JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Ahoj, ráda bych se poradila. Chtěla bych si pořídit staforda, s plemenem nemám zkušenost, ale líbí se mi, nejsem v chovu psů začátečník a jsme ze psí rodiny, mám načteno a vím, že to není pes pro každého a plánuji chodit na cvičák. Nicméně má smysl kupovat psa bez PP? V inzerci jsme viděla několik pěkných zvířat právě i bez PP.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rozhodně nemá, buď koupíte křížence nebo nemocného (ataxie není výjimkou) a nebo obojí. Pokud chcete plemeno, tak jedině s rodokmenem.

s PP FCI - viz. vedlejší vlákno

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Ahoj, ráda bych se poradila. Chtěla bych si pořídit staforda, s plemenem nemám zkušenost, ale líbí se mi, nejsem v chovu psů začátečník a jsme ze psí rodiny, mám načteno a vím, že to není pes pro každého a plánuji chodit na cvičák. Nicméně má smysl kupovat psa bez PP? V inzerci jsme viděla několik pěkných zvířat právě i bez PP.
Viz výše. Bez PP nemáte jistotu, že to není kříženec. Nejde o to, že bude jinak vypadat, ale hlavně může mít i jinou povahu. A pak jsou z toho ty titulky v médiích, jak bojové plemeno pokousalo dítě. + samozřejmě zdraví, které u bezPP nedohledáte.
pepa-nos

XXX.XXX.225.131
Dobrý den,
Chovám plemeno Americký bully a tato plemena jsou si podobná. Doporučuji psa s PP a dokence bych si pohlídal otce a matku. Tato plemena se množí pro zisk a v množírnách jim je jedno kdo, nebo co je otcem. Osobně jsem si u chovatele nechal předložit doložený původ otce a matku viděl osobně. U mého psa je otec Rumun a semeno bylo posláno letecky a fenka uměle oplodněna.
Tímto se v budoucnu vyhnete nemalým investicím do léčení nemocných psů (poruchy srdce, dysplazie kloubů apod.)
Dnes sice zaplatíte cca o 10 klidně 15000 vic, ale léčení takto nemocných psů stojí klidně 3x tolik.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Díky všem za odpověď.