Co mam delat?Pes je mazel na okoli ,ale stalo se ze bezduvodne vyskocil na souseda a chytil ho zubami za kapsu

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Erziko

17.7.2022 23:41
Erziko

XXX.XXX.45.67

Dobry den mam problem ze svym psem.Mam ho z utulku,ma 1,5 roku,je to velky mazel,deti zboznuje a necha se pohladit pres ostatnich.Jenze nechapu proc bezduvodne vyskocil po spravcovi a jejim priteli.bez zavrceni,bez stekani.proste necekane vyskocil a chytil kapsu od kalhot.samozrejme priteli od spravcove roztrhal kapsu od kratasu.Jak jsem napsal pred chvili.je z nej mazel,necha se pohladit od vsech,deti miluje ale jen necekane vyskakuje na tu dvojici.Popritom jen prochazeli.Nechci aby ta 2 delala ze psa agresora,ale take nechapu takove chovani psa.Muze citit od nich ze ta dvojice nema rada psy?Psa nespoustim z voditka,je porad na voditku.Jen mne zarazilo to co provedl,delal svoji potrebu a najednou vykocil a roztrhal kapsu.Co mam delat?nechci ho vracet zpatky do utulku.

ant7d

18.7.2022 06:23
ant7d

XXX.XXX.2.176

Může mít nějaké dávné trauma a tato dvojice mu to připomněla. U dříve týraných zvířat to může být ještě horší a útočí na určité skupiny lidí pravidelně.

18.7.2022 06:47
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Co máte dělat?
NÁHUBEK.
Ale vhodný!
Prostorný.
Pes v něm musí mít moznost zívat,
prostě otevřít tlamu naplno.
A opatrnost.
Nevíte kdy, kde a jak pes na kohokoli zareaguje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2022 07:27

A taky se poškozenému omluvit a zaplatit škodu.

Erziko

18.7.2022 07:55
Erziko

XXX.XXX.4.249

rapotacka11 napsal(a):
Co máte dělat?
NÁHUBEK.
Ale vhodný!
Prostorný.
Pes v něm musí mít moznost zívat,
prostě otevřít tlamu naplno.
A opatrnost.
Nevíte kdy, kde a jak pes na kohokoli zareaguje.

Ma nahubek a jw to klasicky,ja jsem proti fixacnemu.Jenze jak jsem psal vsude na okoli je mazel,ale na tu dvojici vyskocil a kor vcera kdyz cural najednou uz byl u toho frajera.

18.7.2022 07:59
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Tak ještě předvídavost!

Erziko

18.7.2022 08:14
Erziko

XXX.XXX.220.134

To uz jsem udelal,nastesti nekousl ale roztrhal kapsu

18.7.2022 08:19

A to je zase hezký, že to řešíte, protože mně fena od sousedů roztrhala kapsu už několikrát a majitelka nic.

18.7.2022 08:24

košík
vodítko/couračku/šňůru
předvídavost
výcvik

že je mazel ale zároveň je schopen takhle vyletět se vůbec nevylučuje

Erziko

18.7.2022 08:41
Erziko

XXX.XXX.220.134

Je to utulkac,a nechci aby sel pryc,proto se ptam tady,kor deti ty dvojici muzou psa tulit,mazlit se z nim a detem neudela vubec nic,zboznuje je.Ta dvojice nesnasi psy a proto hned vyzadovali uhradu za kratasy

18.7.2022 09:00

Erziko napsal(a):
Je to utulkac,a nechci aby sel pryc,proto se ptam tady,kor deti ty dvojici muzou psa tulit,mazlit se z nim a detem neudela vubec nic,zboznuje je.Ta dvojice nesnasi psy a proto hned vyzadovali uhradu za kratasy

Já mám psy ráda a úhradu bych vyžadovala taky.

18.7.2022 09:15

Erziko napsal(a):

..úhradu poškozené věci nebo oblečení beru jako automatické vyrovnání se, ať už se jedna o škodu, kterou způsobí můj pes na cizím majetku anebo naopak, pokud cizí pes poškodí nějakou mou věc...

18.7.2022 09:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Erziko napsal(a):

S tím tulením taky opatrně.

18.7.2022 11:11
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám psy ráda a úhradu bych vyžadovala taky.

Mně sousedovic fena stáhla že šňůry nové plavky a odnesla si je do boudy. Sousedi se nabízeli, že uhradí škodu, ale nechala jsem si je šikovně zašít a úhradu jsem nežádala. Nevím, jestli bych jí žádala, kdyby to byl nějaký hodně drahý kousek oblečení. Nicméně peníze nerostou na stromě a pokud by ty kalhoty byly fakt nějaké hodně dobré a drahé...

18.7.2022 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Trickyvoo napsal(a):
Mně sousedovic fena stáhla že šňůry nové plavky a odnesla si je do boudy. Sousedi se nabízeli, že uhradí škodu, ale nechala jsem si je šikovně zašít a úhradu jsem nežádala. Nevím, jestli bych jí žádala, kdyby to byl nějaký hodně drahý kousek oblečení. Nicméně peníze nerostou na stromě a pokud by ty kalhoty byly fakt nějaké hodně dobré a drahé...

Nevím, jak bych se zachovala v roli toho, komu cizí pes zničil oblečení, asi podle situace. Ale vím jistě, že v roli majitele takového psa bych si sypala popel na hlavu, tisíckrát se omlouvala, a úhrada toho, co můj pes zničil, by mi přišla jako naprosto samozřejmá.

18.7.2022 11:33
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

marcelaamax napsal(a):
Nevím, jak bych se zachovala v roli toho, komu cizí pes zničil oblečení, asi podle situace. Ale vím jistě, že v roli majitele takového psa bych si sypala popel na hlavu, tisíckrát se omlouvala, a úhrada toho, co můj pes zničil, by mi přišla jako naprosto samozřejmá.

Tak jasný. Mně bylo třeba blbý ty peníze od sousedů vzít, ale cením si, že to nabízeli, ale už tak nějak ze zákona máme povinnost uhradit škodu, co náš pes někomu způsobil. Malina kamarádce poškodila stromek, tak jsem z toho byla taky špatná, nabízela peníze a nebo že seženu stejný a zasadím ho místo toho poničeného.

20.7.2022 11:36
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A to je zase hezký, že to řešíte, protože mně fena od sousedů roztrhala kapsu už několikrát a majitelka nic.

Fakt Ali? To jsou opravdu šílení sousedi!

20.7.2022 12:50

fikovnice napsal(a):
Fakt Ali? To jsou opravdu šílení sousedi!

To nejsou ti, co myslíš.
Tady tito nejsou zlí, ale paní je taková věčně rozesmátá, samé hihi haha a přijde jí to jako ohromná sranda, že fena je nevychovaná, skáče na lidi a pokud mají v kapse pamlsky pro svýho psa, tak je trhá. Ty kapsy, ne lidi. Zatím to vždycky byla nějaká stará bunda, takže mně to nevadilo. Bohužel starý bundy už došly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík