tuesdayevening

XXX.XXX.112.12
Vy, kteří máte doma 2 a více psích důchodců, můžete mi popsat náročnost (časovou, finanční atd.)?
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás stejná, jako s mladými. Jen časově jsou nároční míň, protože procházky už nedávají a většinu dne spí.
Já mám naštěstí zdravý "plemeno" a štěstí na jedince. Dřív, kolem toho čtrnáctého roku jsem babce říkávala, že ji budu muset ve dvaceti zastřelit, abych se jí zbavila. No, už je jí šestnáct a už to neříkám. Jen se častěji v noci budím a sahám na ni, jestli dýchá.
Naše "mladá" má dvanáct a zdravá je jak řepa. Její maminka mi umřela v listopadu, ve věku 14ti let. Celý život zdravá, ale odešly jí játra a do měsíce jsem o ni přišla.. Parsonovi táhne na dvanáct a krom toho, že je hluchej jak poleno, je naprosto cajk.
Jinak nejvíc času spolkne mazlení a pusinkování, protože člověk si tak nějak uvědomuje, že už to nebude na dlouho a chce si je užít. Dost času spolkne i chystání krmení, resp. vymýšlení, co by bába snědla. Celej život byla nežravec a teď na stáří už je to peklo do ní něco dostat.
Vlevo Monkey 16 let a vpravo Merci 12 let.
Bába se trochu zapomněla, že jsem jí dala krmení do klece a šla se dojíst toho, co nechala mladá.
Normálně misky po krmení uklízím, ale mladá nedojídá kvůli vedru a babku po večerech honí mlsná. Tak tam nedojezenou misku nechávám ležet. Co na tom, že před chvílí zbouchala sušenou rybu. Hlavně, že žere.