Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denny266

1.8.2022 16:34
Denny266

XXX.XXX.8.166

Dobrý den, sháním zhruba na 3 měsíce pro pejska azyl. Ač to nerad dělám a hodně mě to rve srdce tak nemám jinou možnost a nechci aby se mi pejsek trápil, hledám někoho kdo by si mýho parťáka na 3 měsíce vzal ať to do bytu, domu, či kotce. Prostě aby měl kde byt, nedělám to jak ostatní kvůli práci, nebo nějakým kravinám, jde o to že jsem bydlel u přítelkyně ale jelikož jsme se rozešli z určitých důvodů tak spolu nebydlíme. A momentálně od zítra jsme na tom bledě. Nechci dopustit aby díky tomuto problému trpěl můj parťák, a byl semnou na ulici. Momentálně su i bez financí tudiž je to vše dost ošemetná situace co se týče toho od zitra nastupuji do nové práce a z těch 3 měsiců možná i dřiv našetřit at mame kde bydlet, hlavně už tohle nedopustit, pejsek ma 1 rok a 4 měsíce, je fakt nádherný a potřebuje i venčení samozřejmě to i nabízím, že i po práci bych za ním chodil ho venčit apod. Mam ho od 8 měsíců a prožil si už více rodin na mě si zvykl že už i já mám problém si představit když už nebude semnou spat, tulit se, mazlit se, jak byl zvyklý. Opravdu je to dost bolestivá situace a vážně si nedokážu bez něj to představit. Co se týče toho tak rodina mě pomoct nemůže, známý taky ne. Proto vás tady žádám o nějakou pomoc, ale prosim chytrý řeči si odpusťte, jako třeba to že proč jsem si ho pořizoval apod. Hold někdy vás život srazí na dno, a když nejste v situaci jako někteří co mají vše, tak se to zvládá o to hůř. Proto vás prosím o jakkoukoliv radu, finanční pomoc, cokoliv jen proto abych ho zabezpečil a mohl než našetřím na bydlení tak aby měl kde byt.

Pokud by jste mohli i nějak někteří finančně pomoct dam i zde cislo bank.uctu.

Kontakt na mě: +420 775-925-216
B.účet: 1612255017/3030
e-mail: MaxxBeeeR@seznam.cz

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2022 16:40

A můžete napsat, kde přesně bydlíte? Klidně do soukromých zpráv.

1.8.2022 17:24

njn. život není jednoduchý ale nezlobte se na mě, nezaměstnanej co už přítelkyni nebavilo to živit, to asi nebude jen rána osudu.

1.8.2022 17:28
Denula26

XXX.XXX.8.166

S prominutím o tohle vůbec nešlo, byli to jiné důvody. Ja vím že vás ,,chytrých” lidi se tu najde dost….Ale uprimne vas nazor me nezajima a nehledam duvody ale zpusoby 😉 a když nevíte tak se prosim nevyjadrujte 😊

Vicky.Pollard

1.8.2022 18:16
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33

Zkuste se na hlídání zeptat buď ve FB skupině ČSV v nouzi https://www.facebook.com/groups/143576062467415/

Existuje i záchranná stanice kousek od Brna https://pomoc-csvlcak.cz/, ale nezaručuju, že byste se psa nemusel vzdát nadobro.

ČSV je natolik specifické plemeno, že bych ho nesvěřovala jen tak někomu.

1.8.2022 18:44
Denula26

XXX.XXX.8.166

Jsme z Brna a hledame nekoho v Brne a okoli Brna

1.8.2022 18:44
fikovnice

XXX.XXX.135.199

Denny266 napsal(a):
Dobrý den, sháním zhruba na 3 měsíce pro pejska azyl. Ač to nerad dělám a hodně mě to rve srdce tak nemám jinou možnost a nechci aby se mi pejsek trápil, hledám někoho kdo by si mýho parťáka na 3 měsíce vzal ať to do bytu, domu, či kotce. Prostě aby měl kde byt, nedělám to jak ostatní kvůli práci, nebo nějakým kravinám, jde o to že jsem bydlel u přítelkyně ale jelikož jsme se rozešli z určitých důvodů tak spolu nebydlíme. A momentálně od zítra jsme na tom bledě. Nechci dopustit aby díky tomuto problému trpěl můj parťák, a byl semnou na ulici. Momentálně su i bez financí tudiž je to vše dost ošemetná situace co se týče toho od zitra nastupuji do nové práce a z těch 3 měsiců možná i dřiv našetřit at mame kde bydlet, hlavně už tohle nedopustit, pejsek ma 1 rok a 4 měsíce, je fakt nádherný a potřebuje i venčení samozřejmě to i nabízím, že i po práci bych za ním chodil ho venčit apod. Mam ho od 8 měsíců a prožil si už více rodin na mě si zvykl že už i já mám problém si představit když už nebude semnou spat, tulit se, mazlit se, jak byl zvyklý. Opravdu je to dost bolestivá situace a vážně si nedokážu bez něj to představit. Co se týče toho tak rodina mě pomoct nemůže, známý taky ne. Proto vás tady žádám o nějakou pomoc, ale prosim chytrý řeči si odpusťte, jako třeba to že proč jsem si ho pořizoval apod. Hold někdy vás život srazí na dno, a když nejste v situaci jako někteří co mají vše, tak se to zvládá o to hůř. Proto vás prosím o jakkoukoliv radu, finanční pomoc, cokoliv jen proto abych ho zabezpečil a mohl než našetřím na bydlení tak aby měl kde byt.

Pokud by jste mohli i nějak někteří finančně pomoct dam i zde cislo bank.uctu.

Kontakt na mě: +420 775-925-216
B.účet: 1612255017/3030
e-mail: MaxxBeeeR@seznam.cz

Pes je nádhernej, a je-li Váš příběh pravdivý, moc přeji, ať má dobrý konec.
Finančně (ani jinak) bohužel pomoct nemohu.
Aspoň tedy držím pěsti!

2.8.2022 00:17
fikovnice

XXX.XXX.135.199

Denula26 napsal(a):
Jsme z Brna a hledame nekoho v Brne a okoli Brna

Kdybych neměla 3 kočky a zaměstnání...
Ale i tak: Také bych asi z ČSV měla obavu, celý život jsme měli "jen" vestajíky!

Pokud se Vám podaří to celé nějak dobře vyřešit, tak se nám zde ozvěte.

Btw, to, že jste z Brna, snad ani nebylo nutné psát - viz kousek Vaší citace :
"Momentálně su i bez financí..."

2.8.2022 07:17
turistka

XXX.XXX.92.8

fikovnice napsal(a):
Kdybych neměla 3 kočky a zaměstnání...
Ale i tak: Také bych asi z ČSV měla obavu, celý život jsme měli "jen" vestajíky!

Pokud se Vám podaří to celé nějak dobře vyřešit, tak se nám zde ozvěte.

Btw, to, že jste z Brna, snad ani nebylo nutné psát - viz kousek Vaší citace :
"Momentálně su i bez financí..."

Ale bylo, jsem z Uherského Hradiště (Slovácko) a široko daleko by to jinak než "su" nikdo neřekl😉

2.8.2022 07:21
turistka

XXX.XXX.92.8

A ať nejsem jen OT: nešlo by se domluvit s nějakým útulkem na 'úschově' s tím, že byste hradil (třeba i zpětně) náklady?

2.8.2022 07:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

turistka napsal(a):
A ať nejsem jen OT: nešlo by se domluvit s nějakým útulkem na 'úschově' s tím, že byste hradil (třeba i zpětně) náklady?

Tomu moc šancí nedávám. Nedávno jsem sháněla dočasku pro bezproblémovou starou fenu z útulku, kde to nezvládala, s tím, že budu vše hradit, než se její umístění ať už primárně u nás, nebo někde jinde, kdyby to u nás nešlo, vyřeší s tím, že peníze dám předem na dřevo (aby nemuseli nést ani píď nákladů a nemuseli se bát - což je směšný teda, když zachraňují psi v nouzi :D - že jim tam pes zůstane) a přes to nikdo z oslovených zachraňovatelů pomoc feně nedal.

2.8.2022 08:17

Hledejte práci s ubytováním, kde budou mít pochopení pro psa. Správce areálu, brigády na horských chatách, zemědělská výroba, školník, údržbář, a tak dále. I kdybyste jim slíbil přítomnost psa pouze dočasně, než si najdete vlastní bydlení.

Na bazoši je pro Brno asi miliarda nabídek práce na stavbách nebo jako pomocník řemeslníka. Řidiči jsou žádaní neustále a dědek z lunaparku nabízí denní výplatu na ruku. V cirkuse by jim určitě pes nevadil a maringotka navíc by se třeba našla. Chce to nejen ten inzerát na ty inzertní servery plesknout, ale aktivně sám inzerenty obvolat.

2.8.2022 09:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ostraha objektu mě napadla taky, že by mohla být řešením.

(šla jsem si opravit tu hrubku ve svém příspěvku a jejda , ono to už nejde) . Zajímalo by mě, zda se to zadavateli /je-li skutečný a není to zase na rozpoutání diskuze/ podaří vyřešit, musí to být těžká situace, nechtěla bych se do ní dostat. Člověk - zvláště, je-li na něm někdo jiný závislý, si musí udělat vatu/padák, aby měl jak řešit případný kotrmelce, který život přináší. držím palce.

2.8.2022 09:44

Mě ještě napadlo, že by se zadavatel mohl zkusit zeptat, zda by mu nepomohli v organizaci Psí život.

2.8.2022 10:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě ještě napadlo, že by se zadavatel mohl zkusit zeptat, zda by mu nepomohli v organizaci Psí život.

Když tam ale pomáhají psům na ulici (očkování, léčba, kastrace, zajištění základních věcí jako obojky,košík, vodítko, hračky) , těžko asi budou mít možnost pomoci s ubytováním psa či majitele.
Já bych asi krom toho co navrhuje Buggyra a co je aktivní přístup, zkusila v nouzi nejvyšší kontaktovat ten útulek pro ČSV v nouzi, oni tím plemenem opravdu žijí, třebas by se dalo něco vymyslet. Ale tuším- není to v dosahu Brna?

2.8.2022 10:23

Zrzavci napsal(a):
Když tam ale pomáhají psům na ulici (očkování, léčba, kastrace, zajištění základních věcí jako obojky,košík, vodítko, hračky) , těžko asi budou mít možnost pomoci s ubytováním psa či majitele.
Já bych asi krom toho co navrhuje Buggyra a co je aktivní přístup, zkusila v nouzi nejvyšší kontaktovat ten útulek pro ČSV v nouzi, oni tím plemenem opravdu žijí, třebas by se dalo něco vymyslet. Ale tuším- není to v dosahu Brna?

Lidi od ČSV by byli optimální, obzvlášť, kdyby toho psa měli ubytovat - je to dost specifické plemeno. A jeden ten útulek je někde u Brna, co si pamatuju.

Já myslela, že Psí život má i nějaké kotce, když řeší i adopce. Píší na webu, že za určitých okolností poskytují i dočasný azyl. Navíc by od nich mohla být i návaznost na sociální služby? Hele, je to jen nápad.

Pokud je zadavatel v takto tíživé situaci, asi by bylo obecně dobré zkontaktovat se s nějakou sociální službou, kde by poradili a/nebo pomohli vyřídit, nač by měl nárok… různé příspěvky od státu, možnosti sociálního bydlení, práce…

2.8.2022 10:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lidi od ČSV by byli optimální, obzvlášť, kdyby toho psa měli ubytovat - je to dost specifické plemeno. A jeden ten útulek je někde u Brna, co si pamatuju.

Já myslela, že Psí život má i nějaké kotce, když řeší i adopce. Píší na webu, že za určitých okolností poskytují i dočasný azyl. Navíc by od nich mohla být i návaznost na sociální služby? Hele, je to jen nápad.

Pokud je zadavatel v takto tíživé situaci, asi by bylo obecně dobré zkontaktovat se s nějakou sociální službou, kde by poradili a/nebo pomohli vyřídit, nač by měl nárok… různé příspěvky od státu, možnosti sociálního bydlení, práce…

No, já nevím nic o kotcích, vím, že sporadicky zvíře umístí u někoho z dobrovolníků, že primárně se starají o ty psy na ulici, ani neodebírají a tak. A asi stejně - nejsou jen v Prahé?
Nicméně ano, zadavatel by měl obecně zkontaktovat nějakou sociální službu (a modlit se, aby tam byl kompetentní a ochotný člověk)

2.8.2022 10:41

Zrzavci napsal(a):
No, já nevím nic o kotcích, vím, že sporadicky zvíře umístí u někoho z dobrovolníků, že primárně se starají o ty psy na ulici, ani neodebírají a tak. A asi stejně - nejsou jen v Prahé?
Nicméně ano, zadavatel by měl obecně zkontaktovat nějakou sociální službu (a modlit se, aby tam byl kompetentní a ochotný člověk)

Aha, já právě nevěděla. Vím, že jsou v Praze, ale třeba by něco poradili i po telefonu… Asi toho bude muset zkusit víc, než se to povede nějak uspokojivě vyřešit. :(

2.8.2022 12:40

(Náborový příspěvek nabízejí pouze pro OZP a ten se také zpravidla vyplácí po zkušební době, to jen detail.)

2.8.2022 12:44

Zadavatel ale psal, že má práci již zajištěnou...

... "Momentálně su i bez financí tudiž je to vše dost ošemetná situace co se týče toho od zitra nastupuji do nové práce..."

2.8.2022 13:14

Tož to jistě má, ale je bez financí. Peníze na ruku za pár hodin na stavbě nebo na zahradě se mohou hodit. A pokud není kde hlavu složit, může se hodit během zkušebky v téhle práci hledat jinou práci, kde bude i možnost ubytování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík