Zdravím, 2 letá fena (prvnička) dnes 10 den hárání, včera masová voda, dnes už nic, jen mírný hlen, přezka mírně splaskla, od včerejška psa (ne ten co bude krýt, ale pes kamarád) ho vybízí ke hře, do té doby na sebe nenechala čichnout, psa k sobě zezadu nepustila, sedala si, včera se od něj nechala rozmazlovat, válela se před ním, dneska od rána postoj T kdy mu jde zádí pod hlavu, při číchání ocas okamžitě bokem, nastrčuje psovi svou "okrasu" až pod nos a špulí ji, jela jsem na progesteron a má jen 1,54 ng/ml, tak jsem trochu zmatená, dle chování feny, výtoku a chování psa bych jela krýt zítra odpoledne s překrytím v neděli, dle veterináře a progesteronu mám jet na další progesteron za 3 až 5 dní tak vám nevím. Co myslíte? mám jet třeba na progesteron v sobotu? nebo jet v sobotu krýt a v pondělí překrýt, s překrytím by teoreticky sperma mělo vydržet do středy max čtvrtka, takže bysme se trefit měli, jsem z toho rozčarovaná, popravdě dle chování jsem čekala že progesteron bude okolo 5 ng/ml
Chování feny se v průběhu cyklu mění, nejdřív to striktní odmítání, pak si začne psa vodit, ukazovat se mu,ale na sebe ho ještě nepustí a zkušený pes by se ani fenu nepokoušel nakrýt. V přírodě by si ho takhle vodila několik dní až do ovulace. Pokud chcete mít jistotu,můžete na progesteron v sobotu,aby tam nedošlo k nějak velkému skoku,ale taky si myslím, že opravdu uvidíte v pondělí. Teď je prostě ještě moc brzo
Uživatel s deaktivovaným účtem

dokud neni progesteron nad 2, neda se spocitat den kryti, protoze do teto hranice nestoupa pravidelne, nemusi vubec stoupat, muze nekolik dni byt stale pod 2.
Osobne bych podle chovani feny-prvnicky ke psovi kamaradovi - na kryti nejela.
verila bych vice progesteronu prip. zkusennemu krycimu psovi.
dneska jsem mluvila s kamarádkou co chová cca 20 let a ta mi zas říkala, že pokud psovi už drží a nechá na sebe skočit, že by zítra jela, krycího psa mám jak se říká z rohem, že už se jí bohužel několikrát stalo, že fena chtěla, progesteron byl nízký, tak čekala a jela krýt když měla progesteron okolo 8 ng/ml a fena už byla uzavřená a nic z toho nebylo, že se jí to stalo už 4x kdy nedala na chování feny, ale poslechla veterináře, tak to asi zítra prubnu a když nic tak nic a dojedu na krytí třeba v neděli
tak jsme zasedli za stůl, přečetla jsem vaše názory, plus názor kamarádky a shodli jsme se, že zítra bude brzo, že zkusíme jet v sobotu odpoledne, když to klapne překryjem v pondělí a když v sobotu chtít nebude, tak pojedem v neděli, každopádně se trochu bojím aby se to neprošvihlo, některým fenam ten progesteron prý dokáže dost rychle vyletět
Zkušenost s mojí fenou - nechala by se nakryt od prvních okamžiků, kdy progesteron začne stoupat. Naposledy moji domácí psi byli úplně v klidu, ale cubina se nastavovala cizími psovi. Ten by ji i nakryl. Raději jsem zajela na progesteron a hodnota 2 ng/ml. Nejlepší doba ke krytí byla až o 4 dny později (to už moji psi byli úplně auf).
Takže 5 dnů bych určitě nečekala, jak říkají některe tabulky, ale taky bych nesilela s krytím zítra. Pravděpodobně se dostává "do toho nejlepšího".
takže kryli jsem dneska, proběhlo to nádherně, spojení byli 25 minut, včera zkušební pes začal dost jančit a kamarádka mi psala že celou noc pískal a ráno nechtěl žrát, chtěl jít k nám, v úterý překryjem, ale třeba to nebude ani třeba, na další progesteron už jsem nejela. Jinak ke krytí, fena krycího psa nikdy neviděla, dojela jsem tam, hned k němu šla, proběhlo uvítání, seznámení, pes ji pomazlil, umyl oči, uši, pak si trochu pohráli a šli na věc, takové ukázkové krytí bych přála všem, žádné vrčení, držení feny,... drželi jsme je až se spojili aby necestovali.

nikdonevi
napsal(a):
takže kryli jsem dneska, proběhlo to nádherně, spojení byli 25 minut, včera zkušební pes začal dost jančit a kamarádka mi psala že celou noc pískal a ráno nechtěl žrát, chtěl jít k nám, v úterý překryjem, ale třeba to nebude ani třeba, na další progesteron už jsem nejela. Jinak ke krytí, fena krycího psa nikdy neviděla, dojela jsem tam, hned k němu šla, proběhlo uvítání, seznámení, pes ji pomazlil, umyl oči, uši, pak si trochu pohráli a šli na věc, takové ukázkové krytí bych přála všem, žádné vrčení, držení feny,... drželi jsme je až se spojili aby necestovali.
My jsme to měli úplně stejně.
napsal(a):
My jsme to měli úplně stejně.
to je super, my už zítra asi nepojedem,protože dneska jsme se potkali s kamarádkou a jejím psem, on teda po feně hodně toužil ale ona po něm už ne, nechala se olizat, ale jakmile chtěl na ni skočit, okamžitě uskočila a po chvilce na něj i zavrčela, takže si myslím že jsme se krásně trefili do správného dne, mluvila jsem s veterinářem a řekl mi, že sperma ve feně vydrží v pohodě 4 až 5 dní a že když to proběhlo tak hladce v tu neděli, že by to mělo být ok, tak si aspoň na zítra nemusím brát dovolenou a ušetřím si ji na případný porod, pokud to klapne. Tak pokud máte taky nakryto, tak hodně štěstí

nikdonevi
napsal(a):
to je super, my už zítra asi nepojedem,protože dneska jsme se potkali s kamarádkou a jejím psem, on teda po feně hodně toužil ale ona po něm už ne, nechala se olizat, ale jakmile chtěl na ni skočit, okamžitě uskočila a po chvilce na něj i zavrčela, takže si myslím že jsme se krásně trefili do správného dne, mluvila jsem s veterinářem a řekl mi, že sperma ve feně vydrží v pohodě 4 až 5 dní a že když to proběhlo tak hladce v tu neděli, že by to mělo být ok, tak si aspoň na zítra nemusím brát dovolenou a ušetřím si ji na případný porod, pokud to klapne. Tak pokud máte taky nakryto, tak hodně štěstí
My už máme dávno po porodu a štěňátka už jsou u nových majitelů více než měsíc.
Bylo to letos krásné léto, na to budu dlouho vzpomínat. Škoda, že sem nejdou vložit videa.