Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

varszitila

2.7.2022 10:08
varszitila

XXX.XXX.208.168

Ahojte. Zaujímalo by ma za koľko vás priemerne vyjde plnohodnotny BARF na mesiac ( pes 23kg). Viem, že na túto tému je už založených dosť veľa príspevkov, no zaujímala by ma cena teraz, keď všetko tak nenormálne zdraželo.

Najlepšie by bolo, ak by ste rovno napísali cenu na mesiac (teda maso, kosti, vnutornosti a priloha spolu) a nerozpisovali, ako čo za koľko objednavate a na ako dlho vám to vydrzi😅.

Za odpovede ďakujem.

2.7.2022 11:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já to spočítané nemám, ale myslím, že vám nikdo neřekne na kolik vás to vyjde. Bude záležet na tom, jaké budete brát maso, jaké druhy (jestli kuře nebo koně např.), jestli kusové nebo mleté, a i tak jsou ty rozdíly značné..... Mletinu seženete od nějakého dodavatele třeba za 30 kč/kg, od jiného to může být klidně 70 kč/kg.. Myslím, že někdo může krmit masem za 1000/měsíc a někdo stejně velkého psa bude krmit za 3000/ měsíc .

Já můžu za sebe jen říct, že začínám mít poslední dobou problém s masem - to, které jsem brávala, které mám ozkoušené, najednou není k sehnání, kuřecí křídla třeba dlouhodobě nejsou (u dodavatelů, kde beru já)... To, co jsem dřív brala v masně, a vyšlo to levněji, to jsou dneska ceny, že to tam prostě nekoupím... No a uvidíme, jak to bude dál....

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2022 12:40

Dva barzojíci cca 4 tisíce měsíčně

2.7.2022 22:53

BSN - sušená příloha komplet vč. bylinek, droždí atd. + živočišná složka 400 Kč/měs max., asi i méně. Jenže tuhle koupím v supermarketu pytel mražených grundlí v akci, dostává vhodnou zeleninu z vývaru, po vykoštění kuřat a vaření kostí pod tlakem z toho má "paštiku", křídla jsou jeho, meloun, okurka, kedlubna, ředkvičky... Vařím brambory, podíl odevzdám, dýňová polévka, květáková... Před konečnou úpravou všechno bez soli. Máme rybu, schroustne k večeři přebytky ze zpracování. Barfista se prostě zapojuje do výživy domácnosti, to nelze jednoduše spočítat. Co zrovna je a hodí se do jídlelníčku, to dostane. Jsou to šťastní psi. Zpátky na stromy a to je dobře.

3.7.2022 08:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dva barzojíci cca 4 tisíce měsíčně

tolik?

3.7.2022 17:04

Nemám psa 24 kg, takže si to budete muset vypočítat. 4 psi cca 30 - 40 kg měsíčně 5 tisíc. Ale sem tam přilepšení nepočítám, není to pro mě důležité.

3.7.2022 19:22

No jeden má cca něco kolem 50kg, druhý je mamut takže skoro 60kg, je jim něco přes rok a půl. K snídani granule, případně něco mléčného, k obědu každý cca 1/2 kg masa, kostí....každý a k tomu přílohy a k večeři to samé. + Zelenina, ovoce, pamlsky, občas buchty nebo tatranka😁, to oni rádi a taky doplňky ( např konopný olej, v zimě vit C....) Krmíme 3x, aby měli menší porce, už jsme o barzoje jednou přišli kvůli torzi. Jo snídani často vynechají ( když mají jen granule bez ničeho).
Asi dva měsíce jsem si to psala a cca ty 4 tis to vyšlo. Šlo by je krmit levněji, ale jsou můj zlozvyk.

3.7.2022 20:25

JJ masínko nám kuwa zdražili(kde je duo kuřátko za padíka kilo? ), tak večer po práci a vyvenčení se projdu kaufem a ulovím nějakou slevu-a sleva je, co dřív bylo za plnou cenu) , musím zase zajít k řezníkovi a kolegyně z práce mi přislíbila, že se poptá na jezeďácký prodejně u nich ve vsi na ořez. Fena je dospělá, momentálně bez výrazného pohybu- horko, takže i v misce má podle toho....ale spočtený celkově to raději nemám
cca se snažím okolo 30.kč za maso/den + přílohy(jak kdy a co, ) ony i ty fujtajblíkové kauflanďácké kočičí konzervy, co jsem kupovala za 10kč jako přílohu teď stojí dvacku......

3.7.2022 20:35

Taky raději nepočítáme, jak říká moje sestra, kdybys neměla zoo, tak nejezdíš vrakem a nebydlis v ...., Ale to jsou ty priority. A to vůbec nezmiňuji veterináře, už jen prevence se s kily napočítá a co potom, když se sejde pár důchodců.

3.7.2022 20:55

No jeden má cca něco kolem 50kg, druhý je mamut takže skoro 60kg, je jim něco přes rok a půl. K snídani granule, případně něco mléčného, k obědu každý cca 1/2 kg masa, kostí....každý a k tomu přílohy a k večeři to samé. + Zelenina, ovoce, pamlsky, občas buchty nebo tatranka😁, to oni rádi a taky doplňky ( např konopný olej, v zimě vit C....) Krmíme 3x, aby měli menší porce, už jsme o barzoje jednou přišli kvůli torzi. Jo snídani často vynechají ( když mají jen granule bez ničeho).
Asi dva měsíce jsem si to psala a cca ty 4 tis to vyšlo. Šlo by je krmit levněji, ale jsou můj zlozvyk.

Na zimu je dobrá řepa a jablka, to je zásobárna céčka.

3.7.2022 21:32
Zoia

XXX.XXX.209.82

Tak jsem to teď nahrubo spočítala a na maso to hodí cca 1500 pro aktuálně jendoho psa, co má cca 42 kilo. Zeleninu, nějaký to vejce, tvaroh, nepočítám, to se sveze s námi. Mletý hovězí s vnitřnostma bereme z barfshopů, odtud má i krůtu a sem tam kachnu, kuřata kupuju normálně v krámě. Takže bysme se dostali i níž, kdybych měla energii sledovat maso v akci.

3.7.2022 22:37

Bezne jsem kupovala v akci v hypermarketech vecer kosti 30-40 Kc.
Ted jsem dojela a privezla v akci kosti za 130,-

4.7.2022 08:48

3 mopsle a 1 kocour, dohromady budou mít tak 28 kg a náklady na krmení cca 1500-2000 měsíčně, beru dražší druhy masa (hlavně králíka a krůtu).

varszitila

4.7.2022 09:06
varszitila

XXX.XXX.208.168

Veľmi pekne ďakujem každému za reakciu. Ešte by ma zaujímalo, či máte niekto skúsenosti s kombinovaným kŕmením, teda granule /ráno/ + BARF /večer/. Príde mi dosť kruté pchať do psa neustále granule, bohužiaľ však z niekoľkých dvôvodom nie je v mojej možnosti kŕmiť čisto barfom.

4.7.2022 10:59

varszitila napsal(a):
Veľmi pekne ďakujem každému za reakciu. Ešte by ma zaujímalo, či máte niekto skúsenosti s kombinovaným kŕmením, teda granule /ráno/ + BARF /večer/. Príde mi dosť kruté pchať do psa neustále granule, bohužiaľ však z niekoľkých dvôvodom nie je v mojej možnosti kŕmiť čisto barfom.

Dávám granule občas, když kvůli výstavě, výcviku nebo jiným akcím přijedu později odpoledne. Není to problém.

4.7.2022 11:09
Zoia

XXX.XXX.209.82

My občas bereme granule spolu s konzervama na dovolenou a mám je doma v záloze - pro případ ztroskotání, že třeba prošvihnu nákup masa, nebo zapomeneme rozmrazit. Problémy s tím psi nikdy neměli. Dlouhodobé kombinování vyzkoušené nemám (a Novosádová to spíš neodporučuje), ale kdybych byla na vašem místě, tak to asi zkusím, kdyby další možnost byla krmit jenom granule. Plus nevím, jaký jsou ty důvody, že to nejde ráno, on i barf si jde do lednice připravit tak, že to krmič jen vyklopí do misky.

4.7.2022 12:42

Já aktuálně štěně taky krmím kombinovaně - od chovatelky bylo zvyklé převážně na granule a částečně na barf, tak jsem jeden pytel granulí zakoupila do začátku, ale část KD dostává “normálních”. V zásadě zkouším zařazovat různé potraviny, abych věděla, co mu chutná a jak to tráví. Zatím vše chutnalo a trávení funguje dobře. :-) Roste a vypadá pěkně, s prospíváním problém není. Dneska měl k snídani granule a k obědu chroupal kuřecí křídlo. Do budoucna se ale na granule vybodnu úplně, a vrátím se ke svým mraženým balíčkům, plus pohotovostně sušený barf a nouzová konzerva ve špajzu. Maximálně si umím představit koupit třeba kilovku nějakých za studena lisovaných jako přílohu, ale dost možná se to nestane.

Nebožtíka jsem nějakou dobu krmila kombinovaně cca v poměru 40:60 ve prospěch barfu, a nakonec si sám řekl o to, že to bude 0:100.

varszitila

5.7.2022 13:27
varszitila

XXX.XXX.208.168

no dovody sú tie, že stále som študentkou a stále sa musím prisbosobit rodicom, neverím, že by boli dvakrát nadšení ak by pri večernej vyjedávačke na nich z chladničky vykúkali kačacie nožičky. Ďalej je tu aj finančná náročnosť barfu ako som práve zistila a aj to, že nikdy som nebarfovala a bojím sa, že by som nieco pokazila, takže minimálne na začiatok by som krmila kombinovane

5.7.2022 13:41
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

tolik?

Já se nedivím. U nás jen čisté maso bez ničeho jiného vychází na cca 100 euro měsíčně (konina + rybí filety půl na půl). Kosti vyjdou na dalších asi 30 euro (klokaní krky, koňské kosti, celé rybičky, ale dostává jen malinko, protože se ucpává), koňské konzervy místo vnitřností cca 30 euro měsíčně (nemůžu sehnat čistě koňské vnitřnosti), přílohy další cca 30 euro (jáhly a pohanka) + doplňky (kelpa, čistý kolagen, kloubní výživa, biotin, čistý koňský tuk, rybí olej, beta glukan, vitamín C, mix minerálů a vitamínů), ty spočítané nemám, ale bude to dost (jen kloubní výživa je 650 kč na měsíc). A to nepočítám zeleninu (mrkev, zelí, řepa, ..), vejce, mléčné výrobky, ..

A hned jsme v tom za 190 euro měsíčně bez doplňků u 40 kg aktivního psa s potravinovými alergiemi :)

5.7.2022 13:44

PumaCZ napsal(a):
Já se nedivím. U nás jen čisté maso bez ničeho jiného vychází na cca 100 euro měsíčně (konina + rybí filety půl na půl). Kosti vyjdou na dalších asi 30 euro (klokaní krky, koňské kosti, celé rybičky, ale dostává jen malinko, protože se ucpává), koňské konzervy místo vnitřností cca 30 euro měsíčně (nemůžu sehnat čistě koňské vnitřnosti), přílohy další cca 30 euro (jáhly a pohanka) + doplňky (kelpa, čistý kolagen, kloubní výživa, biotin, čistý koňský tuk, rybí olej, beta glukan, vitamín C, mix minerálů a vitamínů), ty spočítané nemám, ale bude to dost (jen kloubní výživa je 650 kč na měsíc). A to nepočítám zeleninu (mrkev, zelí, řepa, ..), vejce, mléčné výrobky, ..

A hned jsme v tom za 190 euro měsíčně bez doplňků u 40 kg aktivního psa s potravinovými alergiemi :)

no tak to zůstanu u sušenek

v případě velké finanční krize mám v zásobě jednodenní kuřata.

5.7.2022 13:46
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

no tak to zůstanu u sušenek

v případě velké finanční krize mám v zásobě jednodenní kuřata.

Na sušenkách hubne i při 3x dávce a na kuřecí má alergii :)

Před zjištěním alergií to nebylo tak zlé, protože jsem si z Alberta domů vozila celá kuřata za 70 kč/kg a z barfshopu hovězí za 55 kč/kg atd. Teď kupuju rybí filety, když najdu v akcii, tak za 4 eur/kg, jinak 6 eur/kg, a koninu od řezníka za 9 eur/kg. Tam se holt ušetřit moc nedá.

5.7.2022 14:04

varszitila napsal(a):
no dovody sú tie, že stále som študentkou a stále sa musím prisbosobit rodicom, neverím, že by boli dvakrát nadšení ak by pri večernej vyjedávačke na nich z chladničky vykúkali kačacie nožičky. Ďalej je tu aj finančná náročnosť barfu ako som práve zistila a aj to, že nikdy som nebarfovala a bojím sa, že by som nieco pokazila, takže minimálne na začiatok by som krmila kombinovane

Žádné kačacie nožičky z ledničky koukat nemusejí, maso může být v takové formě, jak ho kupujete pro sebe. A bát se vůbec nemusíte, žádná věda to není.

6.7.2022 09:59
Zoia

XXX.XXX.209.82

Já si nejsme moc jistá, jestli se při krmení dobrýma granulema moc ušetří? Já třeba jsme líná někde jezdit a kouakt po akcích, ale u tchánů jezdí pro maso na jatka a vyjde je to prý o dost levněji než předtím granule. Kachní nohy asi nutně z ledničky koukat nemusí, jinak moc nevím, jakje je rozdíl, když mají lidi v lednici kuře (i s nohama) pro sebe a kachní nohu pro psa :-). My třeba maso nejíme ani jeden, já jsem vegetarián 20 let a s kuře v lednici mi pro něj (myslím pro psa) nevadí. Vadilo mi teda na začátku ty celý kuřata porcovat, bo mi bylo těch ptáků líto, ale nějak jsem se přes to přenesla, holt pes není morče.
Ohledně toho strachu už je tu literatura, se kterou k tomu můžete přistoupit zcela vědecky a počítat na gramy poměr masa kostí a kuliček vyloupanýho hrášku, nebo si můžete říct, že sebe taky krmíte bez každodenní konzultace s tabulkami a digitální váhou ;-).

6.7.2022 11:30

Zoia napsal(a):
Já si nejsme moc jistá, jestli se při krmení dobrýma granulema moc ušetří? Já třeba jsme líná někde jezdit a kouakt po akcích, ale u tchánů jezdí pro maso na jatka a vyjde je to prý o dost levněji než předtím granule. Kachní nohy asi nutně z ledničky koukat nemusí, jinak moc nevím, jakje je rozdíl, když mají lidi v lednici kuře (i s nohama) pro sebe a kachní nohu pro psa :-). My třeba maso nejíme ani jeden, já jsem vegetarián 20 let a s kuře v lednici mi pro něj (myslím pro psa) nevadí. Vadilo mi teda na začátku ty celý kuřata porcovat, bo mi bylo těch ptáků líto, ale nějak jsem se přes to přenesla, holt pes není morče.
Ohledně toho strachu už je tu literatura, se kterou k tomu můžete přistoupit zcela vědecky a počítat na gramy poměr masa kostí a kuliček vyloupanýho hrášku, nebo si můžete říct, že sebe taky krmíte bez každodenní konzultace s tabulkami a digitální váhou ;-).

Přesně tak - taky se neživím podle tabulek a s kalkulačkou v ruce.

6.7.2022 22:29
Varaxi

XXX.XXX.137.233

To záleží, jaké má kdo možnosti. Kdo je ve městě, má malý mrazáček, je odkázán na dovoz nebo co unese... Tomu se kvalitní granule vyplatí s pravděpodobností hraničící s jistotou. Samozřejmě za předpokladu, že psu sednou.
Jatky mohou být pro mnohé řešení; jenže nejbližší jsou 50 km vzdálené a stejně v malém neprodávají.
Někdo chová nějakou zvěř, může zkrmit jatečný odpad.
Někdo má známé a příbuzné, kteří třeba chovají nebo mají přístup k jiným levným zdrojům - odpadový sýr od výrobce, vejce od zdroje, lidské konzervy těsně po projití za sníženou cenu, plevelné ryby od rybářů...
Ale to jsou všechno poměrně jedinečné situace. Většina lidí je odkázaná na nákup normálním způsobem - a tam to vyjde skoro fifty-fifty.
38kg pes na kvalitních granulích stojí cca 1 200 Kč. To mi přijde, že je prakticky totožné s barfem, co se tu uvádí. Taky nepočítám pamlsky a nadstandard. A granule jsou bez porcování, bez starostí, bez přemýšlení, dovoz zdarma a až k domu.
Já ty granule nijak neobhajuju, ale barf podražil opravdu neúměrně v porovnání s ostatním. Ještě před dvěma třemi lety to byl docela dost výrazný rozdíl. Ale už není.

6.7.2022 22:47

...plevelné ryby od rybářů...
máme rybník, někdy se urodí plevelné ryby- rasbory (střevlička východní) ale na kýble...no a co teď s takovým "bohatstvím" , extra pultový mrazák nemám, takže jsem to začala sušit v troubě, smradu jak na rybím trhu, vůbec to nejde rychle , něco jsem nasušila jako pamlsky a občas i do krmení a psině to šmakovalo, žere rybky i syrové rovnou z čeřenu, jsem jí brala na večeři k rybníku....ale to množství něšlo zpracovat .

7.7.2022 01:53
Terven

XXX.XXX.103.178

Varaxi napsal(a):
To záleží, jaké má kdo možnosti. Kdo je ve městě, má malý mrazáček, je odkázán na dovoz nebo co unese... Tomu se kvalitní granule vyplatí s pravděpodobností hraničící s jistotou. Samozřejmě za předpokladu, že psu sednou.
Jatky mohou být pro mnohé řešení; jenže nejbližší jsou 50 km vzdálené a stejně v malém neprodávají.
Někdo chová nějakou zvěř, může zkrmit jatečný odpad.
Někdo má známé a příbuzné, kteří třeba chovají nebo mají přístup k jiným levným zdrojům - odpadový sýr od výrobce, vejce od zdroje, lidské konzervy těsně po projití za sníženou cenu, plevelné ryby od rybářů...
Ale to jsou všechno poměrně jedinečné situace. Většina lidí je odkázaná na nákup normálním způsobem - a tam to vyjde skoro fifty-fifty.
38kg pes na kvalitních granulích stojí cca 1 200 Kč. To mi přijde, že je prakticky totožné s barfem, co se tu uvádí. Taky nepočítám pamlsky a nadstandard. A granule jsou bez porcování, bez starostí, bez přemýšlení, dovoz zdarma a až k domu.
Já ty granule nijak neobhajuju, ale barf podražil opravdu neúměrně v porovnání s ostatním. Ještě před dvěma třemi lety to byl docela dost výrazný rozdíl. Ale už není.

Já vám nevím...netvrdím ani to, ani to, jen netuším, jak tohle jde porovnat.
Je x různých prodejců krmného masa, ti mají x různých výrobků s různými cenami (dražší i levnèjší masa, mletiny, kusovky, komplety) navíc i v různých akcích.
Plus lze používat různou zeleninu a různé přílohy - domácí, instantní....
38 kilového psa lze krmit barfem v cenových relacích kterě se mohou diametrálně lišit.
Nikdy jsem nepočítala, kolik mi feny prožerou za měsíc. Nakupuju nahodile, záchvatovitě- občas zajedu do prodejny DPM a udělám "větší nákup", což je obvykle 4 - 5 salámových balení plus nějaká ta kusovka. Průběžně to doplňuju v blízkých chovatelských potřebàch, kde vezmu, co mě zaujme- od Sokol Falco, od Barona či z DPM- mají tam omezenej výběr. A sem tam koupím něco v marketu pro lidi.
Přílohy buď nedávám, když hodně pamlskujem, někdy jim zaleju nějakou instantní, která hodně nabyde, tudíž mi kilový balení vydrží rok i dýl někdy dám naše lidský vločky, brambor, dýni nebo rejži. Zeleniny sežerou zanedbatelný množství.
Ani omylem nejsem schopná spočítat, kolik prožerou za měsíc. Ale divila bych se, pokud by to bylo víc než by pro ně stály třeba Essential Foods. Čímž netvrdím, že to není možný.

7.7.2022 07:17

No, já když když granule, tak Wolfsblut jehněčí s rýží a ty teď podražily, 12 kilo stojí 2000. Pro 4 psy by to byly na měsíc asi víc jak 4 tisíce, to nevím, protože zatím jsem nikdy celý měsíc v kuse granulemi nekrmila. Za ten Barf dám asi víc, ale o moc to nebude. Spousta se toho sveze s nákupem pro nás lidi a to nepočítám. Min. týden jsem kupovala kuřecí skelety za 30 korun kilo, normálně v lidské kvalitě z české farmy, v masně. V supermarketech to samozřejmě podražilo, ale tam maso beru jen, když je v akci. Když koupím vitamíny a doplňky cca za tisícovku, tak to mám na půl roku.
Myslela jsem si původně, že asi budu muset přejít na granule trvale, ale zatím to tak nevidím, pořád se to dá a vzhledem ke kondici psů zatím u Barfu zůstanu.

7.7.2022 07:23
janaa

XXX.XXX.174.173

Stejně jako barf,tak jdou nahoru granule. Kdybych měla krmit granulema,tak rozhodně z té vyšší třídy, a tam se rozhodně na lepší cenu nedostanu. Jako je to děs, bude platit jako u lidskýho zboží,že si člověk začne sakra hlídat akce a slevy, prostě je taková doba. Já mám naštěstí zdroj levného masa,ale ten kdyby nebyl,tak se prohnu. Btw když byl jednou výpadek,zjišťovala jsem si cenu masa pro psy přímo na jatkách, a ta cena nebyla od barf shopů moc odlišná

7.7.2022 08:30

zjišťovala jsem si cenu masa pro psy přímo na jatkách, a ta cena nebyla od barf shopů moc odlišná

samotna cena masa je odlisna porad a dost vsak velko odber na jatkach a male balicky v shopech? musi byt ...
jo - s cenou PHM a elektriky za mrazaky uz to takova hitparada pak nakonec neni.

a vetsinou mam zdroj na jedno maso - kdyz uz nekam jedu, vezmu toho hodne - a jen jedním druhem pak krmit nejde...

takze se domlouvame vice pejskaru a - kombinuju krmení s granclema - uz docela dlouho.
A sleduju akce

jinak si teda myslim, ze prave ve meste jde vyzit a krmit masem s jednim malym mrazakem i u velkych psu protoze kazdy den jde neco nekde koupit.

7.7.2022 09:06
PumaCZ

XXX.XXX.251.141

Varaxi: 38kg pes na kvalitních granulích stojí cca 1 200 Kč

38 kg pes krmen kvalitními granulemi za 1200 Kč?? Jakými, prosím? Protože všechny granule, které jsem shledala kvalitními, jsou kolem 2000 Kč / 15 kg. A u nás jely skoro dva pytle měsíčně.

7.7.2022 09:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ani omylem nejsem schopná spočítat, kolik prožerou za měsíc

Jo, já si taky říkám, že i kdybych sebevíc chtěla, tak nejsem schopná to spočítat . Možná nějak ze začátku když jsem přecházela na maso, ale teď už ne. V mrazáku vždycky nějaké maso zůstane, a kombinuje se ta nová dodávka s tím, co tam zůstalo. Nikdy nevybrakuju mrazák úplně do nuly než přijede další maso. Plus občas koupím něco v obchoďáku, v masně.... Přílohy a zeleninu mají často "naší", ale to bude spíše zanedbatelné, ale ani to maso jako takové prostě nejsem schopná spočítat. Do toho občas zapomenu maso vyndat a dám granule, někdy dám konzervu.. Vajíčka mám z vlastních zdrojů zadarmo, občas i nějaké maso....

Ale když jsem na maso přecházela, tak bylo na účtu znatelné, že to vyjde levněji, že zůstává víc peněz.... A to jsem to ze začátku hodně hrotila, krmila fakt dost druhů masa, včetně těch ne úplně levných.... Brala jsem si spešl zeleninu, přílohy.... No a teď už to tak nehrotím, už nekupuji tolik druhů masa, přílohy tak neřeším, a už mi to teda nepřijde tak jednoznačně výhodné . Granule jsem nekrmila výhradně jednu značku, ale pohybovaly se cca 1500 Kč/ 12 kg... Ale beru to fakt jen tak od oka . A věřím tomu, že je někdo schopný krmit tím masem výrazně levněji než granulemi, no a taky někdo výrazně dráž , protože jak už bylo řečeno, ta cena za maso se i v rámci různých barfshopů pohybuje fakt ve velkém rozmezí.

Edit.: jediné co můžu aktuálně spočítat je to, na kolik mě vyjde 14 kg fena na granulích, protože je teď výhradně na nich. Granule jsou 1400 Kč / 12 kg, je na nich měsíc a jsme lehce za půlkou, takže cca 700 kč měsíčně..

Tormale

9.7.2022 09:12
Tormale

XXX.XXX.16.55

Nebojte se a běžte do toho. Masíčko si nabalíčkujete po porcích a rodiče už jen kydnou do misky. Špinavá práce je spíš to porcování. 😅 a co se týče ceny, když budete přemýšlet a šetřit, tak určitě budete na nižší ceně než kvalitní granule. My máme Barf u pejska 21 kg cca 2000 na měsíc, ale já mu občas kupuji různé speciality - jehněčí držky, losí maso, křepelku. 😂 to samozřejmě nemusíte. Spoustu věcí (různých odřezků, prasečích nožiček a vnitřností) koupíte super levně u řezníka.

Za ten pohled na spokojeného pejska to fakt stojí! A to jsem se hodně přemlouvala, abych do Barvu šla. 😅😂 Je to jednodušší a levnější než byste čekala.

Na cesty vozíme z praktických důvodů konzervy a potom případně návštěva řezníka.

9.7.2022 10:28

Na zimu je dobrá řepa a jablka, to je zásobárna céčka.

A nasušit kopřivy.

9.7.2022 11:16

PumaCZ napsal(a):
Varaxi: 38kg pes na kvalitních granulích stojí cca 1 200 Kč

38 kg pes krmen kvalitními granulemi za 1200 Kč?? Jakými, prosím? Protože všechny granule, které jsem shledala kvalitními, jsou kolem 2000 Kč / 15 kg. A u nás jely skoro dva pytle měsíčně.

Samojed i černá ruská teriérka nesežrali každý víc jak půl kila granulí denně, spíš míň. A to byli plně na granulích a krmení at libitum, tedy mohli sežrat kolik chtěli a kdy chtěli.

9.7.2022 11:23
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Náš pes 34 kg sežral jeden pytel za měsíc. Plus konzervy, občas maso.
Ovoce a zeleninu nechtěl a nežral.

9.7.2022 16:48

Přece nemuzete takhle pausalizovat?
Kolik pes potrebuje a sezere grancli zavisi na veku a zatezi, jedinci
40 kg pes v rustu - klidne i kolem toho 900-kila grancli denne da, nebo 2,5-3kg masa s prilohama.
jo, az doroste, potreba se snizi.
Neaktivni, starsi pes vyzije skoro "na hrsticce" a i tak pribira. atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík