Timur

XXX.XXX.23.58
Prosím o radu. Mám velkého psa, plemeno Kavkazský ovčák, jsou mu tři roky. Z ničeho nic strašně zhubl, pořád by žral. Je odčervený, má žlutou stolici, žere hovna. Když mu dám větší množství stravy, tak to nestráví, je nafouklý a vše vysere a vybleje,takže ho krmím vícekrát denně, stejně to nepomáhá. Srst má krásnou, je čilej, běhá, ale každé jídlo prakticky zhltá. K lékaři ho nedostanu, zboural by auto. Nesetkal se někdo, prosím, se stejným problémem, děkuji za radu.
Co takhle zaplatit veterináři cestu k vám, když už svého psa nezvládáte? Nečekáte snad, že vám někdo řekne diagnozu takhle od stolu na monitor? Váš pes je evidentně nemocný a může to být cokoliv od prkotiny typu zánět střeva po rakovinu nebo odepsanou slinivku, ale to vám tady fakt nikdo neřekne.
Ten pes potřebuje veta, o tom netřeba diskutovat. Pokud vadí "jen" auto a ošetřit se nechá,může přijet vet i k vám. Pokud bude chtít i sežrat veterináře, zkuste se s ním domluvit a psa předem sedovat, ono podle popisu to bude chtít sono,krev,rtg. A pokud pes přežije, začněte intenzivně makat na ovladatelnosti.Tohle číst,to je vždycky k pláči
Uživatel s deaktivovaným účtem

vsak kun se da nalozit, odvezt, vysetrit - a se psem to nejde?
smutne...

co může znamenat jaká stolice :
https://www.hillspet.cz/dog-care/healthcare/dog-poop-health-guide
TIMUR

XXX.XXX.123.15
Veterinář u mě nedávno byl, pes stále saňkoval, ikdyž byl několikrát odčervený. Vymačkal mu kanálky, dal antibiotika a od té doby mi připadá, že ty problémy s hubnutím a nenažraností začaly. Krrmim ho kvalitními ganulemi, střídavě s vařeným masem od řezníka.

Tak si veterináře pozvěte znovu, ať ho prohlédne a vezme aspoň krev. ATB nejsou na trávení žádný šlágr, ale většinou nic fatálního. Odčervený, neodčervený, takové giardie odčervovákem nezavraždíte. Takže třeba pár dní před příjezdem vet sbírat vzorky bobků a strčit mu jen do ruky. V nějaké nádobce, samozřejmě.

Timur
napsal(a):
Prosím o radu. Mám velkého psa, plemeno Kavkazský ovčák, jsou mu tři roky. Z ničeho nic strašně zhubl, pořád by žral. Je odčervený, má žlutou stolici, žere hovna. Když mu dám větší množství stravy, tak to nestráví, je nafouklý a vše vysere a vybleje,takže ho krmím vícekrát denně, stejně to nepomáhá. Srst má krásnou, je čilej, běhá, ale každé jídlo prakticky zhltá. K lékaři ho nedostanu, zboural by auto. Nesetkal se někdo, prosím, se stejným problémem, děkuji za radu.
Vy tu nepíšete poprvé, že? Za mě - odebrat krev, moč, RTG, SONO. Nasedovat a odvézt k veterináři. Když teda nemáte vychováno. A jestli chcete psu opravdu pomoct.
Timur
napsal(a):
Něco podobného jsme měli. Tedy pes jedl a hubnul, byla to játra. Samozřejmě je na to potřeba odebrat tu krev. Už si ale ani nepamatuji léčbu, určitě měl dietu a nějaké léky. Dostal se z toho a dožil se 14-ti let, ale jestli je to i váš případ, to zjístí až ty testy.
TIMUR

XXX.XXX.167.189
napsal(a):
Vy tu nepíšete poprvé, že? Za mě - odebrat krev, moč, RTG, SONO. Nasedovat a odvézt k veterináři. Když teda nemáte vychováno. A jestli chcete psu opravdu pomoct.
Píši zde poprvé, rady, typu, vychovejte si psa, jeďte na veterinu a podobně si prosím nechte, děkuji za ně. Pes není v paneláku, je to pes hlídací, má ještě parťáka, který je zdravý, oba jsou poslušní, ve dne spí, v noci hlídá velý pozemek, takže na nějaký zvláštní výcvik není čas. Psů jsem měl několik, s tímto jsem se nikdy nesetkal, proto píšu o názor člověka, který se s něčím podobným setkal. DĚKUJI.

A víte o tom, že neposkytnutí veterinární péče nemocnému zvířeti (což ten pes rozhodně je) je týrání?
takže na nějaký zvláštní výcvik není čas
Jízda autem a ošetření vet je zvláštní výcvik? co kdyby si zlomil nohu, ošklivě se potrhal, otrávil se atd atd atd....jeďte na veterinu je jediná rozumná rada,sám vidíte,že pes má vážný zdravotní problém,prostě se musí pořádně vyšetřit a to doma na dvoře neuděláte

njn
nebude první ani poslední pes, který zdechne doma bez pomoci, protože má majitele, co není schopen ani ochoten zařídit mu veterinární péči.

TIMUR
napsal(a):
Píši zde poprvé, rady, typu, vychovejte si psa, jeďte na veterinu a podobně si prosím nechte, děkuji za ně. Pes není v paneláku, je to pes hlídací, má ještě parťáka, který je zdravý, oba jsou poslušní, ve dne spí, v noci hlídá velý pozemek, takže na nějaký zvláštní výcvik není čas. Psů jsem měl několik, s tímto jsem se nikdy nesetkal, proto píšu o názor člověka, který se s něčím podobným setkal. DĚKUJI.
Jenže tady mají všichni psy vychované a veterináře znající. Viz příspěvky výše.
TIMUR

XXX.XXX.123.15
Děkuji za rady, dnes jsem vše konzultoval s veterinářem, který ke mně jezdí, vypadá to na slinivku, dostal léky, vyšetříme hovínko a dále se uvidí. Nemusíte mít strach, že o pejska není pečováno a je na něm šetřeno.
TIMUR
napsal(a):
Děkuji za rady, dnes jsem vše konzultoval s veterinářem, který ke mně jezdí, vypadá to na slinivku, dostal léky, vyšetříme hovínko a dále se uvidí. Nemusíte mít strach, že o pejska není pečováno a je na něm šetřeno.
Stran stravy se snad má dobře (btw, jakými granulemi krmíte?), ale jinak tedy nevím... Neznám Vás, tak Vás ani nechci odsuzovat. Ale zmiňujete, že na psa není nějak čas, nezvládá nejzákladnější ovladatelnost, atd. atd.
Ohledně slinivky přeji, ať se problém vyřeší...přesto by mě zajímalo konkrétně o jaký problém se slinivkou se jedná? Víte, že konzultací s vetem se opravdu NEZJISTÍ, zda má pes něco se slinivkou, a už vůbec ne konkrétně co...? Vet dal léky...jaké léky??? Jen po konzultaci bez stanovení jasné dg.? To je divné, ne? Bez odběru krve (přinejmenším!) se neobejdete.

Tak zas abyste pánovi nekřivdili. Velkých psů, s kterými je problém k veterináři na ošetření je víc ( neříkám, že je to dobře ).
Pes se přispí ještě za mříží ve vozíku a na ošetření se vynese.

tak bohužel je jich víc
a občas za to některý opravdu zaplatí životem.
přitom uvědomit si, pozor, ten pes bude velký, musím ho trochu povozit jako štěně, vzít do autobusu nebo do vlaku, může se to jednou hodit, zase není tak těžké.

TIMUR
napsal(a):
Vypadá to na slinivku... Podle čeho? Jaké léky dostal? Hovínko vyšetříte na co?