Michelle2

XXX.XXX.80.69
Dobrý den,
potřebovala bych radu. Pořídila jsme prarodičům pejska z útulku. Jedná se o tří letou fenečku, pouliční směsku. Já jsme jí se svým synem k dědečkovi přivezla. Byla taková bázlivější, ale pomalu jsme si k sobě našli cestu. Po dvou měsících jsme ji opět já a syn vezli na veterinu na katastraci a od té doby, kdykoli nás vidí tak uteče. Schová se tak, že se k ní bohužel nedá dostat, trvá to už 3 měsíce. Dědu miluje, babi taky - ona je také, je hravá, veselá ( víme tedy jen s natočených videí). Přestala se bát všech, přijede návštěva( kdokoli krom nás), je hravá, nosí aport, vezme si mňamku, sedne, lehne.. Je to venkovní pes, a pokud se schová tak mi nemáme šanci se k ní dostat. Nevěděl by někdo jakým způsobem se k ní dostat? Ano, šlo by jí třeba přivázat tak aby neutekla, ale to se mi nechce, aby z nás neměla ještě větší trauma, má k dispozici obrovskou zahradu a míst na schovávání tam má mraky. Kotec nemá, jen boudu, kterou stejně nevyužívá, hoví si v dědovo dílničce na křesle. Před kastrací, když jsme přijeli tak byla šťastná, běhala, skákala.. Ale co teď? Byla bych moc ráda, aby si k nám zase našla cestu. Kastrace u feneček je dle mého názoru potřebná. Tak nevím, jestli stále vyčkávat, zdali se to časem zlepší. Nebo jakým způsobem se k ní přiblížit? Za každou radu budu vděčná..
Děkuji
M.
Než přijedete na návštěvu, zavolejte babi s dědou, ať ji zavřou doma v kuchyni a tam postupně pracujte na obnovení důvěry. Choďte s ní třeba i na procházky. Noste jí dobroty. Protože pokud ji prostě necháte se schovávat, bude se schovávat pořád. Dejte jí možnost poznat, že ji vážně nebudete nikam odvážet.
S kastrací jste udělali dobře, obzvláště pokud je polovenkovní. Prarodiče už na to hlídání háravky nemusí být úplně bystří a zbytečně byste vyráběli další křížence.