Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tea191989

22.8.2022 19:47
Tea191989

XXX.XXX.244.27

Dobrý den, jdu si pro radu. Mám 11-ti letého čivaváka a má zácpu. Včera začal naříkat a tahat zadní nohy, tak jsme rychle jeli k veterináři. Udělali mu krevní testy (bez nálezu), do žíly mu dali lék proti zvracení a Tramal. Domů jsme ještě dostali Probican a entero detoxikační gel. Dnes jsme byli na kontrole, dostal do žíly léky na zklidnění a podala se mu nějaká mixáž olejíčků do zadku. Domů jsme dostali tři 5ml stříkačky Laktulózy. Pořád se mu ale nedaří se vykadit a tak si jdu pro radu, jak mu s tím ještě pomoci. Můžu mu dát třeba teplý obklad, nebo ho vykoupat v teplé vodě? Ptám se blbě, ale chci mu pomoci. Předem děkuji za odpověď

22.8.2022 19:49
aluska

XXX.XXX.168.15

Zkontroloval vet prostatu? Zvětšená prostata taky způsobuje problém s vyprázdněním

22.8.2022 19:58
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

To mu nepomohli?

Už si to přesně nepamatuji, ale mé známé pes
musel někdy na veterinu
a myslím, že říkala , že mu museli "vybavit stolici".
Snad problém s análkama, už nevím, zda po operaci ....,
ale psovi akutně pomohli.
(nežil pak dlouho, trápilo ho to ...)

Tea191989

22.8.2022 20:52
Tea191989

XXX.XXX.244.27

My měli narozeninovou oslavu a s největší pravděpodobností mu někdo něco dal. Je na stravu celkem citlivý, ale tohle se mu ještě nestalo.

22.8.2022 21:03
janaa

XXX.XXX.174.242

Nechala bych udělat sono, RTG, aby se vyloučil cizí předmět. Jinak to nej přírodní projímadlo je švestkový nebo hruškový kompot i s nálevem, zachránilo mi fenu před operací. Ale musíte mít jistotu, že ve střevě není překážka,která když se hne,může střevo protrhnout!

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2022 21:08

pokud se nemůže vyprázdnit a zatím nic, co vám dal veterinář, nepomohlo, nezbývá než se vrátit do ordinace

doma nic lepšího nevymyslíte.

22.8.2022 21:15

Když začal tahat zadní nohy, jste si jistá, že si na oslavě nemohl nějak hýbnout se zády? Někdy neschopnost se vykálet souvisí právě s tímto problémem. Nemohl ho někdo omylem přišlápnout, nemohl blbě seskočit z vyššího místa? Nechala bych zkontrolovat páteř. Naše internetové diagnozy jsou k ničemu, tohle by měl řešit veterinář. Jestli pejskovi dosavadní péče neulevuje, zkuste jiné vet pracoviště.

22.8.2022 22:55
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když začal tahat zadní nohy, jste si jistá, že si na oslavě nemohl nějak hýbnout se zády? Někdy neschopnost se vykálet souvisí právě s tímto problémem. Nemohl ho někdo omylem přišlápnout, nemohl blbě seskočit z vyššího místa? Nechala bych zkontrolovat páteř. Naše internetové diagnozy jsou k ničemu, tohle by měl řešit veterinář. Jestli pejskovi dosavadní péče neulevuje, zkuste jiné vet pracoviště.

Přesně ty zadní nohy mě v tom matou! Nepůjde o obyčejnou zácpu...
Plus Tramal....vykazuje výrazný obstipační účinek + emetický (= vyvolává zácpu a zvracení). Takže jsem úplně nepochopila jeho podání...

Zcela narovinu - jela bych na jinou veterinu...a moc dlouho bych nečekala!

22.8.2022 22:56
fikovnice

XXX.XXX.20.198

pokud se nemůže vyprázdnit a zatím nic, co vám dal veterinář, nepomohlo, nezbývá než se vrátit do ordinace

doma nic lepšího nevymyslíte.

Akorát, jak píšu, já bych jela do jiné...

23.8.2022 12:50

fikovnice napsal(a):
Přesně ty zadní nohy mě v tom matou! Nepůjde o obyčejnou zácpu...
Plus Tramal....vykazuje výrazný obstipační účinek + emetický (= vyvolává zácpu a zvracení). Takže jsem úplně nepochopila jeho podání...

Zcela narovinu - jela bych na jinou veterinu...a moc dlouho bych nečekala!

Taky jsem nepochopila, proč při zácpě dostal pes antiemetikum a Tramal. Čekala bych, že vyšetří, PROČ má potíže s pánevními končetinami. Mně taky jedna lékařka na vyhřezlou plotýnku předepsala Algifen a teplé zábaly. No, naštěstí jsem šla jinam a hned druhý den následovala operace.

23.8.2022 15:13
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Taky jsem nepochopila, proč při zácpě dostal pes antiemetikum a Tramal. Čekala bych, že vyšetří, PROČ má potíže s pánevními končetinami. Mně taky jedna lékařka na vyhřezlou plotýnku předepsala Algifen a teplé zábaly. No, naštěstí jsem šla jinam a hned druhý den následovala operace.

To ale radši nepište na "Kočky", byl by to další argument pro...však Vy víte!

Jinak, jasně, jsou dr. dobří a špatní - v obojí medicíně - humánní i veterinární. Tak to prostě vždy bylo, je a bude.

23.8.2022 15:39

fikovnice napsal(a):
To ale radši nepište na "Kočky", byl by to další argument pro...však Vy víte!

Jinak, jasně, jsou dr. dobří a špatní - v obojí medicíně - humánní i veterinární. Tak to prostě vždy bylo, je a bude.

Vím. Naštěstí mám(e) výhodu, že se v medicíně orientujeme.

24.8.2022 09:09
kevin223

XXX.XXX.2.195

Zdravím, a můžu se zeptat jakou mu podáváte značku krmiva? Ať je pejskovi co nejdřív nejlépe

24.8.2022 11:18

kevin223 napsal(a):
Zdravím, a můžu se zeptat jakou mu podáváte značku krmiva? Ať je pejskovi co nejdřív nejlépe

Značkou krmiva to asi nebude. To by byl ucpaný pořád.

Přidejte reakci

Přidat smajlík