Kdy přesunout štěňata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

RadkaJes

2.7.2022 07:37
RadkaJes

XXX.XXX.227.202

Dobrý den, máme 10ti denní štěňátka. Momentálně jsou s maminkou odděleně v pokoji, kde mají teplo a hlavně klid. Maminka samozřejmě může s pokoje odejít kdy chce, ale samozřejmě je spíš se štěňaty, občas se k nám přijde pomazlit.

Zajímá mě kdy mohu přesunout štěňátka "do centru dění" (obývák) ?
Budou zde v ohrádce, v porodní bedýnce s maminkou, ale samozřejmě v centru toho ruchu, kde furt někdo chodí, hraje televize, takový ten klasicky běžný ruch. V kolikátý týdnech bude nejlepší štěňátka přesunout do ohrádky, aby si zvykala? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2022 08:20

Já jsem měla štěňata v obýváku od porodu. Z porodní bedny jsem je do ohrádky dávala občas, až když otevřeli oči, když jsem bedničku uklízela. Trvale, až začali běhat, to už byli tak velcí, že by jim ta bedna ani nestačila a váleli by se v bobcich.

2.7.2022 08:27

Trochu záleží na způsobu života ( ruchu ) v tom obýváku. (Třeba 3 děti+jejich kamarádi - nic moc)

RadkaJes

2.7.2022 08:34
RadkaJes

XXX.XXX.227.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Trochu záleží na způsobu života ( ruchu ) v tom obýváku. (Třeba 3 děti+jejich kamarádi - nic moc)

Obývák máme opravdu velký (rodinný dům), 2 děti (1 rok, 4 roky). Takže klasicky si hrají, ale do ohrádky samozřejmě ne, dokud nebudou štěňátka ve věku, kdy si už budou chtít hrát a samozřejmě s citem. Ale chci, by si zvykali na ten klasický ruch domácnosti(televize, vysavač, dveře, okna, lidi, apod..) a proto se právě ptám, aby jim to takhle brzo ještě nějak neublížilo . Kdy by jste tedy štěňátka přesunula? Děkuji

2.7.2022 12:19

Asi až prokouknou. Taky záleží na feně, jak se jí bude v rušném prostředí líbit.

2.7.2022 12:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Taky jsem měla štěňata v "centru dění" v obýváku od narození...S tím, že jsem tam i spala... Nějak by mě ani nenapadlo mít je někde jinde. Nám se navíc první cca 2 týdny o štěňata nestarala fena, takže jsem je chtěla mít 24/7 na očích, kdyby něco....A stejně jsem se kolem nich motala pořád, nakrmit, namasírovat, dát do bedny... a pořád dokola. Je teda pravda, že televizi jsme moc nepouštěli, protože jako na koukání na ní nebyl čas, a lepší jak televize pro mě byla právě štěnda . Ale když už štěňata trochu vnímala, tak jsem televizi pouštěla kvůli nim, aby si zvykala. Stejně tak jsem každý den pouštěla robotický vysavač, jednou za pár dnů klasický... normálně jsem kolem nich vytírala parním mopem, a normálně jsme kolem štěňat chodili. Občas mi s nima jezdili pomáhat kamarádi a rodina, seděli jsme u štěňat v obýváku a bavili se, nechodili jsem kolem nich po špičkách.

No a jen co trochu povyrostla, tak jsme trávili nejvíce času na zahradě, kde jsme všechno zkoumali , samozřejmě podle počasí, ale bylo to v létě, a máme dost stínu, takže nám to docela vyšlo. Nejdřív jsme chodili ven průzkumničit a na odpočinek se vraceli domů, a později se dala celá ohrádka ven (na dobu, kdy jsem potřebovala odběhnout, jinak měli k dispozici celou zabezpečenou část zahrady, a s doprovodem chodili po celé velké zahradě), a domů se chodilo spát večer. No a na zahradě už těch ruchů a vjemů bylo víc - sekalo se, sousedi něco řezali, občas projel nějaký traktor, někde někdo zatroubil, vedle křičely děti, hrála hudba, naproti štěkali psi, záměrně jsme třeba něco vrtali, pořezali něco motorovkou, nastartovali auto, bouchli dveřma... Později jsme pak přijímali návštěvy, děti... Za mě pro štěňata lepší tohle, než je mít někde bokem a chodit kolem po špičkách.

4.7.2022 12:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi až prokouknou. Taky záleží na feně, jak se jí bude v rušném prostředí líbit.

No tak u nás je to třeba tak, že všichni psi včetně feny, která má teď ta štěňata, jsou vždycky tam, kde jsem já. Málokdy si někdo někam zaleze, možná jen brzo ráno na terasu kvůli ochlazení, ale ta je stejně hned vedle obýváku.

4.7.2022 12:38

RadkaJes napsal(a):
Obývák máme opravdu velký (rodinný dům), 2 děti (1 rok, 4 roky). Takže klasicky si hrají, ale do ohrádky samozřejmě ne, dokud nebudou štěňátka ve věku, kdy si už budou chtít hrát a samozřejmě s citem. Ale chci, by si zvykali na ten klasický ruch domácnosti(televize, vysavač, dveře, okna, lidi, apod..) a proto se právě ptám, aby jim to takhle brzo ještě nějak neublížilo . Kdy by jste tedy štěňátka přesunula? Děkuji

Neublíží jim to nijak, malá štěňata do cca 10 až 14 dní stáří ani pořádně neslyší.

4.7.2022 13:18
janaa

XXX.XXX.174.173

Tohle opravdu spíš závisí na matce feně. Některá by z rušného prostředí,kde třeba řádí děti,byla nervozní. Pokud je fena v pohodě,tak klidně můžou být štěnda od začátku v obýváku, jak píše Sarah,malá stejně neslyší. Já mám fenu a štěnda v obýváku,kde jsem s ní já, a kde i spím,ale to je proto,že mám v baráku smečku, a všechny feny se po porodu v přítomnosti novorozených štěňat stávají velmi nevraživé vůči ostatním. Takže se smečkou štěnda pomalu seznamuju, až když chodí ven, obývák je soukromý prostor "nové rodinky"

Přidejte reakci

Přidat smajlík