Zánět při pokousání psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mischell1994

17.7.2022 17:42
Mischell1994

XXX.XXX.225.30

Dobrý den,

v pondělí 11.7 mi psa pokousal jiný pes (vina obou páníčků, ale to ted resit nechci). Byli jsme ihned na veterině - sešito svorkama + ant Noroclav 200/50mg. V pátek kontrola - vše ok až na to, že se mu tam dělal zánět takže prodloužení antb. a dnes pohotovost - zánět prasknul a musíme vyplachovat naředěnou betadinkou a ve středu kontrola. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným cca jak dlouho může trvat než se tohoto zbavíme (chápu, že u každého je to jinak. ale jde mi aspoň orientačně s čím počítat)..

všem hafanům pac

17.7.2022 20:15
janaa

XXX.XXX.174.173

Rány od kousnutí se nesešívají. Pokud je rána velká do podkoží a šít se musí,musí se dát dovnitř drén,který odvádí tekutinu. Když se kousanec zašije,stane se přesně to,co u vás, udělá se abces. Rány po kousnutí se musí hojit zevnitř,tj. vyplachovat desinfekcí, případně vmačkávat mast (Tenazym), strup z vrchu slupova a ránu roztahovat. Jak dlouho záleží na tom,jak velký abces byl

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2022 21:16

Mischell1994 napsal(a):
Dobrý den,

v pondělí 11.7 mi psa pokousal jiný pes (vina obou páníčků, ale to ted resit nechci). Byli jsme ihned na veterině - sešito svorkama + ant Noroclav 200/50mg. V pátek kontrola - vše ok až na to, že se mu tam dělal zánět takže prodloužení antb. a dnes pohotovost - zánět prasknul a musíme vyplachovat naředěnou betadinkou a ve středu kontrola. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným cca jak dlouho může trvat než se tohoto zbavíme (chápu, že u každého je to jinak. ale jde mi aspoň orientačně s čím počítat)..

všem hafanům pac

Viz janaa - kousné rány se nešijí. Neboli bych zbystřila, jestli je tenhle vet to pravé ořechové. U svého předchozího kocoura jsem naopak řešila absces tincturou nigra (koncentrovaný roztok hypermanganu), mnohem silnější než ředěná betadina, za pár dní hotovo.

17.7.2022 21:48
kashttan

XXX.XXX.60.115

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viz janaa - kousné rány se nešijí. Neboli bych zbystřila, jestli je tenhle vet to pravé ořechové. U svého předchozího kocoura jsem naopak řešila absces tincturou nigra (koncentrovaný roztok hypermanganu), mnohem silnější než ředěná betadina, za pár dní hotovo.

Mischell píše o svorkách. To je běžný postup. Bych zbystřil, než něco začnu psát.

17.7.2022 21:57

kashttan napsal(a):
Mischell píše o svorkách. To je běžný postup. Bych zbystřil, než něco začnu psát.

Svorky = šití. Názor neměním.

18.7.2022 07:50
janaa

XXX.XXX.174.173

Je jedno,zda se zašije svorkami nebo nití, výsledek je stejný,rána se zavře a bez drénu se udělá kapsa,abces

18.7.2022 14:20
Dasvo

XXX.XXX.101.144

janaa napsal(a):
Je jedno,zda se zašije svorkami nebo nití, výsledek je stejný,rána se zavře a bez drénu se udělá kapsa,abces

Jano, jde o abSces. Máte pravdu, ale nazýváte to špatně (opakovaně, takže nejde o překlep).

18.7.2022 16:23
janaa

XXX.XXX.180.42

Dasvo napsal(a):
Jano, jde o abSces. Máte pravdu, ale nazýváte to špatně (opakovaně, takže nejde o překlep).

Ano, díky za opravu, vyslovuju správně, píšu špatně, a nikdy jsem si toho nevšimla 😉

18.7.2022 20:49
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Pro zadavatele: Zkuste event. zde vyhledat "moje" vlákno s názvem "Absces".
Proplachy (např. Betadinou) nutné, drenáž obvykle také, Tenazym vřele doporučuji!

Mischell1994

18.7.2022 21:08
Mischell1994

XXX.XXX.225.30

Dnes kontrola u veta. Odumrelou kuzi veterinar ustrihl a vyndal svorky. Mame vyplachovat desinfekci betadine a antb az do pristiho tydne.

S veterinarem jsem spokojena nikdy nezklamal i s pristupem a to jsme resili i zachvaty.

Tyhle rany se pry hoji minimalne mesic co mame.

Diky za postrehy.

18.7.2022 23:18

Mischell1994 napsal(a):
Dnes kontrola u veta. Odumrelou kuzi veterinar ustrihl a vyndal svorky. Mame vyplachovat desinfekci betadine a antb az do pristiho tydne.

S veterinarem jsem spokojena nikdy nezklamal i s pristupem a to jsme resili i zachvaty.

Tyhle rany se pry hoji minimalne mesic co mame.

Diky za postrehy.

Nevím, jaký byl rozsah pokousání. Ale našli jste k ráně "protizub" ? Tržná rána nebývá sama. Bývá další od "protizubu". A ta by mohla dělat velkou paseku.

Mischell1994

19.7.2022 06:21
Mischell1994

XXX.XXX.225.30

Jinou ranu jsme nenasli. Vzal ho prednima zuba u ucha a protrhl mu kus kuze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík