Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2022 19:56
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak jak už jsem zmiňovala v přírustcích. U tchýňových se usadilo kotě a náš vořech Malina má tendenci na ní štěkat a honit ji. Nechceme, aby koťátku ublížila. Mám v plánu ji mít na vodítku pořád, protože si na její poslušnost v tomto případě nevsadím. Hlavou mi prolétla i myšlenka, když na volno, tak jedině s náhubkem, ale nechci, aby Malina kotě proháněla ani s tím náhubkem. Nicméně, kdyby se přece jen dostala do fáze, že přestane kotě honit, tak jestli jistit to tím náhubkem? Lze to ještě psa odnaučit? Předpokládám, že spolehnout se na to nedá nikdy.
Když jsme Malinu dostali, tak kočky nehonila, kdyby se chtěly kamarádit, tak by se nejspíš kamarádila. Dokud jsme míjeli kočky, které neběhaly a jen koukaly, tak Malina neměla tendence za ní běžet, ale pak se jedna našla, která vzala nohy naramena, to jsem už popisovala jinde a od té doby kouká, kterou kočku by prohnala, což jí já nedovoluji a hlídám. Snaha to udělat, je už menší.
Nebo náhubek a stopovačka, až uvidím, že už nemá tendenci honit?
JInak náhubek je zatím docela kapitola pro sebe, nedaří se nám žádný pasující sehnat. Zřejmě se prodávají náhubky na NO, jezevčíka a buly a rotvíky, ostatní plemena nepotřebuji....

17.8.2022 20:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Velikej výběr náhubků má Rozchov
https://www.rozchov.cz/nahubky-pro-psy/
nevěřím, že nevyberete.
Moje feny taky jdou po kočkách jak "slepice po flusu", ale kočka v užší rodině by pro mě byla příležitost, jak je naučit, že tahle je kamarád a nežere se.
Momentálně to samý provozujeme s morčatama. Prvotní reakce samozřejmě byla "sežrat", ale postupně se dostáváme do fáze, kdy feny začínají chápat, že i když by moc chtěly, tohle prostě k jídlu není a nebude.
Takže už můžu klidně sedět vedle kterékoliv z nich s morčetem na klíně a ta kterákoliv z nich chvíli pozoruje a pak se vypne a chrní, protože ví, že sváča stejně neklapne.
Bez dozoru volně bych je samozřejmě nenechala a nevěřím, že to někdy půjde, ale už je aspoň nechytá ámok a časem si asi zvyknou, že Chandler a Cipísek není barf, ale nepochopitelní členové smečky

17.8.2022 21:38
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Lze to ještě psa odnaučit?
LZE.
Předpokládám, že spolehnout se na to nedá nikdy.
DÁ.
Nedovolit absolutně prohánění.
Kotě do přenosky, nechat očichat.
Psa držet a korigovat hlasem. Důrazně.
Trvalo to docela dlouho, pak mi jednou kotě uteklo
z domu, byla jsem venku, viděla jsem to.
Šlo ke psovi, na psa jsem křičela "nesmíš" a šly na mně
mrákoty. Kotě došlo ke psovi, který ležel u vrat, začalo se
o psa otírat a už bylo vše v pořádku. Pes NO.
Později labradorka, nemohla kočku ani cítit. To stálo mnohem
víc času i nervů. Konec pohádkový. Ale nedělali jsme nic
jiného než sekýrovali psa, který byl jejich ochránce
před cizími kočkami.
Stojí to za to.

17.8.2022 21:48
Katka12345

XXX.XXX.41.108

My máme kočky tři a k tomu čuvače. Nejstarší kocour se psa bojí, nejdříve utíkal, teď už na něj jen prská. Pes má zakázáno se k němu přibližovat. Kocour má ale chudák trauma, jako malého ho strašně pokousal pes, přišel tím tak o pět životů.
Prostřední kocour psa toleruje podle nálady. Někdy si od něj nechá klidně lízat břicho a zadek, někdy na něho prská.
No a nejmladší kočka, ta je s ním parťačka. Spí spolu, on ji celou olizuje, ona si s ním hraje. Předpokládáme, že je to kvůli tomu, že přišla do domácnosti jako poslední, kluci kocouři už byli spárovaní, tak vzala na milost psa, protože chtěla mít taky parťáka.
Sem tam je pes prožene, ale spíš sprinterským startem, nikde je nenahání.

Předchozího poděděného psa, křížence huskyho a NO, bychom to ale asi nenaučili. Ten byl na kočky úplně vysazený. I po spoustě měsíců práce byl schopný mě kvůli kočce vláčet po zemi. A to jsme na tom pracovali každý den a intenzivně.

Takže za mě hodně záleží i na nátuře kočky a na tom, zda Malina bude jen přiměřeně otravná a hrr. Věřím, že se spárovaní povede.

17.8.2022 22:06
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Děkuji za odpovědi. Zatím měl kotě v náručí jen tchán a na toho je mírně vysazená. Někdy ho seštěká, když si hraje s naší dcerou. Příště vyzkouším mít kotě v náručí já. To třeba první pes jen ke kotěti čuchnul a o nic se nepokoušel, i když byl na kočky vysazený.
Jinak kotě je dost mazlivé, jen na něj člověk sáhne, tak přede jak motor. Maliny se ale bojí, ne zas tak, aby se na zahradu za chvíli nevrátilo zpět. Tchýňový říkali, že za nimi chodí jako ocásek a pořád by se mazlilo.

17.8.2022 22:12
Katka12345

XXX.XXX.41.108

Trickyvoo napsal(a):
Děkuji za odpovědi. Zatím měl kotě v náručí jen tchán a na toho je mírně vysazená. Někdy ho seštěká, když si hraje s naší dcerou. Příště vyzkouším mít kotě v náručí já. To třeba první pes jen ke kotěti čuchnul a o nic se nepokoušel, i když byl na kočky vysazený.
Jinak kotě je dost mazlivé, jen na něj člověk sáhne, tak přede jak motor. Maliny se ale bojí, ne zas tak, aby se na zahradu za chvíli nevrátilo zpět. Tchýňový říkali, že za nimi chodí jako ocásek a pořád by se mazlilo.

Tak potom bych možná zkusila přiblížit Malinu někam do blízké vzdálenosti, když má zrovna kotě hodně mazlivou.
Právě náš prostřední kocour je velký mazel, když ho člověk hladí dobře, tak on se kroutí a slintá blahem. No a v téhle fázi mu pes nikdy nevadí.
Tak možná takhle nenápadně zbavovat kotě strachu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2022 08:29

zásada je nenechat psa kotě honit, ale zároveň psa učit, co má dělat na vizuální i slovní povel "kočka"

velmi užitečné jsou dobře naučené povely, kterými člověk psa odvrací od předmětu jeho zájmu (mám "vypadni", "ne" - odvrácení hlavy, i, pravda, intonačně jednoznačné promluvy typu "opovaž se....vidím tě....jestli se jen křivě podíváš tak tě přetrhnu jako hada" apod.)

pokud jsou oba aktéři schopni - psa nechat očichat kotě v náručí - klidné a optimálně mručící, s tím, že "kotě je moje - očicháme - děláme malámalá" apod. , kotě pak samozřejmě nehodíme psu pod nohy...... (význam těmto "povelům" opět dáváme intonací)

podstatné je, nakolik je pes lovec
u některého si to takto vysvětlíte a je
u jiného rok/y tvrdé práce a výsledek bez jistoty
a u dalších cokoliv mezi tím

18.8.2022 17:39
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zásada je nenechat psa kotě honit, ale zároveň psa učit, co má dělat na vizuální i slovní povel "kočka"

velmi užitečné jsou dobře naučené povely, kterými člověk psa odvrací od předmětu jeho zájmu (mám "vypadni", "ne" - odvrácení hlavy, i, pravda, intonačně jednoznačné promluvy typu "opovaž se....vidím tě....jestli se jen křivě podíváš tak tě přetrhnu jako hada" apod.)

pokud jsou oba aktéři schopni - psa nechat očichat kotě v náručí - klidné a optimálně mručící, s tím, že "kotě je moje - očicháme - děláme malámalá" apod. , kotě pak samozřejmě nehodíme psu pod nohy...... (význam těmto "povelům" opět dáváme intonací)

Máme nesmíš, celkem chápe a v drtivé většině poslechne a fuj nežer to. Já příště zkusím vzít kotě do náručí a manžel bude držet Malinu.

Těžko říct, zatím nic neulovila a spíš mi přijde, že ani nechce. Pokud před ní zvíře neutíká, tak se obloukem vyhne. Potkali jsme kočku na procházce, neviděly jsme jí ani jedna, když na Malinu začala prskat, Malina se lekla a obloukem se jí vyhýbala, kdyby ale kočka vzala nohy naramena, bude napínat vodítko, jakože za ní poběží. To koťáko právě už po zahradě prohnala a bohužel mě neposlechla, aby to nedělala. O kotěti jsme nevěděli, tak jsem Malinu s klidným srdcem pustila na zahradu a ona kotě v růžích našla, kotě vzalo nohy naramena a chvíli se honili po zahradě. Uteklo ze zahrady ven do lesa, tak jsme si mysleli, že je kotě pryč a ono se za chvíli vrátilo. Teď je kotě u tchýňových a my doma, Nyní jsem ve fázi příprav na další setkání. Nechci to podcenit a přála bych si, aby se aspoň naučili tolerovat.

18.8.2022 18:17

"Máme nesmíš, celkem chápe "

a co má na tento povel dělat?

18.8.2022 18:27
fikovnice

XXX.XXX.134.67

"...promluvy typu "opovaž se....vidím tě....jestli se jen křivě podíváš tak tě přetrhnu jako hada" apod.)..."

Tak tyto promluvy, též s jasnou intonací jsem někdy u Flokyho používala...a teď používám i u koček - když mám s nimi nějakou vážnou rozmluvu!

U psa, když se profesorsky zeptám - je to kynologicky správné? Asi ano, pokud to funguje, že...?

18.8.2022 19:05

"U psa, když se profesorsky zeptám - je to kynologicky správné? Asi ano, pokud to funguje, že...? "

kanadou do hlavy taky funguje
je to správně?
a "správně" je co?

18.8.2022 19:11
fikovnice

XXX.XXX.134.67

"U psa, když se profesorsky zeptám - je to kynologicky správné? Asi ano, pokud to funguje, že...? "

je to správně?
a "správně" je co?

Ježkovy voči, já to přece nemyslela nějak zle...byl to dotaz kynologického (polo)laika.
Nic víc za tím nehledejte.
Kanadou do hlavy nepoužívám, neb to považuji za nesprávné!

18.8.2022 19:13
fikovnice

XXX.XXX.134.67

je to správně?
a "správně" je co?

A dotaz vyplynul možná zrovna od Vás, která jste uváděla, že zákazové povely ne. Nebo možná ano, ale s dalším jasným povelem, co má pes udělat. Pokud si to tedy nepletu s jinou diskutérkou.

18.8.2022 19:31

I zákazové povely fungují. Pes jde slušně přede mnou po cestě, proti nám jde muž a vlají za ním šosy baloňáku. Protože vím, že můj pes je žertéř, ve chvíli kdy se mu uši postaví a oči rozstvítí zasyčím : Nech toho, ať tě to ani nenapadne ( zákazový povel ) a pes jde slušně dál ( jiného povelu netřeba, pes ví ).
Omluva za odbočení od koček !

18.8.2022 19:35

Ke kočkám : Zatím si každý pes zvyknul, že domácí kočka v pohodě. A byli to kočkobijci!
Ale na druhou stranu : cizí kočky je třeba ze zahrady vyhnat, cizí kočku na cestě je třeba prohnat = to jim zůstalo.
Některý vyháněl a proháněl urputněji. Ale žádný žádnou kočku nezlikvidoval.

18.8.2022 19:38
fikovnice

XXX.XXX.134.67

I zákazové povely fungují. Pes jde slušně přede mnou po cestě, proti nám jde muž a vlají za ním šosy baloňáku. Protože vím, že můj pes je žertéř, ve chvíli kdy se mu uši postaví a oči rozstvítí zasyčím : Nech toho, ať tě to ani nenapadne ( zákazový povel ) a pes jde slušně dál ( jiného povelu netřeba, pes ví ).
Omluva za odbočení od koček !

Jj, já si to též myslím, že zákazové povely a možná především intonace fungují velmi dobře! Jen jsem právě zde z iFAUNY byla tak nějak naučena, že za zákazem (něčeho) by mělo/mohlo (?) následovat něco dalšího - jiný povel - co má pes udělat.

A ad kočky - ony si samozřejmě často dělají, co chtějí...ale je mi tak nějak jasné, že když provádějí neplechu, já je intonačně napomenu (= třeba i na ně zařvu), tak moc dobře ví, co mají udělat. Jen se jim ještě musí chtít poslechnout...

18.8.2022 19:41
fikovnice

XXX.XXX.134.67

Ke kočkám : Zatím si každý pes zvyknul, že domácí kočka v pohodě. A byli to kočkobijci!
Ale na druhou stranu : cizí kočky je třeba ze zahrady vyhnat, cizí kočku na cestě je třeba prohnat = to jim zůstalo.
Některý vyháněl a proháněl urputněji. Ale žádný žádnou kočku nezlikvidoval.

Tak to má asi řada psů, ne-li většina. Plus je tam ten stimul pro psa, pokud kočka začne zdrhat. Flokáč fungoval s několika kočkami (naráz i postupně pořizovaných). Ale cizí i při jeho dobrotě prohnal. Neublížil, ale prohnal.

Bohužel - jeden z dávných Flokáčů (to jsem snad ještě byla dítě) byl zabíječ koček . Pamatuji si na to, byl ve chvíli zlomení vazu jak nepříčetný - to byl asi jediný nepovedený Floky.

eli22

XXX.XXX.58.42

U nás kdysi soužití kočky a psa bylo krásné. Až do té doby, kdy přišel druhý pes. Pak už to byla smečka... a R.I.P.

fikovnice napsal(a):
Jj, já si to též myslím, že zákazové povely a možná především intonace fungují velmi dobře! Jen jsem právě zde z iFAUNY byla tak nějak naučena, že za zákazem (něčeho) by mělo/mohlo (?) následovat něco dalšího - jiný povel - co má pes udělat.

A ad kočky - ony si samozřejmě často dělají, co chtějí...ale je mi tak nějak jasné, že když provádějí neplechu, já je intonačně napomenu (= třeba i na ně zařvu), tak moc dobře ví, co mají udělat. Jen se jim ještě musí chtít poslechnout...

Kocourovi stačily dva, či tři letecké dny ze stolu a teď stačí, když slyší krok a jen se mihne blesk, jak ze stolu zmizí. A naučil se, že když chce zůstat v posteli, nesmí po mně šlapat, ale tichočce se natáhnout do noh.

18.8.2022 20:25
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Hlavně nesmí udělat, to co chtěl.
A chápali to všichni moc dobře, včetně koček.

19.8.2022 00:24
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Nehonit to kotě. Pokud se bude snažit jen očuchávat a tak, tak budu říkat opatrně na kočičku nebo tak něco.
Měla by tedy na povel nesmíš přerušit činnost, například používáme, když chce krást ze stolu, nebo když mi napíná vodítko, aby prohnala kočku.

19.8.2022 05:33
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

když mi napíná vodítko, aby prohnala kočku.

Doma, na dvorku, na zahradě nesmí!
To jí musíte znemožnit!

19.8.2022 09:51
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

rapotacka11 napsal(a):
když mi napíná vodítko, aby prohnala kočku.

Doma, na dvorku, na zahradě nesmí!
To jí musíte znemožnit!

Myslela jsem na procházce.
Jen jak znemožnit, říkám ne a přitahuji ji k sobě? Přišlo mi, že jí to znemožňuji celkem úspěšně.

19.8.2022 16:59
fikovnice

XXX.XXX.135.118

Kocourovi stačily dva, či tři letecké dny ze stolu a teď stačí, když slyší krok a jen se mihne blesk, jak ze stolu zmizí. A naučil se, že když chce zůstat v posteli, nesmí po mně šlapat, ale tichočce se natáhnout do noh.

Jej, Vy nemáte ráda mléčný krok?
Když mi to některá z koček provádí jemně, je to příjemná masáž, klidně i na holém těle!

19.8.2022 17:02
fikovnice

XXX.XXX.135.118

rapotacka11 napsal(a):
Hlavně nesmí udělat, to co chtěl.
A chápali to všichni moc dobře, včetně koček.

Opět musím souhlasit. I já kočky naučila na "Nesmíš!" Ne vždy je povel poslechnut (většinově ale ano) a asi nejsrandovnější je, když to řeknu prostředňákovi, on teda poslechne, ale se šíleným nadáváním! To už přesně vím, že když začne tak jako by skřehotat a skřípat, že mi nadává!

19.8.2022 17:50
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Stačilo vždy "NE" (!!!) a rozuměli
líp než malí vnuci.

25.9.2022 01:49
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

No tak skamaráďování se zatím nepovedlo. Tedy bez naší přítomnosti, jen v přítomnosti tchána a kotěte, byla Malina klidná, ale jak se zjevíme někde poblíž, ať už muž, já nebo dítě, tak na kotě hned vyběhne a absolutně ingoruje jakékoliv povely.
Tento víkend jsme jeli ke tchýňovým bez Maliny. Chtěla jsem se s kotětem seznámit. Povedlo se dneska večer, přišlo samo ke mně, vylezlo na klín a dělalo zvuky jako vrtulník a já tam s ním na klíně klimbala. Vůbec mi přijde zvláštní, jak přede i když jsme jen nablízku, ani ho nikdo nemusí hladit. Neznamenají ty zvuky i něco jiného? Měla jsem za to, že kočky předou, když jsou spokojené a když ne, tak mrskají ocasem.

25.9.2022 07:51

Trickyvoo napsal(a):
No tak skamaráďování se zatím nepovedlo. Tedy bez naší přítomnosti, jen v přítomnosti tchána a kotěte, byla Malina klidná, ale jak se zjevíme někde poblíž, ať už muž, já nebo dítě, tak na kotě hned vyběhne a absolutně ingoruje jakékoliv povely.
Tento víkend jsme jeli ke tchýňovým bez Maliny. Chtěla jsem se s kotětem seznámit. Povedlo se dneska večer, přišlo samo ke mně, vylezlo na klín a dělalo zvuky jako vrtulník a já tam s ním na klíně klimbala. Vůbec mi přijde zvláštní, jak přede i když jsme jen nablízku, ani ho nikdo nemusí hladit. Neznamenají ty zvuky i něco jiného? Měla jsem za to, že kočky předou, když jsou spokojené a když ne, tak mrskají ocasem.

Co jsem četla, tak se vlastně neví, proč kočky předou. Ano, obecně je to známkou spokojenosti, ale dělají to i kočky umírající... Mrskání ocasem je jasné.

25.9.2022 08:31
fikovnice

XXX.XXX.132.22

Co jsem četla, tak se vlastně neví, proč kočky předou. Ano, obecně je to známkou spokojenosti, ale dělají to i kočky umírající... Mrskání ocasem je jasné.

Ještě nezapomínejme na předení jako akt sebeuklidňování. Fido se může upříst...třeba na veterině při různých zákrocích... Má to tak od malého kotěte. Ostatní dva vůbec.

25.9.2022 09:06

...to s tím ocasem jsem si myslela také, ale náš kocour s nim mrská pořád, i když je ve stavu nejvyšši blaženosti.......

25.9.2022 09:11

...to s tím ocasem jsem si myslela také, ale náš kocour s nim mrská pořád, i když je ve stavu nejvyšši blaženosti.......

Zeptejte se ho, proč to dělá. Že by nás to zajímalo. Protože narušuje naše představy o chování koček.

25.9.2022 09:14

Zeptejte se ho, proč to dělá. Že by nás to zajímalo. Protože narušuje naše představy o chování koček.

....kamarádku letitou mnohokočkařku to také prřekvapovalo než si zvykla, že to tak dělá ...on není moc mluvný, tak jsme si řekly, že prostě povídá tím ocasem....

25.9.2022 09:20

"Ještě nezapomínejme na předení jako akt sebeuklidňování."

přesně tak
ale dle popisu Trickyvoo to bude prostá spokojenost, na spokojené předení skutečně stačí pouhá přítomnost

"...to s tím ocasem jsem si myslela také, ale náš kocour s nim mrská pořád, i když je ve stavu nejvyšši blaženosti......."

to Bedříšek také, ale když s ním začne fakt mrskat, ne mávat, tak klidím ruku do bezpečí a mírním hlazení, resp. hladím jen hlavičku a drbu krk, to uklidní

25.9.2022 09:38

"Ještě nezapomínejme na předení jako akt sebeuklidňování."

přesně tak
ale dle popisu Trickyvoo to bude prostá spokojenost, na spokojené předení skutečně stačí pouhá přítomnost

"...to s tím ocasem jsem si myslela také, ale náš kocour s nim mrská pořád, i když je ve stavu nejvyšši blaženosti......."

to Bedříšek také, ale když s ním začne fakt mrskat, ne mávat, tak klidím ruku do bezpečí a mírním hlazení, resp. hladím jen hlavičku a drbu krk, to uklidní

....no on s tím ocasem mrska pořád, podle situace více či méně. .kdysi si ho málem ukroutil, když mu mladě poštolky chodilo po parapetu a on na něj čučel za oknem.....jemně s ním pak povívá, když je někde rozcapenej na zádech a pospává.....ale pomrskavá s nim i když dostává ňamky a vlastně s nim nemrská, jen když někde spi opravdu tvrdě....

25.9.2022 09:53

....no on s tím ocasem mrska pořád, podle situace více či méně. .kdysi si ho málem ukroutil, když mu mladě poštolky chodilo po parapetu a on na něj čučel za oknem.....jemně s ním pak povívá, když je někde rozcapenej na zádech a pospává.....ale pomrskavá s nim i když dostává ňamky a vlastně s nim nemrská, jen když někde spi opravdu tvrdě....

Prostě je divnej. Jediné, co chápu, je reakce na mládě poštolky. To mí kocouři za mlada ještě mrskali fousky, cvakali zuby a k tomu pokníkávali.

25.9.2022 10:11

Prostě je divnej. Jediné, co chápu, je reakce na mládě poštolky. To mí kocouři za mlada ještě mrskali fousky, cvakali zuby a k tomu pokníkávali.

..to on jen pomrskával ocasem, ale tedy oči mu lezly z důlků, jinak nic....no je s ním legrace....když k nám na chalupu přijede dcery belgičanka, tak ji diriguje jak potřebuje a pes nikam nesmí bez jeho svolení, nejraději ji má zapasovanou a ležící někde v koutě .. .mlátí ji packou, ale ani jedinkrát nevystrčí drápky......kdysi takhle ta chudera psice byla na dvoře a on šel okolo ní , aniž by cokoli udělal, když jí míjel, ovšem pak začal spomalovat až se zastavil dočista, chvilku popřemýšlet, vrátil se a tlapkou ji jednu klepnul, pak se spokojeně odebral dospat den na hranici dříví....

25.9.2022 11:16
fikovnice

XXX.XXX.132.22

O mrskajícím ocasu jsem četla jakožto o signálu nerozhodnosti (ale naštvanosti samozřejmě také). Třeba chalupoví kocouři stáli na prahu baráku a mohli se umrskat ocasem a v sobě dilema:"Jít ven nebo zůstat doma v teple?"

25.9.2022 11:20
fikovnice

XXX.XXX.132.22

Jj, cvakání zubů jest také zajímavý úkaz. Naposledy Elsa cvakala zuby nad masařkou!

25.9.2022 11:25
fikovnice

XXX.XXX.132.22

Mě by třeba zajímalo i to, proč kočky slyší na "či či"? V angl. mluvících zemích "kiri kiri"...???

25.9.2022 11:33

fikovnice napsal(a):
O mrskajícím ocasu jsem četla jakožto o signálu nerozhodnosti (ale naštvanosti samozřejmě také). Třeba chalupoví kocouři stáli na prahu baráku a mohli se umrskat ocasem a v sobě dilema:"Jít ven nebo zůstat doma v teple?"

.. tak to také neodpovídá, on je rozhodný až moc a vlak přes ta jeho rozhodnutí nikdáž nejede

25.9.2022 11:49
fikovnice

XXX.XXX.132.22

.. tak to také neodpovídá, on je rozhodný až moc a vlak přes ta jeho rozhodnutí nikdáž nejede

Tak to pak nevím...
Moje kočky mrskají při rozčilení, rozrušení, hře a nerozhodnosti...

25.9.2022 11:53

fikovnice napsal(a):
Tak to pak nevím...

...takový je prostě náš Eda, jedinečný a nezařaditelný.....

25.9.2022 12:39

fikovnice napsal(a):
Mě by třeba zajímalo i to, proč kočky slyší na "či či"? V angl. mluvících zemích "kiri kiri"...???

Protože ovládají mateřský jazyk? Jako slepice - na pi pi pi...

25.9.2022 12:40

fikovnice napsal(a):
Tak to pak nevím...

No právě. Mrskají ocasem, protože jsou rozčilené, že se nemůžou rozhodnout.

25.9.2022 12:53

fikovnice napsal(a):

....tak ti v tom také udělám trochu chaos....na všechny tři kočky volám jménem od chvíle co je mám doma, takže na či či či ve své podstatě neslyší, ale na jméno reagují. ...no a motýl je pro legraci naučený privolání na či, či, či.....kamarádka onehdá pravila, že návštěva u nás je občas na panáka....kdysi se takhle na zastávku MHD, kde jsem postávala s motylem sedicim u nohy, přišoural alkoholem zmohlý pán a začíčal na Keliše, ten se k němu radostně rozeběhl, pán vytřeštil oči a my nastoupili do busu a odjeli.....

25.9.2022 13:10
fikovnice

XXX.XXX.132.22

...takový je prostě náš Eda, jedinečný a nezařaditelný.....

Ale já mám též jedinečného kocoura!
Všechny kočky jsou individuality...a my je sem vpašovali fakt už totálně!

25.9.2022 13:10
fikovnice

XXX.XXX.132.22

No právě. Mrskají ocasem, protože jsou rozčilené, že se nemůžou rozhodnout.

25.9.2022 13:12
fikovnice

XXX.XXX.132.22

....tak ti v tom také udělám trochu chaos....na všechny tři kočky volám jménem od chvíle co je mám doma, takže na či či či ve své podstatě neslyší, ale na jméno reagují. ...no a motýl je pro legraci naučený privolání na či, či, či.....kamarádka onehdá pravila, že návštěva u nás je občas na panáka....kdysi se takhle na zastávku MHD, kde jsem postávala s motylem sedicim u nohy, přišoural alkoholem zmohlý pán a začíčal na Keliše, ten se k němu radostně rozeběhl, pán vytřeštil oči a my nastoupili do busu a odjeli.....

Jj, to už jsem od Tebe četla... Ale já mám pocit, že i malá kotiska slyší na či či, nebo je to pak už naučené chování??

25.9.2022 13:18

Pravda, já na kocoury taky vždycky volala a volám jménem, případně zahvízdnu. Ale u koní nebo kamarádky zase automaticky čičikám.

25.9.2022 13:19

Chudák pán! Ani nemusel vidět bílé myšky...

25.9.2022 13:21

fikovnice napsal(a):
Jj, to už jsem od Tebe četla... Ale já mám pocit, že i malá kotiska slyší na či či, nebo je to pak už naučené chování??

Za mě je to naučené chování. Jako o "na pi pi" u slepic.

25.9.2022 13:23

fikovnice napsal(a):
Ale já mám též jedinečného kocoura!
Všechny kočky jsou individuality...a my je sem vpašovali fakt už totálně!

..ještě s morčaty musíme přidat .....

25.9.2022 13:24

Chudák pán! Ani nemusel vidět bílé myšky...

.třeba už se po tom šoku nenapije..

25.9.2022 13:26

fikovnice napsal(a):

..to ti neřeknu, ale na venkovní automaticky čičam.....

25.9.2022 13:31

Pravda, já na kocoury taky vždycky volala a volám jménem, případně zahvízdnu. Ale u koní nebo kamarádky zase automaticky čičikám.

....to já na ty venkovní taky.....

25.9.2022 13:34

Na cizí kočku venku čičám. Na naše kočky doma se to moc nepoužívalo nebo teda používalo, ale bylo jim to jedno.
Kupodivu mi na to čičání vždycky spíš slyšeli psi na první dobrou, jakože "panička dělá čičí, no tak to tady někde musí bejt kočka"

A když teda pašujeme sem i ty morčata...na ty se nemusí dělat nic, stačí zašustit pytlíkem a už to kvíká a sbíhalo se to ke mně.

25.9.2022 14:35
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

No je to hodně mazlivý kocourek, dneska už ke mě přišel a předl hned, když ke mně přišel na lavici si lehnout. Je fakt krásný, škoda, že ho nechce tchýně domů. Jen na té chalupě.
No ale čekáme, že tam budou letos v zimě bydlet. Počítáme tam i s vánoci, prostě to bytu už nemá smysl jezdit, když je tu ten asi kocourek.

25.9.2022 14:40
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

Tchýně argumentuje, že kocourek neumí chodit na kočičí toaletu, což si myslím, že se asi dá naučit. Je ale asi fakt, že ony asi v bytě toho dost zničí nebo ne?

25.9.2022 14:57

Trickyvoo napsal(a):
Tchýně argumentuje, že kocourek neumí chodit na kočičí toaletu, což si myslím, že se asi dá naučit. Je ale asi fakt, že ony asi v bytě toho dost zničí nebo ne?

No na záchůdek by se asi i naučil. A nebo instalovat kočičí dvířka, aby si mohl vybíhat ven.
A co se ničení týče, tak jo, některé kočky jsou schopné orvat třeba sedačku, přestože mají škrabadlo, nevím, jestli se to dá nějak cíleně naučit. Některé kočičky naopak neudělají vůbec nic.
Spíš je nutno počítat s tím, že kočky jsou všudybylky a povětšinou vlezou všude....mě se třeba běžně rozvaloval peršan na jídelním stole, to bylo docela pravidelně...přišla jsem domů a kocour tam natažený nebo druhý kocour, jak se na lince něco připravovalo, tak hopsá na kukačku, co to je.
No a pořád je to chlupatý zvíře, takže nějaký ten chloupek se určo po bytě taky najde.
Můj názor je, že to spíš záleží na tom, jakej je člověk moc cimplich...některé ženské by z toho omdlely a většina kočičích lidí...tak těm to přijde normální.

25.9.2022 16:06

všichni mí přitoulanci se na kočičí wc naučili okamžitě, stačilo ukázat

a co se týká ničení - kočky potřebují škrábat, mohou shazovat, může potrhat záclony, pokud je šplhoun, ale co by bylo nejhorší, dle mého - značkování
ono je to hodně odvislé od toho, zda je kočka jen bytová, nebo domovenkovní, neboli má přístup i ven, kde má možnost se vybít dle kočičího.

25.9.2022 16:27
fikovnice

XXX.XXX.135.52

Trickyvoo napsal(a):
No je to hodně mazlivý kocourek, dneska už ke mě přišel a předl hned, když ke mně přišel na lavici si lehnout. Je fakt krásný, škoda, že ho nechce tchýně domů. Jen na té chalupě.
No ale čekáme, že tam budou letos v zimě bydlet. Počítáme tam i s vánoci, prostě to bytu už nemá smysl jezdit, když je tu ten asi kocourek.

Vy nevíte pohlaví? Hoďte foto intimních partií!
A je to sympaťák!

25.9.2022 16:29
fikovnice

XXX.XXX.135.52

Trickyvoo napsal(a):

Moje tři kočky nezničily nikdy nic!!!
Pravda, každý večer dostane Elsa a prostřední záchvat, ale to tak maximálně něco shodí ze stolku, z poličky - nic rozbitného! Elsa mi krade náušnice a Fido už s naprostou pravidelností rozdrápává písemky studentů . Toť vše. Třeba na záclony mi v životě nešplhali...

25.9.2022 16:31
fikovnice

XXX.XXX.135.52

všichni mí přitoulanci se na kočičí wc naučili okamžitě, stačilo ukázat

a co se týká ničení - kočky potřebují škrábat, mohou shazovat, může potrhat záclony, pokud je šplhoun, ale co by bylo nejhorší, dle mého - značkování
ono je to hodně odvislé od toho, zda je kočka jen bytová, nebo domovenkovní, neboli má přístup i ven, kde má možnost se vybít dle kočičího.

To je pravda, Fido den (komplet celý) prochrní a při setmění už jde ven.

25.9.2022 16:44

fikovnice napsal(a):
To je pravda, Fido den (komplet celý) prochrní a při setmění už jde ven.

To byl přesně náš Mikeš...pomalu celý den prochrápal a večer tradá ven.

25.9.2022 17:59

Semirah napsal(a):
A u nás takto:)

Chudák pes. Jasně říká : A kam si lehnu já ?

25.9.2022 18:51

Ve španělštině čičis znamená kozy (a ne ve smyslu hospodářské zvíře), takže na to moje kočky rozhodně neslyší.

25.9.2022 18:55
Semirah

XXX.XXX.242.24

Ale má dosť miesta - keď príde včas :)

25.9.2022 18:56

Vždyť tam má místa ještě dost.

25.9.2022 19:00

Trickyvoo napsal(a):

Na kočičí toaletu se naučí chodit 99% koček. Mají to v povaze. Zničí - viz výše, záleží na povaze kočky (a toleranci majitele ). Zrzavci jsou obecně temperamentnější, jednoho mám doma. Takže hlavně orvané křeslo, občas shozený květináč. Jo a jestli je to kocour, riziko značkování. Jak už bylo zmíněno. Takže kastrace.

25.9.2022 20:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já vám do vašich představ o kočkách ještě hodím vidle s videem (přehrála jsem ho na YT, protože ifauna už videa z nějakého důvodu neumí). Sledujte kocoura a porovnejte ho s Larou - jejich typ chůze, sledujte ten ocas.
Kocour chudák vyrostl s Larůnyjí. Dostal se ke mně jako takový to nedomrlý kotě do dlaně, co už jedlo samo kapsičky a mleté maso, ale tak jako trapně, granule a kus masa ještě neumělo a rozhodně mělo být ještě dloouho u mámy.
Jsme ho s Larou zmrvily. Měl období, kdy s náma chodil každé ráno do lesa a jak Lara nosila klacky, jemu jsem házela malinké větvičky a on je nosil taky.

https://youtube.com/shorts/GiaMHkjHnFU?feature=share

25.9.2022 20:14

Atheira napsal(a):
Já vám do vašich představ o kočkách ještě hodím vidle s videem (přehrála jsem ho na YT, protože ifauna už videa z nějakého důvodu neumí). Sledujte kocoura a porovnejte ho s Larou - jejich typ chůze, sledujte ten ocas.
Kocour chudák vyrostl s Larůnyjí. Dostal se ke mně jako takový to nedomrlý kotě do dlaně, co už jedlo samo kapsičky a mleté maso, ale tak jako trapně, granule a kus masa ještě neumělo a rozhodně mělo být ještě dloouho u mámy.
Jsme ho s Larou zmrvily. Měl období, kdy s náma chodil každé ráno do lesa a jak Lara nosila klacky, jemu jsem házela malinké větvičky a on je nosil taky.

Ale to je typický impriting. Kocour usoudil, že je pes. Stejně jako pan Bečka. Ale tam nevím, jak na to přišel.

25.9.2022 20:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ale to je typický impriting. Kocour usoudil, že je pes. Stejně jako pan Bečka. Ale tam nevím, jak na to přišel.

Otázka je, jestli pan Bečka ví, že ty jeho buchty jsou psi.

25.9.2022 20:20

Atheira napsal(a):
Otázka je, jestli pan Bečka ví, že ty jeho buchty jsou psi.

No právě. To je to, oč tu běží.

25.9.2022 20:45

Atheira napsal(a):

To je super....

25.9.2022 20:49

Atheira napsal(a):

26.9.2022 03:30
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):

Tak to je moje vysněná představa, že bude kotě s Malinou takový kámoš .

26.9.2022 03:32
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
Vy nevíte pohlaví? Hoďte foto intimních partií!
A je to sympaťák!

No nevíme, ale myslíme si, že je to koucourek, ale ve čtvrtek jdou k veterináři, ten by to snad měl poznat s jistotou.

26.9.2022 07:24
Atheira

XXX.XXX.226.199

Trickyvoo napsal(a):
No nevíme, ale myslíme si, že je to koucourek, ale ve čtvrtek jdou k veterináři, ten by to snad měl poznat s jistotou.

Drtivá většina zrzků jsou kocouři. Kočky jsou v té barvě spíš vzácnost.

26.9.2022 08:07
assil

XXX.XXX.206.172

Trickyvoo napsal(a):

Zrzavý, to bude kocour. Na záchod se za den naučil u mě i patnáctiletý venkovní kocour. Akorát některé kočky nerady ten budkový. Prostě kupte ten levný plastový a jeden pytel granulí do něho a tipuju se to naučí v pohodě, pořídit škrabadlo lehadlo a v roce vykastrovat a může bejt bytovej úplně v pohodě.

26.9.2022 08:10

fikovnice napsal(a):

protože je to lidi naučili. Já jsem Kocoura neučila záměrně na čiči, ale na mlaskání jako na koně. Na čiči vůbec nereaguje. Návštěvy jsou u vytržení, takový přátelský kocourek, a na volání nepřijde. Tak jim vysvětluji, že jsem si nepřála, aby ho mohl zavolat každej "hej počkej" a když jsou to důvěryhodné návštěvy, tak jim ukážu, jak se na něj volá, to on pak přiletí odkudkoli a bere s sebou nábytek

26.9.2022 08:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ono to v angličtině zní jako kiri kiri, ale oni ve skutečnosti volaj prostě kitty, kitty... zkrátka na kočičku. Jen to v té výslovnosti na poslech zpaskvilovatělo. A dělají to spíš amíci častěji, v anglii na ně hodně tak jako chrčej mi přijde.

A je to samozřejmě o zvyku. Náš Edík slyší na Edíka. Nějaký čiči je pro spodinu.

Edit: buggyra - ony ty kočky podle mě taky za každým nepřijdou, Eďuch se cizích bojí a nepřišel by ani za zlatý prase. Tuhle mi ho nějaká ženská šla krmit kapsičkou - u branky - ptala jsem se, co potřebuje. A ona, že tam seděla taková hubená rezatá kočička, že mu nese felixe. Jako jo, urazila mě ta poznámka o hubený kočce, protože on je fajn, fitness kocour, má i docela vyrýsovaný svaly náhodou! A žere kvalitní proteiny, masíčko. No, ale Eďuch zdrhnul a ona z toho byla celá rozčarovaná, že mu přece nabízela kapsičku. Když na něj cizí zavolá jménem, zdrhne možná ještě víc zděšenej.

26.9.2022 08:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Koukejte, opačně to prý funguje taky.

26.9.2022 08:33

Pan Bečka totiž hbitě naznal, že se přitoulal do čistě psí domácnosti a že u nás se kočky "nemusí". No tak se podle toho zařídil

26.9.2022 09:23

Pan Bečka totiž hbitě naznal, že se přitoulal do čistě psí domácnosti a že u nás se kočky "nemusí". No tak se podle toho zařídil

..pak že kočky nejsou inteligentní....ono pak je otázkou,vkdy to je ještě inteligence a kdy zištnost neřku-li vych.canost.....

26.9.2022 09:39

Atheira: to můj běží ke každýmu, vlezloň jeden Já ho od malička učila sebevědomí (chudák neměl šanci na nějaké bázlivé reakce u divných věcí, páč jsem ho vždycky k divné věci strčila a dostal ňamku), a lidí se teda nebojí vůbec, nechá se vzít od každého a je vítací jako labrador.

A když si přijde jen někoho prohlédnout a řekne, že se s ním cicmat nepotřebuje, tak vím, že je na tom člověku cosi nedobrého.

26.9.2022 09:40

..pak že kočky nejsou inteligentní....ono pak je otázkou,vkdy to je ještě inteligence a kdy zištnost neřku-li vych.canost.....

pro mě synonyma

26.9.2022 09:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Atheira: to můj běží ke každýmu, vlezloň jeden Já ho od malička učila sebevědomí (chudák neměl šanci na nějaké bázlivé reakce u divných věcí, páč jsem ho vždycky k divné věci strčila a dostal ňamku), a lidí se teda nebojí vůbec, nechá se vzít od každého a je vítací jako labrador.

A když si přijde jen někoho prohlédnout a řekne, že se s ním cicmat nepotřebuje, tak vím, že je na tom člověku cosi nedobrého.

On to Edan asi okoukal od Lary. Ta nemá ráda neznámo a má tendenci se divných věcí spíš bát. To mě nenapadlo. A já ho navíc teda na cizí lidi nezvykala. Je pro mě žádoucí, aby se jich bál a nenechal se od nich ani pohladit.

26.9.2022 09:54

A není to totéž? Jde přece o přežití. Kdo se nepřizpůsobí, vyhyne.

26.9.2022 10:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

Fakt?? ty jofka, to by mě nenapadlo.

Jinak ad to mrskání ocáskem - Mouses taky mrská hodně, a ano i když leží, usíná, hladím ho, ale nemrská tak ostře, jako když je vytočenej, je to měkkčí mrskání. Myslím, že to má něco jako pískání - má drahá polovina si často píská - já se to od něj nějak naučila nechtíc taky (pískám, když jsem v pohodě, a i když nejsem v pohodě), tak si myslím, že tohle je u Mousese teda aspoň - něco podobnýho. Nerozhodnost rozhodně ne, páč tou on jaksi trpět nemůže. Rozhoduje se ve vteřině a často jsou to rozhodnutí smrtelná pro okolí

26.9.2022 10:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Fakt?? ty jofka, to by mě nenapadlo.

Jinak ad to mrskání ocáskem - Mouses taky mrská hodně, a ano i když leží, usíná, hladím ho, ale nemrská tak ostře, jako když je vytočenej, je to měkkčí mrskání. Myslím, že to má něco jako pískání - má drahá polovina si často píská - já se to od něj nějak naučila nechtíc taky (pískám, když jsem v pohodě, a i když nejsem v pohodě), tak si myslím, že tohle je u Mousese teda aspoň - něco podobnýho. Nerozhodnost rozhodně ne, páč tou on jaksi trpět nemůže. Rozhoduje se ve vteřině a často jsou to rozhodnutí smrtelná pro okolí

Jojo, je to nějaká genetická záležitost, kdy aby se narodila zrzavá kočka, museli by snad být zrzaví oba rodiče nebo co... Chovatelé a genetiky znalí by určitě vysvětlili podrobněji.
Podobně funguje kaliko a želvovinová, tam se v téhle barvě zase nevyskytují kocouři. Ale tam je to striktnější než u té zrzavé, tam chlapi většinou nejsou a když náááhodou nějaký jo, tak je to prý impotent

26.9.2022 10:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Aaaaatheiroooooooooooo- tooo je boží vídejo, jeditíí von je pupikatej!! Jak se to v něm pere - chvíli mydlí ocáskem jako péf, chvíli ho nese jak kocour.... Má von to chudera velesložitý.

26.9.2022 10:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Jojo, je to nějaká genetická záležitost, kdy aby se narodila zrzavá kočka, museli by snad být zrzaví oba rodiče nebo co... Chovatelé a genetiky znalí by určitě vysvětlili podrobněji.
Podobně funguje kaliko a želvovinová, tam se v téhle barvě zase nevyskytují kocouři. Ale tam je to striktnější než u té zrzavé, tam chlapi většinou nejsou a když náááhodou nějaký jo, tak je to prý impotent

No ale je to diuný, co takhle v rámci barvy znevýhodnit jedno pohlaví.

Pro Trickywoo-náš venkovně domovní Mouses zatím nic za tu dobu, co je u nás, nezničil. Venčit se chodí ven - má dvířka. A to je fakt vesnickej sekáč - nebo spíš sekáček, von nejni moc velikej. Takže třeba ten váš taky nebude ničitel. Ono myslím, že když má kočka venku dostatek podnětů, které jsou pro ni potřebný, tak pak doma lehne a chrápe a neškodí.

26.9.2022 10:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
No ale je to diuný, co takhle v rámci barvy znevýhodnit jedno pohlaví.

Pro Trickywoo-náš venkovně domovní Mouses zatím nic za tu dobu, co je u nás, nezničil. Venčit se chodí ven - má dvířka. A to je fakt vesnickej sekáč - nebo spíš sekáček, von nejni moc velikej. Takže třeba ten váš taky nebude ničitel. Ono myslím, že když má kočka venku dostatek podnětů, které jsou pro ni potřebný, tak pak doma lehne a chrápe a neškodí.

Já nechci strašit, ale asi hodně záleží. Kamarádka má dva kocoury a kočku. Kocouři jsou v pohodě, ale ta kočka je zkáza. Vyžití má dost, ale zřejmě žije proto, aby přišla z venku a doma všechno zničila.

26.9.2022 10:34
assil

XXX.XXX.206.172

Hezky je to vysvětlený tady http://dumka.info/dumka99/0930dum.htm

26.9.2022 10:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Já nechci strašit, ale asi hodně záleží. Kamarádka má dva kocoury a kočku. Kocouři jsou v pohodě, ale ta kočka je zkáza. Vyžití má dost, ale zřejmě žije proto, aby přišla z venku a doma všechno zničila.

Ahaaa, aha!! Tak taklenc, holky asi budou víc divoženky? To musí být radost teda. No nic já si tak udělala jen svůj vlastní obrázek, úvahu, nejsem v kočkách zběhlá. Jen mi to přišlo logický. Mouses přijde domů, dá si dlábes a svalí se. Maximálně škádlí ohařiska. Je ale pravda jedna věc vlastně - máme ty stísněný prostory, tam se moc jako vymyslet nedá.... i když, kdo chce hledá způsoby, já vim

26.9.2022 10:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Assil dík-kouknu na to.

26.9.2022 10:50

A není to totéž? Jde přece o přežití. Kdo se nepřizpůsobí, vyhyne.

...souhlasím

26.9.2022 10:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já bych k tomu jen dodala, že na záchod se sice naučí kočky v pohodě, ale dost lidí je v bytě prostě nedá, i přesto, že kočky mají rádi. A asi taky záleží na konkrétní kočce no.

Naposledy jsem to viděla u kamarádky, která byla zvyklá mít doma psa, kočky venku. Když se přestěhovala do bytu, tak si řekla, že bude lepší nápad kočka. No tak si pořídila kotě. Na záchod se sice naučilo téměř okamžitě (do té doby bylo venkovní), ale jinak ji v bytě všude lezlo, tím pádem z něho byly chlupy i ve výšce, všechno shazovalo, škrábalo - fakt dost věcí rozdrápalo, v noci nespalo. Po pár měsících to vzdala, prostě to nedávala, a kotěti našla nový domov a řekla si, že kočku do bytu nikdy víc . Jo a mimochodem, píšu sice obecně kočka, ale byl to kocourek .

A takových znám víc, a to včetně lidí, kteří mají doma i obří psy, ale kočka jim tam vadila.

26.9.2022 11:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Já bych k tomu jen dodala, že na záchod se sice naučí kočky v pohodě, ale dost lidí je v bytě prostě nedá, i přesto, že kočky mají rádi. A asi taky záleží na konkrétní kočce no.

Naposledy jsem to viděla u kamarádky, která byla zvyklá mít doma psa, kočky venku. Když se přestěhovala do bytu, tak si řekla, že bude lepší nápad kočka. No tak si pořídila kotě. Na záchod se sice naučilo téměř okamžitě (do té doby bylo venkovní), ale jinak ji v bytě všude lezlo, tím pádem z něho byly chlupy i ve výšce, všechno shazovalo, škrábalo - fakt dost věcí rozdrápalo, v noci nespalo. Po pár měsících to vzdala, prostě to nedávala, a kotěti našla nový domov a řekla si, že kočku do bytu nikdy víc . Jo a mimochodem, píšu sice obecně kočka, ale byl to kocourek .

A takových znám víc, a to včetně lidí, kteří mají doma i obří psy, ale kočka jim tam vadila.

Hlavně mladý kočky jsou děsný. To je jak se štěňatama.
Je potřeba počítat s tím, že v životě každé kočky je období, kdy to není domácí mazlíček ale posluhovač pekel. I proto se hodně lidem, co nevědí, do čeho jdou, doporučuje vzít si z útulku kočku už dospělou a nenechat se zlákat roztomilým koťátkem. Protože jo, štěně je žralok, žere nohy a tak... ale kočka v určitým věku žere, drápe a ještě umí lítat.

26.9.2022 11:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Ahaaa, aha!! Tak taklenc, holky asi budou víc divoženky? To musí být radost teda. No nic já si tak udělala jen svůj vlastní obrázek, úvahu, nejsem v kočkách zběhlá. Jen mi to přišlo logický. Mouses přijde domů, dá si dlábes a svalí se. Maximálně škádlí ohařiska. Je ale pravda jedna věc vlastně - máme ty stísněný prostory, tam se moc jako vymyslet nedá.... i když, kdo chce hledá způsoby, já vim

Spíš je to náhoda. Sestra kdysi měla kocoura, který v těžkým pubertálním období lítal na závěsech jak Tarzan a přeskakoval takhle i nad schodištěm.
Jiná její kočka pak zase jako malá byla specialista na klobouky, slamáky milovala ze všeho nejvíc. Když se k nějakému dostala, vlezla do něj a pak jste prostě potkávala po baráku chodit klobouk, jen občas z něj vylezla noha, aby vás chytla drápama a pak klobouk pokračoval dál.

26.9.2022 11:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira, Marcelaamax

dík - se učim, zatim. My co jsme kdysi dááávno, když jsem byla dítě, měli chvíli doma kotě, tak to sice lítalo, ale kupodivu teda nelítalo ve výškách, jak píše Atheira, probíhalo za nábytkem, útočilo, ale nevznášelo se teda. A dotaz neználka k tomu - nepořeší tyhle jejich potřeby tedy ty polička a prolejzačky ve výškách?

26.9.2022 11:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Atheira, Marcelaamax

dík - se učim, zatim. My co jsme kdysi dááávno, když jsem byla dítě, měli chvíli doma kotě, tak to sice lítalo, ale kupodivu teda nelítalo ve výškách, jak píše Atheira, probíhalo za nábytkem, útočilo, ale nevznášelo se teda. A dotaz neználka k tomu - nepořeší tyhle jejich potřeby tedy ty polička a prolejzačky ve výškách?

Určitě pořeší jejich potřeby, kočky potřebujou mít prostory ve výškách a když už chce někdo mít doma kočku, měl by takový prostory mít, to jako jo... Budou to mít rády, ale ty kočky, co jsou v pubertě lítací, vám z těch polic prostě budou skákat na hlavu. Nebo půjdete a najednou kolem proletí kočka. Není to nic vyloženě špatnýho. Stejně jako když vás ohaříček v určitým věku protáhne loukou tak, že se vodítka sice držíte, ale nohy máte ještě někde tam, kde jste vyšla.
Hodně koček do lidí seká a chytá je ze zálohy proto, že se nudí, to je pravda. Takovým kočkám hodně pomůže, když budou mít po čem šplhat, s čím a kde si hrát a když si s nimi cíleně pohrajete. Ale na pubertální kočku vám, když si vyberete extra kousek (individualita¨, žejo), nepomůže ani křížek a svěcená voda.
Ale většina koček se v dospělosti uklidní. Málokterá zůstane psychopatickým šílencem i po roce, dvou...

26.9.2022 11:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já když byla dítě, tak jsme taky měli doma chvíli kočku. Nalezenou, už odrostlé kotě, roční určitě. Byla vyhozená a evidentně zvyklá doma. Byla dlouhosrstá a asi nějaký kříženec, ne ta klasická "vesnická míca". Kočka se doma chovala celkem vzorně, byla klidná, chodila na záchod (ale chodila i ven), měla svoje pelíšky a místečka, no a přesto se po pár měsících stěhovala k babičce, protože táta ji doma nesnesl . Nikdy nic nezničila, nikde nelítala vzduchem, ale vadilo mu asi už jen to, že se dostala všude. Vadil mu i záchod, který se pravidelně uklízel. Prostě někdo na to není no. Stejně tak jako ne každej snese psa doma.

26.9.2022 12:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Určitě pořeší jejich potřeby, kočky potřebujou mít prostory ve výškách a když už chce někdo mít doma kočku, měl by takový prostory mít, to jako jo... Budou to mít rády, ale ty kočky, co jsou v pubertě lítací, vám z těch polic prostě budou skákat na hlavu. Nebo půjdete a najednou kolem proletí kočka. Není to nic vyloženě špatnýho. Stejně jako když vás ohaříček v určitým věku protáhne loukou tak, že se vodítka sice držíte, ale nohy máte ještě někde tam, kde jste vyšla.
Hodně koček do lidí seká a chytá je ze zálohy proto, že se nudí, to je pravda. Takovým kočkám hodně pomůže, když budou mít po čem šplhat, s čím a kde si hrát a když si s nimi cíleně pohrajete. Ale na pubertální kočku vám, když si vyberete extra kousek (individualita¨, žejo), nepomůže ani křížek a svěcená voda.
Ale většina koček se v dospělosti uklidní. Málokterá zůstane psychopatickým šílencem i po roce, dvou...

Díky.
No, jsem právě z těchle důvodů, aby mohla pubertální jedinec vypustit svou páru a nenudil se, hrávala po večerech v předsíni fočus. A byla ščastlivá, že bydlíme v domku, kde to nikomu nevadí (když pominu ohaře, co se taky chtěli zapojit ) . Hrávám si s ním i teď - furt je to mlaďoch, hrajem na babu kolem včelína, koupila jsem mu tkaovýho motejla na tyčce, tak ho s tím zlobím, až funí a pak odpadne. Jsem si právě říkala, že stejně jako u čoklů - jedinec, kterej má vyžití a hlavně vybití, pak dá spíš pokoj.

26.9.2022 12:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Marcelaamax - ta byla krásná!

26.9.2022 12:06

Atheira napsal(a):

Tak to jsem ještě neviděla....

26.9.2022 12:15

Tak když to tak čtu, tak kočku bych taky nedala.

26.9.2022 12:54

"Zrzavý, to bude kocour."
taky jsem si říkala
a proto mám Matýskovou, místo Matýska II

"Málokterá zůstane psychopatickým šílencem i po roce, dvou..."
Albert má cca 2,5 roku a já stále čekám.....
a to je domo-venko

26.9.2022 13:13

Atheira napsal(a):

Spíš po těch dvou...

26.9.2022 13:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

taky jsem si říkala

a to je domo-venko

No však málokterá, jistá pravděpodobnost tam pořád je.
Máte smůlu, čekejte dál. Kočky reklamace neberou.

26.9.2022 13:20
assil

XXX.XXX.206.172

Zrzavci napsal(a):
Díky.
No, jsem právě z těchle důvodů, aby mohla pubertální jedinec vypustit svou páru a nenudil se, hrávala po večerech v předsíni fočus. A byla ščastlivá, že bydlíme v domku, kde to nikomu nevadí (když pominu ohaře, co se taky chtěli zapojit ) . Hrávám si s ním i teď - furt je to mlaďoch, hrajem na babu kolem včelína, koupila jsem mu tkaovýho motejla na tyčce, tak ho s tím zlobím, až funí a pak odpadne. Jsem si právě říkala, že stejně jako u čoklů - jedinec, kterej má vyžití a hlavně vybití, pak dá spíš pokoj.

No a někteří lidi se pak snaží to vybití zajistit tak, že si pořídí koťata dvě a pak je to tak 50:50,

26.9.2022 13:25
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Semirah napsal(a):
A u nás takto:)

Super smečka!!!

26.9.2022 13:25
Bella04

XXX.XXX.96.140

fikovnice napsal(a):

V Cine kocky slysi na... piu piu :-)

26.9.2022 13:26
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Atheira napsal(a):

Pomóc, já tady umírám smíchy! Naše kočičí stromy jsou už vachrlaté - to by se zřítilo komplet vše, včetně zvířat!

26.9.2022 13:28
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Atheira napsal(a):

Ale třeba teta měla krásnou zrzečku...

26.9.2022 13:29
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Ve španělštině čičis znamená kozy (a ne ve smyslu hospodářské zvíře), takže na to moje kočky rozhodně neslyší.

"Chingis", to je Tori Rose nebo se pletu?

26.9.2022 13:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Pomóc, já tady umírám smíchy! Naše kočičí stromy jsou už vachrlaté - to by se zřítilo komplet vše, včetně zvířat!

Je tam možnost, že ta fotka je falešná. Prodávám, jak jsem nakoupila, ale toho psa jde na škrabadlo klidně do fotky přidat z jiné. Kdo ví, jak tohle je nebo není, ale přišlo mi to vtipný.

26.9.2022 13:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Ale třeba teta měla krásnou zrzečku...

Taky jsme kdysi dávno mívali zrzavou kočku. Líza se jmenovala. Ale už dlouho jsem žádnou neviděla, samej kocour...
Ta moje kamarádka, když si pořizovala ty dva kocoury, si brala kocoura a kočku. Pak tý kočce vykoukly koule. Takový malinký a nějak pozdě, ale přece.

26.9.2022 13:42
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Atheira napsal(a):

Super video!!! Jak si mává kocour oháňkou!!!
Ale jinak mně aportují běžně oba kocouří kluci...
Elsa se veeelmi pomalilinku rozběhne jako že "zájem", doběhne tu věc, co má aportovat, malilinko vrkne a flegmaticky jde dál... Holt, dáma...

26.9.2022 13:45
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Atheira napsal(a):
Je tam možnost, že ta fotka je falešná. Prodávám, jak jsem nakoupila, ale toho psa jde na škrabadlo klidně do fotky přidat z jiné. Kdo ví, jak tohle je nebo není, ale přišlo mi to vtipný.

Jo jo! Já se tu fakt chechtala nahlas! A ještě jak mám bujnou představivost a vím, jak ty naše škrabadla jsou nestabilní, tak jsem si ihned představila, jak se všichni řítí k zemi. A kdyby byl ještě ke všemu kocour někde nahoře, tak si jej úúúplně dovedu představit, jak je naserkanej na toho pséka, že to spadení stromu způsobil on! Ještě by mu možná ve finále vyťal políček!

26.9.2022 13:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Jo jo! Já se tu fakt chechtala nahlas! A ještě jak mám bujnou představivost a vím, jak ty naše škrabadla jsou nestabilní, tak jsem si ihned představila, jak se všichni řítí k zemi. A kdyby byl ještě ke všemu kocour někde nahoře, tak si jej úúúplně dovedu představit, jak je naserkanej na toho pséka, že to spadení stromu způsobil on! Ještě by mu možná ve finále vyťal políček!

Jako ale ta kočka na spodní polici nasratá je. I bych podle jejího výrazu věřila, že tam ten pes fakt leží. Jenže právě, jak říkáte, ono i tohle škrabadlo vypadá, že je podobný typ jako většina těch, co mají skoro všichni doma a ty se zřítí i pod tlustou kočkou...

26.9.2022 13:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
No a někteří lidi se pak snaží to vybití zajistit tak, že si pořídí koťata dvě a pak je to tak 50:50,

Ano, též takový jeden případ znám . každopádně, ale i když to je asi hrdinství, tak je to pro ta koťata dobře, řekla bych. Než jedna kočka mladá, samotná.

26.9.2022 13:48
fikovnice

XXX.XXX.134.25

taky jsem si říkala

a to je domo-venko

"Hmn_", to už se nedočkáš!
Prostřední kocour je asi také psychopat - závislák, hračička a večer jej chytává rapl a to jsou teda mety, jak běhá po bytě, na kočičí strom, ze stromu na věšák, ten se začne kejvat, tak rána dolů! Už se mě dvakrát sousedi ptali, co že těžkého mi po večerech padá na podlahu... No, a kocour je nar. v r. 2016.

26.9.2022 13:49
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Atheira napsal(a):
Jako ale ta kočka na spodní polici nasratá je. I bych podle jejího výrazu věřila, že tam ten pes fakt leží. Jenže právě, jak říkáte, ono i tohle škrabadlo vypadá, že je podobný typ jako většina těch, co mají skoro všichni doma a ty se zřítí i pod tlustou kočkou...

Jo jo, je to ten prototyp TRIXIE (asi), a já mám dva obry - kolem 10 kg!

26.9.2022 13:50
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Tak když to tak čtu, tak kočku bych taky nedala.

Ali, dala, věř mi...

26.9.2022 13:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
"Hmn_", to už se nedočkáš!
Prostřední kocour je asi také psychopat - závislák, hračička a večer jej chytává rapl a to jsou teda mety, jak běhá po bytě, na kočičí strom, ze stromu na věšák, ten se začne kejvat, tak rána dolů! Už se mě dvakrát sousedi ptali, co že těžkého mi po večerech padá na podlahu... No, a kocour je nar. v r. 2016.

Vadná šarže, stejný ročník jako Lara. Probíhaly nějaký genetický ufoexperimenty určitě.

26.9.2022 13:54
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Atheira napsal(a):

Vidíte, Elsa je fakt flegmoška...ale ty náušnice jí nedají a nedají spát!!! A já je schválně neuklízím z jejího dosahu, ptž se vyloženě bavím, jak na tu polici napřed položí svojí obří pracku a dělá jako by nic. Max. na mě koukne a přátelsky vrkne! Jako že:"Neboj, já si tam jen položila packu a dnes Ti nic brát nebudu!" Mrcha jedna! Já už na ní poznám, že v setině sekundy tu náušnici ukradne! Má tu milón hraček, ale náušnice jí učarovaly. A to ještě konkrétně jedny - takové svítivé!

26.9.2022 13:55
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Atheira napsal(a):
Vadná šarže, stejný ročník jako Lara. Probíhaly nějaký genetický ufoexperimenty určitě.

Jo jo, to je prostě torpédo a hračička a závislák a vše v jednom...jen mazlit se mu moc nechce!

26.9.2022 14:11

fikovnice napsal(a):
Ali, dala, věř mi...

Jani, ne. Však víš, že moji psi musejí poslouchat, moje sedačka je pro ně tabu, mají svoji. Nesnáším, když mi některý z nich skočí na linku. A navíc mám záclony a mám je ráda.

Bfgh

26.9.2022 14:13
Bfgh

XXX.XXX.230.164

jak psa naučit tolerovat kočku, nevím. Naši psi a kočky spolu vyrůstjí a jsou kámoši. posílám fotku.

26.9.2022 14:16
Semirah

XXX.XXX.240.66

fikovnice napsal(a):
Super smečka!!!

Ďakujem.
Ešte máme 4 ks vonku 😉, z toho dvaja sú ochotní prísť dnu - hlavne v zime, ale len na chvíľu, ďalších dvoch odchytávam na Silvestra - vtedy musia byť doma, lebo sa bojím nechať ich von počas toho blázinca. Celkovo je 7 kocúrov a 2 mačky - samozrejme, všetko kastrované. Vonkajší majú zateplené búdky na povale vystlané slamou.

26.9.2022 14:25
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Jani, ne. Však víš, že moji psi musejí poslouchat, moje sedačka je pro ně tabu, mají svoji. Nesnáším, když mi některý z nich skočí na linku. A navíc mám záclony a mám je ráda.

Ali, doufám, že se neurazíš...ale tak úplně ta sedačka pro ně tabu není.

26.9.2022 14:26
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Teda ona tam asi vyskakuje jen ta jedna zlobidýlka, že jo?

26.9.2022 14:46

Já Kocoura prostě do pokoje (ložnice, obýváku) nepouštím, čímž je skladování bezchlupého oblečení a spaní v bezchlupém povlečení zaručeno z 90 %.

Kocour má k obývání zbytek bytu. A nic mu není tabu.

Záclony nemám, ale vodící vlasce od žaluzií už vzaly za své (nevadí, žaluzie fungují, tak koho to s***). Čtvrt místnosti zabírá kočičí strom (uříznutá jabloň ze zahrady). Přestože na linku má Kocour volný přístup, ještě jsem ho tam vlastně nikdy neviděla. Není tam totiž pro něj nic zajímavého. Zato jsem ho viděla chlastat ze záchoda, prasáka Taky mi vadí, když mi leží na botech. Takže jsem botník opatřila zavíráním a přes nejpoužívanější boty překládám prkénko, aby mu tam nebylo pohodlno. Vyřešeno.

Drápky si drápe na sisalových kůlech (jsem dostala dva z rozpadlého kočičího stromu od příbuzných a přivázala jsem mu je k nábytku), nedávno jsem jeden znovu namotávala, protože už to lano předrápnul. A pak si taky drápkuje stoh starých matrací, které jsem mu tam vyskládala, aby měl na čem ležet u okna (no, jo, vypadá to u mě jako u bezdomáčů pod mostem). Voni se na staré umakart kuchyňské lince, radiátoru a ledničce totiž ty drápy blbě brousej Židle a stůl v kuchyni nemám, je tam prázdný prostor (a je to báječný na úklid!).

26.9.2022 15:06

Já Kocoura prostě do pokoje (ložnice, obýváku) nepouštím, čímž je skladování bezchlupého oblečení a spaní v bezchlupém povlečení zaručeno z 90 %.

Kocour má k obývání zbytek bytu. A nic mu není tabu.

Záclony nemám, ale vodící vlasce od žaluzií už vzaly za své (nevadí, žaluzie fungují, tak koho to s***). Čtvrt místnosti zabírá kočičí strom (uříznutá jabloň ze zahrady). Přestože na linku má Kocour volný přístup, ještě jsem ho tam vlastně nikdy neviděla. Není tam totiž pro něj nic zajímavého. Zato jsem ho viděla chlastat ze záchoda, prasáka Taky mi vadí, když mi leží na botech. Takže jsem botník opatřila zavíráním a přes nejpoužívanější boty překládám prkénko, aby mu tam nebylo pohodlno. Vyřešeno.

Drápky si drápe na sisalových kůlech (jsem dostala dva z rozpadlého kočičího stromu od příbuzných a přivázala jsem mu je k nábytku), nedávno jsem jeden znovu namotávala, protože už to lano předrápnul. A pak si taky drápkuje stoh starých matrací, které jsem mu tam vyskládala, aby měl na čem ležet u okna (no, jo, vypadá to u mě jako u bezdomáčů pod mostem). Voni se na staré umakart kuchyňské lince, radiátoru a ledničce totiž ty drápy blbě brousej Židle a stůl v kuchyni nemám, je tam prázdný prostor (a je to báječný na úklid!).

...no když to tak popisujete, tak si hned připadám o fous líp... že nejsem jediná, kdo to doma nemá jako z katalogu a nejen to, ale ani "normální"

26.9.2022 16:24

fikovnice napsal(a):
Teda ona tam asi vyskakuje jen ta jedna zlobidýlka, že jo?

Jo. A proto je teď potvůrka zavřená vedle, když nejsem doma. 😉 V mojí přítomnosti to nedělá nikdo, ale ona je potvora vyčůraná.

26.9.2022 16:27

...no když to tak popisujete, tak si hned připadám o fous líp... že nejsem jediná, kdo to doma nemá jako z katalogu a nejen to, ale ani "normální"

U mě to ale taky nevypadá jak z katalogu. Nejhorší jsou zdi, ty jsou už jak u prasat. V zimě budu malovat a rovnou nějaký umyvatelny nátěr nebo na exponovaná místa dám nějakou tapetu či obložení.

26.9.2022 17:08
fikovnice

XXX.XXX.134.25

Jo. A proto je teď potvůrka zavřená vedle, když nejsem doma. 😉 V mojí přítomnosti to nedělá nikdo, ale ona je potvora vyčůraná.

To máš pravdu! Jak jsem si tam sedla, tak za mnou hned vyskočila...ale jen ona!

26.9.2022 17:09
fikovnice

XXX.XXX.134.25

U mě to ale taky nevypadá jak z katalogu. Nejhorší jsou zdi, ty jsou už jak u prasat. V zimě budu malovat a rovnou nějaký umyvatelny nátěr nebo na exponovaná místa dám nějakou tapetu či obložení.

Dámy, vše, co popisujete, je úplně nic oproti squatu, který obývají moje kočky a mě tu pouze nějak trpí!

26.9.2022 21:32

No tak zdi to je to nejhorší, Děkuju bohu, že jsem nechala na chodbách a schodištích původní obložení dřevenými palubkamim protože jak psi chodí, tak to jsou normálně černý pruhy..ale z palubek to člověk umeje, být tam normální zeď...omítka a vymalováno . Vždycky když jsem se přichomýtla ke zhlédnutí nějakého pořadu v televizi, jak lidem předělávají byty a lidi tam měli palubky, tak architekti pomalu omdleli z něčeho tak nemoderního a palubky šly dolů. To předělat to takhle mě, tak bych omdlela já, při představě, jak bude zeď během krátkého časového úseku vypadat,
Jestli se mi někdy podaří dokopat manžela, aby vymaloval obývák, tak teda jedině nějakou omyvatelnou barvou,

Jako ono se dá tak nějak všechno zakrýt...na sedačku hodím čistý přehozy, na celoplošným koberci v obýváku mám poházený tkaný koberečky...oboustranné...v případě neohlášené návštěvy stačí otočit čistou stranou navrch a okolo stáhnu chlupy z koberce psím kartáčem na podsadu...oběhnu těch pár kousků nábytku s Pronto proti prachu a z rozpračovače do prostoru a na koberec nastříkám naředěný máchadlo..momentální hitovka lenor fresh air effect světle modrý a máme načančáno a voňavo během...ať nežeru 10-15 minut max ....ale ty zdi, s tím nic neudělám

26.9.2022 22:09
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak jak to tu pročítám, tak to kotě by moje tchýně nedala. I když ona umí překvapit. Z bytu nás nevyprášila ani s Malinou a to dokonce ani když se hárala a že její hárání nebylo sem tam kapka. Pak mi nadšeně vyprávěla, jak s Malinou chodila každý den, což mi přišlo i zvláštní, protože tchán už nějaký ten rok mámí, že chce doma psa a pak když tam na týden měli naši Malinu, tak chuť jí nějak venčit, nulová. No ale taky mi říkala, že když odjedeme tak hrozně větrá, protože tam toho psa pak cití a to si mysím, že zrovna Malina smrdí psem poměrně málo. No a kotě doma nechce, protože si představuje, že budou všude chlupy a bude muset lítat každý den s vysavačem (to já ostatně dělám taky, i když mám všude dlažbu) a že to nepůjde vysát, což je asi dost reálné. Možnost, že kočka taky ledaskam vleze a může ledacos zničit, ani vůbec nepromýšlela. I když kocourek vypadá, že zatím toho moc ničit nehodlá, je fakt, že na strom leze rád a v bytě by třeba to nahrazoval jinak.
Jinak dneska úspěch, Malina měla dost tendenci honit kočky, i jsem tu jednou líčila, jak mi prohnala kočku na cizí zahradě, protože měli v plotu díru, což jsem si já nevšimla a nevšimla jsem si ani té kočky v zahradě. No a dneska jsme šli na prochajdě a potkali kočku, tak jsem čekala, jestli Malina bude napínat vodítko, že by jí prohnala, ale jen po ní švihala okem, na kočku na mě, ale prošla v klidu kolem ní. Tak jsem to před tím měla trochu za ztracený, ale třeba už začíná chápat, co se po ní chce a snad by i to naše kotě mohla aspoň takhle tolerovat.

26.9.2022 22:42
Zrzavci

XXX.XXX.34.2

Sarah jednoduché na instalaci - rákosové proutí v dřevěných lištách, měli jsme to v bytě v předsíni a v kůchni a supr, dá se to otřít a nic moc na tom není vidět

27.9.2022 07:17

Já můžu vřele doporučit tyhle PVC samolepící pěnové panely. Existují různé dekory - cihly, prkna... Je to měkká pěna, plně omyvatelná a vypadá to fakt dobře

27.9.2022 07:39
fikovnice

XXX.XXX.132.228

Já můžu vřele doporučit tyhle PVC samolepící pěnové panely. Existují různé dekory - cihly, prkna... Je to měkká pěna, plně omyvatelná a vypadá to fakt dobře

27.9.2022 07:46

na sedačku hodím čistý přehozy, na celoplošným koberci v obýváku mám poházený tkaný koberečky...oboustranné...v případě neohlášené návštěvy stačí otočit čistou stranou navrch a okolo stáhnu chlupy z koberce psím kartáčem na podsadu...oběhnu těch pár kousků nábytku s Pronto proti prachu a z rozpračovače do prostoru a na koberec nastříkám naředěný máchadlo..momentální hitovka lenor fresh air effect světle modrý a máme načančáno a voňavo během...ať nežeru 10-15 minut max

Kdo vleze do mého brlohu, je předem upozorněn na neestetický zážitek, a já se nezabývám žádným čančáním (dát to do koukatelné podoby by vyžadovalo celkovou rekonstrukci).

No, pravda... jednou za půl roku udělám hrablem na sníh v bytě uličku

27.9.2022 07:50
fikovnice

XXX.XXX.132.228

na sedačku hodím čistý přehozy, na celoplošným koberci v obýváku mám poházený tkaný koberečky...oboustranné...v případě neohlášené návštěvy stačí otočit čistou stranou navrch a okolo stáhnu chlupy z koberce psím kartáčem na podsadu...oběhnu těch pár kousků nábytku s Pronto proti prachu a z rozpračovače do prostoru a na koberec nastříkám naředěný máchadlo..momentální hitovka lenor fresh air effect světle modrý a máme načančáno a voňavo během...ať nežeru 10-15 minut max

Kdo vleze do mého brlohu, je předem upozorněn na neestetický zážitek, a já se nezabývám žádným čančáním (dát to do koukatelné podoby by vyžadovalo celkovou rekonstrukci).

Dtto...my bychom si rozuměly!

27.9.2022 07:51
fikovnice

XXX.XXX.132.228

A někdy tu uličku už ani nedělám, neb všude jsou kočičí hračky, atp., tak event. návštěvy různě kličkují bytem...

27.9.2022 08:00
fikovnice

XXX.XXX.132.228

Atheira napsal(a):

Tak to je stejná sestava jak u mě. A Elsa je taková mininičitelka. Když už se jó rozhoupe něco provést, tak to s jejími cca 10kg bývá problém... Když třeba vidím strom nahnutý do úhlu 90 stupňů, je mi jasný, že tam někde visí, atp.

27.9.2022 08:11

fikovnice napsal(a):
A někdy tu uličku už ani nedělám, neb všude jsou kočičí hračky, atp., tak event. návštěvy různě kličkují bytem...

Moje návštěvy, i ty docela nepsí, už to začaly chápat se slovy: jo, u tebe je to teď jedna velká bouda.

27.9.2022 08:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Tak to je stejná sestava jak u mě. A Elsa je taková mininičitelka. Když už se jó rozhoupe něco provést, tak to s jejími cca 10kg bývá problém... Když třeba vidím strom nahnutý do úhlu 90 stupňů, je mi jasný, že tam někde visí, atp.

Prosímvás, co to máte za kočky, že jsou tak těžký? To jsou nějaký mainky nebo jen vyžraný nestvůry? 10kg na běžnou kočku už je přece obezita.

27.9.2022 08:43

Tak s kamarádkou jdu raději někam na kafe.. tak ty nečekané návštěvy jsou např. opravář, tak musím to doma dát do kupy, aby se manžel nemusel stydět😇

27.9.2022 08:46

Mno jo, výhoda single života.

Na druhou stranu, když přijdou měnit indikátory na radiátorech, taky je to návštěva. Nikoli nečekaná. Tak to musím vyprostit ten prostor s čidlem zpoza harampádí, protože by se k tomu jinak nedostali. Ale že bych kvůli nim dělala extra uličku, to ani náhodou. Ať si vezmou kanady!

27.9.2022 08:51

Atheira napsal(a):
Prosímvás, co to máte za kočky, že jsou tak těžký? To jsou nějaký mainky nebo jen vyžraný nestvůry? 10kg na běžnou kočku už je přece obezita.

si dovolím za fíkovnici - ta první varianta je správně
to je jako cca roční dítě!

27.9.2022 09:01
fikovnice

XXX.XXX.132.228

Atheira napsal(a):

Elsa je MCO s PP.
A Fido strašně strašně přerostl - obyčejný útulkáč. On má i obří vzrůst, každej se tomu diví, však sousedka jej viděla z okna a prej:"Já myslela, že nám tu chodí po sídlišti puma!"
Prostřední se mezi nimi dvěma úplně ztrácí...
A přesto teď nejvíc žere on - jako mlejn, řešila jsem na "Kočkách".

27.9.2022 09:03
fikovnice

XXX.XXX.132.228

si dovolím za fíkovnici - ta první varianta je správně
to je jako cca roční dítě!

Však taky vzít je do náruče s mojí páteří už je celkem problém.

27.9.2022 09:05
fikovnice

XXX.XXX.132.228

Mno jo, výhoda single života.

Na druhou stranu, když přijdou měnit indikátory na radiátorech, taky je to návštěva. Nikoli nečekaná. Tak to musím vyprostit ten prostor s čidlem zpoza harampádí, protože by se k tomu jinak nedostali. Ale že bych kvůli nim dělala extra uličku, to ani náhodou. Ať si vezmou kanady!

Nám už roky nic nemění a odečty nám dovolili dělat samodoma, naštěstí. Když ještě chodil jakýsi odečítač, tak jednou ironicky poznamenal:"Prosím Vás, já nejsem žádná veverka, abych tady přeskakoval a šplhal..." To do toho všeho ještě uprostřed pokoje trčel vánoční strom!

27.9.2022 09:11

Vánoční strom by se Kocourovi líbil...

27.9.2022 09:22
fikovnice

XXX.XXX.132.228

Však jej také zdobím kvůli nim, teda i z jiných důvodů, ale oni jsou jedním důvodem!!!
Elsa, jak má ráda ty blyštivé věci, tak tam pak vždy dlouze předlouze sedává pod stromem a když si myslí, že ji nevidím, krade i ty ozdoby!

A jinak kočky se sem do tohoto vlákna přestěhovaly nějak natrvalo!

27.9.2022 09:23
fikovnice

XXX.XXX.132.228

...prostřední už má zase hlad, otesánek!!!

27.9.2022 09:24
fikovnice

XXX.XXX.132.228

Však mu jej neodepírejte...

27.9.2022 09:28
fikovnice

XXX.XXX.132.228

A Váš kocour se jmenuje...Kocour?

27.9.2022 09:31
fikovnice

XXX.XXX.132.228

fikovnice napsal(a):
Dámy, vše, co popisujete, je úplně nic oproti squatu, který obývají moje kočky a mě tu pouze nějak trpí!

Btw, proč mě tu asi trpí...
Že jsem jejich služebná, to je jasný!

27.9.2022 09:34

jj, Kocour se jmenuje Kocour. Megí (Megí?) má kocourka jménem Kocourek - jsme se tu pěkně sešly :-)

Babička (a po ní mamka) měla kočku jménem Kočička. Kočička zesnula asi před 14 dny. Přežila babičku asi o 5 let

Mi neva, že tu máme kočičí téma. Na kočkách je nuda, tady je víc přispívajících

Vánoční strom - kdo by se s tím stavěl... i když u příbuzných je spousta foukaných starožitných ozdob - by si měl Kocour aspoň s čím cvrnkat. Příbuzná to chce vyhodit. No ale zase... kdo by se s tím stavěl, zdobil... Já mám natrvalo na okně elektrický svícen, který zapínám prostě v prosinci a je zapnutý do půlky ledna. A zbytek roku čeká na okně, až přijde zase jeho chvíle. Některé ty "svíčky" už mají tuby od UV úplně rozpadlé na prach, takže z půlky tubusů čouhají jen drátky k objímkám.

27.9.2022 09:42
fikovnice

XXX.XXX.132.228

jj, Kocour se jmenuje Kocour. Megí (Megí?) má kocourka jménem Kocourek - jsme se tu pěkně sešly :-)

Babička (a po ní mamka) měla kočku jménem Kočička. Kočička zesnula asi před 14 dny. Přežila babičku asi o 5 let

Vánoční strom - kdo by se s tím stavěl... i když u příbuzných je spousta foukaných starožitných ozdob - by si měl Kocour aspoň s čím cvrnkat. Příbuzná to chce vyhodit. No ale zase... kdo by se s tím stavěl, zdobil... Já mám natrvalo na okně elektrický svícen, který zapínám prostě v prosinci a je zapnutý do půlky ledna. A zbytek roku čeká na okně, až přijde zase jeho chvíle. Některé ty "svíčky" už mají tuby od UV úplně rozpadlé na prach, takže z půlky tubusů čouhají jen drátky k objímkám.

Vy to máte doma možná vytuněné ještě víc než já...a to bych nikdy dřív o nikom neřekla!!!

27.9.2022 09:45
fikovnice

XXX.XXX.132.228

...dokonce si troufám i tvrdit, že Vás bych se nestyděla pozvat na návštěvu!!!

27.9.2022 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zrzavci napsal(a):
Marcelaamax - ta byla krásná!

Jo ona byla krásná, ale povahově dost specifická. Už jsem to tu kdysi někde psala, nebo spíš se na to ptala, jestli je normální, že se tak hrozně moc změnila po kastraci. Když nám ji jeden rodinný příslušník dovezl, že ji našel vyhozenou i s krabicí, tak to byla milá mazlivá kočička, pořád se lísala, ráda se nechala hladit.

Nevím, jestli se něco přihodilo na té kastraci (byla tenkrát ještě u našeho starého veta, který byl spíš přes hospodářská zvířata), nebo jestli tak velkou změnu mohly způsobit pooperační bolesti, fakt nevím, ale po kastraci nastal obrovský zlom. Kočka na sebe téměř nenechala sáhnout, na břicho vůbec. Dobrovolně sama třeba na klín, jako dřív, už nepřišla, z mazlivé kočky se stala naprosto samostatná jednotka, a tak trochu saň, která neměla problém dát najevo když se jí nelíbila vaše přítomnost nebo náklonnost, hodně zvukově se vyjadřující - ta kočka fakt ječela . No a tenhle ten stav ji zůstal, dá se říct, po celý život.

Měla výjimečně slabou chvilku, že se babičce nebo dědovi otřela o nohy a nechala pohladit, ale to fakt jednou za uherský rok. Jediná situace kdy se mazlila byla ta, když babička na lince krájela maso - tak to jo, to se kočka otírala o nohy, vrněla a věděla, že bude dobrota. Ale jinak k životu lidi vůbec nepotřebovala a vypadala, že ji vyloženě otravují, když někde ležela a procházeli jste okolí ní (i "domácí"), tak už po vás blbě koukala, a když měla jen tušení, že byste se mohli přiblížit a chtít na ní sáhnout, tak okamžitě začala mrskat ocasem a mručet, a neváhala by použít drápy, nebo kousnout. Veterinářem byla pak v průběhu života ještě několikrát kontrolována, a žádný zdravotní problém se neshledal. Dožila se odhadem 20ti let.

Jako vím, že některé kočky jsou tak trochu netykavky, ale tady ta změna nastala fakt okamžitě po kastraci.

27.9.2022 09:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Jo ona byla krásná, ale povahově dost specifická. Už jsem to tu kdysi někde psala, nebo spíš se na to ptala, jestli je normální, že se tak hrozně moc změnila po kastraci. Když nám ji jeden rodinný příslušník dovezl, že ji našel vyhozenou i s krabicí, tak to byla milá mazlivá kočička, pořád se lísala, ráda se nechala hladit.

Nevím, jestli se něco přihodilo na té kastraci (byla tenkrát ještě u našeho starého veta, který byl spíš přes hospodářská zvířata), nebo jestli tak velkou změnu mohly způsobit pooperační bolesti, fakt nevím, ale po kastraci nastal obrovský zlom. Kočka na sebe téměř nenechala sáhnout, na břicho vůbec. Dobrovolně sama třeba na klín, jako dřív, už nepřišla, z mazlivé kočky se stala naprosto samostatná jednotka, a tak trochu saň, která neměla problém dát najevo když se jí nelíbila vaše přítomnost nebo náklonnost, hodně zvukově se vyjadřující - ta kočka fakt ječela . No a tenhle ten stav ji zůstal, dá se říct, po celý život.

Měla výjimečně slabou chvilku, že se babičce nebo dědovi otřela o nohy a nechala pohladit, ale to fakt jednou za uherský rok. Jediná situace kdy se mazlila byla ta, když babička na lince krájela maso - tak to jo, to se kočka otírala o nohy, vrněla a věděla, že bude dobrota. Ale jinak k životu lidi vůbec nepotřebovala a vypadala, že ji vyloženě otravují, když někde ležela a procházeli jste okolí ní (i "domácí"), tak už po vás blbě koukala, a když měla jen tušení, že byste se mohli přiblížit a chtít na ní sáhnout, tak okamžitě začala mrskat ocasem a mručet, a neváhala by použít drápy, nebo kousnout. Veterinářem byla pak v průběhu života ještě několikrát kontrolována, a žádný zdravotní problém se neshledal. Dožila se odhadem 20ti let.

Jako vím, že některé kočky jsou tak trochu netykavky, ale tady ta změna nastala fakt okamžitě po kastraci.

Já si natuty myslím, že to bylo tou kastrací, že to bylo nějak blbě udělaný a ta kočka jednak měla možná doživotní potíže, nebo prostě byla třeba přecitlivělá a proto se takhle chovala. Mouses byl po tý kastraci - a já se mu fakt nedivím - neskutečně nassssštvanej na celej svět a na všechny a ještě dlouho, velmi dlooouho - vlastně se to změnilo až teď, se nenechal pohladit dál než na hlavě. Teď si jen já můžu dovolit hladit ho po těle a hlavně ho i drbat na zadeli, laškovně ho "tahat" neboli lehce nehtama protahovat za ocásek a tak. A je to víc, než rok. Taky to podle mě pro něj bylo bolestivý - možná blbě udělaný? - nebo je tak citlivý. Ale jak všichni říkají, že jsou kočky po kastraci mazlící, tak prtky, naopak, je z něj drsnej vesnickej sekáč, má pod palcem celou naši oblast a s nikým se nepáře. Jen teda s ohařema jo,to je fakt, ty má všechny - teď už všechny tři - moc rád. A jim věřil a věří víc, než lidem.Tuhle mi udělal fakt velikou radost, šmrdolil se radostně kolem mě a pak si to přeměřil a hups, měla jsem ho na zádech. Tak to je velký vyznamenání, to dělá jen mně.

27.9.2022 10:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No kastrací to bylo určitě, jinak si nedokážu vysvětlit, proč by se takhle změnila ze dne na den. Ale těžko říct, jestli to bylo jako tou bolestí, nebo jestli se tam udělalo něco špatně (ale později se na nic nepřišlo), nebo zda ji mohlo poznamenat celkově to, že byla nějaký čas na té veterině, nevím. Ale vzhledem k tomu, že se to nezměnilo ani za několik let, tak je to zvláštní.

27.9.2022 10:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
No kastrací to bylo určitě, jinak si nedokážu vysvětlit, proč by se takhle změnila ze dne na den. Ale těžko říct, jestli to bylo jako tou bolestí, nebo jestli se tam udělalo něco špatně (ale později se na nic nepřišlo), nebo zda ji mohlo poznamenat celkově to, že byla nějaký čas na té veterině, nevím. Ale vzhledem k tomu, že se to nezměnilo ani za několik let, tak je to zvláštní.

Možná srůsty? Moje sestra měla srůsty po operaci slepáku a nic příjemnýho to nebylo. Věřím, že je to člověku líto, když se to zvíře takhle změní, o to víc, že je mladý. Já se teď tiše modlím, aby se Mouses vracel víc a víc ke svý původní povaze - mám to teď rozlitý i že jsem domů dotáhla dalšího čokla . On se opravdu vážně rozsypal jak puzzle to jsme dost koukali, že ho to viditelně vzalo a to má naše ohaře rád. odstěhoval se, byl naštvanej, uraženej a nekontaktní. Teď už se to obrací, jak jsem psala.

27.9.2022 10:29

jojo, mohla mít doživotní bolesti

z mých kočičáků se nikdo takhle kastrací nezměnil, teda koukám že naštěstí

27.9.2022 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ale zas jiné známky bolesti nevykazovala. Normálně litala po venku, domů se vracela spokojená, s chutí jedla, spokojeně si spala. Proste v podstatě když si ji nikdo nevsimal tak byla happy 😀. Ale kdo ví, to uz se nedozvíme.

27.9.2022 10:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Ale zas jiné známky bolesti nevykazovala. Normálně litala po venku, domů se vracela spokojená, s chutí jedla, spokojeně si spala. Proste v podstatě když si ji nikdo nevsimal tak byla happy 😀. Ale kdo ví, to uz se nedozvíme.

A nemohla to způsobit třeba hormonální změna? Však hormony umí strašně moc...

27.9.2022 10:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

taky mohla prostě přestat důvěrovat. Mouses měl stopro obojí, asi se pomalu hojil - navíc Olinka-vnučka paní, kde původně bydlel, než se nastěhoval k nám, ho vždycky bere "na mimino", takže ho to mohlo tahat. Já ho zvedám do náručí jako malý štěně, nechávám mu prostor, aby mohl vyklouznout bez potíží-držím zlehýnka, respektuju ho. Ale bylo fakt vidět, že dlooouho ho to bolelo, pak se natuty bál, aby ho to nebolelo zase, postupovala jsem opravdu s respektem a pomaličku, aby mi začal věřit.

27.9.2022 11:35
marcelaamax

XXX.XXX.48.47

Atheira napsal(a):
A nemohla to způsobit třeba hormonální změna? Však hormony umí strašně moc...

No Jo, ale to by zas nebylo úplně okamzite po zákroku, ne?

27.9.2022 11:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
No Jo, ale to by zas nebylo úplně okamzite po zákroku, ne?

No právě. Si taky myslím. Já to celý vnímám, jako reakci na větší, či menší nepohodlí, stres a bolest spojenou s tím zákrokem, ať už odezní, či ne. Když to zvíře bude takový citlivější, nedůvěřivý, tak to asi takhle skončí. Já se s Mousesem hodně crcám, aby jako nebyl ten nerudnej mladej dědeček, kterým se stal. Někdy je to těžký, když je člověk z práce, stavby utumlovanej, ale snažím se opravdu si pro něj ty chvilky ukrást a dát mu najevo, jak von je důležitej pán a kámoš. Hodně podle mě dělá, to, že si s ním hraju - nejlíp na babu kolem něčeho. Včera o půl noci jsem ho vozila na hrábích po zahradě

27.9.2022 12:41
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak s kamarádkou jdu raději někam na kafe.. tak ty nečekané návštěvy jsou např. opravář, tak musím to doma dát do kupy, aby se manžel nemusel stydět😇

Můj muž má asi i svatozář, vyrostl v domácnosti, kde se všechno neustále leskne a pak má mě...noo, řekněme, nejsem zrovna ten leštící typ a co mám doma dítě a ještě toho psa, tak ta úroveň domácnosti šla celkem dolů a ani jsem si toho zpočátku nevšimla. Až když k nám přijela tchýně na celý víkend, sice jsme gruntovali jak zběsilý, ale stejně mi bylo jasný, že je to špatný, hodně špatný. Tak syna si neodvezla zas domů, ale asi dost trpěla chudinka. No ale trpěli jsme i dost my, člověk si najednou uvědomí, že by to chtělo vymalovat a spoustu maličkostí, které jistojistě nebudou podle jejích představ.

27.9.2022 15:27

A tak zase já když viděla kúču své již ne budoucí tchýně, tak jsem se naprosto uklidnila, tam na nic nebylo sáhnuto co byl jejich synátor živ, takže na pohodu. To i já mám relativně nové (no, z tohodle tisíciletí) neprošlapané podlahy a vyměněná okna (ne vlastní zásluhou pochopitelně ).

27.9.2022 15:32
fikovnice

XXX.XXX.134.233

Zrzavci napsal(a):
Možná srůsty? Moje sestra měla srůsty po operaci slepáku a nic příjemnýho to nebylo. Věřím, že je to člověku líto, když se to zvíře takhle změní, o to víc, že je mladý. Já se teď tiše modlím, aby se Mouses vracel víc a víc ke svý původní povaze - mám to teď rozlitý i že jsem domů dotáhla dalšího čokla . On se opravdu vážně rozsypal jak puzzle to jsme dost koukali, že ho to viditelně vzalo a to má naše ohaře rád. odstěhoval se, byl naštvanej, uraženej a nekontaktní. Teď už se to obrací, jak jsem psala.

Srůsty po prasklém apendixu a následné peritonitidě mám já, a masívní, a bolí to jako čert!

27.9.2022 15:35
fikovnice

XXX.XXX.134.233

Já mám takové nějaké malé podezření u Elsy. Nesmí se jí sáhnout na břicho, to fakt je schopná kousnout navážno... Tak jsem si také říkala, co po kastraci v tom břiše má (a co nemá). Ale samo o sobě ji to nebolí.

27.9.2022 17:48
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

fikovnice napsal(a):
Já mám takové nějaké malé podezření u Elsy. Nesmí se jí sáhnout na břicho, to fakt je schopná kousnout navážno... Tak jsem si také říkala, co po kastraci v tom břiše má (a co nemá). Ale samo o sobě ji to nebolí.

Tohle měla kámoščina kočka, přišla ke mně a než mě kámoška stačila varovat, pohladila jsem jí po boku a ona mě sekla. Po kastraci prostě snesla už jen hlazení po zádech a po hlavě. Dožila se ale vysokého věku. 16 let určitě

27.9.2022 17:56

fikovnice napsal(a):

jestli to je změna po kastraci?

jinak tohle dělal Tomíček a Bedřich, dle nálady Bertík.....pracovala jsem na tom, naučit je nechat se hladit po břiše

27.9.2022 18:55
fikovnice

XXX.XXX.134.233

jinak tohle dělal Tomíček a Bedřich, dle nálady Bertík.....pracovala jsem na tom, naučit je nechat se hladit po břiše

Já Vám nevím...
Ono už jsou to nějaké roky, co byla kastrovaná. Vím, že spousta koček hlazení po břiše nemá rádo...ale třeba Fido na mě pupek vyvalí v pohodě a nechá se drbat. Elsa má ráda hlazeníčko po hlavě, po těle, ale teda sáhnout na břicho = ani ne seknutí, jako rovnou kousnutí. A ještě právě hlavně na hypogastrium - na tu nejspodnější část břicha - tam je nejcitlivější.

30.9.2022 09:23

Ještě že Kocour je bez všech komplikací a nechá se sebou dělat cokoli kdykoli. Miláček největší.

30.9.2022 09:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jak prosím? Já bych to taky ráda zkusila naučit, ale mám jen dvě ruce a ten zmetek pekelná je spešl v tomhle extrabuřt teda.

30.9.2022 09:45

tož jak....mazlením
postupně a s citem
drbat tam, kde to mají rádi, což bude patrně vždy hlava a krk, uklidnit a drbání rozšiřovat
a pečlivě přepečlivě číst signály a v půlvteřině reagovat
baví mě ty šelmičky

jinak, s Bertíkem se lze mazlit, když je unaven, pak je to zcela odevzdané koťátko, po probuzení, za čerstva, když se v něm probouzí ďábel....pohladit po hlavičce a pryč
lze také unavit honbou za laserem, stačí pár minut a je KO

30.9.2022 09:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

tož jak....mazlením
postupně a s citem
drbat tam, kde to mají rádi, což bude patrně vždy hlava a krk, uklidnit a drbání rozšiřovat
a pečlivě přepečlivě číst signály a v půlvteřině reagovat
baví mě ty šelmičky

jinak, s Bertíkem se lze mazlit, když je unaven, pak je to zcela odevzdané koťátko, po probuzení, za čerstva, když se v něm probouzí ďábel....pohladit po hlavičce a pryč
lze také unavit honbou za laserem, stačí pár minut a je KO

Ha- tak myslíte, že by se to postupně mohlo opracovat a i propracovat? Já jsem právě teď zaznamenala ten úspěch, že už ho můžu - právě tím postupným prodrbáváním se tělem - drbat na zadnici, jako čokla a pak to protáhnout přes ocásek. On jak si lehne, tak jde do boje - ne vždy, že by se vzteknul, ale třeba i do hry, leč jeho hra je ....... víc než drsná, opravdu je za toho lva, co drásá pakoňovi břicho. Teď je právě taky takovej mazlivější z čehož se tiše - tiiiichoooulince raduju. Vlastě kvůli němu, páč je mi líto, že se nepomazlí, ale třebas ho teda taky umazlim a povede se mi to.

30.9.2022 11:52

Já mám Kocoura naučeného, že drápat a hrát si a rvát se může jen když mám rukavice. A když má takové tendence a já na to mám čas a náladu, tak si je natáhnu (svářečské, po lokty), a jdem do bitky, a to je potom šelma největší a nejzuřivější, až mi kolikrát zatrne. Když se dostatečně vyřádí, tak si ověřím, že je zase hladitelný, a pak si můžu rukavice odložit

30.9.2022 11:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já mám Kocoura naučeného, že drápat a hrát si a rvát se může jen když mám rukavice. A když má takové tendence a já na to mám čas a náladu, tak si je natáhnu (svářečské, po lokty), a jdem do bitky, a to je potom šelma největší a nejzuřivější, až mi kolikrát zatrne. Když se dostatečně vyřádí, tak si ověřím, že je zase hladitelný, a pak si můžu rukavice odložit

No jo...........ale jak tohle naučit? Mouses je pravej vesnickej sekáč. Máme spolu na ty poměry, dobrej vztah, řekla bych, ale tohle nevím, jak uchopit.

30.9.2022 13:54

No já ho to učila jako každé zvíře učím cokoli. Když jsem viděla příležitost (divoký lesk ve voku, drápy venku, vocas do vrtule), tak jsem natáhla rukavice, porvali jsme se, a já ho u toho děsně chválila a když měl dost, tak jsem ho ještě pěkně podrbala a pochovala (jakože v náručí, ne na zahradě pod ořechem)

No a jindy když měl divokou, tak jsem mu řekla, že teď se prát nebudeme, a budeme se radši přetahovat o lesklou věc na šňůře.

A zase jindy, když ho to chytlo, jsem vzala rukavice, a on už po čtvrté pak věděl, co bude, a on se přikrčí jako jaguár, a skočí mohutným skokem, a zatne všechny ty vostrý věci do tý rukavice

A jak škrábne omylem mě, tak vyjeknu a on se hned kouká, co se děje, a nechá mě si rukavici narovnat, a když řeknu, že dobrý, tak se zase přikrčí a s divou tváří zase skočí

No já nevím, jak jsem ho to naučila. Prostě asi opakováním, no.
A on taky umí "ne" - tj. "skonči započaté konání, a běž jinam, neb bude sekec mazec". Takže když si nepřeji, aby mě hryzal, tak mu stačí říct.

Ale jako u psů, každá kočka bude indivindy. Já mám děsnou výhodu, že je to kočka bytová, ven se vyřádit nechodí, takže je se svými aktivitami plně závislý na mně, takže přijal prostě moje pravidla. Nezbývalo jiného. Váš si dělá svoje pravidla, těžko radit. Já nejsem ostatně žádnej vodborník ani na kočky. Jen tu moji se mi podařilo nějak úžasně vychovat (úžasně pro mě).

30.9.2022 14:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Buggyra - dík. Já mám problém vychytat ty přechody mezi těma dvěma polohama. Neumím kočky ještě číst, nevím, zda už se ovládá.Hrajeme zatím trochu jiný hry,než ty prací, ale peru se s ním třebas o hadr, když má náladu. Mouses taky reaguje celkem dobře na ne a na vyjeknutí, ale to břicho je prostě zatím výzva k boji - to asi nepřeonačím. S páníkem se občas už rasej holejma rukama, jeho respektuje v tomhle dost, protože páník se s ním nemazal, když to na něj zkusil. On je hodně chytrý, to jako jo, má mě, myslím i hodně rád, ale tohle neumím vychytat. No zkusím to nějak časem - když to půjde fajn, když ne, tak ne.

30.9.2022 14:09

To je fakt, já jsem se s ním taky nemazala, když to na mě zkusil, a prostě jsem ho zmuchlala jak papír. To pochopil moc dobře. Tím jsme vystavili nějaké hranice - jako že na holou kůži prostě nesmí. Občas ho to popadne a chytne mě jako toho pakoně, ale zarazí se a kouká, jestli jako jo nebo ne, a když mu řeknu, že jsme si o tomhle něco říkali a že se to nedělá, tak mě pustí jako že teda dobrý, že to byl omyl...

Taky si umí říct, kdy už má dost on, a už se nechce prát, tak v tu chvíli zase samozřejmě já jdu na ruku jemu, aby nebyl otrávenej.

30.9.2022 14:15
fikovnice

XXX.XXX.20.198

No já ho to učila jako každé zvíře učím cokoli. Když jsem viděla příležitost (divoký lesk ve voku, drápy venku, vocas do vrtule), tak jsem natáhla rukavice, porvali jsme se, a já ho u toho děsně chválila a když měl dost, tak jsem ho ještě pěkně podrbala a pochovala (jakože v náručí, ne na zahradě pod ořechem)

No a jindy když měl divokou, tak jsem mu řekla, že teď se prát nebudeme, a budeme se radši přetahovat o lesklou věc na šňůře.

A zase jindy, když ho to chytlo, jsem vzala rukavice, a on už po čtvrté pak věděl, co bude, a on se přikrčí jako jaguár, a skočí mohutným skokem, a zatne všechny ty vostrý věci do tý rukavice

A jak škrábne omylem mě, tak vyjeknu a on se hned kouká, co se děje, a nechá mě si rukavici narovnat, a když řeknu, že dobrý, tak se zase přikrčí a s divou tváří zase skočí

No já nevím, jak jsem ho to naučila. Prostě asi opakováním, no.
A on taky umí "ne" - tj. "skonči započaté konání, a běž jinam, neb bude sekec mazec". Takže když si nepřeji, aby mě hryzal, tak mu stačí říct.

Ale jako u psů, každá kočka bude indivindy. Já mám děsnou výhodu, že je to kočka bytová, ven se vyřádit nechodí, takže je se svými aktivitami plně závislý na mně, takže přijal prostě moje pravidla. Nezbývalo jiného. Váš si dělá svoje pravidla, těžko radit. Já nejsem ostatně žádnej vodborník ani na kočky. Jen tu moji se mi podařilo nějak úžasně vychovat (úžasně pro mě).

Musím Vám napsat, že mám toto vlákno moc ráda...a hlavně kvůli Vám!
Já totiž vždy, když si přečtu jak jednou za půl roku uděláte hrablem na sníh v bytě uličku a komu se to nelíbí, má si vzít kanady, ihned upadám do nezastavitelného záchvatu smíchu.
I ta poznámka, že "vánoční strom by se Kocourovi líbil"...

30.9.2022 14:20

To jsem ráda, že se líbí
Jasná, že je to částečně nadsázka (ale každý si může hádat, která část )

30.9.2022 14:25

jedna věc je hra, divoká, surová, ale pořád hra
a druhá je boj, vážný
a nejeden kočičák z jednoho do druhého přejde během mžiku oka
a pak to s nějakým učením vážné nebude

30.9.2022 15:42

Joo, to se musí zarazit, pokud to chceme zarazit, dokud je to ve fázi provokace a zkoušení. Když už do toho jde kočka na tvrdo, tak už se jen klidit z cesty nebo lejt vodu.

Můj ví, že když jsou rukavice, může se odvázat A já poznám, kdy jde do tuhýho, a to si i přivstanu, aby mi nehmátl do obličeje, protože to už je fakt běsný a křičí a poštěkává na mě. Ale myslím, že to nikdy nebylo tak, že by byl vyloženě smyslů zbavený, nakonec je to bezkulčák, tak asi taky bude trochu méně adrenalinový a tak.

30.9.2022 17:09
fikovnice

XXX.XXX.139.21

To jsem ráda, že se líbí

U mě to bohužel ani moc nadsázka není...

30.9.2022 17:12
fikovnice

XXX.XXX.139.21

To jsem ráda, že se líbí

Jo, a ten vánoční strom Kocourovi fakt pořiďte, aspoň jednou, třeba jen nízký... I když já pořizuji tak metr sedmdesát, metr osmdesát, a první rok se Elsa po něm snažila i šplhat!
Uvidíte, jak moc se bude Kocourovi líbit!
A ještě se zeptám: Vy máte kocoura bytového nebo tzv. podobojím?

30.9.2022 19:03

Proč je třeba kocoura hladit po břiše, když to nemá rád?

30.9.2022 19:30

Proč je třeba kocoura hladit po břiše, když to nemá rád?

ale takto to nestojí
jde o vysvětlení, že bojová poloha nemusí znamenat boj (to byl Tomík)
u Bedřicha, který přišel jako dospělý a v jistém smyslu divoký kocour, to bude o důvěře
u Jerrynky šlo o boj s bázlivostí

na bříšku se všichni nechávají drbkat rádi

orionko, těm kočkám ale vůbec nerozumíš....

30.9.2022 23:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak dneska po návštěvě u veterináře máme jasno, že ani tento zrzavec nebude házet vidle do teorie, že ti zrzaví jsou kocourci. Je to kocourek. Tchýňový se ptali i na kastraci a veterinářka, že ne dřív než bude dospělý a tam se rozhodnout podle situace.

3.10.2022 17:06

Kocour je čistě byťák, ven nemůže, anžto 4. patro panelák.

3.10.2022 17:20

orionko, těm kočkám ale vůbec nerozumíš....

O tom se rozhodně nebudu přít. Já jen jdu cestou nejmenšího odporu. Náš kocour taky drbání na břiše nemá rád, tak ho drbu za ušima.
Úplně mi stačí, že rozumím tomu, že ohlašuje, že nese myš a že ho tudíž nemám pouštět do pokoje, že budeme handlovat na chodbě.
Že nesmím bezmyšlenkovitě otevřít a zas zalézt, to by mohla myš skončit v posteli. A že otevřít musím, jinak si otevře sám.....a konec opět v posteli.

3.10.2022 18:01

....můj drahouš takhle polehávajic po nábytku, sedačce a tak všelijak podobně se nechává pusinkovat na břiše....jinak při fénování Keliša vyžaduje být také ofoukán plus je on I ostatní kočky naučený nechat si vyluxovat ocásky....ostatní dvě kočky rovněž nabízí bříška k mazlení, ale jsou to bytoví rozcapenci a léta dělali felinoterapii.....

3.10.2022 21:03

......dnešní siesta po příchodu z práce...

3.10.2022 21:12

takové luxusní zvíře
teda oba....

3.10.2022 21:18
fikovnice

XXX.XXX.134.50

Kocour je čistě byťák, ven nemůže, anžto 4. patro panelák.

Heleďte, my jsme si nějak podobné!
Já též 4. patro panelák...ale Fidovi sloužím, tedy pozdě večer s ním sjedu výtahem dolů, pustím jej ven a ráno před svítáním zas jdu pro něj. Šílená řehole!!!

3.10.2022 22:02

fikovnice napsal(a):
Já též 4. patro panelák...ale Fidovi sloužím, tedy pozdě večer s ním sjedu výtahem dolů, pustím jej ven a ráno před svítáním zas jdu pro něj. Šílená řehole!!!

Jo jo...panelák 3.p, jak milostpán Mikeš zavelel, že už je čas ho vypustit ven, tak kocoura do náruče a šup do výtahu,
Co teda bylo vtipný....kocour nebyl obecně žádnej kontaktní mazel, až ke stáru začal být mazlivej...no tak jak jsem ho měla v náručí a vylezla v přízemí z výtahu, tak nedej bože, že tam už někdo na výtah čekal, to bylo o strach, o vydrápání očí a podrápání hlavy (mojí), jak se snažil oddrápat pryč....ale jak se jednalo o to jít domů a když se mu chtělo domů dřív, než jsme pro něj přišli (to jsme zkoušeli třeba na 3x, protože někdy už se mu dom chtělo před půlnocí, někdy v noci, někdy brzo ráno....no tak už seděl u baráku ve stínu popelnic a číhal, kdo půjde do baráku a šup taky dom. Sousedi ho znali a kocourr buď vyběhnul po schodech do třetího patra a nebo čekal s sousedy na výtah, nastoupil s nima a oni mu zastavili v našem patře a vypustili z výtahu.....no prostě jak byl nedůtklivej na lidi, když šel ven, tak domů klidně nastoupil do výtahu i s chlapama, co táhli v náladě z hospody.

4.10.2022 09:38
janaa

XXX.XXX.174.242

Já ty vaše fotky obdivuju, u nás je to fakt scifi. U nás se soužití psa a kočky odehrává tak, že mi sousedka volá - Jani,nevíš,jestli se něco nestalo s kočkou,už den nebyla doma...a já, nevím, vždyť víš,že bych se přiznala
Jinak před časem jsem se ptala zdejších kočko odborníků,co s kočkou u sousedů, tak nejdřív se jí nepodařilo odchytit, vyvedla tři koťata, bohužel je pak dovedla k nám na zahradu no a pak byla znova v tom, to jsem se o ní starala,sousedi byli na dovče, jak se vrátili,tak měla číča takovou radost, že se chytit nechala, tak se vykastrovala a dneska chodí se sousedkou i na procházky do lesa

4.10.2022 09:57

fikovnice napsal(a):

Já jsem bez výtahu. Takže smolíček pacholíček.

4.10.2022 10:15

U nás už se dokonce kocour, tedy pardon, pan mops nechává zalehnout ostatními členy smečky

30.10.2022 11:33
Trickyvoo

XXX.XXX.210.1

Tak zatím jsem s tím soužitím moc pokročili. Malina v pátek vyšla ze dveří chalupy a kocourek hned za dveřmi. Malina oči navrh hlavy a začala ho očuchávat, pak do něj šťouchala packou "tak co je, běhej" a kocourek vyběhl. Osobně mi přijde, že kdyby kocour neběhal, tak se asi Malina s tím smíří a neublíží mu. Ona mu nejspíš nechce ublížit ani když běhá.

30.10.2022 12:10

Sice trochu odbočím: kdysi naše mladá fena vlítla v lesíku za domy do slepic. Hurá, kohout lítá vzduchem....ani peříčko mu nezkřivila. Když už nelítal, šťouchala do něj čumákem "hej, to je všechno? Srabe lítej!" Nelítal, nechala ho na pokoji, konečně přišla a kohout odkráčel.

30.10.2022 13:56
Trickyvoo

XXX.XXX.210.1

Sice trochu odbočím: kdysi naše mladá fena vlítla v lesíku za domy do slepic. Hurá, kohout lítá vzduchem....ani peříčko mu nezkřivila. Když už nelítal, šťouchala do něj čumákem "hej, to je všechno? Srabe lítej!" Nelítal, nechala ho na pokoji, konečně přišla a kohout odkráčel.

No to není odbočení. Myslím, že to má Malina stejně, neběhá to, nuda nebo se i bojí. Pokud by kotě neutíkalo, tak by skončili u očuchávání. Jenže to kotě nakonec vždy běhat začne a to prostě Malina vyběhne za ním. Kocourek ale pěkně rostě. Možná bude velký a to si pak Malina netroufne. U nás v ulici potkáváme velkého zrzavého kocoura a ten teda vůbec nevypadá, že by před Malinou utíkal a na toho si netroufne. Nevím, jestli vrozená opatrnost a nebo už dostala od kočky. Paní dočasářka totiž kočky měla a dokud jsme nenarazili na nějakou, co hned vzala nohy naramena, když Malinu zblikla, tak Malina snahu prohánět kočku vůbec neměla.

30.10.2022 16:06

pohyb = lov
o tom to je

Přidejte reakci

Přidat smajlík