Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemáte někdo zkušenosti s ultrazvukovým čističem zubů u psa? Měl by odstranit zubní kámen v domácích podmínkách. Mám starší fenku kardiačku, takže narkózu pro ni nechci. Je moc hodná, takže bychom ošetření měli zvládnout v pohodě. Jen jde o to, jestli tyto ultrazvukové čističe fungují.
Mam. Koupila jsem ho prave pro starecky, utulkace, kardiaky, kteri vetsinou prijdou s kamenolomem v hube a narkoza je to posledni co bych jim chtela doprat.
Musi se pouzivat s nejakou specialni pastou, musi se pouzivat idelane denne (ja zvladam 3x tydne) a pak to fakt funguje. Uz po cca tydnu pouzivani je videt mensi zarudnuti a otok dasni, po cca 14 dnech az mesici (v zavislosti na konkretniím psovi a stavu jeho zubu) to cele zmekne a jde to oskrabnout nehtem, nebo to pes odrbne pro zradle.
Jediny s cim jsem mela od zacatku trochu problem bylo, ze kdyz dam vibracni mod, tak to psy prudi a kdyz dam bez vibraci jen ultrazvuk, tak netusim, jestli to fakt funguje. Ale funguje :D

Byla jsem na semináři, kde lektorka názorně ukázala, jak speciální zubní pastou, následně ultrazvukovým čističem a nakonec škrabkou na zubní kámen jdou ty zuby psovi úplně dokonale vyčistit. Zatím nemám tak starý psy, abych to musela praktikovat, ale určitě zvažuju, že to pořídím.
S jakým konkrétním kartáčkem máte zkušenost? Mám taky starouška, který má špatný zuby. Vet řekl, že trhat špičáky atd je nesmysl a kvůli věku se ani jedné straně příliš nezamlouvá narkóza. Čistíme orozyme atd, ale záněty se mu vrací, nemá ty zuby hezké. Já jsem narazila na MiDent, ale nevím jestli se tomu dá věřit.

helps
napsal(a):
S jakým konkrétním kartáčkem máte zkušenost? Mám taky starouška, který má špatný zuby. Vet řekl, že trhat špičáky atd je nesmysl a kvůli věku se ani jedné straně příliš nezamlouvá narkóza. Čistíme orozyme atd, ale záněty se mu vrací, nemá ty zuby hezké. Já jsem narazila na MiDent, ale nevím jestli se tomu dá věřit.
Co vím, hodně lidí používá Curaprox (je potřeba ho trochu ohnout, aby tvarově odpovídal tvaru psí, nikoli lidské čelisti).

Budu kupovat tento
https://alexkpet.cz/pece-o-zuby/483-kartacek-cleany-teeth.html

napsal(a):
Budu kupovat tento
Hmm, to vypadá zajímavě. Na tom semináři pracovali s tímto nebo s jiným? Proberu to s naší veterinářkou a uvidím....líbí se mi, díky za tip 🌷

napsal(a):
Hmm, to vypadá zajímavě. Na tom semináři pracovali s tímto nebo s jiným? Proberu to s naší veterinářkou a uvidím....líbí se mi, díky za tip 🌷
Ano, s tímto.
napsal(a):
Budu kupovat tento
Mam presne tenhle.
Plus mam jeste z Aliexpresu nejaky ultrazvukovy udelatko za tri stovky. To pri pouziti dela takovej ten klasickej zvuk jako u zubare, takze to chce klidny psy aby to vydrzeli. Coz ja teda vetsinu mam, nastesti :)
To Ali-udelatko pouzivam kdyz je megasutr, rozbiju to, sundam to (to je hned) a pak tim kartackem Cleany teeth udrzuju zuby v nejakem prijatelnem stavu.

arosek
napsal(a):
Mam presne tenhle.
Plus mam jeste z Aliexpresu nejaky ultrazvukovy udelatko za tri stovky. To pri pouziti dela takovej ten klasickej zvuk jako u zubare, takze to chce klidny psy aby to vydrzeli. Coz ja teda vetsinu mam, nastesti :)
To Ali-udelatko pouzivam kdyz je megasutr, rozbiju to, sundam to (to je hned) a pak tim kartackem Cleany teeth udrzuju zuby v nejakem prijatelnem stavu.
Prosím, můžete mi poslat odkaz na ten bazmek z Ali? díky moc!
napsal(a):
Prosím, můžete mi poslat odkaz na ten bazmek z Ali? díky moc!
https://www.aliexpress.com/item/1005005042785397.html?spm=a2g0o.productlist.main.27.6ef312adhzNJ3e&algo_pvid=29758076-d15f-4f2a-b75c-ea3a6a120d66&algo_exp_id=29758076-d15f-4f2a-b75c-ea3a6a120d66-13&pdp_npi=3%40dis%21CZK%21645.86%21300.68%21%21%21%21%21%402145265416832001875072474d0768%2112000032445940690%21sea%21CZ%210&curPageLogUid=Sm6i0AEzniuT
Tohle je ten bazmek.
Jen tim chvili tukam na zub, tam kde je vrstva sutru nejvetsi. Fakt jen chvili. Treba vterinu jo, pak vterinu ne a pak zas jo. A za chvilku je sutr pryc.
Pri dlouhem drzeni na zubu se bojim aby se to moc neprehralo. Pravda - ozkouseno nemam zda by to zhnulo, mozna jsem jen preventivne priposr... strachy. Ale psum to takhle vyhovuje a me vlastne taky, lehke tupkani snesou (skoro vsichni) a ja mam klid na dusi.
Na docisteni malych nanosu a plaku pak pouzivam kartacek Cleany teeth.

arosek
napsal(a):
https://www.aliexpress.com/item/1005005042785397.html?spm=a2g0o.productlist.main.27.6ef312adhzNJ3e&algo_pvid=29758076-d15f-4f2a-b75c-ea3a6a120d66&algo_exp_id=29758076-d15f-4f2a-b75c-ea3a6a120d66-13&pdp_npi=3%40dis%21CZK%21645.86%21300.68%21%21%21%21%21%402145265416832001875072474d0768%2112000032445940690%21sea%21CZ%210&curPageLogUid=Sm6i0AEzniuT
Tohle je ten bazmek.
Jen tim chvili tukam na zub, tam kde je vrstva sutru nejvetsi. Fakt jen chvili. Treba vterinu jo, pak vterinu ne a pak zas jo. A za chvilku je sutr pryc.
Pri dlouhem drzeni na zubu se bojim aby se to moc neprehralo. Pravda - ozkouseno nemam zda by to zhnulo, mozna jsem jen preventivne priposr... strachy. Ale psum to takhle vyhovuje a me vlastne taky, lehke tupkani snesou (skoro vsichni) a ja mam klid na dusi.
Na docisteni malych nanosu a plaku pak pouzivam kartacek Cleany teeth.
Moc díky, právě jsem to objednala. A děláte to dobře, oni to u toho i píšou, že nejdéle 5 vteřin a pak pauza. Moc děkuju za navedení, já bych za to dala i těch 1700, za co se to prodává tady. Máte u mě pívo

Super, taky objednám.