Mikan

XXX.XXX.74.44
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tato dvě plemena. Stěhuji se do města, do bytu a nemůžu se rozhodnout. Vím, že Malinois je hoodne energický, ale znám mnoho lidí, kteří ho mají taky v bytě. Dobrman zase nemá takový ten psí " zápach". Se psem samozřejmě každodenní procházky, poslušnost a možná i obrany, běh u kola, na brusle atd. Někdy mám možnost pracovat z domu. Budu moc ráda za vaše rady a snad mi poradíte. Děkuji
Mikan
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tato dvě plemena. Stěhuji se do města, do bytu a nemůžu se rozhodnout. Vím, že Malinois je hoodne energický, ale znám mnoho lidí, kteří ho mají taky v bytě. Dobrman zase nemá takový ten psí " zápach". Se psem samozřejmě každodenní procházky, poslušnost a možná i obrany, běh u kola, na brusle atd. Někdy mám možnost pracovat z domu. Budu moc ráda za vaše rady a snad mi poradíte. Děkuji
U dobrmana bych se bála zdraví.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
U dobrmana bych se bála zdraví.
A u maliňáka ?

Na zdravé a dravé :-)) ?

Dobrmani byli zmíněni shodou okolností tento týden v radiu v besedě s MVDR - kardiologem. Ten o nich řekl, že jsou tak zdravotně zatíženi, že se předpokládá, že jako plemeno vyhyne :(
napsal(a):
Dobrmani byli zmíněni shodou okolností tento týden v radiu v besedě s MVDR - kardiologem. Ten o nich řekl, že jsou tak zdravotně zatíženi, že se předpokládá, že jako plemeno vyhyne :(
Kdyby jen srdce - to má ten pes aspoň rychlý, ale ty problémy s krční páteří, torze, imunitu apod.👎

už jsem psala - jednoho nadšence dobrmaního máme v sousedství - naše jedna doga (a to je velmi krátkověké plemeno) přežila tři jeho dobrmany ... a nakonec už pár let má malinu...
maliňáček

XXX.XXX.162.124
Pokud bude mít maliňák dostatečné vyžití a práci, tak určitě malinu.
Známý má naprosto úžasně klidnou (nepočítám obrany) fenu z chovky Clever Fox. Proti mýmu stejně starýmu reta*dátorovi na cracku mi to přijde jak jiné plemeno Ale samozřejmě je to kus od kusu a i o výchově. Slyšela jsem i dobré recenze o chovce Kawai Kaito.