Přesně před rokem se moje feny, v té době 4 měsíční štěňata viděla týden na dovolené s jednou fenou. Včera se opět setkali. Moji psi mají problém s těsným kontaktem s jinými psy. Očekávala jsem že budu muset zasahovat, ale setkání proběhlo v pohodě, měla jsem dojem že poznali. Co myslíte, je to možné?
galina
napsal(a):
Přesně před rokem se moje feny, v té době 4 měsíční štěňata viděla týden na dovolené s jednou fenou. Včera se opět setkali. Moji psi mají problém s těsným kontaktem s jinými psy. Očekávala jsem že budu muset zasahovat, ale setkání proběhlo v pohodě, měla jsem dojem že poznali. Co myslíte, je to možné?
Nevím, ale stalo se mi, že můj pes poznal po roce svou "mámu". Tedy paní, která ho odchovala do cca šesti týdnů. Śli jsme pak se psem po ulici a najednou se rozběhl a ze zadu jí doběhl a skočil na nohy a ona z toho byla unešená a úplně se divila, jestli je možné, že jí poznal, no cizím lidem na nohy neskákal.
Uživatel s deaktivovaným účtem

galina
napsal(a):
Ano, je to možné.
98459

XXX.XXX.39.131
https://soucitne.cz/novinky/kozy-jsou-mnohem-chytrejsi-nez-jsme-si-mysleli?dt=1657259114444
+ nejaký výzkum ukázal, že kozy po roce odloučení poznají hlas svého portomka. Takže u psů to bude jistě stejné.
i holubi si několik let pamatují své potomky
galina
napsal(a):
Kdysi dávno, hodně dávno, jsme byli parta kámošů, můj pes odchoval tehdy kamarádovi štěně -fenku jozefpčika. Pupina bývala tehdy poměrně často v naší společnosti. Pak kamarád zemřel, fenku jsme roky- opravdu roky neviděli. Potkala jsem ji až po letech v čekárně u Herčíka, byla to stařenka, už na tom byla špatně. Poznala mě okamžitě a tak hrozně to s ní zacvičilo, že jsem se bála, aby neumřela. Musela jsem odejít, protože mě to hrozně dostalo, nechtěla jsem jí svejma emocema zvedat ty její. Mají paměť lepší, než si lidi myslí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Po smrti majitelky se k nám vrátil 11 tiletý odchovanec. Jsem přesvědčená, že věděl, že je tam doma. Byla tam ještě jeho máma i brácha.