Existuje v strednej europe chov Karolinskeho psa?

Kanaánský pes
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2022 13:35
gegon

XXX.XXX.146.131

dobry den, vsetkym, ako je vidiet som tu uplny novic, ale tonuci sa stonky chyta, a myslim,ze toto je najlepsia cesta pri hladani, pred nedavnom som objavil plemono Americkeho dinga aka Karolinskeho psa, ktory vo vsetkych ohladoch splna moje narocne poziadavky na zviercieho zivotneho partnera, tak by som vas rad touto cestou poprosil, ci nahodou nemate informaciu o chovateloch tohoto plemena v EU, srdecne dakujem

18.8.2022 14:05
Mí

XXX.XXX.105.5

Mozná by byl dostupnější kanánský pes.

18.8.2022 14:36
gegon

XXX.XXX.146.131

ano, to je mozne, ale tento pes je co sa tyka povahy nema podla clankov co som sa docital nic spolocne s karolinskym psom :( mozno trosku vzhlad

18.8.2022 15:34
janaa

XXX.XXX.174.242

gegon napsal(a):
ano, to je mozne, ale tento pes je co sa tyka povahy nema podla clankov co som sa docital nic spolocne s karolinskym psom :( mozno trosku vzhlad

A co si přesně od amerického dinga slibujete? Co kanaán nemá?

18.8.2022 15:55
gegon

XXX.XXX.56.66

janaa napsal(a):
A co si přesně od amerického dinga slibujete? Co kanaán nemá?

prepacte, ale ja tu neriesim co si od koho slubujem, hladam niekoho kto dinga ma a pozna kto ho chova na predaj resp. kto ma stena na adpociu

18.8.2022 17:46
eli22

XXX.XXX.58.42

gegon napsal(a):
prepacte, ale ja tu neriesim co si od koho slubujem, hladam niekoho kto dinga ma a pozna kto ho chova na predaj resp. kto ma stena na adpociu

Taky prepacte, ale vše souvisí se vším. Já třeba kdybych čistě hypoteticky štěně měla, tak zrovna u tohoto psa by mě sakra zajímalo, do jakých rukou půjde, zda ten zájemce má zkušenost s primitivním plemenem a podobně. Proto třeba i ten dotaz na Vás. A po této odpovědi nevím, jestli bychom si plácli.

18.8.2022 18:37
gegon

XXX.XXX.45.208

eli22 napsal(a):
Taky prepacte, ale vše souvisí se vším. Já třeba kdybych čistě hypoteticky štěně měla, tak zrovna u tohoto psa by mě sakra zajímalo, do jakých rukou půjde, zda ten zájemce má zkušenost s primitivním plemenem a podobně. Proto třeba i ten dotaz na Vás. A po této odpovědi nevím, jestli bychom si plácli.

som ochotny splnit podmienky, ktore si chovatel urci, kludne absolvujem test loajality, ci trebarz psychologicky posudok, ale ozaj nemam potrebu tu odpovedat na otazky ktore podla mojho nazoru nemaju opodstanie pri mnou polozenou otazkou, ak ste prave vy chovatel, tak vas ubezpecujem, ze by ste voci mne, ako buducemu chovatelovi(partnerovy) dinga nemala ziadnu vyhradu, preto ma nevahajte kontaktovat cez sukromnu spravu, kde si mozme vymeni kontakty

18.8.2022 20:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Chodila sem uživatelka, co je chovala. Ale tyjo, jak je to dlouho, co tu byla naposled? To už nebudou měsíce, spíš roky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2022 20:33

Atheira napsal(a):
Chodila sem uživatelka, co je chovala. Ale tyjo, jak je to dlouho, co tu byla naposled? To už nebudou měsíce, spíš roky.

Asurwic.

18.8.2022 21:19
Lily2

XXX.XXX.255.235

Protože mě zajímalo, co to je za psa, tak jsem si přečetla pár článků, ale nepřijde mi, že by se tolik lišily od jiných primitivních plemen.

Mohl by mi někdo říct jejich hlavní odlišnosti od jiných, že v čem je tohle plemeno speciální? :)
Pokud je cena o hodně vyšší než u jiných plemen, tak to musí mít přeci nějakou výraznou odlišnost. :)

18.8.2022 21:53

Asurwic tu toho o nich napsala mnoho, ale zmizela i z YT i jiných diskuzí.
Odlišnost je. Divoké to je, lovící doopravdy, zde tradičně neuznané a vzácné.
Podmínky plnit, předělávat svou povahu, abych takového psa získala? No jste dobře jebnutý, gegon.
Podobná je puma, vzhledově šakal a každý pátý pséček v útulku, běžný béžový menší ovčák, jakož i pes pouliční indický. Si tam dojdi, ne.
Jde si koupit karolínu a ani neví, kde to má web
Však Atheira má toto!

18.8.2022 22:29
gegon

XXX.XXX.234.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asurwic tu toho o nich napsala mnoho, ale zmizela i z YT i jiných diskuzí.
Odlišnost je. Divoké to je, lovící doopravdy, zde tradičně neuznané a vzácné.
Podmínky plnit, předělávat svou povahu, abych takového psa získala? No jste dobře jebnutý, gegon.
Podobná je puma, vzhledově šakal a každý pátý pséček v útulku, běžný béžový menší ovčák, jakož i pes pouliční indický. Si tam dojdi, ne.
Jde si koupit karolínu a ani neví, kde to má web
Však Atheira má toto!

ano to to su tie prispevky co som hladal, vysitizne a hlboke,srdecne dakujem, za vycerpavajuci obsach prispevku, ale snad je tu este aj niekto iny, s pozdravom

18.8.2022 22:45

gegon napsal(a):
ano to to su tie prispevky co som hladal, vysitizne a hlboke,srdecne dakujem, za vycerpavajuci obsach prispevku, ale snad je tu este aj niekto iny, s pozdravom

Čau ;-)

19.8.2022 08:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

gegon napsal(a):

Je pravda, že Asurwic tu za svých časů napsala mnohé a vycházeli z toho naprosto šílení psi. Vzhledem nijak originální, lehko si je splést s běžným popelničákem. Velikostně byli prý taky dost nestálí. Platí u nich očividně každý pes jiná ves.
Jestli si na sebe chcete ušít bič ve formě těžko zvládnutelného velmi energického psa, kterého je navíc v podstatě nemožné odnaučit lovit, fakt to seženete v každém útulku a i ten vzhled by se našel podobný. Vedle toho podobný vzhled a často ne tak příšernou povahu a přesto energického psa, vám často zajistí obyčejný mix nějakýho retrívra s ovčákem...

Napadá mě otázka, proč právě Karolínu chcete? Abyste mohl říkat, že máte tohle konkrétní plemeno? Vzácného psa? Nic jiného mě totiž v téhle souvislosti nenapadá. Po tom, co tu chovatelka psala, fakt není o co stát a nic tak extra, kromě toho pocitu, že něco extra máte, to viditelně nenabízí. Proto mi to taky úplně nejde do hlavy. A nemyslím to nijak zle.

19.8.2022 09:46
gegon

XXX.XXX.56.66

Atheira napsal(a):
Je pravda, že Asurwic tu za svých časů napsala mnohé a vycházeli z toho naprosto šílení psi. Vzhledem nijak originální, lehko si je splést s běžným popelničákem. Velikostně byli prý taky dost nestálí. Platí u nich očividně každý pes jiná ves.
Jestli si na sebe chcete ušít bič ve formě těžko zvládnutelného velmi energického psa, kterého je navíc v podstatě nemožné odnaučit lovit, fakt to seženete v každém útulku a i ten vzhled by se našel podobný. Vedle toho podobný vzhled a často ne tak příšernou povahu a přesto energického psa, vám často zajistí obyčejný mix nějakýho retrívra s ovčákem...

Napadá mě otázka, proč právě Karolínu chcete? Abyste mohl říkat, že máte tohle konkrétní plemeno? Vzácného psa? Nic jiného mě totiž v téhle souvislosti nenapadá. Po tom, co tu chovatelka psala, fakt není o co stát a nic tak extra, kromě toho pocitu, že něco extra máte, to viditelně nenabízí. Proto mi to taky úplně nejde do hlavy. A nemyslím to nijak zle.

tak postupne,
jak teda prezeram jej(Asurwic) profil, tak mi ten pes na tych fotka ozaj nepride, ako plemeno ktore tu hladam a mam napozerane z inych fotiek resp videii,
vacsina spominanach fotiek je samozrejme spoza velkej mlaky, kde ale tieto psy vazne vykazuju skoro rovnake rysy bez vacsich odlisnosti,

dobre podme k povahe aj, ked som to tu ozaj nechcel preberat
viem co od toho psa cakat a je mi uplne jasne, ze to neni retriver a to mi na tom imponuje
nehladam psa na strazenie domu, oviec, deti, niesom polovnik ani honak,
netrapi ma, ked bude mat pes potrebu lovit, na tych par susedvych sliepok este naskrabem
ale samozrejme sa ho budem snazit naucit, ze za potravu nemusi bojovat
nepotrebujem milacika rodiny, ktory so seba necha robit emocny vankus,
ako som uz naznacil hladam partnera do "smecky" kde ja budem jeho "alfou"
aj v bezny den po praci nabeham viac nez 5km to nehovorim o vikendoch a dnoch volna
a ak mi tu chce niekto kto ani len netusi co som prezil a kolko vobec mam rokov robit psychologicky profil ci som vhodny na vychovu takehoto plemena tak to ma ozaj nezaujima

a ano chcem vzacneho/extra psa a prave tohoto psa, ktory podla mojho skromneho nazoru ozaj nevyzera, ako zmeska z utulku s neznamou minulostou a zvacsa pokrutenou osobnostou, kde uz nejde napravit vztah clovek/zviera lebo ludia su hovada,
chcel som len vediet, ze ci tu niekto pozna niekoho kto chova resp. nema iny kontakt, ale vidim,ze je to tu ako na vacsine diskusii, k teme ani slovo, ale len zvozit novo prichodzieho

19.8.2022 09:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

netrapi ma, ked bude mat pes potrebu lovit, na tych par susedvych sliepok este naskrabem

mně stačí tohle...
takže takový ten přístup, no jo, zabil tuhle slepici, tamhle kočku, onde nějakýho raťafáka, no jo, to se stane...

Sorry jako, ještě že ho pravděpodobně neseženete. Stačí podobně smýšlející majitelé bullů a že těch tu je.

edit: a prosímvás, nezačínejte s tou pohádkou, jak nikdo neví, čím jste si v životě prošel a jak žijete. O nás to snad víte?

19.8.2022 10:05
gegon

XXX.XXX.56.66

Atheira napsal(a):

mně stačí tohle...
takže takový ten přístup, no jo, zabil tuhle slepici, tamhle kočku, onde nějakýho raťafáka, no jo, to se stane...

Sorry jako, ještě že ho pravděpodobně neseženete. Stačí podobně smýšlející majitelé bullů a že těch tu je.

edit: a prosímvás, nezačínejte s tou pohádkou, jak nikdo neví, čím jste si v životě prošel a jak žijete. O nás to snad víte?

takze tu asi nikto netusi, kede by sa dal hore spominany pes zohnat?

19.8.2022 10:22

Alfa gegon - nejoblíbenější soused, kterého si jako vlastníka primitivního psího plemene v okruhu 30 km kolem sebe přejete úplně nejvíc

19.8.2022 10:36
gegon

XXX.XXX.234.226

…sledujem, ze tu mate asi tazky zivot
…ale skusim sa opytat, nepozna nahodou niekto chovatela Karoliskeho psa?

19.8.2022 10:39
assil

XXX.XXX.121.3

gegon napsal(a):
tak postupne,
jak teda prezeram jej(Asurwic) profil, tak mi ten pes na tych fotka ozaj nepride, ako plemeno ktore tu hladam a mam napozerane z inych fotiek resp videii,
vacsina spominanach fotiek je samozrejme spoza velkej mlaky, kde ale tieto psy vazne vykazuju skoro rovnake rysy bez vacsich odlisnosti,

viem co od toho psa cakat a je mi uplne jasne, ze to neni retriver a to mi na tom imponuje
aj v bezny den po praci nabeham viac nez 5km to nehovorim o vikendoch a dnoch volna
a ak mi tu chce niekto kto ani len netusi co som prezil a kolko vobec mam rokov robit psychologicky profil ci som vhodny na vychovu takehoto plemena tak to ma ozaj nezaujima

a ano chcem vzacneho/extra psa a prave tohoto psa, ktory podla mojho skromneho nazoru ozaj nevyzera, ako zmeska z utulku s neznamou minulostou a zvacsa pokrutenou osobnostou, kde uz nejde napravit vztah clovek/zviera lebo ludia su hovada,
chcel som len vediet, ze ci tu niekto pozna niekoho kto chova resp. nema iny kontakt, ale vidim,ze je to tu ako na vacsine diskusii, k teme ani slovo, ale len zvozit novo prichodzieho

Podle tohohle postu nejste tak nějak vhodný majitel pro skoro žádné primitivní psí plemeno.
No ale když ho tolik chcete, kupte si ho v USA, tam jsou v pohodě k sehnání, ne?
Ale doufám, že u takhle málopočetného plemene bude většina chovatelů solidních a člověku s takovými názory štěně neprodá.

19.8.2022 10:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

gegon napsal(a):
…sledujem, ze tu mate asi tazky zivot
…ale skusim sa opytat, nepozna nahodou niekto chovatela Karoliskeho psa?

Myslím, že z diskuze jasně vyplývá, že jsme tu znali jen jedinou chovatelku, jinak nikoho. Navíc to u nás ani není uznané plemeno, běžně se tady nechová.

19.8.2022 10:51
gegon

XXX.XXX.56.66

tak vam uprimne vsetkym dakujem za pomoc aj za brilantny kynologicky posudok hodnym vyspeleho diskusneho fora, ktoreho sa budem drzat po zvysok mojho skromneho zivota, som rad,ze som svoj zivot obohatil o dalsie skusenosti v oblasti inforamtiky a medziludskej komunikacie a o to viac si zoberiem vase zivotne poucenia k srdcu, mrzi ma,ze som vas pripravil o vas drahoceny cas a nepohopil este pred dopisanim nazvu daneho vlakna,ze som neni a nikdy nebudem vhodnym chovatelom,akeho kolvek ziveho tvora nedaj boze psa ako takeho
zo srdiecka pre Vas

19.8.2022 11:03

gegon napsal(a):
tak vam uprimne vsetkym dakujem za pomoc aj za brilantny kynologicky posudok hodnym vyspeleho diskusneho fora, ktoreho sa budem drzat po zvysok mojho skromneho zivota, som rad,ze som svoj zivot obohatil o dalsie skusenosti v oblasti inforamtiky a medziludskej komunikacie a o to viac si zoberiem vase zivotne poucenia k srdcu, mrzi ma,ze som vas pripravil o vas drahoceny cas a nepohopil este pred dopisanim nazvu daneho vlakna,ze som neni a nikdy nebudem vhodnym chovatelom,akeho kolvek ziveho tvora nedaj boze psa ako takeho
zo srdiecka pre Vas

Psi se shánějí na eurobreeder a puppybreeder, AKC a UKC např., první odkazy gůgla.

Slabé, slabé, notak, seberte se.
Pes neloví, že by musel bojovat o jídlo jako děti v Africe.
Psa neodnaučuji lovit, ale učím ho lovit podle pravidel.
Asurwic má těch psů víc, ale nechová. Protože komu by taková divoká zvířata prodávala? Vám?
Naštěstí to se psy umí a nemálo jich musela spravovat... zajímavé, že od majitelů, co měli podobné smýšlení jako Vy, pane Alfa.
Naštěstí Vám takto vzácné zvíře nikdo neprodá, tak ok.

Určitě ne do doby, než se přestanete litovat a stanete se opravdovou alfou ;-)

19.8.2022 11:21

Atheira napsal(a):
Myslím, že z diskuze jasně vyplývá, že jsme tu znali jen jedinou chovatelku, jinak nikoho. Navíc to u nás ani není uznané plemeno, běžně se tady nechová.

I ona chovala pod AKC ARBA.

19.8.2022 11:41
gegon

XXX.XXX.56.66

Psi se shánějí na eurobreeder a puppybreeder, AKC a UKC např., první odkazy gůgla.

Slabé, slabé, notak, seberte se.
Pes neloví, že by musel bojovat o jídlo jako děti v Africe.
Psa neodnaučuji lovit, ale učím ho lovit podle pravidel.
Asurwic má těch psů víc, ale nechová. Protože komu by taková divoká zvířata prodávala? Vám?
Naštěstí to se psy umí a nemálo jich musela spravovat... zajímavé, že od majitelů, co měli podobné smýšlení jako Vy, pane Alfa.
Naštěstí Vám takto vzácné zvíře nikdo neprodá, tak ok.

Určitě ne do doby, než se přestanete litovat a stanete se opravdovou alfou ;-)

tak sa nad sebou teda zamyslim, a vstupim si do svedomia, a skusim v sebe najst aspon kusok hrdosti a byt ctiziadostivy ako nikto v mojom okoli

ale teda veta ,,nastesti vam takto vzacne zvire nikdo neproda'' je v dnesnej dobe ozaj cez ciaru,
kazdy vam preda vsetko

ale ok, to to su pre mna dostatocne informacie, ak admin chce moze toto vlaknot uzamknut, kazdopdane sa s Vami lucim, ostavajte v zdravi a obcas vydite medzi ludi

19.8.2022 12:05
eli22

XXX.XXX.58.42

gegon napsal(a):
tak sa nad sebou teda zamyslim, a vstupim si do svedomia, a skusim v sebe najst aspon kusok hrdosti a byt ctiziadostivy ako nikto v mojom okoli

ale teda veta ,,nastesti vam takto vzacne zvire nikdo neproda'' je v dnesnej dobe ozaj cez ciaru,
kazdy vam preda vsetko

ale ok, to to su pre mna dostatocne informacie, ak admin chce moze toto vlaknot uzamknut, kazdopdane sa s Vami lucim, ostavajte v zdravi a obcas vydite medzi ludi

..... tak tohle mě fakt dorazilo. "ale teda veta ,,nastesti vam takto vzacne zvire nikdo neproda'' je v dnesnej dobe ozaj cez ciaru, kazdy vam preda vsetko". Co jste to vlastně za člověk?

19.8.2022 12:17

eli22 napsal(a):
..... tak tohle mě fakt dorazilo. "ale teda veta ,,nastesti vam takto vzacne zvire nikdo neproda'' je v dnesnej dobe ozaj cez ciaru, kazdy vam preda vsetko". Co jste to vlastně za člověk?

..já chci a chci a chci...

19.8.2022 12:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

gegon napsal(a):
takze tu asi nikto netusi, kede by sa dal hore spominany pes zohnat?

Viete - ak i niekto tuší, tak Vam to nepovedá, práve preto, že nieste vhodný majitel pre takého psa . Asi takto bysom to povedala.

19.8.2022 12:24

Tam nebyla urážka, ale prostý fakt - nebudete udržovat plemeno. Budete je předělávat. A to je pro plemeno vážně výhra.
Ten pes vám nepomůže, ne takhle, ani podobný. Tak to je.
Co pak, až se ukáže, že jako správný přírodní pes není tento konkrétní jedinec přilepený k člověku.
Jako bychom neměli dost vlčáků k záchraně. A desítky tisíc zmatených a vlastně týraných psů, kteří narazili na tento model.

19.8.2022 12:53
gegon

XXX.XXX.56.66

eli22 napsal(a):

preco je tu vsetko tak osobne?!
je to len tvrdenie, ako to v tomto svete chodi, proste vsetko je na predaj a kazdy ma svoju cenu

19.8.2022 13:00
gegon

XXX.XXX.56.66

Tam nebyla urážka, ale prostý fakt - nebudete udržovat plemeno. Budete je předělávat. A to je pro plemeno vážně výhra.
Ten pes vám nepomůže, ne takhle, ani podobný. Tak to je.
Co pak, až se ukáže, že jako správný přírodní pes není tento konkrétní jedinec přilepený k člověku.
Jako bychom neměli dost vlčáků k záchraně. A desítky tisíc zmatených a vlastně týraných psů, kteří narazili na tento model.

ja som sa ozaj neurazil,
hladal som len vecne informacie o dostupnosti
ale proste, ako v kazdom fore je to len zmes reprodukovanych svetonazorov
a popri tom davova psychoza
ale je jasne,ze som si rozsiril vedomie k spominanej teme

ja tu nechcem nikoho urzat ani spochybnovat je odbornost aj ked teda na fore je to vzdy komedia :D

19.8.2022 13:02
gegon

XXX.XXX.56.66

..já chci a chci a chci...

ano, preto som tu to vlakno zalozil, hadam sa tu nebudem pytat na vec co ma nezaujima

19.8.2022 13:18

gegon napsal(a):
ano, preto som tu to vlakno zalozil, hadam sa tu nebudem pytat na vec co ma nezaujima

..také jsem před pěti lety chtěla a chtěla a chtěla....a přečetla si tady na dané plemeno názory od zkušených pejskarů a dochtěla jsem, a jsem tomu I fauně moc vděčná, protože teď bych se trápila já I pes....

19.8.2022 13:26
arosek

XXX.XXX.130.20

gegon napsal(a):

Ja Vam s dovolenim vypichnu par Vasich vet a maloucko je okomentuju, jo?

...aj v bezny den po praci nabeham viac nez 5km to nehovorim o vikendoch a dnoch volna ...
5 km mame jako zakladni kratkou prochazku. Jednu rano, jednu odpoledne. S celou smeckou. Mlada cast ma pak jeste indivindy program zahrnujici cviceni a poradne vybehani bez starochu, v radu 10 km plus. Samozrejme se bavime o beznem pracovnim dnu, vikendy jsou nekde uplne jinde. A to mam jen uplne obycejne retrievery.

... nikdy nebudem vhodnym chovatelom,akeho kolvek ziveho tvora nedaj boze psa ako takeho ...
No, nebudete. Zakladem dobreho majitele jakehokoliv zvirete je pokora. Ta vam chybi.

Kazdy vam preda vsetko.
Ne. Opravdu ne.
A konkretne Vam bych ja osobne neprodala ani chlup.

... hladal som len vecne informacie o dostupnosti … ja tu nechcem nikoho urzat ani spochybnovat je odbornost …
Hledal jste info o dostupnosti v CR a dostal jste ho. Tenhle pes se tu sehnat neda. Dostal jste dokonce i info, kde a jak ho sehnat (holt "exkluzivita" je draha). A presto jste soustu lidi urazil a o spouste odborniku pochyboval. Bud nevnimate sve chovani, nebo vedome lzete.

Osobne uprimne doufam, ze stene nesezenete. Pro dobro sirokeho okoli.

19.8.2022 13:35

ty seš komedie, gogene
(to už je přes čáru)
Kupte si slepice. Jako já. To je něco. Neposlouchá ani jedna. Ta, co má víc bílého na krku, je každý večer kolem sedmé na botníku přede dveřmi. A ta druhá neustále kope tunely. Ten botník není v jejich teritoriu. Dostaly melouna a už nebudou jíst nic jiného, zrní žere Megý a Kocourek mi řekl, že co, dinosaury neměli?
Jmenují se Karolína & ... kecám. Kuňka a Brahmýna. Kuňka kope a Brahmýna odchází bez dovolení.
Večer je vezmu na televizi. Tss. Jsem znalec slepic, psů a kočků.

19.8.2022 13:44
gegon

XXX.XXX.56.66

arosek napsal(a):
Ja Vam s dovolenim vypichnu par Vasich vet a maloucko je okomentuju, jo?

...aj v bezny den po praci nabeham viac nez 5km to nehovorim o vikendoch a dnoch volna ...
5 km mame jako zakladni kratkou prochazku. Jednu rano, jednu odpoledne. S celou smeckou. Mlada cast ma pak jeste indivindy program zahrnujici cviceni a poradne vybehani bez starochu, v radu 10 km plus. Samozrejme se bavime o beznem pracovnim dnu, vikendy jsou nekde uplne jinde. A to mam jen uplne obycejne retrievery.

... nikdy nebudem vhodnym chovatelom,akeho kolvek ziveho tvora nedaj boze psa ako takeho ...
No, nebudete. Zakladem dobreho majitele jakehokoliv zvirete je pokora. Ta vam chybi.

Kazdy vam preda vsetko.
Ne. Opravdu ne.
A konkretne Vam bych ja osobne neprodala ani chlup.

... hladal som len vecne informacie o dostupnosti … ja tu nechcem nikoho urzat ani spochybnovat je odbornost …
Hledal jste info o dostupnosti v CR a dostal jste ho. Tenhle pes se tu sehnat neda. Dostal jste dokonce i info, kde a jak ho sehnat (holt "exkluzivita" je draha). A presto jste soustu lidi urazil a o spouste odborniku pochyboval. Bud nevnimate sve chovani, nebo vedome lzete.

Osobne uprimne doufam, ze stene nesezenete. Pro dobro sirokeho okoli.

ok podme to tu rozpalit
viac nez 5km znamena viac ,teda kludne ze aj 10, urcite by som bol ochotny venovat tomu stvoreniu aj viac

pokora?! par viet dozadu som bol sposobovany, ze nemozme byt majitelom, lebo nesom alfa :D
dohodnite sa

predalanik nepovedal, ze to pridem kupit ja, kupil som to od vas cez inych ludi ktory na rozdiel od vas budu uplatny, neviem ako mozu byt ludia tak naivny

ano hladal a dostal, aj ked nie tie co som chcel
a koho som urazil?! vzdy sa snazim byt k ludom rovny,
a ak som tu niekho urazil, tak sa ospravedlnujem

19.8.2022 13:47
gegon

XXX.XXX.56.66

ty seš komedie, gogene
(to už je přes čáru)
Kupte si slepice. Jako já. To je něco. Neposlouchá ani jedna. Ta, co má víc bílého na krku, je každý večer kolem sedmé na botníku přede dveřmi. A ta druhá neustále kope tunely. Ten botník není v jejich teritoriu. Dostaly melouna a už nebudou jíst nic jiného, zrní žere Megý a Kocourek mi řekl, že co, dinosaury neměli?
Jmenují se Karolína & ... kecám. Kuňka a Brahmýna. Kuňka kope a Brahmýna odchází bez dovolení.
Večer je vezmu na televizi. Tss. Jsem znalec slepic, psů a kočků.

tak teda zrovna pri Vas som bral vsetky info vecne

19.8.2022 14:08

gegon napsal(a):
tak teda zrovna pri Vas som bral vsetky info vecne

Nevím, co to znamená, nezvládám, musím dát zpět Brahmýnu, než to udělá můj alfa pes.

19.8.2022 14:20
eli22

XXX.XXX.58.42

gegon napsal(a):
preco je tu vsetko tak osobne?!
je to len tvrdenie, ako to v tomto svete chodi, proste vsetko je na predaj a kazdy ma svoju cenu

Pokud bych štěně z mého chovu neprodala někomu, kdo se mi nezdá ani za 200 tis., tak jsem podle Vás mimozemšťan? A ještě k té pokoře. Myslíte si, že být alfa a zároveň pokorný se vylučuje? Já si to myslím spíš naopak.

19.8.2022 14:46
gegon

XXX.XXX.56.66

eli22 napsal(a):
Pokud bych štěně z mého chovu neprodala někomu, kdo se mi nezdá ani za 200 tis., tak jsem podle Vás mimozemšťan? A ještě k té pokoře. Myslíte si, že být alfa a zároveň pokorný se vylučuje? Já si to myslím spíš naopak.

ani taketo som ja nic nepovedal, vobec netvrdim,ze ste mimozenstan,
ja len vravim, ze vsetko je na predaj a moc ma to mrzi, ale nedokazete to zmenit, keby clovek chce a ma dostatok penazi, kupi si vaseho psa, za beznu cenu ak teda nerobite predaj cez detektor lzi, proste je tvrdit,ze mi nieco nepredate je v dnesnej dobe smiesne

ako som uz pisal, nesom obornik, ale teda pokorna alfa musi byt zazrak prirody

19.8.2022 14:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

gegon napsal(a):
ja len vravim, ze vsetko je na predaj a moc ma to mrzi, ale nedokazete to zmenit, keby clovek chce a ma dostatok penazi, kupi si vaseho psa, za beznu cenu ak teda nerobite predaj cez detektor lzi, proste je tvrdit,ze mi nieco nepredate je v dnesnej dobe smiesne

No tak to je vidět, že nejste odborník. Měla jsem fenu - útulkáče. Skromný a velmi pokorný zvíře. A to byste koukal, jak uměla velet. Stačil pohled a ostatní se srovnali, stačilo postavení těla a byl klid všem rozmíškám. Nemusela ani zavrčet.
Nepořizujte si prosím psa, vůbec,vůbec nic o nich netušíte.

19.8.2022 14:56

gegon napsal(a):

Vůdce je sebevědomý, ale ne panovačný, je pokorný, ale ne bačkora, ani sobec, ani namyšlený, ani nikoho neponižuje. Je silný, ale nikoho netluče. Je support, ne "máchale, spadlo ti to".
Taková postava ze sci-fi, no :-)
Někdo se tu snaží říct, že vůdce je silný hlavně v hlavě. A někdo jím nebude nikdy. Ne že by byl zlý, ale duší takový silák není.

19.8.2022 15:00
gegon

XXX.XXX.56.66

Vůdce je sebevědomý, ale ne panovačný, je pokorný, ale ne bačkora, ani sobec, ani namyšlený, ani nikoho neponižuje. Je silný, ale nikoho netluče. Je support, ne "máchale, spadlo ti to".
Taková postava ze sci-fi, no :-)
Někdo se tu snaží říct, že vůdce je silný hlavně v hlavě. A někdo jím nebude nikdy. Ne že by byl zlý, ale duší takový silák není.

s tym sa neda nic ine, len suhlasit

19.8.2022 15:01
gegon

XXX.XXX.56.66

Zrzavci napsal(a):
No tak to je vidět, že nejste odborník. Měla jsem fenu - útulkáče. Skromný a velmi pokorný zvíře. A to byste koukal, jak uměla velet. Stačil pohled a ostatní se srovnali, stačilo postavení těla a byl klid všem rozmíškám. Nemusela ani zavrčet.
Nepořizujte si prosím psa, vůbec,vůbec nic o nich netušíte.

neporidim

19.8.2022 16:05
Terven

XXX.XXX.110.191

gegon napsal(a):

To o tom detektoru lži je zajímavé. Ono v praxi u zodpovědných chovatelů je to tak, že vám štěně neprodají na základě jediné návštěvy, už vůbec ne telefonátu. Dost často jsou zájemci s chovatelem v kontaktu už před narozením štěňat.
A často se stane, že odmítnou zájemce, aniž by k tomu měli nějaký racionální důvod, stačí jim neurčitý divný pocit.
Upřímně - nevěřím, že by se při opakovaných návštěvách a rozhovorech nevhodný majitel nakonec "neodkopal". Mohl by sice lhát, ale některé osobnostní rysy nejdou potlačit a nejdou předstírat.

A ta vaše poslední věta - jak už tu psali jiní...nic ve zlým, ale odborník opravdu nejste.
Alfa jedinec si svou pozici nezískává a neudržuje silou, naopak. Čím je zvíře výše na hierarchickém žebříčku, tím méně používá v komunikaci hrubou sílu a agresi. Ta je spíš výsadou jedinců na chvostě hierarchie.

19.8.2022 17:05
eli22

XXX.XXX.58.42

Terven napsal(a):
To o tom detektoru lži je zajímavé. Ono v praxi u zodpovědných chovatelů je to tak, že vám štěně neprodají na základě jediné návštěvy, už vůbec ne telefonátu. Dost často jsou zájemci s chovatelem v kontaktu už před narozením štěňat.
A často se stane, že odmítnou zájemce, aniž by k tomu měli nějaký racionální důvod, stačí jim neurčitý divný pocit.
Upřímně - nevěřím, že by se při opakovaných návštěvách a rozhovorech nevhodný majitel nakonec "neodkopal". Mohl by sice lhát, ale některé osobnostní rysy nejdou potlačit a nejdou předstírat.

A ta vaše poslední věta - jak už tu psali jiní...nic ve zlým, ale odborník opravdu nejste.
Alfa jedinec si svou pozici nezískává a neudržuje silou, naopak. Čím je zvíře výše na hierarchickém žebříčku, tím méně používá v komunikaci hrubou sílu a agresi. Ta je spíš výsadou jedinců na chvostě hierarchie.

Pěkně shrnuto.

20.8.2022 16:30

to gegon

Znáte vůbec aspoň nějakého primitiva? Představujete si to jako Hurvínek válku.

20.8.2022 17:10
gegon

XXX.XXX.45.208

to gegon

Znáte vůbec aspoň nějakého primitiva? Představujete si to jako Hurvínek válku.

no napriklad igor matovic

20.8.2022 17:32
eli22

XXX.XXX.58.42

gegon napsal(a):
no napriklad igor matovic

20.8.2022 21:58

Tak snad to nebyl jen "inteligentní" pokus o vtip, protože jste nemohl odpovědět ano...

Můj pes předevčírem absolvoval lehčí chirurgický zákrok a dnes jsme dohromady nachodili 15 km, jinak bych měla doma peklo. Teoreticky by to měl mít ve stylu vyčůrat před barák a domů. A to mu bude 9. I tak jsem mu musela vymýšlet hlavolamy, protože když je víkend a nejsem v práci, tak se prostě musí něco dít. Nějaká celodenní akce, výlet, klasicky coursingový trénink, aby si zalovil a proběhl se. Protože nejsem dobytek, abych ho pouštěla v přírodě, kde hrozí, že bude lovit volně žijící zvířata. Jo, z jeho pohledu jsem vedoucí zájezdu (ale jen díky tomu, že jsem pro něj čitelná a mám přirozenou autoritu), ale pudy jsou pudy a tahle plemena se neptají ani nekonzultují, co budou dělat, když je to pro ně maximálně důležité. Venčení na volno nepřichází v úvahu, uvidí samce border kolie s jeho přikrčeným loveckým výrazem alias pasení, cvakne mu a půjde ho eliminovat. Být bordera v produktivním věku a s koulemi, to se neodpouští.

V týdnu chodíme večer ven na 2 až 3 hodiny. Je to jedináček, tak ho prostě musím zabavit. Díky tomu je to zlato, co nikdy nic nezničilo, nemusel si hledat zábavu sám. Před pořízením jsem byla dokonale informovaná s tím, že se mu budu věnovat pokud možno nadstandardně.

Vypadá to, že jste sólo. Dovolená? Něco se vám stane? Kdo myslíte, že vám takového psa pohlídá? Sebevrah možná...

Pokud to není jen nějaký momentální záchvat, což podle reakcí asi ano, tak si najděte nějaké primitivy a ověřte si, jestli jim aspoň trochu vidíte do hlavy a umíte s nimi komunikovat. A snad chápete, že jim musíte obětovat celý život, pokud budete mít jeden kousek. A psa si dotáhněte z USA, jestli ho opravdu chcete. Ale počítejte s tím, že exteriér ani povahy nejsou ustálené.

21.8.2022 22:29
Evv

XXX.XXX.108.153

gegon napsal(a):
tak postupne,

Pardon, ale 5km nestačí ani průměrnému pudlovi u těchhle plemen bych začínala tak na 30. A jako někdo kdo se posledních pět let motá kolem kanaánců což je plemeno které má za sebou mnohem - MNOHEM víc domestikace než dingové a jen tenhle měsíc jsem schytala tři kousance od štěněte protož zpackal můžu říct že mnohem lehčí dávat dohromady psa z útulku než vychovávat (naprostého) primitva. Speciálně pokud psům nerozumíte.

Další věc je = není standard = není ustálený typ. Jsem si jistá že jako někdo kdo se zajímá o primitivní plemeno chápete co jsou to dominantní znaky a proč mají ty psi vzhled jaký mají, ale může se to ztratit velmi rychle.

22.8.2022 08:10
assil

XXX.XXX.206.172

Navíc jako ten pes vypadá i pár jiných plemen, se kterými bude daleko lepší práce a bude i líp k sehnání, například norský buhund mě napadá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík