tuesdayevening

XXX.XXX.112.12
Operovat 4. stupeň luxace (oboustranný) u 1,5 roku starého psa malého plemene cca 5 kg?
Obávám se, že v tomto věku u tak závažného stupně už je to v podstatě jedno. Nějaké zkušenosti z praxe?
tuesdayevening
napsal(a):
Operovat 4. stupeň luxace (oboustranný) u 1,5 roku starého psa malého plemene cca 5 kg?
Obávám se, že v tomto věku u tak závažného stupně už je to v podstatě jedno. Nějaké zkušenosti z praxe?
Právěže u takto závažnýho stupně nezbývá už nic jinýho, než operace. Sice zkušenosti nemám, ale vzhledem k tomu, že je to takhle mladej pes, tak bych neváhala. Má celej život před sebou.
tuesdayevening

XXX.XXX.112.12
Huskyjanina
napsal(a):
Právěže u takto závažnýho stupně nezbývá už nic jinýho, než operace. Sice zkušenosti nemám, ale vzhledem k tomu, že je to takhle mladej pes, tak bych neváhala. Má celej život před sebou.
Právě že takto závažný stupeň už s sebou nese závažné deformace všech kloubů v končetině, operace už nenapraví všechno a může být i neúčinná, jen se urychlí rozvoj artrózy, která už v tom kloubu stejně musí být.
tuesdayevening
napsal(a):
Právě že takto závažný stupeň už s sebou nese závažné deformace všech kloubů v končetině, operace už nenapraví všechno a může být i neúčinná, jen se urychlí rozvoj artrózy, která už v tom kloubu stejně musí být.
A co na to vet ortoped? To je na individuálním zhodnocení. Co jsem koukala, tak až 90% operací je úspěšných. Jak jsem psala, já bych se nerozmýšlela ani minutu a pes už by byl na operaci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tuesdayevening
napsal(a):
A co myslíte, že bude bez operace? Chromý pes, kterého budete muset nechat utratit.
tuesdayevening
napsal(a):
Ale ne, v tomhle věku artroza ještě nebude nijak dramatická, znám psy s tímhle operovaný a po operaci běhaj i agi tak, naprosto v pohodě do vysokýho věku, naopak když to necháte, luxace kloub během pár let zničí a budete mít pětiletého nechodícího psa.
tuesdayevening

XXX.XXX.112.12
Pes byl včera na operaci, takže jedna noha opravená, po zhojení nás čeká druhá.
Trickyvoo
napsal(a):
Já nevím, jestli jsem potkala zrovna jezevčíka se stejným problém. Byl asi rok a půl nebo dvouletý vitální jezevčík a ten byl po operaci kyčle. Na pejskovi nebylo vůbec poznat, že má za sebou nějaké operace, tak držím pěsti ať to tak dopadne i u vás.
Pately jsou kolena,nikoli kyčel

janaa
napsal(a):
Pately jsou kolena,nikoli kyčel
Jasně. Ale Trickyvoo možná myslela, že u mladého psa mají tyhle diagnózy velmi dobrou prognózu. Aspoň já to tak pochopila.
napsal(a):
Jasně. Ale Trickyvoo možná myslela, že u mladého psa mají tyhle diagnózy velmi dobrou prognózu. Aspoň já to tak pochopila.
Pochopila jste mě správně, dokonce si nejsem jistá, jestli šlo jen o kyčel, ale paní ho jen chránila před naší divokou Malinou, nechtěla ho pustit na volno. Měla sebou batůžek, kdyby pes nebyl schopen ujít trasu, ale pejsek sám o sobě vypadal naprosto zdravě a bez nejmenších potíží.