Ludmila09

XXX.XXX.121.41
Dobrý den, můj skoro 4 lety pejsek od včera nemůže na levou stranu těla ma problém chůze moc se neudrží na nohou. Byli jsme u paní veterinářky a ta nám řekla že to je mícha a poslala nás do Brna. Zítra tedy máme termín na vyšetření ale chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo podobnou zkušenost čtu co se dá..hrozně se o něj bojíme …
Ludmila09
napsal(a):
Dobrý den, můj skoro 4 lety pejsek od včera nemůže na levou stranu těla ma problém chůze moc se neudrží na nohou. Byli jsme u paní veterinářky a ta nám řekla že to je mícha a poslala nás do Brna. Zítra tedy máme termín na vyšetření ale chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo podobnou zkušenost čtu co se dá..hrozně se o něj bojíme …
Tak dg. "je to mícha" neexistuje...
Bez zobrazovacích a dalších dg. metod se dál nepohnete.
Btw, zkuste vložit video.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mícha?
neříkala mrtvička?

Ludmila09
napsal(a):
Viz fikovnice a hmn. Diagnóza mícha neexistuje. A vaší první větě moc nerozumím. Že mu nefungují obě levé nohy?
Ludmila09

XXX.XXX.121.41
napsal(a):
Viz fikovnice a hmn. Diagnóza mícha neexistuje. A vaší první větě moc nerozumím. Že mu nefungují obě levé nohy?
Diagnózu ještě nevíme jak jsem již psala vyšetření nás čeká zítra…a levou stranu tím jsem myslela levou přední i levou zadní.jen jsem chtěla vědět jestli někdo nemá či nezažil něco podobného…
Ludmila09
napsal(a):
Diagnózu ještě nevíme jak jsem již psala vyšetření nás čeká zítra…a levou stranu tím jsem myslela levou přední i levou zadní.jen jsem chtěla vědět jestli někdo nemá či nezažil něco podobného…
No, jak píšeme (teda já), zkuste nahrát krátké video a vložit je sem.
Ale i tak by to byla dg. po internetu, nicméně napovědět by to mohlo.
Iktus (mrtvice) by to být mohl...ale plno jiných věcí také (a protože Vás nechci zbytečně dopředu děsit, tak to sem psát nebudu (leda byste vyloženě chtěla); a třeba to nakonec až tak závažné nebude).
Každopádně víceméně bychom zde spekulovali, přesto to video by mohlo být užitečné - někam se třeba trošku poposunout.
Ludmila09
napsal(a):
Ještě se zeptám - žere normálně?, pije?, zrak - koukněte se na velikost zornic!!! Zda jsou stejně velké a reagují stejně na osvit. I to by mohlo být vodítkem.

Ludmila09
napsal(a):
Mohla by to opravdu být mrtvice. Já bych do zítra nečekala. Ale teď už je to jedno.

Ludmila09
napsal(a):
něco takového jsem zažila 2x, u koček
jedna kočenka pravděpodobně metastázy na mozku
druhý kocour pravděpodobně (na 99%) mrtvička (měl i náklon hlavy, levé oko lehce přivřené+velká zornička), ten se z toho dostal
Elies

XXX.XXX.69.77
Také se nám to stalo. Fenka jen ležela, když se postavila, padala na levou stranu, prostě se jí podlomily obě levé nožičky. Kousek ušla jen když jsme ji podpírali.
U nás to bylo zánětem v oušku. Zánět byl hluboko a tlačil na centrum rovnováhy. Po nasazení Atb za dva dny už zase normálně chodila.