Dana213

XXX.XXX.42.149
Dobrý den, můj pes prodělal na jaře zánět vnitřního ucha, vet mu dal ATB kapky, uvnitř je ucho už po nich v pořádku. Zároveň prodělal nějaký typ virozy,vet mu dával injekční ATB. Už je fit,ale stále zůstává červené vnější ucho zespodu, usilovně ho škrábe,nefotila jsem,žádná vyrážka tam není,jen to jen ucho zkrátka červené. Vet nedělal stěr, zkusil ATB mast,s níž má za 50 let praxe dobrou zkušenost,nezabrala. Teď zkusil Pederipra spray s obsahem tetracyklinu,bez úspěchu. Možná to vůbec není bakteriální, ale jen podrazdene. Zkusili jsme za ty mesice kalciovou mast,Aviril, Bepanthen,nejvíc se osvědčil dětský pudr,ale ten ještě víc vysušuje. Límec si strhl,zničil dva. Nemá prosím někdo zkušenost? Promiňte prosím překlepy, píši z mobilu. Pes je na cizí agresivní,je z útulku,je to jediný veterinář, kterého snese.Jinak je úplně zdravý, veselý, na socializaci budu pracovat. Děkuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkusili jsme za ty mesice kalciovou mast,Aviril, Bepanthen,nejvíc se osvědčil dětský pudr,ale ten ještě víc vysušuje.
Za kolik měsíců? Zkušenost mám, fena měla chronický zánět. Chce to pořádné vyšetření u jiného veterináře.
Slovenský kopov není žádný obr, aby nešel v ordinaci spacifikovat. Fixační košík, otoskopem prohlédnout zvukovod, nechat udělat řádné stěry a cílenou léčbu, tak bych to viděla já. Nic dalšího bych nezkoušela, matlat něčím boltec nemá smysl. Pes si ucho škrábe proto, že ho vevnitř něco svědí/bolí, může tam mít osinu atd.

Dana213
napsal(a):
Dobrý den, můj pes prodělal na jaře zánět vnitřního ucha, vet mu dal ATB kapky, uvnitř je ucho už po nich v pořádku. Zároveň prodělal nějaký typ virozy,vet mu dával injekční ATB. Už je fit,ale stále zůstává červené vnější ucho zespodu, usilovně ho škrábe,nefotila jsem,žádná vyrážka tam není,jen to jen ucho zkrátka červené. Vet nedělal stěr, zkusil ATB mast,s níž má za 50 let praxe dobrou zkušenost,nezabrala. Teď zkusil Pederipra spray s obsahem tetracyklinu,bez úspěchu. Možná to vůbec není bakteriální, ale jen podrazdene. Zkusili jsme za ty mesice kalciovou mast,Aviril, Bepanthen,nejvíc se osvědčil dětský pudr,ale ten ještě víc vysušuje. Límec si strhl,zničil dva. Nemá prosím někdo zkušenost? Promiňte prosím překlepy, píši z mobilu. Pes je na cizí agresivní,je z útulku,je to jediný veterinář, kterého snese.Jinak je úplně zdravý, veselý, na socializaci budu pracovat. Děkuji moc
Vet nasadil na virózu ATB, neděla stěr, zkusil ATB mast, pak Pederipru... a pes se stále škrábe. Šla bych jinam.
Dana213

XXX.XXX.42.149
Děkuji všem,je to kříženec kopov a rotvajler,je velký,partner nedávno umřel,bydlím s babi,auto nemám,tak jsem ráda,že vet jezdí k nám.Budu trvat na stěru.Pripada mi,že vet spoléhá na léta praxe,což je chyba

Na stěru trvejte, snad ho starý praktik provede a dobře vyhodnotí.
Nemáte foto psa? Křížence kopova a rtw jsem nikdy neviděla.

Arbora
napsal(a):
Na ušiach sa zvyknú prejavovať aj potravinové alergie, najmä tým škrabaním.
I to může být. Ale ani na toto ATB nepomůžou.

kvasinky

Arbora
napsal(a):
Na ušiach sa zvyknú prejavovať aj potravinové alergie, najmä tým škrabaním.
Ano, mám tytéž zkušenosti. Jakmile přilepšuji běloušovi něčím novým, cca za 10 dnů má červené uši od alergie, když dobrota nesedí. Dřív měl i kvasinky od tehdy ještě nezjištěné alergie. Pomáhají kapky, ale teď nevím název, ale kdyby to chtěl někdo vědět- kouknu pak doma do lednice a zklidňuje koloidní stříbro ve spreji. Toť má zkušenost. A mmch.mužskej říká, že nejlepší péči ve všech směrech má u nás právě náš běloušek 🐾🌷

napsal(a):
kvasinky
Na ně taky ne.

napsal(a):
Na ně taky ne.
atb naopak kvasinkovou infekci mohou rozjet