Samonavíjecí vodítko KONG - recenze

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2022 21:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak jsem před pár dny kontrolně mrkla, jestli Flexi Giant nedisponuje jinou barvou pásku, než je reflexní žlutá, která je ale v noci úplně na en óno, protože jinak pásek reflexní není. Akorát se strašně špiní, ale fakt strašně. Peklo, točím 2 Gianty a pořád peru, aby ta nádhera, ze které pořád někdo vyšiluje a turisté si ho neustále fotí, nevypadala jako čuně, resp. já. A vůbec, řvoucí žlutá mu ladí akorát s pláštěnkou, natož aby šla ke mně, leda bych venčila ve žluté reflexní vestě. S nostalgií vzpomínám na šedou. Navíc u Giantu dost brzy odchází pogumování rukojeti.

Tak koukám dál, jestli se nestal zázrak a na trhu není něco jiného od spolehlivé firmy s délkou 8 m. A máme doma KONG Explore!

Recenze: délka pásku 7,5 m, pro psy do 50 kg. Adekvátně mohutné vodítko, naviják dostatečně silný. Ale nic dramatického, zvládá to i můj 12,5 kg ňouma. Je to pro větší ruku, musela jsem si zvyknout na vyšší držení, abych měla tlačítko brzdy okamžitě v dosahu palce. Aretace je směrem k sobě, což je oproti Flexině také opačně. Pogumování vypadá trvanlivě, na vnitřní straně jsou protiskluzové výčnělky. Mechanismus je uzavřený, tak jsem se bála, že se pásek překroutí a bude boj, jak ho vrátit zpátky. Ale zatím nic, a to je pásek ve spirále každou chvíli. Každopádně právě pásek je pro mě nej pozitivum - je šedý a po stranách má vetkané 2 odrazové proužky, takže na něm nebude vidět špína a hlavně bude ve tmě vidět! Celkové zpracování vypadá dobře. Takže za mě oká, i když jsem si musela trochu zvykat. No a ideálně na slona. Škoda, že v délce 7,5 nemají variantu do 25 kg.

Negativum: ta lesklá stříbrná plocha s nápisem KONG po stranách je MEGAHNUSNÁ! Zkusím zjistit, jestli je to samolepka a možná jí odstraním.

Třeba to někomu pomůže v rozhodování, kdyby natrefil na KONG, já jsem před nákupem skoro žádnou recenzi nenašla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík