Acana (classic, haritage) vs Brit Fresh

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lukas111

16.7.2022 00:14
Lukas111

XXX.XXX.15.2

Mohl bych poprosit někoho znalého o porovnání Acany (řady classic, haritage) a Brit fresh? Doteď jsme krmili Eukanubou losos, ale nyní změnili recepturu a už tam cpou pšenici, tak chci přejít na něco kvalitnější a podle dlouhého pročítání internetu se mi nejvíce zalíbil právě Brit Fresh a Acana classic nebo haritage. Jedná se o granule z podobné cenové relace - lze na eshopech sehnat +- za 100 Kč/kg. Chtěl bych tedy poprosit o nezaujaté porovnání. Chápu, že Brit nemá zrovna dobrá jméno kvůli řadě premium by nature, ale netřeba tedy i Fresh automaticky zavrhnout jenom proto, že je to Brit. Naopak Fresh má na několik serverech i lepší hodnocení než tyto řady od Acany. U Acany se mi například nelíbí, že u některých výrobků mají sůl, která je tam naprosto zbytečná. Popřípadě prosím o radu, zda je nějaké krmivo složením kvalitnější v podobné cenové relaci.

Děkuji

16.7.2022 01:05
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Lukas111 napsal(a):
Mohl bych poprosit někoho znalého o porovnání Acany (řady classic, haritage) a Brit fresh? Doteď jsme krmili Eukanubou losos, ale nyní změnili recepturu a už tam cpou pšenici, tak chci přejít na něco kvalitnější a podle dlouhého pročítání internetu se mi nejvíce zalíbil právě Brit Fresh a Acana classic nebo haritage. Jedná se o granule z podobné cenové relace - lze na eshopech sehnat +- za 100 Kč/kg. Chtěl bych tedy poprosit o nezaujaté porovnání. Chápu, že Brit nemá zrovna dobrá jméno kvůli řadě premium by nature, ale netřeba tedy i Fresh automaticky zavrhnout jenom proto, že je to Brit. Naopak Fresh má na několik serverech i lepší hodnocení než tyto řady od Acany. U Acany se mi například nelíbí, že u některých výrobků mají sůl, která je tam naprosto zbytečná. Popřípadě prosím o radu, zda je nějaké krmivo složením kvalitnější v podobné cenové relaci.

Děkuji

Sice nakupuji v jiné cenové relaci, ale ze začátku jsme dávali Britt a máme odzkoušenou i Acanu. Brit celkem v pohodě, po Acaně mělo naše štěně průjem.

17.7.2022 18:10
Khalula

XXX.XXX.208.178

U nás byl mírný průjem v podstatě po všech granulích, tedy i po Brit Fresh Beef+Pumpkin (ty mu navíc vysloveně nechutnaly) i po Acaně classic red a vlastně i po dražších Orijen regional red.

Každý pes je jiný, takže u granulí je to bohužel hlavně o zkoušení. To co může vyhovovat desítkám jiných psů, nemusí tomu vašemu. Ale sám poznáte, jestli na nich pes prospívá nebo ne (jaké má bobky, srst, energii). Já po několika marných pokusech s granulema přešla na BARF, ale chápu, že ne každému se chce připravovat s masem. Velice laickým pohledem mi (alespoň v našem případě) Acana připadala více nadýmavá (obsahuje cizrnu, hrách, čočku) oproti Brit Fresh, ale záleží hlavně na vašem psovi. Nepíšete co máte za plemeno ani jak je pes starý… Jinak hodně si lidé pochvalují Essential Food, Wolfsblut, ale s tím nemám zkušenosti.

Helaben

12.9.2022 00:53
Helaben

XXX.XXX.25.187

Já krmím jen Acana či Orijen, na ceně mi nezáleží. Psi prospivají úplně úžasně, žádné problémy či nadýmání, měním jen příchuť cca po roce (jezevčíci). Jiné granule odmítají. Teď teda řeším vápník a fosfor v granulích, bylo mi řečeno, že tato firma jich má nadbytek. Ale, jak zkoumám, je to všude podobné...😕

Přidejte reakci

Přidat smajlík