Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ferry100

15.8.2022 23:28
Ferry100

XXX.XXX.21.36

Zdravím.
Mám dotaz.
Je možné dávat mému pitbulovi živé rybky,které nachytám?Jedná se většinou o karásky,plotičky a podobný plevel.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2022 04:48

§ 4

(1) Za týrání se považuje

s) používat živá zvířata ke krmení těch druhů zvířat, u nichž z biologických důvodů není takový způsob výživy nutný,

Ferry100

16.8.2022 06:04
Ferry100

XXX.XXX.21.36

🤣🤣🤣týrání?Myslíš to jedno křupnuti a je po rybě.
Věř mi, že humánněji ji nikdo zabít nedokáže.

16.8.2022 06:25
impact

XXX.XXX.24.132

Kdyby někdo házel na krmení živý psy tygrům, to by bylo řevu. Ale když je to jen hloupá ryba. Haha, však je to jen jedno křupnutí.

Stačí se podívat na to, co hlupáci dělají bojovnicím a jiným akva rybkám.

16.8.2022 06:54
odberryho

XXX.XXX.161.34

Ferry100 napsal(a):
🤣🤣🤣týrání?Myslíš to jedno křupnuti a je po rybě.
Věř mi, že humánněji ji nikdo zabít nedokáže.

Tak proč se ptáš, když se důvodu, proč to nedělat, směješ. Proč tu rybu neusmrtíš a nezkrmíš čerstvě zabitou? Nechceš si špinit ruce?

Neregistrovaný uživatel

16.8.2022 07:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.201

impact napsal(a):
Kdyby někdo házel na krmení živý psy tygrům, to by bylo řevu. Ale když je to jen hloupá ryba. Haha, však je to jen jedno křupnutí.

Jsou to super zvířata a zaslouží si lepší zacházení.
Dokud je ale člověk pečlivě nezkoumá, těžko si všimne:) -
https://www.vox.com/2014/8/4/5958871/fish-intelligence-smart-research-behavior-pain

Ferry100

16.8.2022 07:30
Ferry100

XXX.XXX.21.36

A jakej by v tom byl rozdíl?
Myslíš, že bych ji dokázal zabít rychleji?

Ferry100

16.8.2022 08:24
Ferry100

XXX.XXX.243.49

Myslím, že tygrovi nemusí nikdo nic házet,on si svého jelena uloví sám,ale podle tebe by asi bylo lepší mu ho ulovit a pak mi ho milostivě hodit.
Pes je prostě šelma,jako každá jiná a ty si svoji potravu přirozeně loví.To jen člověk si ve své pýše myslí, že je lepší než Matka Příroda.
Směju se proto, že jsem tu čekal spoustu kravin,ale tenhle je top.Kdybyste mi tu napsali, že bakterie,paraziti...atd,tak ok,sice je to taky blbost,ale to bych bral,ale tohle jsem fakt nečekal.🤣
Tvl,tady je to lepší než na fóru veganů.🤣

16.8.2022 08:36
odberryho

XXX.XXX.161.34

Takže jsi přišel, aby sis tu honil tričko? Všechno víš, porovnáváš tygra v divočině se svým pitbulem? Ty jsi dobře mimo Ani v Zoo tygrovi necpou do výběhu živého jelena. Ale tak ty máš tu šelmu, takže si z tebe všichni sednou na zadek.

Ferry100

16.8.2022 09:02
Ferry100

XXX.XXX.243.49

Ne,přišel jsem proto, že jsem si myslel, že sem chodí i opravdoví odborníci a dozvím se tu něco nového odborného a ne jen rádoby moralistické dojmy přecitlivělých laiků.

V zoo necpou tygrovi živé jeleny,ale zoo taky není přirozená příroda.Zoo je právě o té člověčí pýše.
Ale pokud chce někdo srovnávat krmení živou ploticí s živým psem,tak to nejsem já,kdo je mimo.🤣
Nehledě na to, že rybáři,kteří chodí na štiky a jiné dravce by tě rozebrali na atomy.🤣

16.8.2022 09:17
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ferry100 napsal(a):
Ne,přišel jsem proto, že jsem si myslel, že sem chodí i opravdoví odborníci a dozvím se tu něco nového odborného a ne jen rádoby moralistické dojmy přecitlivělých laiků.

V zoo necpou tygrovi živé jeleny,ale zoo taky není přirozená příroda.Zoo je právě o té člověčí pýše.
Ale pokud chce někdo srovnávat krmení živou ploticí s živým psem,tak to nejsem já,kdo je mimo.🤣
Nehledě na to, že rybáři,kteří chodí na štiky a jiné dravce by tě rozebrali na atomy.🤣

Pokud opomenu od toho paragrafu, tak nevím, když jí zabiješ, jestli jí ten pes může takhle čerstvou z rybníka. Je to určitě BARF, ale pokud jsi rybář, tak přece musíš vědět, jestli se tohle maso hodí na suši nebo ne.
Můj pes celý život chytal myši, taky jsem se dozvěděla až tady, že sice je to BARF, ale ne zrovna zdravý.. No a podle toho paragrafu teď nevím, zda ty myši týral nebo ne. Taky měl jednou tasemnici, což teda nevím, jestli nemohl chytnout od té myši, ale na druhou stranu nevím, kde jinde by to chytil.

Edit: Jinak včera jsem se divila, co je to za novinku, ty sýrová ryba... . Koukám, že jsi to opravil.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2022 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.207

Ferry100 napsal(a):

A copak odborného se chcete s takovým dotazem dovědět na fóru o psech? Ptáte se, jestli můžete krmit živou rybou, na krmení živými zvířaty máme nějaký zákon, hotovo. Pak už jen padají názory na podivný dotaz, nic neobvyklého. Kdybyste se ptal co konkrétně psovi hrozí z čerstvé ryby z rybníka, tak jsou odpovědi jiné.

16.8.2022 10:11

Dobrý den,

prosíme zadavatele, aby vzhledem k legislativě České republiky nerozvíjel dále myšlenku této diskuze.
Děkujeme za pochopení.

S pozdravem
redakce webu iFauna.cz

Ferry100

16.8.2022 10:19
Ferry100

XXX.XXX.243.49

No konečně odpověď k věci.
Svůj dotaz jsem samozřejmě myslel z pohledu výživy.Nějakej zákon mě vůbec nenapadl a pokud je v zákoně něco takového,tak se tomu musím opravdu smát.
Ano,tasemnice může být problém,ale podle veterinářů to lze vyřešit častějším odčervováním a benefit čerstvé ryby je údajně pro psy nenahraditelný.
Co se týče lovení myši,tak pokud to zákon zakazuje,tak to bysme na vesnicích nesměli ani pustit kočku na zahradu.😉
Každopádně jsem se chtěl prostě něco nového dozvědět o výživě,nic víc.

Edit:Tenhle zákon opravdu dodržovat nehodlám,nevidím rozdíl v tom,jestli tu rybu zabíjí já nebo pes,naopak,pes je mnohem rychlejší a rybě opravdu nezpůsobuje týrání.😁
Sorry,ale tohle mě fakt rozesmálo.

16.8.2022 16:50
Mí

XXX.XXX.105.5

impact napsal(a):

Ano,kdyby měly ryby hlas,to by bylo nářků.Stejně tak nechápu sportovní rybaření.Natrhnout rybě tlamu a pak ji pustit...

16.8.2022 21:15
janajana65

XXX.XXX.243.21

Mí napsal(a):
Ano,kdyby měly ryby hlas,to by bylo nářků.Stejně tak nechápu sportovní rybaření.Natrhnout rybě tlamu a pak ji pustit...

Přesně. Vždycky si říkám, kolik rybářů by zbylo, kdy ryby uměly naříkat. Dokonce jsem se rybářů i párkrát zeptala. Pokaždé mi bylo odpovězeno tichem a vyhýbavými pohledy.

Chápu, že někdo jde na ryby s tím, že když se zadaří, bude večeře, proč ne. Ale jít si chytat pro zábavu, abych si mohla udělat fotku, vyrvat háček, rybu pustit a jít chytat další, to nikdy nepochopím. A hlavně ať je úlovků co nejvíc, bude hodně fotek a budou se moct hodně chlubit, kolika rybám rozpárali hubu jen pro svoje potěšení.

16.8.2022 21:28
lenocka

XXX.XXX.47.194

Jo a ještě mi všichni “sportovní rybáři” tvrdí, že to ty ryby nebolí. Jak to sa*ra vědí??? Tahle zábava mi připadá téměř úchylná 😕

16.8.2022 22:24

lenocka napsal(a):
Jo a ještě mi všichni “sportovní rybáři” tvrdí, že to ty ryby nebolí. Jak to sa*ra vědí??? Tahle zábava mi připadá téměř úchylná 😕

tak i kdyby "nebolelo"

tak to musí být pro to zvíře stres jak prase

Janae.

16.8.2022 22:30
Janae.

XXX.XXX.160.6

Když už tu řešíme sportovní rybáře.
Jak je s "prošíváním" živé rybičky. Mnoho rybářů chytá na živou rybku, kterou jehlou protáhne vlasec a háčkem.
Kromě toho, že je to hnus, je to legální?

17.8.2022 01:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.176

Je zajímavé, že pokaždé, když se tu objeví nějaký podobně úchylný dotaz, tak je jeho autorem majitel nějakého pitbulla, nebo parodie na něj 🤔. Tihle psi jsou vážně magnet na psychopaty 🙄..

17.8.2022 06:38
Mí

XXX.XXX.105.5

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Je zajímavé, že pokaždé, když se tu objeví nějaký podobně úchylný dotaz, tak je jeho autorem majitel nějakého pitbulla, nebo parodie na něj 🤔. Tihle psi jsou vážně magnet na psychopaty 🙄..

Hned mě napadlo to samé,ale neměla jsem odvahu to napsat.

17.8.2022 07:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.176

No, přiznám se, že mi trvalo celý den, než jsem našla formulaci, která by vyjádřila moji myšlenku, ale neblokli mě za to 🤔.

17.8.2022 11:49
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Pokud vím na sportovní rybaření se používají háčky bez protihrotů takže by měly být pro rybu šetrné.
Otázka je jak s tím pak rybář zachází. Na takovém placeném rybaření jsem nikdy nebyla ani by mne to nebavilo.
Rybářka jsem byla, měla jsem i lístek a zkoušky. Ale ryby jsme chytali na jídlo dle platných předpisů a rybářského řádu.

17.8.2022 12:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

GAELLE napsal(a):
Pokud vím na sportovní rybaření se používají háčky bez protihrotů takže by měly být pro rybu šetrné.
Otázka je jak s tím pak rybář zachází. Na takovém placeném rybaření jsem nikdy nebyla ani by mne to nebavilo.
Rybářka jsem byla, měla jsem i lístek a zkoušky. Ale ryby jsme chytali na jídlo dle platných předpisů a rybářského řádu.

Tak protihrot nebo ne... Ono když si propíchnete zaživa hubu háčkem, jistě budete ráda, že ten háček aspoň nemá protihrot, ovšem propíchlou hubu budete mít i tak.

17.8.2022 12:24

Atheira napsal(a):
Tak protihrot nebo ne... Ono když si propíchnete zaživa hubu háčkem, jistě budete ráda, že ten háček aspoň nemá protihrot, ovšem propíchlou hubu budete mít i tak.

Někteří jedinci to podstupují dobrovolně (piercing)🙈

kompast

17.8.2022 13:14
kompast

XXX.XXX.32.203

Zdravím, zeptám se blbě. Krmení hada živou potravou je taky trestné?
+ když majitel hada chová myši, jak je usmrcuje?
Koukám na internet a tam píší že někteří hadi nikdy nespořádají mraženou potravu.
Takže nějaká výjimka může být?
Docela by mě to zajímalo.

Děkuji za odpověď a krásný zbytek dne.

Katynka35

17.8.2022 13:26
Katynka35

XXX.XXX.203.208

Odpověď na otázku: Ne, nemůžete.
Je to z hlediska týrání zvířat, stejně jak se tu dříve rozepisují ostatní

17.8.2022 13:39
impact

XXX.XXX.24.132

kompast napsal(a):
Zdravím, zeptám se blbě. Krmení hada živou potravou je taky trestné?
+ když majitel hada chová myši, jak je usmrcuje?
Koukám na internet a tam píší že někteří hadi nikdy nespořádají mraženou potravu.
Takže nějaká výjimka může být?
Docela by mě to zajímalo.

Děkuji za odpověď a krásný zbytek dne.

Vždyť to napsala bodlinka hned v druhém komentáři - přečtěte si daný paragraf.

17.8.2022 16:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Někteří jedinci to podstupují dobrovolně (piercing)🙈

Tuhle reakci jsem nečetla.

Katynka35

17.8.2022 20:11
Katynka35

XXX.XXX.203.208

Krmení hada živou potravou zakázáno není. Mě had mrtvou potravu nesežere. I když s ní mávám, dělám že je živá, je teplá, nejeví žádný zájem. Musím dávat živou, jinak by snad pošel hladem :D Jinak to nejde, ovšem taky bych byla radši kdybych krmila mraženými, už jen z duvodu bezpečnosti hada, před poraněním od kořisti.

18.8.2022 10:40

Tak však se píše:
s) používat živá zvířata ke krmení těch druhů zvířat, u nichž z biologických důvodů není takový způsob výživy nutný

Tj. pokud máte hada, který prostě neživou potravu nepřijímá (jeho receptory ji prostě neregistrují, nevnímá to jako potravu - biologické důvody), nedá se jinak.

18.8.2022 18:34
fikovnice

XXX.XXX.134.67

Nechci tady nic zpochybňovat, zákon mluví jasně.
Je ale fakt, že když někdy vidím (nebo spíš v minulosti jsem viděla), jak si dokázal Fido (a milióny dalších koček) pohrávat s myší, bylo mi jí líto...a když to šlo, ukončila jsem její trápení. Jako jasně, jde o škůdce...ale také cítí bolest, stres, atp.

18.8.2022 22:44

Jaký výživový rozdíl je mezi mrtvou rybou, co má hromadu thiaminázy, a živou rybou, co má hromadu thiaminázy?
Prosím debullní lidi, aby si nepořizovali rybičky, pejsky a internety.

18.8.2022 22:59

Jaký výživový rozdíl je mezi mrtvou rybou, co má hromadu thiaminázy, a živou rybou, co má hromadu thiaminázy?
Prosím debullní lidi, aby si nepořizovali rybičky, pejsky a internety.

Mrtvá ryba má thiaminázy více, nebo aspoň rybožravým hadům je nutno vit.B při zkrmování kaprovitých dodávat uměle navíc

19.8.2022 13:26
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Mrtvá ryba má thiaminázy více, nebo aspoň rybožravým hadům je nutno vit.B při zkrmování kaprovitých dodávat uměle navíc

Jestli to nebude spíš tím, že rybožraví hadi v přírodě těch kaproidů zase tolik nesežerou.
Nemýlím-li se, zvýšená thiamináza je specifikum právě kaprovitých, ne všech sladkovodních.

19.8.2022 14:02

Dasvo napsal(a):
Jestli to nebude spíš tím, že rybožraví hadi v přírodě těch kaproidů zase tolik nesežerou.
Nemýlím-li se, zvýšená thiamináza je specifikum právě kaprovitých, ne všech sladkovodních.

...tak to máme asi nemocné užovky , na rybníku ,kde máme jen plůdek kapra a amura (od vykuleného váčkového plůdku po přezimující plůdek) třeba si zobnou i žábu a vyrovnají si vitamínové skóre.

ryby psině krmím, jelikož máme rybníky a plevelných rybek je při výlovech někdy až až...střevlička východní- rasbora a určitě tušíte, že je po jedné neomračuju když je to větší rybka z čeřenu při kontrolním odlovu, podám jí to hlavou napřed a je to rychlé...čerstvě pošlého kapra, co propíchla volavka a nesnědla, protože se jí nevešl do krku, zbytky na hrázi po vydře, vydra okouše z ryby jen něco nebo jí jen sloví- učí mladé, prostě náš pes uklízeč.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2022 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.80

U zvířat dlouhodobě krmených čerstvými rybami hrozí Chastekova paralýza. Ze stejného důvodu by se nemělo konzumovat velké množství suši. Thiaminázu inaktivuje pokud je ryba vařená v horké lázni při 90-100°C. Čerstvé ryby obsahující thiaminázu by také neměly být skladovány s čerstvým masem, protože pak dochází k vyčerpání thiaminu.

19.8.2022 17:15
Dasvo

XXX.XXX.72.213

...tak to máme asi nemocné užovky , na rybníku ,kde máme jen plůdek kapra a amura (od vykuleného váčkového plůdku po přezimující plůdek) třeba si zobnou i žábu a vyrovnají si vitamínové skóre.

ryby psině krmím, jelikož máme rybníky a plevelných rybek je při výlovech někdy až až...střevlička východní- rasbora a určitě tušíte, že je po jedné neomračuju když je to větší rybka z čeřenu při kontrolním odlovu, podám jí to hlavou napřed a je to rychlé...čerstvě pošlého kapra, co propíchla volavka a nesnědla, protože se jí nevešl do krku, zbytky na hrázi po vydře, vydra okouše z ryby jen něco nebo jí jen sloví- učí mladé, prostě náš pes uklízeč.

Ony ty Vaše užovky přece nežerou výhradně jen ryby. A v tom je zakopaný pes. Kdybyste je skutečně krmila výhradně zmíněným plůdkem, velmi pravděpodobně nemocné opravdu budou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík