Lucie88.

XXX.XXX.72.235
Dobrý den,
byli jsme diagnostikování se silnou nedomykavostí mitrální chlopně (výrazný prolaps cípů) . Je to hodně špatné , srdíčko je už zvětšené , měli jsme i plicní edém. Podrobnosti viz. zpráva. Dostali jsme léky a sledujeme stav. Zatím to vypadá , že se kromě zvýšené frekvence dechu nějak extra netrápí , někdy mám pocit že nemůže spát. Je mi jasné, že léky nejsou spása, jen to oddálí nevyhnutelné. Prosím , nemáte někdo zkušenosti s operací tohoto druhu, dělá to zde někdo, popřípadě za hranicemi? Hazel je 10 let (trpasličí jezevčík) a opravdu nevypadá, že by chtěla odejít, přijde mi ještě stále mladá , je unavitelnější ale stále se raduje ze života. Nechci jen sedět a ládovat ji práškama. Prosím o rady a zkušenosti... děkuji.
Lucie
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám kavalírky, takže s nedomykavostí velké zkušenosti. Operace se opravdu nedělají. Pomocí léků lze stav upravit tak, že je pejsek naprosto v pohodě i po mnoho let. Za sebe doporučuji vynikajícího kardiologa MVDr. Fiedlera ze Slaného. Jako jediný v ČR má mezinárodní certifikaci kardiologa.

toto se nedá operovat a ani u člověka už by to nedělali, protože srdce už je přestavěné a v patologii. a transplantace srdce u psa nepřichází do úvahy vůbec.
budete ládovat práškama a třeba ještě chvilku vydrží.
Lucie88.

XXX.XXX.72.235
napsal(a):
Mám kavalírky, takže s nedomykavostí velké zkušenosti. Operace se opravdu nedělají. Pomocí léků lze stav upravit tak, že je pejsek naprosto v pohodě i po mnoho let. Za sebe doporučuji vynikajícího kardiologa MVDr. Fiedlera ze Slaného. Jako jediný v ČR má mezinárodní certifikaci kardiologa.
Dnes jsem s ním hovořila, poměrně dlouho, je asi skvělý. Jsme lěčeni ve Vetcentrum Duchek (Stodůlky) , kde jsou též odborníci. Potvrdil mi jaké jsou možnosti a že se toto v ČR neoperuje, vysvětlil možnosti jak je to ve světě.. pro nás tak jako tak nereálné. Hlavně mi řekl , že máme tak zhruba rok, maximálně... Což mě něpotešilo ale lepší , než kdyby to bylo v řádu dní.... Děkuji.

Lucie88.
napsal(a):
Dnes jsem s ním hovořila, poměrně dlouho, je asi skvělý. Jsme lěčeni ve Vetcentrum Duchek (Stodůlky) , kde jsou též odborníci. Potvrdil mi jaké jsou možnosti a že se toto v ČR neoperuje, vysvětlil možnosti jak je to ve světě.. pro nás tak jako tak nereálné. Hlavně mi řekl , že máme tak zhruba rok, maximálně... Což mě něpotešilo ale lepší , než kdyby to bylo v řádu dní.... Děkuji.
Někdy je lepší to vědět na rovinu. Moc přeji, ať ten odhad o mnoho překonáte.