tak bych uvažovala o dovolené, ale spíš kvůli psům...třeba pronajmout nějakou chalupu v hezkém koutu republiky, ale takhle?? Zahradu mám a když budeme chtít výletovat, tak to se dá i se základnou doma.

Když jsem měla psa/psy a kluci byli děti, tak hlídala moje mamka nebo jsme vzali psa s sebou. Byly to dovolené v tuzemsku. Když od nás manžel odešel, tak jsem konečně s klukama vyrazila k moři a hlídala moje mamka. U ní na zahradě s jejími psy. Pak, když už kluci se mnou nechtěli jezdit, hlídali oni. V té době mamka s manželem nikam nejezdila, budovalo se na zahradě.
Pak se karta obrátila, mamka po nějakém čase po smrti manžela začala jezdit se stejně starými kamarády na dovolené a různé několikadenní výlety a hlídala jsem já u ní na zahradě. Stejně tak když byla v nemocnici.
Cizímu, tedy psímu hotelu, bychom psy nesvěŕily, i kdyby nešlo o svým způsobem specifická plemena.

....co mám psy a později kočky, tak dovolené tam kde je nám všem nejlépe a to je na chalupě....dcera si moře užila celé dětství s prarodiči, kteří zase byli rádi, že mají důvod proč k moři jet.....no a já si nedokážu vůbec představit od chlupáčů odejet, zodpovědné hlídání by pro ně bylo , ale já bych bez nich byla jak bez ruky a spíš by to bylo přežívání než užívání....pravda kočky byly dvakrát hlídané, jednou dva dny a jednou tři dny, ale to jsem jela se psem na výcvikový pobyt a docházelo k nim kamarádka kočkařka....
brnk04

XXX.XXX.250.54
My to máme podobně, když byli kluci menší,jezdili s námi. Vzali jsme a děti, vybrali chatu s oploceným pozemkem ať má chlupáč pohodlí, většinou koncem léta, ať není horko a chodili po horách a přírodě. Tak jsem projezdili republiku. Teď jsou kluci už velcí 15 let a 18 let. My jsem s mužem doma se psem a kluci už si začínají jezdit sami.
Určitě by ho pohlídali, kdybychom chtěli někam jet sami, ale zatím je nemocný, léčba bude trochu trvat, takže chci být s ním. Je to prostě parťák.

Mě v případě potřeby hlídá maminka. Naštěstí moje psi kluky zbožňuje, takže vždycky sbali papouška a jedou dovolenkovat k nám. Nebývá to ale často, spíš v rámci víkendu na srazy (přítel má veterány), na delší dovolenou bereme psy sebou. Jak tu už mnozí psali, bez nich bych si dovcu ani ne užila. A radši se sbalime a půjdeme někam na hory, než se smažit u moře
Dřív jsem ještě měla možnost nechat kluky u chovatelky, to byl taky parádní servis, kluci se tam vyřádili s dalšími třemi tibetaky (jejich maminky a mladšího psa bráška), jen ta se nám bohužel letos odstěhovala přes půl republiky.
Plus určitě bych měla možnost psího hotelu, který vede naše kamarádka, ke které oba kluci chodili na cvičák a společně chodíme na hory. Ale raději jsem, když jsou doma ve svém a maminka je rozmazluje. Koneckonců, ona je taky ráda za terapii psím chlupem
Já mám nehlídací fenu. I pár hodin je problém, hlídač ji musí celou dobu bavit, jakmile jí nechá volno, štěká a vyje a snaží se projít skrz dveře. Doma naštěstí samotu (už) dává. V celku jsem s tím smířená, dovolená je buď psí nebo žádná. Co mě trochu štve, tak to poněkud komplikuje například lyžařskou dovolenou, neexistuje, že bych ji nechala někde v apartmánu. A samozřejmě návštěvu památek/muzeí apod. No... co se dá dělat, prostě to tak je, ty památky a muzea snad nezmizí, tak třeba jednou...

nehlídá nikdo. když na to přijde, jednu noc doma vydrží no. přinejhorším to jistí hotel.
Nám vždy hlídal brácha, oba psi to zvládali celkem dobře, jen jednou, když jsme byli s našima na dovolené 16 dní, tak se pes po návratu k nám nechtěl znát. Normálně nás ignoroval. Teď máme 9-10-ti měsíční štěně, většinou se jí snažíme vzít všude sebou už jen v rámci socializace, ale ze stejného důvodu ji necháváme hlídat bráchovi nebo týden tchýňový. Víkend zvládala většinou dobře, u tchýňových byla na týden, jeden den čekala u branky a vyhlížela, ale druhý den už prý celkem v pohodě, ale taky se snažili jí maximálně zabavit, vítala nás celkem normálně, ale bylo vidět, že nás měnit nebude a pojede s námi domů. Teď jsme byli na prodlouženém víkendu a hlídal brácha, ale nevím, co se dělo, vítala nás jak zběsilá a ještě děsně kvílela. Taky bylo dost věcí rozkousaných, tak si myslím, že se jí moc extra nevěnoval. Teď máme jet na Vodu, vzali bychom jí i sebou, ale do nafukovačky se mi moc nechce, tak asi zůstane doma a bude zas hlídat brácha.

Mně už teď hlídá jen syn občas, nikomu jinýmu bych je nesvěřila, radši nikam nejezdím.
No já to akutně řeším, po XX letech nám klapla dovolená u moře a tam opravdu psisko tahat nechci. Jinak všude po česku jezdila s námi, vždy jsme si pronajímali celé chaty se zahradou.
Hlídači v rodině bohužel neexistují, možná nějaké menší plemeno bych ještě umístila, ale u té naší zlatušky se každý děsí toho, že je to domácí pes... Do bytu ji nikdo nevezme a na zahradě v kotci by nevydržela ona.
P.S.- nechce někdo půjčit v srpnu na 10 dní zlatíčko z Beskyd?
Tak já se přiznám,že se na ten týden k moři neskutečně těším,páč miluju plavání a teplo (a jsem alergická na chlor a společný sprchy,takže bazén nee ) Jasný,už druhý den se mi po těch smradech stejská. Ale jezdíme s kamarádkou a chlap hlídá smečku,plus labinu kamarádky. Mají Apaluchu a letos to tedy ještě v září obrátíme a my s chlapem taky pojedem, a kamarádka bude na ten týden u nás. Jinam bych smečku těžko umís´tovala. Na jednu noc se nám o ně postará i sousedka
janaa
napsal(a):
Tak já se přiznám,že se na ten týden k moři neskutečně těším,páč miluju plavání a teplo (a jsem alergická na chlor a společný sprchy,takže bazén nee ) Jasný,už druhý den se mi po těch smradech stejská. Ale jezdíme s kamarádkou a chlap hlídá smečku,plus labinu kamarádky. Mají Apaluchu a letos to tedy ještě v září obrátíme a my s chlapem taky pojedem, a kamarádka bude na ten týden u nás. Jinam bych smečku těžko umís´tovala. Na jednu noc se nám o ně postará i sousedka
Já to mám těžký. Mně by se v tomhle případku zase stejskalo i po druhý půli. Tak mám smolikof, jinak taky hrozně ráda právě plavu a bazené ne-e.
Zrzavci
napsal(a):
Já to mám těžký. Mně by se v tomhle případku zase stejskalo i po druhý půli. Tak mám smolikof, jinak taky hrozně ráda právě plavu a bazené ne-e.
To já jsem zvyklá,v lovecký sezóně je chlap někdy i pět dní v práci. Já nejsem stejskavá a jak to bylo? Miluju vítání, a aby bylo vítání,musí být nejdřív loučení
Když jsme pořizovali psa, tak se počítalo s tím, že bude hlídat mamka a dovolená bude. Dopadlo to tak, že s Quiíkem to není úplně jednoduchý a nesvěřím ho ani mamce. Stejně bych si to ani neužila. Takže dovolená nějakou dobu nebude, maximálně nějaká psí, ale to je teď taky složitější.
Mamka naopak letos poprvý po 8 letech letí k moři a já tu budu mít smečku. 2 moji kluci a mamky 3 holky. Před vánoci mamce odešla fenka s epilepsií a tu právě kvůli epilepsii taky nikomu na hlídání nesvěřila.

pak následuje údiv jakože "vy nejezdíte na dovolenou?? A to jako fakt budete doma??"
Tohle jsem zažívala běžně, teď už se s lidmi moc nestýkám. Ale jezdím na dovolenou na příbuzenské návštěvy, které nestíhám přes rok (prostě tak, abych se mohla sebrat, a ještě ten den být doma, kdyby něco). A lidi se ptali, jak dlouho jsem nebyla u moře. No pár desítek let to bude A nechápali Jakože asi je povinnost nebo co jezdit v létě k moři a v zimě na hory. Nebo jak to mám chápat. Normální lidi prostě asi jezdí na dovolenou k moři. No, asi nejsem normální Tak pak jsem politována, jak to musí být hrozné, když si aspoň jednou do roka nemůžu vyčistit hlavu... (a že si hlavu "do pračky" strkám u koní každý den, to raději ani nezmiňuji )
Dnes právě odjíždíme, bude hlídat mamka, jako vždy. Všechno je v pohodě z její strany kromě tedy tělesného stavu všech psů, kteří kdy byli svěřeni mojí máti na deset dní až dva týdny. Odevzdáte psy v normální sportovní kondici, přivítáte vypasené kuličky k nepoznání. Je mi záhadnou, co pes musel všechno pozřít za 10 dní, že ztloustne jako vepřík. Nic nepomáhá ani pomalé vysvětlení před odjezdem, že dopřáváním jídla jim nedělá dobře ale škodí jim na kondici a tedy na zdraví. Vždy se vrátím, zhrozím a vždy stejná odpověď "Ale víš jaký měl hlad chudáček!! Však ty mu nic nedáš najíst"

Co jsem začala se psy trenovat, jezdím na dovolene a prodlouzene víkendy mnohem vice a casteji nez dříve
Jen letos 3 tydny na taborech a 4 prodlouzene vikendy + kdyz to klapne - zavody ( to je taky prodlouženy vikend)
Na more uz nezbyva dovca.
Ale hlidání mám na psim hotelu domluvené. Jsou situace, kdy se mnou psi byt nemuzou - tak ať jsou někde zvyklý.
jo, jeden den i rodina pohlídá. Ale jsou to nervy a hotel je lepsi - jsem klidnejsi.
Z hotelu mi nevolaji jako mama, ze se fene "asi zaseknul tenisak" v hube - ze ho uz drzi 2 hodiny a asi nemuze vyplivnout atd.

napsal(a):
pak následuje údiv jakože "vy nejezdíte na dovolenou?? A to jako fakt budete doma??"
Tohle jsem zažívala běžně, teď už se s lidmi moc nestýkám. Ale jezdím na dovolenou na příbuzenské návštěvy, které nestíhám přes rok (prostě tak, abych se mohla sebrat, a ještě ten den být doma, kdyby něco). A lidi se ptali, jak dlouho jsem nebyla u moře. No pár desítek let to bude A nechápali Jakože asi je povinnost nebo co jezdit v létě k moři a v zimě na hory. Nebo jak to mám chápat. Normální lidi prostě asi jezdí na dovolenou k moři. No, asi nejsem normální Tak pak jsem politována, jak to musí být hrozné, když si aspoň jednou do roka nemůžu vyčistit hlavu... (a že si hlavu "do pračky" strkám u koní každý den, to raději ani nezmiňuji )
když si aspoň jednou do roka nemůžu vyčistit hlavu.
No asi je to o tom, jakou kdo má představu o vyčištění hlavy....já takovou, že zalezu, zamknu a fertig. Fakticky pak o dovolené jedu jen na nákup, když už není zbytí a samozřejmě se obden alespoň otočím u mamky. Jinak jen doma a se psy někde, kde je předpoklad, že nikoho nepotkám....to je pro mě nej pračka na hlavu.

napsal(a):
No asi je to o tom, jakou kdo má představu o vyčištění hlavy....já takovou, že zalezu, zamknu a fertig. Fakticky pak o dovolené jedu jen na nákup, když už není zbytí a samozřejmě se obden alespoň otočím u mamky. Jinak jen doma a se psy někde, kde je předpoklad, že nikoho nepotkám....to je pro mě nej pračka na hlavu.
Taky jsem o dovolené ráda jen tak doma se psem a nebo jedeme buďto na jednodenní výlet nebo na týden po ČR a podmínkou je, že jedeme jen tam, kde může být bělouš s námi. To je při volbě dovolené rozhodující, protože bych ho nikomu na hlídání nedala. Výsledkem by totiž jinak byla zkažená dovolená, páč bych měla v hlavě jen starost o něj a bylo by mně smutno no. A stejně nemám nikoho, komu bych bělouše s naprostou důvěrou svěřila. Stačí, když jsem déle v práci a je páneček s ním doma, tak žere až tehdy, když přijde panička domů. 🤦♀️
Když bych byla v nemocnici, postará se páneček a kdyby nemohl ani ten, pohlídala by ho ideálně naše dočaskářka, od které ho máme a nebo někdo jiný ze spolku. Prostě, pokud možno, bez psa ani ránu...a čištění hlavy jen se psem, to mi jde nejlíp🐾🐾

My na dovolenou nejezdíme, máme slepice a psa, tak spíš jen výletujeme. fenu bereme všady s sebou. Když jsme potřebovali odjet na svatbu na 2 dny, hlídali rodiče. Já i manžel jsme asi divní, ale opravdu nechápu dovolenou u moře. Byla jsem 1x v CHorvatsku a nikdy více. Makarská-přelidněno, hlučno, v noci bordel, přes den pláž plná lidí. Pro mě to byla dovolená za trest, utrpení. Bylo to už dříve, byla jsem tam s našima, manžel by nikdy nejel. Jak to vidí v telce ty davy, říkal, že by byl otrávený ještě hodně dlouho. Přitom taky plavu moc ráda, ale vezmeme psa a jedeme pokud možno tam, kde nejsou lidi, nebo minimum. Miluju hory a lesy, jezdíme tak na jednodenní výlety i se psem. Večer musíme být doma, kdo by se postaral o slípky. Naštěstí nebydlím v paneláku, tak jsem vlastně skoro jako na dovči pořád. Kde bych se teda chtěla podívat je sever. Norsko, Finsko, Canada. Možná, se mi to někdy splní.
marcelaamax: "Jinak ale až někdy budu mít další štěně, tak mám určitě v plánu ho na hlídání více zvykat už od mala."
Naprostý souhlas. Baru, můj předchoozí NO, na to zvyklý nebyl, normálně ho hlídali vždy jen rodiče nebo ségra, ale dvakrát jsme ho potřebovali dát krátkodobě pohlídat jinam a vzal to fakt zle.
Po této zkušenosti chodí Hachi na hlídání pravidelně už od půl roku. Napřed psí školky přes den, pak třeba na víkend a nejdéle byly skoro tři týdny. A bere to úplně v pohodě :)
Bohužel přítel je Řek s kořeny na Kypru, takže cca 2-3x ročně létáme navštěvovat jeho rodinu. A fakt nehodlám psa tahat někam letadlem jen kvůli dvou týdnům, kolikrát i méně. Ano, do Řecka by se dalo autem, ale už jen ta xx hodinová cesta by pro Hachiho byla otrava (jezdí rád, ale tohle by bylo fakt moc). No a v Athénách by ho pak čekal jen šílený hic, který nesnáší, a komplet betonová šeď, jelikož tam moc fakt trávu nikde nemají. Ne, pro jeho vvlastní dobro chodí na hlídání. To samé, když jsme byli tři týdny v USA. X hodin v kenelce tam a zpět by bylo fakt něco šíleného a úplně zbytečného (a zbytečně rizikového).
Snažím se, aby hlídání byla pro Hachiho taky taková dovolená. Aby nebyl nikde zavřený, měl tam psí kámoše a měl tam nejrůznější aktivity. Našla jsem dva lidi, kteří tohle Hachimu dokáží dopřát. Jedna mladá holčina z Moravy (to máme ale bohužel dost z ruky) a policejního psovoda u Prahy, který pak hachimu dopřál i cvičákování vč. obran, což miluje. A přitom byl s komplet smečkou vč. dvou koček normálně "doma" :)
Ještě mám na seznamu jeden psí hotel, kde chovají maliny, mám je též docela z ruky, ale sleduji je už dlouho (krom toho, že mají super hodnocení) a jsou mi hrozně sympatičtí. S psiskama denně něco podnikají (prochajdy, koupání, výcvik, canicross, ..) a psi mohou být jak venku, tak v domě ve vlastním "pokojíku". Určitě mám v plánu jejich sllužby vyzkoušet :)
Jinak jo, taky bych raději Hachiho brala všude s sebou, ale ne vždy to jde. Letos ale chceme projet Skandinavii a tam s náma, stejně jako do Alp, samozřejmě pojede taky :) Ale nikam do tepla ho nikdy tahatt nebudu. Jsem přesvědčená o tom, že by mi fakt nebyl vděčný.

napsal(a):
Takhle většinou reagovali lidé, kteří zvířata v životě nemají, a jejich volný čas vyplňují nějaké aktivity, kterým já nerozumím (třeba hraní her na PC nebo věřte nevěřte nakupování).

napsal(a):
jj. nejlepší dovolená je nedělat nic a tak maximálně říct dobrý den v obchodě.

napsal(a):
My na dovolenou nejezdíme, máme slepice a psa, tak spíš jen výletujeme. fenu bereme všady s sebou. Když jsme potřebovali odjet na svatbu na 2 dny, hlídali rodiče. Já i manžel jsme asi divní, ale opravdu nechápu dovolenou u moře. Byla jsem 1x v CHorvatsku a nikdy více. Makarská-přelidněno, hlučno, v noci bordel, přes den pláž plná lidí. Pro mě to byla dovolená za trest, utrpení. Bylo to už dříve, byla jsem tam s našima, manžel by nikdy nejel. Jak to vidí v telce ty davy, říkal, že by byl otrávený ještě hodně dlouho. Přitom taky plavu moc ráda, ale vezmeme psa a jedeme pokud možno tam, kde nejsou lidi, nebo minimum. Miluju hory a lesy, jezdíme tak na jednodenní výlety i se psem. Večer musíme být doma, kdo by se postaral o slípky. Naštěstí nebydlím v paneláku, tak jsem vlastně skoro jako na dovči pořád. Kde bych se teda chtěla podívat je sever. Norsko, Finsko, Canada. Možná, se mi to někdy splní.
Tak Makarská je děs a běs....my jezdili kousek od Splitu do takovýho malýho kempu, fakt tak max pro 10 stanů, půlka kempu vlastně my a naši kamarádi a zbytek, jak tam člověk jezdil pravidelně, tak byli dovolenkoví známí. Pláž u kempu jen u nás...to majitel i chodil a vyháněl lidi, co tam třeba přišli z apartmánů. Takže ten náš "kousek štěstí" mezi dvěma vlnolamy byl super a na pohodu, hlavně písečná pláž a docela dlouhá mělčina ....ideální pro děti. Ale když jsem šla s děckama na vedlejší (veřejnou) pláž pro zmrzlinu, tak tam byla hlava na hlavě.
Nakonec jsme raději vzali děcka třeba o týden dřív ze školy a jeli chviličku před sezónou.........a to byla paráda. V kempech prázdno, sem tam někdo, pláže to samý. Litovali jsme, že jsme to takhle nedělali pokaždý.
napsal(a):
Já bych řekla, že my pejskaři si čistíme hlavu každý den na procházce, aspoň na mě to má většinou takový účinek. K moři jezdím hlavně kvůli alergii. Vždy jsem měla pocit, že mi to pomohlo. Letos celorodinně jsme měli od února problémy, všichni furt dokola rýmu, bolení v krku a od dovči u moře jsme najednou zdraví. Zrovna v oblasti, kde jsme byli, bylo hodně pejskařů, takže si dovedu představit, že uzpůsobím i dovolenou u moře psovi. Nejsem naštěstí plážový typ, že bych tam musela hodiny ležet.
PumaCZ
napsal(a):
marcelaamax: "Jinak ale až někdy budu mít další štěně, tak mám určitě v plánu ho na hlídání více zvykat už od mala."
Naprostý souhlas. Baru, můj předchoozí NO, na to zvyklý nebyl, normálně ho hlídali vždy jen rodiče nebo ségra, ale dvakrát jsme ho potřebovali dát krátkodobě pohlídat jinam a vzal to fakt zle.
Po této zkušenosti chodí Hachi na hlídání pravidelně už od půl roku. Napřed psí školky přes den, pak třeba na víkend a nejdéle byly skoro tři týdny. A bere to úplně v pohodě :)
Bohužel přítel je Řek s kořeny na Kypru, takže cca 2-3x ročně létáme navštěvovat jeho rodinu. A fakt nehodlám psa tahat někam letadlem jen kvůli dvou týdnům, kolikrát i méně. Ano, do Řecka by se dalo autem, ale už jen ta xx hodinová cesta by pro Hachiho byla otrava (jezdí rád, ale tohle by bylo fakt moc). No a v Athénách by ho pak čekal jen šílený hic, který nesnáší, a komplet betonová šeď, jelikož tam moc fakt trávu nikde nemají. Ne, pro jeho vvlastní dobro chodí na hlídání. To samé, když jsme byli tři týdny v USA. X hodin v kenelce tam a zpět by bylo fakt něco šíleného a úplně zbytečného (a zbytečně rizikového).
Snažím se, aby hlídání byla pro Hachiho taky taková dovolená. Aby nebyl nikde zavřený, měl tam psí kámoše a měl tam nejrůznější aktivity. Našla jsem dva lidi, kteří tohle Hachimu dokáží dopřát. Jedna mladá holčina z Moravy (to máme ale bohužel dost z ruky) a policejního psovoda u Prahy, který pak hachimu dopřál i cvičákování vč. obran, což miluje. A přitom byl s komplet smečkou vč. dvou koček normálně "doma" :)
Ještě mám na seznamu jeden psí hotel, kde chovají maliny, mám je též docela z ruky, ale sleduji je už dlouho (krom toho, že mají super hodnocení) a jsou mi hrozně sympatičtí. S psiskama denně něco podnikají (prochajdy, koupání, výcvik, canicross, ..) a psi mohou být jak venku, tak v domě ve vlastním "pokojíku". Určitě mám v plánu jejich sllužby vyzkoušet :)
Jinak jo, taky bych raději Hachiho brala všude s sebou, ale ne vždy to jde. Letos ale chceme projet Skandinavii a tam s náma, stejně jako do Alp, samozřejmě pojede taky :) Ale nikam do tepla ho nikdy tahatt nebudu. Jsem přesvědčená o tom, že by mi fakt nebyl vděčný.
Můžu se zeptat co je to za hotel, kde chovají ty maliny? V nejhorším případě bych měla ráda něco v záloze když by bylo potřeba, zní to ideálně
Díky

Terapeutka
napsal(a):
No já to akutně řeším, po XX letech nám klapla dovolená u moře a tam opravdu psisko tahat nechci. Jinak všude po česku jezdila s námi, vždy jsme si pronajímali celé chaty se zahradou.
Hlídači v rodině bohužel neexistují, možná nějaké menší plemeno bych ještě umístila, ale u té naší zlatušky se každý děsí toho, že je to domácí pes... Do bytu ji nikdo nevezme a na zahradě v kotci by nevydržela ona.
Bělouš se hlásí a já též, JENOMŽE mi to u manžela neprošlo🤔...no jste i dost daleko. My jsme z Polabí, kousek od Práglu dá se říct....ach jo, mě by se to líbilo moc 😊 je krásná zlatuška 💕

A vy, co jezdíte s psíky na dovolenou, můžete dorazit třeba k nám do Ralska, právě jsme otevřeli nový apartmán pro turisty a vychovaní pejsci jsou vítáni. Jako bonus dostanete prsk od tří mopslí naráz a drápem od Pana Bečky!
Terapeutka
napsal(a):
Když bych věděla, že by se snesla s naším torpédem, tak bych Vám ji normálně i pohlídala.

Katka12345
napsal(a):
Když bych věděla, že by se snesla s naším torpédem, tak bych Vám ji normálně i pohlídala.
Já jsem paní psala, mám taky v srpnu dovolenou kdy nebudu dělat nic, a pokud se nám ty termíny prekryjou tak si klidně fenu domu vezmu. Kluci kámošku uvítají, holky tu ještě trvale nebydlí, takže pohoda
napsal(a):
A vy, co jezdíte s psíky na dovolenou, můžete dorazit třeba k nám do Ralska, právě jsme otevřeli nový apartmán pro turisty a vychovaní pejsci jsou vítáni. Jako bonus dostanete prsk od tří mopslí naráz a drápem od Pana Bečky!
Ha! A to aji se třema? Ne, že by to letos hrozilo, letos bude zase Malta a Písky ale zjišťuju si, do kterých míst, kam rádi jezdíme by nás vzali případně s celou bandou /vyjma Mousese teda / Váš kraj jako takový naopak prozkoumaný nemáme - jen sousední Kokořínsko. Tak bychom mohli načíhnout i někam jinam. Psi jsou vychovaní - Bubrdle bude, do postelí nelezou-nesmí, na pokoji umí fšicí zvostávat sami, do jídelen a barů je neberem, nic neničí.

Zrzavci
napsal(a):
Ha! A to aji se třema? Ne, že by to letos hrozilo, letos bude zase Malta a Písky ale zjišťuju si, do kterých míst, kam rádi jezdíme by nás vzali případně s celou bandou /vyjma Mousese teda / Váš kraj jako takový naopak prozkoumaný nemáme - jen sousední Kokořínsko. Tak bychom mohli načíhnout i někam jinam. Psi jsou vychovaní - Bubrdle bude, do postelí nelezou-nesmí, na pokoji umí fšicí zvostávat sami, do jídelen a barů je neberem, nic neničí.
Jak píšu - vychovaní psíci vítáni v jakémkoliv množství ;) A vyžití tu s nimi budete mít víc než dost, vč. spousty vody ke koupání
Posílám Vám do SZ odkaz, ať to tu neplevelím.

napsal(a):
Jak píšu - vychovaní psíci vítáni v jakémkoliv množství ;) A vyžití tu s nimi budete mít víc než dost, vč. spousty vody ke koupání
Jé, to bych možná taky někdy v budoucnu využila. Letos kvůli štěndum bohužel.

napsal(a):
Můžu taky poprosit o SZ? Vždycky je dobré vědět o dobrém ubytování...

Sarah a balu posílám SZ 😉

Hlídají tchýně a dvě dospělé dcery u nás ...bulinka je zvyklá i u starší dcery , má na rozdíl od nás má nízkou postel, kam si vleze a je spoko. Občas jí sprdne holky kocour, ale je to kliďaska, takže kocour stále žije. (např. stojíme u dveří a zvoníme, přiřítí se kocour, nacpe se před nás , bulinu profackuje -bez drápů a zase zmizí...myslím, že to Ronja ani nestihla zaregistrovat )
Jinak někdy je i dobrý být pár dní bez psa, opustit ten stejný denní stereotyp.

Efe, já Vás taky požádám o odkaz. Letos s malým Gremlinem žádná dovolená mimo domov nehrozí, ale do budoucna… :-))

napsal(a):
Můžu taky poprosit info? Pokud nevadí dva medvědí kluci a parta bílých 😄

napsal(a):
Díky moc!

napsal(a):
Taky bych poprosila o odkaz, jestli budou moje výsledky ok, tak jestli bude volno v srpnu, jsme tam a nebo příští rok....děkuju předem i zadem 😉

PumaCZ
napsal(a):
A posilame vsem pozdravy z “dovolene” v Karlovych Varech :))
Supr, užijte si to 🐶 zajímavý tip 👍

Ad to ubytování se psy v hotelech, penzionech, apartmánech...
Teda ne, že bych se někam chystala, ale ani nevím, jestli bych si se psy někam troufla. Jako vidím to doma...Gina ještě nedolínala, takže chlupů moc moc moc.....takže nějaký koberce, čalouněný nábytek, nedejbože postel?? Možná sem tam nějaký slintanec a to ani nechci pomyslet na to, že by bylo venku deštivo......
No normálně bych se bála v jakém stavu ten ubytovací prostor zanechám...to abych poslední den vygruntovala až do alelujá a ani tak nevím, jestli by tam nějaké chlupance nezbyly.
Jako holky, jak něco takového probíhá?? Přeci si sebou nepovezu i vysavač....nebo bych si ho na místě půjčila, abych mohla denně vysávat....vezla bych si sebou povlečení, deky, polštáře...přehozy na případná křesílka??

napsal(a):
Teda ne, že bych se někam chystala, ale ani nevím, jestli bych si se psy někam troufla. Jako vidím to doma...Gina ještě nedolínala, takže chlupů moc moc moc.....takže nějaký koberce, čalouněný nábytek, nedejbože postel?? Možná sem tam nějaký slintanec a to ani nechci pomyslet na to, že by bylo venku deštivo......
No normálně bych se bála v jakém stavu ten ubytovací prostor zanechám...to abych poslední den vygruntovala až do alelujá a ani tak nevím, jestli by tam nějaké chlupance nezbyly.
Jako holky, jak něco takového probíhá?? Přeci si sebou nepovezu i vysavač....nebo bych si ho na místě půjčila, abych mohla denně vysávat....vezla bych si sebou povlečení, deky, polštáře...přehozy na případná křesílka??
Nejlepší je, mít psa naučeného, že do postele a na sedačku nesmí. I tak jsem vezla povlečení - pro jistotu. A deky nebo staré cíchy na zem, na utření psa, atd.
Já mám psy v posteli naučené, na dovolené jsme vozili vlastní povlečení, přehozy a deky na postele.. a pelechy. A snažili jsme se, aby byli v posteli co nejméně, ale v noci tam teda byli (ale na našem ložním prádle). Ono jsme se celkově chodili do toho ubytování spíše jen vyspat...
Když jsme v nějaké chatce, tak jsme při odjezdu po sobě uklidili, zametli a vytřeli... V hotelu jsme alespoň trochu zametli chlupy malým smetáčkem a lopatkou. Nevybavuji si, jestli někde byly vyloženě koberce, možná že jo, vysavač jsme teda neměli . Já si myslím, že když je někde povolené ubytování se psem, tak s tím tak nějak prostě počítají. I tak se člověk snaží, aby tam po jeho odjezdu nezůstalo půl psa, ale tak nedělám si iluze, nějaký chlup tam zůstane vždycky. Poslední dobou se snažíme vybírat spíš obyčejné chatky v kempech, nebo chatu, kterou si pronajmeme celou pro sebe, a žádný luxus...

Jo díky...chata v kempu asi ok....v každým případě bych asi sebou teda vezla komplet vybavení postele včetně dek, polštářů a milion přehozů, abych pokryla co nejvíc plochy ubytování....a ten vysavač teda taky
Ono těžko postelovému gaučákovi vysvětlím, že sice spolu normálně spíme, ale tedy nesmí....to spíš, že bych já spala se psy na zemi...protože nejde o postel, ale o spaní s paničkou....to by asi šlo.
I když nevím...minule chtěl Matěj ven někdy kolem třetí ráno....tak jsem psy vypustila a zjistila, že na chodbě je lépe a tak jsem si u těch otevřených dveří ustlala s tím, že psy nechám venku a kdyby bylo potřeba zakročit kvůli nějakému štěkání, tak budu po ruce.
Tak zalehnu a za chvíli přijde bílá madam...očuchá mě, sedne si na schod a prej "co to jako je..hmmm??" a já.."Ginuš lehni si, spinkáme tady"...a madam "Tsss, tak to si tady spěte sami, dobrou .." a vyběhla si do ložnice hupky dupky do postele. .....no přeci nebude spát na zemi jako nějakej "čokl". A teď se omlouvám všem pejskům, kteří na zemi spí, ale madam pastevecká to vidí takhle.
Jako já to moc nechápu, v tý ložnici jí musí být v tom kožichu pěknej hic. Na chodbě shrabe všechno, co jí tam dám, aby ležela na dlažbě, ale v posteli jí to nevadí.

Já mám v apartmánu všude vinyl nebo dlažbu, právě kvůli snadnosti úklidu.
Dnes přijeli první hosti a s nima mopsle a frbul 😃 náhoda jak blázen.
Mám to stejně jako sardullah - dovolená pro mě rovná se být s pejskama....konečně se jim můžu maximálně věnovat, žejo.
Pobyty mimo domov zásadně plánuju tak, aby bylo možné vzít je s sebou, pokud to nelze, není to nic pro mě.
Vikina kdysi v minulosti strávila dvě noci u kamarádky a jejího přítele, spala s nima v posteli a byla s nima v hospodě...s pinčovou tohle neexistuje, ta by to psychicky nedala.
Pokud bych přecejen někam nutně potřebovala, může je hlídat dcera, je to plnohodnotná panička. Jinak bych je nikomu nesvěřila.

napsal(a):
Jo díky...chata v kempu asi ok....v každým případě bych asi sebou teda vezla komplet vybavení postele včetně dek, polštářů a milion přehozů, abych pokryla co nejvíc plochy ubytování....a ten vysavač teda taky
Ono těžko postelovému gaučákovi vysvětlím, že sice spolu normálně spíme, ale tedy nesmí....to spíš, že bych já spala se psy na zemi...protože nejde o postel, ale o spaní s paničkou....to by asi šlo.
I když nevím...minule chtěl Matěj ven někdy kolem třetí ráno....tak jsem psy vypustila a zjistila, že na chodbě je lépe a tak jsem si u těch otevřených dveří ustlala s tím, že psy nechám venku a kdyby bylo potřeba zakročit kvůli nějakému štěkání, tak budu po ruce.
Tak zalehnu a za chvíli přijde bílá madam...očuchá mě, sedne si na schod a prej "co to jako je..hmmm??" a já.."Ginuš lehni si, spinkáme tady"...a madam "Tsss, tak to si tady spěte sami, dobrou .." a vyběhla si do ložnice hupky dupky do postele. .....no přeci nebude spát na zemi jako nějakej "čokl". A teď se omlouvám všem pejskům, kteří na zemi spí, ale madam pastevecká to vidí takhle.
Jako já to moc nechápu, v tý ložnici jí musí být v tom kožichu pěknej hic. Na chodbě shrabe všechno, co jí tam dám, aby ležela na dlažbě, ale v posteli jí to nevadí.
Tvoje pastevecka madam by si náramně rozuměla s panem králem zlatým
Ten je to samé v bledemodrem. Když už chce jít večer spát, vyčítave se dívá, že bychom už jako měli jít do ložnice, že tam nebude sám. A on chce strašně moc do postýlky. Někdy, když už je čekání moc dlouhé, tak se tam odebere i bez nás, má svoje místo (rozuměj, svoji půlku postele ), kde zaparkuje a je spokojen. Prosím pěkně tibeta, která chce být venku a strazit
Druhý tibetan spí taky doma, do postele se jde spíš pomazlit , ale spí na zádech někde v rohu místnosti, nicméně když teď přes léto máme otevřené dveře, často spí na zaprazi aby hlídal. Jen pan král, ten se postele nevzdá ani v 35 stupních

Tak to my jsme páníci herodesi, naší psi spali nejen že na zemi, ale i venku - kavkazanka první i druhá a choďačka. Jak by jinak hlidaly? Samojed spal na zemi v bytě a jediná kdo mohl do postele byla černá ruská teriérka, a ta v posteli spala jen část noci. Ale na dovolené ani ta...

"naší psi spali nejen že na zemi, ale i venku - kavkazanka první i druhá a choďačka. Jak by jinak hlidaly?"
a kdo teda hlídá ty psy?

napsal(a):
"naší psi spali nejen že na zemi, ale i venku - kavkazanka první i druhá a choďačka. Jak by jinak hlidaly?"
a kdo teda hlídá ty psy?
Jak jsem psala, mamka nebo já. Hlídaly jsme, aby měly dostatek žrádla, dostatek vody, atd. A ony hlídaly nás, zahradu a tak.

napsal(a):
Tvoje pastevecka madam by si náramně rozuměla s panem králem zlatým
Ten je to samé v bledemodrem. Když už chce jít večer spát, vyčítave se dívá, že bychom už jako měli jít do ložnice, že tam nebude sám. A on chce strašně moc do postýlky. Někdy, když už je čekání moc dlouhé, tak se tam odebere i bez nás, má svoje místo (rozuměj, svoji půlku postele ), kde zaparkuje a je spokojen. Prosím pěkně tibeta, která chce být venku a strazit
Druhý tibetan spí taky doma, do postele se jde spíš pomazlit , ale spí na zádech někde v rohu místnosti, nicméně když teď přes léto máme otevřené dveře, často spí na zaprazi aby hlídal. Jen pan král, ten se postele nevzdá ani v 35 stupních
No tak to jsou fakticky jak přes kopírák a to to dlouho vypadalo, že jí postel nezajímá a ted?? ...Ginuš k těm významným pohledům klidně přidá to svoje vysoké kňučo-vrčo-bručemí,,,nevím, jak ten zvuk lépe popsat,,,,a já "Ginuš, ještě dokouknu Pitaval z velkého města a už jdeme spinkat".......
No prostě drsná majitelka pastevecké slečny.....nebo je to naopak??

napsal(a):
Tak to my jsme páníci herodesi, naší psi spali nejen že na zemi, ale i venku - kavkazanka první i druhá a choďačka. Jak by jinak hlidaly? Samojed spal na zemi v bytě a jediná kdo mohl do postele byla černá ruská teriérka, a ta v posteli spala jen část noci. Ale na dovolené ani ta...
Jak by jinak hlídaly??....No tak jako mě hlídala moje Sára, moje Jess a teď Gina.....jak by mě jinak uhlídaly, když by byly venku a Bubák by byl pod postelí a nebo ve skříni??...aha?? Protože v hororech, co jsem viděla já to schytaj venku jen ti, co slyší nějaký podezřelý zvuk, šramot a jdou se ven podívat a ptají se "Je tam někdo??".
Ještě jsem neviděla, že by se něco stalo někomu, kdo se schová pod peřinu a vedle něj na posteli leží velký, zlý, hlídací pes..
napsal(a):
Pes jezdil všude s náma, nebyly to žádné nobl hotely ale běžné penziony.
měl svůj pelíšek, na postel gauč ani křesla nebyl zvyklý a nelezl na ně.
Na léto byl vystříhaný, chlupy nikde nebyly.
Na tlapky se vozil ručník a staré povlečení i kvůli autu.
Samotného jsme ho na pokoji nikdy nenechali prostě byl pořád s náma.
Akorát na Šumavě když jsme šli do vlčího výběhu zůstal sám v otevřeném autě (pro normální psy tam měli kotce to by náš pes nedal) a ochranář na něj občas dohlédl a dal mu piškot. Nebyl problém.
Do restaurace chodil s náma.
Byla to jediná možnost, psí hotel netuším zda by dal, myslím si že ne.
Hachi take muze do postele a na pohovku, ale jen v pripade, ze je tam prehoz. Kdyz tam neni, tak si tam polozi hlavu a ceka, zda ho tam dam nebo reknu ne. Ale buďe uprimni, v nepritomnosti to neresi :D
Jinak my byli ted ubytovani fakt v hezkem pokoji s kobercem, tak jsem se snazila co nejvice jej udrzit v cistote. Misky mel v koupelne s dlazbou plus vlastni pelech. Pred odjezdem do hotelu jsem ho vycesala, aby vylo chlupu minimum. Ale jak psal nekdo vyse, v podstate jsme se sli do hotelu jen vyspat.
Nijak moc bordel z neho ani pei desti nebyl, ale jak bylo napsano uz vyse, pokud hotel nabizi mit psa na pokoji, tak s nejakym extra neporadkem urcite pocitaji. Stejne je to ale o lidech. Nekteri jsou prasata i bez psa, jini se snazi pokoj odevzdat v podobne kondici, jako jej dostali :)
Malina teď taky příšerně líná. Navíc jsou to takové jemné chloupky, co nejdou kloudně zamést, protože se hned zvednou a lítají jak chmýři z pampelišky. Docela si už říkám jestli jí mám brát příští týden k tchýni. První pes taky hrozně línal, ale to šlo normálně zamést. Tak jsem vždy brala sebou ručník, aby mohl spát se mnou v posteli a byl naučený držet se jen na tom ručníku. Doma ale v posteli nespal, jen v cizím prostředí měl zvýšenou potřebu být mi blíž. Podlahy a tak jsem neřešila, to mi nepřišlo , že by to byla zas taková hrůza.

PumaCZ
napsal(a):
Hachi take muze do postele a na pohovku, ale jen v pripade, ze je tam prehoz. Kdyz tam neni, tak si tam polozi hlavu a ceka, zda ho tam dam nebo reknu ne. Ale buďe uprimni, v nepritomnosti to neresi :D
Jinak my byli ted ubytovani fakt v hezkem pokoji s kobercem, tak jsem se snazila co nejvice jej udrzit v cistote. Misky mel v koupelne s dlazbou plus vlastni pelech. Pred odjezdem do hotelu jsem ho vycesala, aby vylo chlupu minimum. Ale jak psal nekdo vyse, v podstate jsme se sli do hotelu jen vyspat.
Nijak moc bordel z neho ani pei desti nebyl, ale jak bylo napsano uz vyse, pokud hotel nabizi mit psa na pokoji, tak s nejakym extra neporadkem urcite pocitaji. Stejne je to ale o lidech. Nekteri jsou prasata i bez psa, jini se snazi pokoj odevzdat v podobne kondici, jako jej dostali :)
S tím přehozem přes postel to má bělouš taky tak naučené a když tam někdy rozdováděný skočí a zjistí, že tam není přehoz, skočí hned dolů. Bělouš je prťavec, ale v posteli nespí, má doma i na dovče pelech vedle postele. Osobně ale nemám nic proti psům v posteli. To páneček je proti 😉, tak to respektujeme.
Hachi je šikovný frajer, moc se mi líbí 😍 díky za fotky...
jaký pán, takový pes... v dobrém 😉 Když má zvíře paničku či pánečka, který se mu s láskou a důsledností věnuje, tak je to pak báječný parťák a ta péče je znát na první pohled na vizáži, z chování prostě z jakéhokoli úhlu pohledu. To jsou tady super všichni parťáci z ifauna bandy...nejen psi, ale i morčata, králíčci, kočky...no všici. Moc ráda prohlížím fotky vás všech...
my včera byli v pražské přírodě.
My ty dovolený střídáme, většinou jsme jeli na dvě se psem a na jednu bez psa. S hlídačema na tom moc dobře nejsme, může hlídat jen tchýně, která zase nemůže venčit, navíc dodnedávna měla landseera, kterej našeho staršího psa 2x napadnul, takže organizace je dost složitá, o to víc jsem za tu možnost vděčná.
Mně je po psech první dny dost smutno, když už jedeme někam bez nich, ale pak si zvyknu a popravdě si to i dokážu užít, že se pro jednou můžeme řídit jenom lidskýma potřebama. U nás teda z toho nešlo vylézt ani nějakou chodící dovolenou v Rakousku, který jí adoruju asi úplně nejvíc, protože to vyžaduje psa v kondici a bez nějakýho omezení, což 14 let nebyl náš případ, protože můj první fleťák dal i v nejlepších letech a kondici max 1,5-2 hodiny chizení. Takže i když jsme jeli chodit na hory a brali mladšího nebo kamarádů psa s sebou, tak staršího jsme nechávali doma na hlídání.
No a s tím ubytováním jsme to řešili podobně jako ostatní - vybírala jsem apartmány s vinylem nebo dlažbou, vezli jsme s sebou vlastní povlečení a samozřejmě psovi jeho pelech a před odjezdem jsem uklidila, zametla i vytřela. Ne že by to tam vypadalo nějak katastroficky, to vůbec, ale naši sami provozovali ubytování, tak vím, jak moc potěšilo, když po sobě lidi aspoň trochu sklidili, zametli nebo i svlekli povlečení (ono to při převlíkání 10 postelí hrozně trvá).

Myslím, že většina pejskařů je si vědoma toho, co pes v domě/bytě obnáší a tak je vybavena - jak píšete - vlastní povlečení, přehozy, deky, pelechy. Mě daleko víc děsí banda mlaďochů, kteří se jedou opít a flámovat. To raději uklidím pár chlupů a bláto po psovi, než po nich.
napsal(a):
Psy mám učené, že do postele se nesmí, vozím s sebou pelechy, před dovolenou řádně pročešu, abych vyčesala, co půjde. S sebou vozíme ručník na utírání tlap u vchodu do penzionu a ručník, když budou mokří, abychom je vytřeli do sucha. Psi zpravidla přijdou a padnou na pelechy, takže my můžeme v klidu vypadnout třeba na večeři, nebo si posedět. Uvidíme, jak tady bábrdlína, bude fungovat. Ale předchozí útulkajdu jsem měla taky dobře naučenou, tak to snad dáme.

napsal(a):
Myslím, že většina pejskařů je si vědoma toho, co pes v domě/bytě obnáší a tak je vybavena - jak píšete - vlastní povlečení, přehozy, deky, pelechy. Mě daleko víc děsí banda mlaďochů, kteří se jedou opít a flámovat. To raději uklidím pár chlupů a bláto po psovi, než po nich.
Aneb jak jsem kdysi četla - psi si neutírají špinavé boty do závěsů, nekradou hotelové ručníky, neodkládají cigarety na nábytek a nerozbíjejí sklo na baru.

napsal(a):
Aneb jak jsem kdysi četla - psi si neutírají špinavé boty do závěsů, nekradou hotelové ručníky, neodkládají cigarety na nábytek a nerozbíjejí sklo na baru.
No přesně to si říkám taky
Já si s lidma ubytovanýma s psama pamatuju jedinej problém, a to byly vyčuraný/vypálený kola od fen, takže se hosti prosili, aby je nevenčili ve vnitřním dvoře, ale šli s nima dozadu na zahradu, s tím nikdo moc problém neměl. Jinak mi přišlo, že lidi s psama po sobě uklízeli spíš víc než ti ostatní, a taky tam žádnej pes nikdy nic nesežral nebo nerozbil, narozdíl od lidí. A taky žádnej pes nikdy nenahlásil, že přijede 6 lidí, aby se pak ukázalo, že reálně jich je tam 12 (platilo se za osobu) :-D.

My byli tuším před 2 lety na psím táboře s výcvikem a tam teda majitelka kempu byla hodně precizní, před odjezdem kontrolovala pokoje nebo chatky a kdo pořádně neuklidil, nedostal zpátky vratnou zálohu 500. Musel prostě uklidit pořádně.