Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LenkaKozlíků

5.8.2022 01:39
LenkaKozlíků

XXX.XXX.185.137

Dobrý den,

chci se optat zda-li má někdo podobnou zkušenost. Máme doma dvě čivavy, kluky. Jednomu je skoro 10 let, druhému 3 roky. Ti dva se doslova zbožňují. Ten mladší od štěněte doma čůrá, a to pořád. Nepomáhá nic, absolutně nic. Bydlíme v rodinném domě se zahradou. Psi mají neustálý přístup na zahradu, jsou venčeni na procházkách. Ten mladší však očůrá úplně všechno. Nechali jsme ho i před 3/4 rokem vykastrovat, a nic. Nemůžeme nechat na zemi tašku s nákupem, okamžitě očůraná. Očůraný je celý dům. Každý den ráno minimálně 4 louže. Podlahy máme díky tomu zničené po celém domě, už je to neúnosné. Můj muž už je tak naštvaný, že ho chce dát pryč. Já psa nepovažuji za věc, takže ho nemíním někam šoupnout, ale jsme z toho neštastní. On moc dobře ví, že se to nesmí. Jakmile ráno najdu další louži, okamžitě zmizí. Co s tím?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2022 09:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo moje příbuzná má podobný problém...dva čivaví kluci...taky doma nosí "plínky"

6.8.2022 14:57
Mí

XXX.XXX.105.5

Čivava, pinč, krysařík, jork, to jsou častí značkovači.Jsou to pejsci temperamentní, teritoriální,sebevědomí,hlídají,rádi si vše přivlastňují, tak zřejmě proto mají potřebu si vše ochránit značkováním.Pokud je jeden ze psů " šéf" může se chovat takto. Tohle se musí řešit hned ze začátku a už při prvním pokusu o značkování. Jinak se to stává i zlozvykem a chudák pes končí s kalhotkama na zadku. Taky se tak může chovat pes který má v blízkosti háravou fenu , někdy fena ani hárat nemusí a dělá si na ni nároky. Budete muset psa sledovat a při jakémkoliv náznaku mu v značkování zabránit, okřiknout. Ale bude to těžké, ne li nemožné.Ten pásek asi nic nevyřeší, bude čurat do něj.

6.8.2022 15:32
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Jde to, ale musí se okamžitě zasáhnout.

7.8.2022 12:27
va.vla@seznam.cz

XXX.XXX.158.170

Můj pomík si značkuje pouze mojí postel, panáčkovo ne. Nechápu proč.

7.8.2022 13:01
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Jak ho vychovat?
Stačí jediné.
Nedopustit to!!!
Psa nemůžete pustit z očí ani na zlomek vteřiny.
Doslova na zlomek vteřiny!
Pokud na okamžik nelze bez přestání sledovat,
psa dejte ven, do koupelny atd.
Nesmí se mu už nikdy doma podařit cáknout.
Zabránit značce všemi způsoby.
Stačil mi na to den. Celý den.
Když se už jen chystal, dřív než zvedl nohu,
jsem ječela ... zastavilo ho to.

Tomu už vůbec nerozumím. . .
značkuje pouze mojí postel, manželovu nikdy

Požádejte nějakého studenta.
Může si na to téma udělat dizertačku.
Řeší tam někdy větší kraviny.

Disertační práce (hovorově též disertačka, je typ školní práce,
kterou obhajují studenti na univerzitních vysokých školách (univerzitách).
Jde o obsáhlou práci (tzv. závěrečnou, nebo kvalifikační),
která by měla být na odborné úrovni (vědecká práce),

Přidejte reakci

Přidat smajlík