Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2022 16:41
galina

XXX.XXX.168.56

Cca před 10 dny začal 15 lete fene haskyho téct krvavý výtok z nosu. Šla jsem na veterinu, kde mi bylo řečeno že jde o růst nádoru, prognóza týdny až měsíce života.
Jenže od té doby výtok ustal, fena se chová a vypadá pořád stejně. A já přemýšlím, ustalo to... Už to neroste, nebo naopak to ucpalo ty cévy, jak říkal veterinář. Jaký máte zkušenosti.. Mohla to být taky osina (?) Na feně zatím nic vidět není.

25.7.2022 16:47
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Může to být cizí těleso, aktinomykóza, nádorové bujení, zánět ze zubu a dalších tak padesát věcí. Jaká všechna vyšetření Vaše fena absolvovala a na základě čeho byl určen jako příčina nádor? Na Vašem místě nechám udělat aspoň rhinoskopii. To je vyšetření, které nestojí milion a dá Vám aspoň nějakou odpověď. Takto jenom hádáte, hýčkáte si nějakou naději, hledáte... To je prostě k prdu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2022 16:57

Přesně, jak píše Dasvo, chce to podstoupit rhinoskopii, ovšem jen případě, že to zdravotní stav starší fenky dovolí. Vyšetření se provádí pod narkózou, poraďte se s veterinářem- odborníkem, který se na toto vyšetření ve Vašem okolí specializuje, jestli jej může podstoupit i Vaše fenka. Rozhodnutí je pak na Vás, podle toho, jak na tom fenka je celkově...držím palce! 🌷

25.7.2022 16:59

galina napsal(a):
Cca před 10 dny začal 15 lete fene haskyho téct krvavý výtok z nosu. Šla jsem na veterinu, kde mi bylo řečeno že jde o růst nádoru, prognóza týdny až měsíce života.
Jenže od té doby výtok ustal, fena se chová a vypadá pořád stejně. A já přemýšlím, ustalo to... Už to neroste, nebo naopak to ucpalo ty cévy, jak říkal veterinář. Jaký máte zkušenosti.. Mohla to být taky osina (?) Na feně zatím nic vidět není.

Viz výše. Nádor diagnostikovali jak?

25.7.2022 17:05
galina

XXX.XXX.168.56

Nijak, došla jsem na veterinu, ukázala problém a veterinář řekl diagnózu. I kdyby to byl nádor, nevím jestli vůbec se nádory v nose řeší a jestli je pro toho psa dobré ho ve věku přes patnáct let nějak operovat nebo tak...

25.7.2022 17:26
Dasvo

XXX.XXX.101.12

galina napsal(a):
Nijak, došla jsem na veterinu, ukázala problém a veterinář řekl diagnózu. I kdyby to byl nádor, nevím jestli vůbec se nádory v nose řeší a jestli je pro toho psa dobré ho ve věku přes patnáct let nějak operovat nebo tak...

Znám psa, který běžíc po strništi kýchnul. (Víme, jakým způsobem psi kýchají, že.) Po několika týdnech od této příhody mu začala téct krev z nosu. Čas od času. Jinak neměl žádné příznaky. Z důvodu, že nebyla nalezena příčina, nechali majitelé udělat rhinoskopii. Lékař psovi z nosu vytáhnul zhruba 8cm stéblo z obilí - zarazil si ho tam při kýchnutí na strništi.
Chci tím říct, že diagnostikovat nádor pohledem na „psa ve dveřích“ je kravina. Jak je psáno výš, zjistěte, kdo ve Vašem okolí dělá rhinoskopii a řešte to s odborníkem. Může klidně jít o nějaký nezávažný, relativně snadno řešitelný problém.

25.7.2022 17:30
galina

XXX.XXX.168.56

Obávám se té narkózy. Z vyšetření krve to nepůjde?

25.7.2022 18:10
Šarina

XXX.XXX.200.119

U nás znamenalo krvácení z nosu (taky později samovolně přestalo) bohužel konečné stádium rakoviny (ne nosu, ale " v břiše"). Předtím byl pes zcela bez problémů. Od krvácení to vzalo poměrně rychlý spád (cca 3 neděle). Dělat se už nedalo nic, tak jsme pejskovi připravili hezkých pár posledních dnů, a když nám řekl, že nastal čas, nechali jsme ho odejít. Byl to pes mého života a přesto, že je to už víc než 10 let, tak mě to teď zase "dostalo"...
Přeji vám, aby to u vás byla nějaká prkotina, ale pokud ne, tak abyste měli hodně sil.

26.7.2022 12:35
fikovnice

XXX.XXX.134.95

galina napsal(a):
Obávám se té narkózy. Z vyšetření krve to nepůjde?

Vyšetření krve může něco napovědět, ale také nemusí...
Třeba to cizí těleso, pokud se nerozjede nějaký velký zánět, se v krvi neprojeví.

Dnes už se dělají i šetrnější narkózy. Držím pěsti!

26.7.2022 14:00

galina napsal(a):

Aha, takže diagnóza bez vyšetření? Aspoň to RTG a rhinoskopie? Jako, ve finále je to vlastně jedno, bo by se s tím stejně nic dělat nedalo..., ale asi bych k takovému vetovi neměla úplně důvěru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík