Štěně žere totálně všechno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pepsky

27.8.2022 12:49
Pepsky

XXX.XXX.73.9

Zdravím, už jsem na prášky z mého psa. Cca 3 měsíční kříženec z útulku (fenka), nikdo přesně neví čeho.
Mám takový problém že jak jde o jídlo z toho psa se stane neragující magor.
Žere všechno na co přijde, od plastu, po papírovej kapesník, kousek igeliťáku, bobky (svoje ne), plastový oči z plyšáků, dřevo, mrtvý hmyz, okusuje roh kartonové krabice v které mám věci, s plastovými hračkami si nehraje snaží se je jen rozkousat a sežrat, z obyč plyšáků jen vykusuje oči a čumáky a vytahuje a žere ten vnitřek... prostě co vás napadne to chce sníst.
Mám tu hračku do které jí dáte jídlo a ona to má vyblízat.. to udělá a ihned potom začne cupovat tu hračku a žere kousky gumy co z toho ohryže. Jste v kuchyni a máte ruce podél těla pořád vám je olizuje, skáče na linku...

Teď jsem se vzdálil od stolu a nechal sem tam papírovej kapesníček do kterého sem si utíral ruce, jakmile ví že se nedívám tak už ho má, vythál sem jí přibližně 1/4 už jenom z huby a ani za nic to nechtěla pustit.

Cinknete s talířem už je u vás, pytlík, napijete se, cokoliv a už otravuje, jíte >, otravuje, stačí jen stát v kuchyni > otravuje, stačí si dát ruku k puse a už zpozorní a jde k vám... přitom nikdy nic od stolu apod nedostala, jen ze své misky a mlsky při trénování povelů (nedostává mlsky jen tak)
Cokoliv ji dáte tak hltá, ona nežere, hltá všechno, když ji dáte něco většího tak okouše co musí a hned jak to jde tak to spolkne celé.
Jdete po venku, klacík, začne to cupovat a žrát, kraličí bobek hned spolkutej, mrtvá moucha u vchodu hned to sežere.
Jakmile žere nebo vidí že někdo má nebo něco dělá s jídlem je 100% vypnutá, nereaguje na povely, zvuky nic, upřeně čumí na jídlo nebo rovnou žebrá.
Žrádla má dostatek a kvalitního, dostává co má a i malinko navíc, kvalitní granule 1x nebo obden smíchané se 100% masovkou, mlsky buď sušené maso, plíce... prostě ty lepší. Ikdyž jí je to uplně jedno sežrala by ikdyby jste jí smíchali hovno s hořčicí.
Furt všechno olizuje, žere, lemtá vodu z květináče ikdyž vedle za dveřma má svou misku...sedáte si a máte v kapse baláček papírových kapesníků tak to udělá zvuk... hned se začne cpát a čuchat do té kapsy.
Stačí ukázat kousek jídla a rozběhne se rychlostí světla, skáče, půlku ruky máte v její hubě když jí něco dáte...

Prostě totální šílenec a už mi to začíná drásat nervy. Pořád se chová se jak kdyby týden nežrala.
Nevíte jak ji to efentivně odnaučit? Můžu být přísný, fuj, nesmíš... je jí to jedno, jak má nebo vidí jídlo vypíná se a nic nefunguje. Případně když žere co nemá tak ani pust nefunguje ikdyž při hraní s hračkou to jde protože chce abych jí ji hodil. Rád bych nějaké rychlé řešené, začíná mi to fakt vadit, na rady "to časem (za X nebo XY měsíců) přejde" apod to bych nemusel psát o radu. Díky všem co něco poradí.

Pepsky

27.8.2022 13:05
Pepsky

XXX.XXX.73.9

S tím krmením jsem to tam blbě zformuloval... krmím 2x denně ráno a večer a jednou z toho granule smíchané s masovou konzervou (ráno). Tu přimíchanou konzervu někdy obden, jak si vzpomenu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2022 13:19

Pepsky napsal(a):
Zdravím, už jsem na prášky z mého psa. Cca 3 měsíční kříženec z útulku (fenka), nikdo přesně neví čeho.
Žere všechno na co přijde, od plastu, po papírovej kapesník, kousek igeliťáku, bobky (svoje ne), plastový oči z plyšáků, dřevo, mrtvý hmyz, okusuje roh kartonové krabice v které mám věci, s plastovými hračkami si nehraje snaží se je jen rozkousat a sežrat, z obyč plyšáků jen vykusuje oči a čumáky a vytahuje a žere ten vnitřek... prostě co vás napadne to chce sníst.
Mám tu hračku do které jí dáte jídlo a ona to má vyblízat.. to udělá a ihned potom začne cupovat tu hračku a žere kousky gumy co z toho ohryže. Jste v kuchyni a máte ruce podél těla pořád vám je olizuje, skáče na linku...

Teď jsem se vzdálil od stolu a nechal sem tam papírovej kapesníček do kterého sem si utíral ruce, jakmile ví že se nedívám tak už ho má, vythál sem jí přibližně 1/4 už jenom z huby a ani za nic to nechtěla pustit.

Cinknete s talířem už je u vás, pytlík, napijete se, cokoliv a už otravuje, jíte >, otravuje, stačí jen stát v kuchyni > otravuje, stačí si dát ruku k puse a už zpozorní a jde k vám... přitom nikdy nic od stolu apod nedostala, jen ze své misky a mlsky při trénování povelů (nedostává mlsky jen tak)
Cokoliv ji dáte tak hltá, ona nežere, hltá všechno, když ji dáte něco většího tak okouše co musí a hned jak to jde tak to spolkne celé.
Jdete po venku, klacík, začne to cupovat a žrát, kraličí bobek hned spolkutej, mrtvá moucha u vchodu hned to sežere.
Jakmile žere nebo vidí že někdo má nebo něco dělá s jídlem je 100% vypnutá, nereaguje na povely, zvuky nic, upřeně čumí na jídlo nebo rovnou žebrá.
Žrádla má dostatek a kvalitního, dostává co má a i malinko navíc, kvalitní granule 1x nebo obden smíchané se 100% masovkou, mlsky buď sušené maso, plíce... prostě ty lepší. Ikdyž jí je to uplně jedno sežrala by ikdyby jste jí smíchali hovno s hořčicí.
Furt všechno olizuje, žere, lemtá vodu z květináče ikdyž vedle za dveřma má svou misku...sedáte si a máte v kapse baláček papírových kapesníků tak to udělá zvuk... hned se začne cpát a čuchat do té kapsy.
Stačí ukázat kousek jídla a rozběhne se rychlostí světla, skáče, půlku ruky máte v její hubě když jí něco dáte...

Prostě totální šílenec a už mi to začíná drásat nervy. Pořád se chová se jak kdyby týden nežrala.
Nevíte jak ji to efentivně odnaučit? Můžu být přísný, fuj, nesmíš... je jí to jedno, jak má nebo vidí jídlo vypíná se a nic nefunguje. Případně když žere co nemá tak ani pust nefunguje ikdyž při hraní s hračkou to jde protože chce abych jí ji hodil. Rád bych nějaké rychlé řešené, začíná mi to fakt vadit, na rady "to časem (za X nebo XY měsíců) přejde" apod to bych nemusel psát o radu. Díky všem co něco poradí.

Při žebrání ignorovat, samozřejmě to lze řešit i povelem "na místo", ale u štěněte je to asi sci-fi.

Odebrání něčeho, co už má v tlamičce....naučte vyměňovat za něco jiného, za atraktivní mňamku. A to samé sbírání nežádoucích věcí....nesebereš to, dostaneš odměnu.

A hlavně dávat pozor a naučit se uklízet věci, které můžou být nebezpečné, třeba i ten plastový kelímek.

Její žravost využít na učení....ideálně, aby se naučila ovládat např. položím pamlsek před ní a když si ho nevezmeš, tak pochvala a odměna (ale jiný pampsek z ruky).

Kupte něco na žužlání, třeba velkou morkovou kost, bude mít o zábavu postaráno.

Za prvé nevíte co ohledně jídla prožila a za druhé je jak malé děcko, co si furt všechno strká do pusy. Chce to prostě trpělivost.

Edit: štěně ve věku 3 měsíce se krmí 4-5x denně !!!!!!!!!!!!!!!

27.8.2022 13:22
bobina65

XXX.XXX.101.216

Dobrý den, 3 měsíční štěně krmit dvakrát denně je málo. Mělo by dostávat 4x. Na hraní dát pořádnou kost a nic se jí nestane.

Pepsky

27.8.2022 13:58
Pepsky

XXX.XXX.73.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Při žebrání ignorovat, samozřejmě to lze řešit i povelem "na místo", ale u štěněte je to asi sci-fi.

Odebrání něčeho, co už má v tlamičce....naučte vyměňovat za něco jiného, za atraktivní mňamku. A to samé sbírání nežádoucích věcí....nesebereš to, dostaneš odměnu.

A hlavně dávat pozor a naučit se uklízet věci, které můžou být nebezpečné, třeba i ten plastový kelímek.

Její žravost využít na učení....ideálně, aby se naučila ovládat např. položím pamlsek před ní a když si ho nevezmeš, tak pochvala a odměna (ale jiný pampsek z ruky).

Kupte něco na žužlání, třeba velkou morkovou kost, bude mít o zábavu postaráno.

Za prvé nevíte co ohledně jídla prožila a za druhé je jak malé děcko, co si furt všechno strká do pusy. Chce to prostě trpělivost.

Edit: štěně ve věku 3 měsíce se krmí 4-5x denně !!!!!!!!!!!!!!!

Žebrání ignoruju, nikdy od stolu ani z kuchyně nedostává, fakt pouze jen jako odměnu za povel. Umíme sedni, lehni, na místo, pac a občas popros ale to moc neví co má dělat , dokonce i položit jídlo na zem a nesmíš a vezme si to až řeknu hodná a někdy ji stihnu i pohladit než vystřelí ale to na ní vidíte jak to v ní cuká a nechce se čekat... když držíte jídlo tak rozumí snad i hebrejsky.

V útulku mi řekla paní že štěnátka byla zvyklá na krmení 2x denně tak to tak dělám taky.

Chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl (vymyslím si čísla jako příklad) jestli psa nakrmím 2x denně pokaždé 50g nebo 5x denně pokaždé po 20g? Vlastně jídla dostává v obou případech krkení stejně (?)
Navíc v průběhu dne dostává mlsky, jistě není to destíky gramů ale dostává.
Dělám z domu takže mám hodně času, kdybych docházel do práce nevím jak bych psa krmil 4-5x denně...

S tím žužláním jsem zkoušel tu bůvolí kost/kůži, určitě víte co myslím jenže to byla schopná do půl hodiny vožužlat a zbytek spolknout, pak jsem se i dočetl že je to nezdravý hnus takže to už nemám.
Jenže tu bůvolku rozkouše a jede se na novo... otravuje znova a znova.
Zkusím tedy koupit nějakou kost co píše uživatel bobina65 pod Vámi a vy také a uvidím.

Kdyby aspoň žrala jídlo jako jídlo, to že žere plast, dřevo a vlastně cokoliv toho se docela bojím.

27.8.2022 14:23

Je to malé štěňátko, má za sebou nějakou minulost, kterou zřejmě do detailu nikdo nezná… Ano, musíte se obrnit trpělivostí, do jisté míry to časem jistě přejde - ochutnávání světa patří k vývoji. Samozřejmě musíte štěně opatrovat a dávat pozor, aby nepozřelo nic, čím by si mohlo ublížit. Hlavně se uklidněte a obrňte si nervy - jestli budete nervní a protivný, nevytvoříte si vzájemně pěkný vztah (nebo si pokazíte ten stávající).

Povely, které tomu drobečkovi dáváte, jsou pro něj aktuálně jen bezobsažné zvuky, musíte ho nejdřív naučit, co znamenají. Když se chcete v klidu najíst, tak dejte štěněti něco na žvýkání, ať Vás neotravuje. Nebo se najezte, když spí. Průběžně ho učte odpočívat na pelíšku (nebo třeba na gauči), časem bude schopné v klidu ležet, zatímco jíte (vaříte, děláte domácí práce, …).

Krmit takto malé štěně dvakrát denně je opravdu málo. Za mě krmíte i zbytečně málo pestře. Mám jen o trochu starší štěně, a to by Vás v tomto režimu sežralo zaživa. :-) Já krmím na požádání, což je aktuálně 5x denně (dříve 6x denně). K tomu dostává “mimo soutěž” různé pochutiny na žvýkání (sušené vnitřnosti, uši atp.) a nějakou interaktivní hračku naplněnou jídlem (Kong, Toppl, Orbee Snoop, lízací podložku atp. - tyto hračky nemá volně k dispozici, když si “dohraje”, uklízím je). Štěněcí metabolismus je rychlý.

Můžete hrát hry posilující sebekontrolu - např. It’s yer choice.

Edit: Toto jsem psala aniž bych četla zadavatelův poslední příspěvek, trvalo mi to na mobilu sesmolit.

Pepsky

27.8.2022 14:39
Pepsky

XXX.XXX.73.9

Je to malé štěňátko, má za sebou nějakou minulost, kterou zřejmě do detailu nikdo nezná… Ano, musíte se obrnit trpělivostí, do jisté míry to časem jistě přejde - ochutnávání světa patří k vývoji. Samozřejmě musíte štěně opatrovat a dávat pozor, aby nepozřelo nic, čím by si mohlo ublížit. Hlavně se uklidněte a obrňte si nervy - jestli budete nervní a protivný, nevytvoříte si vzájemně pěkný vztah (nebo si pokazíte ten stávající).

Povely, které tomu drobečkovi dáváte, jsou pro něj aktuálně jen bezobsažné zvuky, musíte ho nejdřív naučit, co znamenají. Když se chcete v klidu najíst, tak dejte štěněti něco na žvýkání, ať Vás neotravuje. Nebo se najezte, když spí. Průběžně ho učte odpočívat na pelíšku (nebo třeba na gauči), časem bude schopné v klidu ležet, zatímco jíte (vaříte, děláte domácí práce, …).

Krmit takto malé štěně dvakrát denně je opravdu málo. Za mě krmíte i zbytečně málo pestře. Mám jen o trochu starší štěně, a to by Vás v tomto režimu sežralo zaživa. :-) Já krmím na požádání, což je aktuálně 5x denně (dříve 6x denně). K tomu dostává “mimo soutěž” různé pochutiny na žvýkání (sušené vnitřnosti, uši atp.) a nějakou interaktivní hračku naplněnou jídlem (Kong, Toppl, Orbee Snoop, lízací podložku atp. - tyto hračky nemá volně k dispozici, když si “dohraje”, uklízím je). Štěněcí metabolismus je rychlý.

Můžete hrát hry posilující sebekontrolu - např. It’s yer choice.

Edit: Toto jsem psala aniž bych četla zadavatelův poslední příspěvek, trvalo mi to na mobilu sesmolit.

Krmíte 5x denně ale pořád denní dávku ne? Řekněme že má mít 100g denně aby se to dobře počítalo tak prostě krmíte 5x po 20g?
K jídlu má granule, 100% konzervy, sem tam sušené ucho, plíce, hrtany, sušené psí maso, takové ty masinka ze supermarketu, kuřecí, kachní atd...
Té můžete dát jídla kolik chcete, hned pak zašustíte s pytlíkem a zase vás otravuje jak když nežrala týden...

Máme 8kg což je cca 50% v dospělosti, je to kříženec takže nikdo neví kolik bude mít ale od dvou veterinářů mi bylo řečeno že by mohla mít mezi 15-20kg v dospělosti. Krmnou dávku jsem opsal z pytle od granulek + navíc přes hmotnost přidávám masovku a veškeré věci navíc co dostane přes den od mlsek na tréning až po uši aby chvíli dala pokoj atp.
Dle veterinářky prospívá, je zdravá a dobře roste a prý krmíme dobře tak fakt nevím.
Plnící hračku jídlem dostává taky a není volně k dispozici ale to jí musím sledovat protože jakmile vyloví jídlo začne žrát tu hračku, je z dobrého materiálu takže to moc žrát nejde ale kousky z toho uhryže stejně.

27.8.2022 15:02

"Chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl (vymyslím si čísla jako příklad) jestli psa nakrmím 2x denně pokaždé 50g nebo 5x denně pokaždé po 20g?"
rozdíl = hlad

řešení, aby nežrala kde co a vše = košík

"V útulku mi řekla paní že štěnátka byla zvyklá na krmení 2x denně tak to tak dělám taky."
1. to přeci neznamená, že je to dobře (není)
2. přesně tohle může být příčinou, že se chová jak se chová - měla hlad a co si neurvala před sourozenci, to neměla

27.8.2022 15:10

@Pepsky Já nevím, jakou má denní dávku, krmím od oka (převážně syrovou a vařenou potravou), intuitivě, a řídím se kondicí psa. Myslím si, že je lepší, když se krmí častěji a menší porce než méně často velké porce, protože se nepřejídá ani nehladoví (!) a nemá tak velké výkyvy v glykémii - lidově řečeno mu nelítá cukr. Dětem se taky dělají svačinky, protože jim dřív vyhládne, a dospělí už je většinou nejedí. Štěně (vlastně i dítě) funguje v cyklu hra (aktivita) - krmení - spánek. A tak stále dokola. Čím je štěně starší, tím delší ten cyklus obvykle je, a tedy se za den otočí méněkrát.

Krmná dávka na pytli granulí nemusí štěněti vyhovovat, je to spíš nějaká přibližná informace do začátku, od které se člověk odpíchne. Každé štěně má trochu jiné nároky, trávení, aktivitu… Já krmím vždy podle kondice, aby to zvíře bylo “akorát”. A když tvrdí, že má hlad, nemám důvod mu nevěřit (rozlišuji stav “mám hlad” a “mám na něco chuť”).

A velmi souhlasím s hmn_.

27.8.2022 15:50

Viděla jsem, že jste ve vedlejším vlákně popisoval peripetie se získáním štěněte a chápu, že někde se jde do detailů, které přímo nesouvisí s tím, jak se pejsek bude mít.

Možná se pletu, ale vy na mě působíte dojmem, že toho o pejscích ausgerechnet o štěňátkách, moc nevíte.
Proč se krmí 5x denně...no protože štěně funguje jinak, než dospělý pes...u štěněte se to střídá rychleji...spánek-venčení-jídlo-venčení-hraní a mordování-venčení-spánek-venčení-jídlo-venčení............
Štěnítko má rychlejší metabolismus, takže se krmí vícekrát denně než dospělý pes.

Edit:...no koukám, že než jsem to sesmolila, tak jsem již byla předběhnuta

Ale co je teda z mého pohledu horší, alespoň po písmenkách to na mě působí, že nejste obrněn trpělivostí....prostě mi přijde, že tak nějak nejste připraven na to, co štěně obnáší...loužičkuje, bobkuje, ničí, kouše, žere co nemá, otravuje, když je člověk unavenej, když má něco jinýho na práci...no prostě, když se to nejmíň hodí.
Jedno by sežralo s prominutím vola a druhé zase přemlouváte na kolenou, aby spapalo alespoň kousek vařenýho kuřátka.
Z vašeho projevu prostě cítím takovou netrpělivost, řekla bych až hraničící s frustrací z chování štěněte.

27.8.2022 16:10

+ krmivo nemusí být dostačující "výživářsky"
+ krmivo nemusí být dostačující energeticky

27.8.2022 16:59

Jen tak btw.

Máme 8kg což je cca 50% v dospělosti, je to kříženec takže nikdo neví kolik bude mít ale od dvou veterinářů mi bylo řečeno že by mohla mít mezi 15-20kg v dospělosti

ve trech mesicich neni na 50% konecne vahy ani omylem. Spis tak na tretine.

Pepsky

27.8.2022 17:08
Pepsky

XXX.XXX.73.9

Viděla jsem, že jste ve vedlejším vlákně popisoval peripetie se získáním štěněte a chápu, že někde se jde do detailů, které přímo nesouvisí s tím, jak se pejsek bude mít.

Možná se pletu, ale vy na mě působíte dojmem, že toho o pejscích ausgerechnet o štěňátkách, moc nevíte.
Proč se krmí 5x denně...no protože štěně funguje jinak, než dospělý pes...u štěněte se to střídá rychleji...spánek-venčení-jídlo-venčení-hraní a mordování-venčení-spánek-venčení-jídlo-venčení............
Štěnítko má rychlejší metabolismus, takže se krmí vícekrát denně než dospělý pes.

Edit:...no koukám, že než jsem to sesmolila, tak jsem již byla předběhnuta

Ale co je teda z mého pohledu horší, alespoň po písmenkách to na mě působí, že nejste obrněn trpělivostí....prostě mi přijde, že tak nějak nejste připraven na to, co štěně obnáší...loužičkuje, bobkuje, ničí, kouše, žere co nemá, otravuje, když je člověk unavenej, když má něco jinýho na práci...no prostě, když se to nejmíň hodí.
Jedno by sežralo s prominutím vola a druhé zase přemlouváte na kolenou, aby spapalo alespoň kousek vařenýho kuřátka.
Z vašeho projevu prostě cítím takovou netrpělivost, řekla bych až hraničící s frustrací z chování štěněte.

Ano máte pravdu, nevím, je to mé (naše) první štěnátko. Proto se tady ptám na radu :)

Ano taky máte pravdu s mou NEtrpělivostí. Když něco dělám (nejen se psem) chci vidět výsledky, nějaké pokroky a né že je to měsíc a půl furt stejné, jistě měsíc a půl je nic ale když já za měsíc a půl nevidím změnu možná mě to vážně frustruje.

Asi mi vadí to že jak se jedná o jídlo najedou se vypne a neposlouchá vůbec na nic. Dokud mám jídlo v ruce poslouchá jak hodinky, jakmile se jídla zmocní vypíná se a všechno ignoruje. Mohl by být konec světa, všechno by mohlo padat, všude láva a zombie ale nás pejsek si bude pokračovat ve žraní, totální vypínák. Ani to jídlo nemusí vidět stačí že bouchnete s nádobím, dveře od lednice, obal od něčeho a začne mordor. Od skákání na vás, linku, stěkání, motání se před nohy... kdybych ji dával jídlo pokaždé když tohle dělá tak má 100kg.

27.8.2022 17:59

Pepsky napsal(a):
Ano máte pravdu, nevím, je to mé (naše) první štěnátko. Proto se tady ptám na radu :)

Ano taky máte pravdu s mou NEtrpělivostí. Když něco dělám (nejen se psem) chci vidět výsledky, nějaké pokroky a né že je to měsíc a půl furt stejné, jistě měsíc a půl je nic ale když já za měsíc a půl nevidím změnu možná mě to vážně frustruje.

Asi mi vadí to že jak se jedná o jídlo najedou se vypne a neposlouchá vůbec na nic. Dokud mám jídlo v ruce poslouchá jak hodinky, jakmile se jídla zmocní vypíná se a všechno ignoruje. Mohl by být konec světa, všechno by mohlo padat, všude láva a zombie ale nás pejsek si bude pokračovat ve žraní, totální vypínák. Ani to jídlo nemusí vidět stačí že bouchnete s nádobím, dveře od lednice, obal od něčeho a začne mordor. Od skákání na vás, linku, stěkání, motání se před nohy... kdybych ji dával jídlo pokaždé když tohle dělá tak má 100kg.

Tu změnu musíte ale nastartovat Vy. Objektivně to štěně nejspíš dlouhodobě trpí hlady (mimochodem, vygooglete si pojem “welfare” a přečtěte si o pěti svobodách), jestli je (dlouhodobě) krmeno jen dvakrát denně. Nejspíš ho krmíte i málo, Petrahei měla dobrou připomínku. Tím neříkám krmit jej pokaždé, když udělá psí oči, to je zase opačný extrém. Revidujte množství, složení a hodnotnost stravy. Až bude mít nějaký čas naplněné potřeby, můžete vyvozovat závěry. Ale dokud nezměníte vstupy, nečekala bych významnější změnu výstupů…

27.8.2022 19:01

Pepsky napsal(a):

Nechci vás strašit, ale máte toho ještě hodně před sebou. Výchova štěněte je proces. Po dítěti byste taky nechtěl, aby třeba ve čtyřech letech umělo šíst a psát a v sedmi z něho byl inženýr.

Máte doma mimino, takže nároky na něj kladené musí odpovídat věku a schopnostem štěněte. A dvě nejdůležitější zásady, alespoň za mě jsou ušení hrou a laskavá výchova. Máte před sebou celý štěněcí věk a ještě pubertu. A nechci malovat čerta na zeď, ale někteří pubescenti jsou fakty na zabití a co uděláte vy jako páníček, jako pán tvorstva...ne nebudete na psa řvát, že je neschopnej a takovej a makovej, nebudete ho trestat, ale pěkně se nadýchnete, vydýchnete, napočítáte do deseti a ke psu už zase budete přistupovat klidně.
Když uvedu příklad...možná trochu mimo mísu, ale je to takové profláklé mezi pejskaři......přijdu domů a najdu totálně rozcupovaný polštář....protoe feňule hned hlásí "to bys nevěřila, ležím si tady a najednou sám od sebe vybouchne polštář, ale neboj, mě se nic nestalo...no tak nebudu čubě nadávat, že zničila polštář, ale naopak jsem táda, že se jí nic nestalo.
Třeba moje čuba pastevecká začíná být super teprve teď...je jí 2,5 roku...v pubertě byla fakty na pěst, je nemotivovatelná, tvrdohlavá jak bejk umíněná a jakmile se na ní zatlaší, tak se šprajcne úplně...jakmile z mojí strany cítí netrpělivost, nedejbože vztek, tak to je úplně konečná.......já už mám psy 30 let, ale můžu říct, že ona byla obrovská zkouška mojí trpělivosti....no a všechna ta trpělivost se mi teď začíná vracet. A nemyslete si, ona mě taky dokázala vytočit....mohla bych vykládat, jak stojím na zahradě, venku nevlídno, mrazivo,, větrno, já jen v pantoflích a svetru a chci aby šla madam domů a madam nejenže domů nejde, ale ještě si ze mě dělá dobrej den a tak jdu pro ní a říkám si v duchu "já jí zabiju a bude to, sviňucha jedna bílá", ale dojdu k čubině, sednu si na bobek a sladkým hláskem říkám "Ginuško, zlato, pojď jdeme domů" a Ginuška, se sebere a zgrhne, já zaskřípu zubama, zase si pomyslím něco o zabíjení a zkusím to jinak a když teda krasavici domů dostanu, tak to je chválení a drbání a nadšení, jaká je to holka šikovná. Ale tohle už je defakto veselá příhoda z natáčení......dneska stačí houknout, že jdeme dom a feňule jde.

Určitě si nastudujte výživvu a krmení štěňat. Štěně se musí najíst do sytosti, aby mělo spokojené bříško. Samozřejmě u psů, kteří by se užrali do prasknutí se to korigovat musí, ale i tihle musí být nasycení.

A žravost pokládám já za výhodu....máte naprosto snadno motivovatelného psa a věřte, že to je při výchově a výcviku velká pomoc.

Pepsky

27.8.2022 19:03
Pepsky

XXX.XXX.73.9

Tu změnu musíte ale nastartovat Vy. Objektivně to štěně nejspíš dlouhodobě trpí hlady (mimochodem, vygooglete si pojem “welfare” a přečtěte si o pěti svobodách), jestli je (dlouhodobě) krmeno jen dvakrát denně. Nejspíš ho krmíte i málo, Petrahei měla dobrou připomínku. Tím neříkám krmit jej pokaždé, když udělá psí oči, to je zase opačný extrém. Revidujte množství, složení a hodnotnost stravy. Až bude mít nějaký čas naplněné potřeby, můžete vyvozovat závěry. Ale dokud nezměníte vstupy, nečekala bych významnější změnu výstupů…

Jistě, proto se tu ptám.
Dvakrát denně je krmeno už z útulku když se tam štěnátka dostala (jako úplná miminka), vlastně jsme to převzali od útulku že prej jsou na to zvyklá.
Před nějakými 10 dny jsme byli u veterinářky že prý je ve výborné kondici, ani překrmovaná ani nedokrmená, prý krásně prospívá a roste, na krmení 2x za den a krmnou dávku neřekla nic špatého. Paní je považována za nejlepší veterinářku ve městě pak mi to nebylo divné. Na to že by měla "trpět hlady" rozhodně nevypadá ani vizuálně, energie taky víc než dost.
Byli jsme u dvou veterinářů a nikdo mi na krmení neřekl ani slovo a pes je prý úplně v pořádku proto mě ani nenapadlo že by to mělo mít něco s počtem krmení za den.

Jak vidí jídlo je naprosto neovladatelná. Já už jsem z toho uplně hotovej, už se bojím snad i sám jíst protože to je vždycky zážitek... dokonce se bojím i napít protože jakmile vidí že si něco dávám k puse zase letí jak neřízená střela. Když se na balkoně zavřu s blbým kafem tak začne uplně šíleně škrábat na sklo, fakt jak když jí přepne.

Zkusím tedy krmení po malých kouskách 4x denně jestli nastane nějaká změna. Snad nebude trvat dlouho jinak mě odvezou do blázince.
Když to nebude fungovat budu zde s dovolením znovu otravovat o jinou radu
Děkuji zatím všem za váš čas.

27.8.2022 19:23

Pepsky
Nemáte fotku té pažravky?
Jinak souhlas s radami výše, co se krmení týká.
Co by dali někteří lidé za tak pažravé štěně! Zkuste drive feny na žrádlo nebrat jako vadu, nedostatek, naopak zkuste tento bonus využít ve svůj prospěch. S takovým zvířetem se cvičí a vychovává jedna radost. Přivolání máte vlastně zadarmo, doma různé hry přes pamlsky, čmuchací hry, když máte zahradu, začátek noseworku atd.
Jak vidí jídlo je naprosto neovladatelná. Já už jsem z toho uplně hotovej, už se bojím snad i sám jíst protože to je vždycky zážitek...
Zkuste si v hlavě srovnat, že když nechcete neovladatelné štěně, musíte ho naučit, co má místo otravování a "neovladatelnosti" dělat. O nějaké psí školce, lekcích se zkušeným instruktorem neuvažujete?
Ještě detail - jaké má teď fenka vyžití? Co s ní přes den děláte, jaké má vycházky, má šanci se vyblbnout i s jinými štěňaty? Pořád platí zlaté pravidlo: unavený pes (fyzicky a mentálně) = hodný pes, zejména u štěněte. Ono to pak přijde domů, nažere se to, usne to a člověk o tom stvoření ani neví. Na chvíli.

27.8.2022 19:55

tohle musím vypíchnout:

"Zkuste si v hlavě srovnat, že když nechcete neovladatelné štěně, musíte ho naučit, co má místo otravování a "neovladatelnosti" dělat."

nevím, jestli máš, ale chce to pevný režim, rituály
krmení-odpočinek-výcvik/hra-venčení/procházka-odpočinek-krmení-atd.atd.

27.8.2022 20:16
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Jak vidí jídlo je naprosto neovladatelná

Stačí pořádně nakrmit!

27.8.2022 20:17

.......Zkusím tedy krmení po malých kouskách 4x denně .....

Máte nedožrané, špatně krmené štěně. Navíc jste rady ostatních příliš nepochopil. Výrobci granulí napíšou na pytel cokoliv ohledně dávkování, jediným kritériem je, aby množství vzhledem k ceně vycházelo ekonomicky příznivě - o tom, zda to konkrétního psa zasytí, to vůbec nic nevypovídá.

Nedávejte žádné malé kousky, dejte dávku, která štěně jednorázově zasytí, a pak mu poskytněte čas na odpočinek a spánek.
Vždy, když se štěně nakrmí a mělo by odpočívat, vy nic nejezte - aspoň ze začátku, dokud pro něj jídlo nebude vzácné ani nejdůležitější podnět v životě.

Dejte fotku psa - z boku v postoji tak, aby byl objektiv ve výši jeho těla, a pak z výšky, aby byla vidět linie žeber a slabin.

27.8.2022 21:07

Repto
Máte nedožrané, špatně krmené štěně.
Jen podotek k tomuto. Ano, pán nekrmí dobře. Snad se fenka zlepší, až bude "dožraná".
Měla jsem ale doma štěně, kterému po porodu zemřela matka, chovatel pak špatně ředil mléko pro štěňata a celý vrh byl vlastně několik dní jak v hladomorně. Tento nedostatek stravy v útlém věku se vtisknul a projevoval se po celý život nejen mého štěněte, sourozenci to samé. Má fena zůstala hltavá, žrádlo pro ni bylo vším, žrádelní psychouš, trochu mi ji štěně od zadavatele připomíná. I přes kvalitní krmení a dostatek žrádla se byla schopná přežrat, když se vloupala do chodby, kde se rozmrazovalo maso. 2,5 kg syrového masa, málem pukla, možná byla v tu chvíli konečně spokojená, nasycená, poslední půl kilo už nezvládla sežrat.
Štěně s neznámým původem z útulku může mít podobné zkušenosti s hladověním. Co chci říci - "nedožrané" může štěně od zadavatele zůstat napořád. I s přecpaným pupkem, u některých psů je to o psí psychice.

27.8.2022 21:18
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

"nedožrané" může štěně od zadavatele zůstat napořád. I s přecpaným pupkem, u některých psů je to o psí psychice.

Zde to téměř jistě nehrozí. Spíš prázdné bříško ...

- vlastně jsme to
převzali
od útulku že prej jsou na to zvyklá.
Vás je na to víc? Nikoho netrklo, že má hlad?
Jak to má tedy vyjádřit?
Nestačí?
stačí že bouchnete s nádobím, dveře od lednice, obal od něčeho a začne mordor. Od skákání na vás, linku, stěkání, motání se před nohy...

27.8.2022 21:34

Pepsky napsal(a):
Jistě, proto se tu ptám.
Dvakrát denně je krmeno už z útulku když se tam štěnátka dostala (jako úplná miminka), vlastně jsme to převzali od útulku že prej jsou na to zvyklá.
Před nějakými 10 dny jsme byli u veterinářky že prý je ve výborné kondici, ani překrmovaná ani nedokrmená, prý krásně prospívá a roste, na krmení 2x za den a krmnou dávku neřekla nic špatého. Paní je považována za nejlepší veterinářku ve městě pak mi to nebylo divné. Na to že by měla "trpět hlady" rozhodně nevypadá ani vizuálně, energie taky víc než dost.
Byli jsme u dvou veterinářů a nikdo mi na krmení neřekl ani slovo a pes je prý úplně v pořádku proto mě ani nenapadlo že by to mělo mít něco s počtem krmení za den.

Jak vidí jídlo je naprosto neovladatelná. Já už jsem z toho uplně hotovej, už se bojím snad i sám jíst protože to je vždycky zážitek... dokonce se bojím i napít protože jakmile vidí že si něco dávám k puse zase letí jak neřízená střela. Když se na balkoně zavřu s blbým kafem tak začne uplně šíleně škrábat na sklo, fakt jak když jí přepne.

Zkusím tedy krmení po malých kouskách 4x denně jestli nastane nějaká změna. Snad nebude trvat dlouho jinak mě odvezou do blázince.
Když to nebude fungovat budu zde s dovolením znovu otravovat o jinou radu
Děkuji zatím všem za váš čas.

Nejlepší veterinářka ve městě schválila krmení 3měsíčního štěněte dvakrát denně? Mám jiný názor.

27.8.2022 21:58

Štěně s neznámým původem z útulku může mít podobné zkušenosti s hladověním

to muze.

ale rozhodne se nenarodilo se zkusennosti, ze napr. v lednici je jidlo, nebo ze jidlo byva zabalene a pred podavanim se rozbaluje, kraji se na lince atd. to je naucene chovani.
V tom pribehu neco hapruje

I to, ze kdyz zradlo nevidi, nefunguje.
Zase -proste se ji nikdo nevenuje tak, aby to bylo srozumitelne - pro psa.

27.8.2022 22:10

Měla jsem žravku...žádný chudítko štěnítko, naopak s její náturou by spíš ona byla ta, co všechno všem sežere, mezi sourozenci kápo. Fena, co by byla schopná jíst do bezvědomí a kdyby už byla na prasknutí a v misce ještě zbývalo, tak věřím, že by byla schopná se vyzvracet, jen aby to mohla dojíst......jako štěňata...ona a její bratr...se prokousali pesani do pytle granulí a přežrali se tak, že měli úplně kulatá bříška a při přistižení pořád ještě jedli...to jsem o ně měla fakt strach.
Byla to fena, která mohla ležet na druhý straně zahrady směr severo-severozápad, přesně opačným směrem, než byly zavřené dveře do baráku, ale jakmile jsem zašustila pytlíkem, rozbalila si bonbón, sušenku, otevřela lednici, tak klika cvakla dvéře letí, Sára vchází do dveří a ptá se "co tady děláš?? Jo ty máš nějaký jídlo...no já jdu jen okolo, tak bych ochutnala, abych neurazila"

Naše rodina jsou chroničtí krmiči od stolu, minimálně dávám psům poslední sousto, aby jim nepuklo žalem srdíčko, pokud je potrava pro psa vysloveně nevhodná, tak ze mě vypadne alespoň piškot. Ale na druhou stranu fakt nechci, aby se pes vehementně domáhal jídla a žebral. No i takhle žravá fena se naučila v klidu čekat...samozřejmě se uložila někam do blízkosti...věděla, že žebrat nemusí, že dostane.

Celý život byla zloděj a byli jsme docela vycepovaný v tom, všechno uklízet.

No a o tom, jak byli betbeři jako štěňata úchylný na papírový kapesníčky...byla zima a lidi to pohazovali všude...Jack jako štěně šel dokonce vybírat u školy odpaďák, kam děti naházely slupky od pomerančů....

A ještě jedna zkuěenost.....tahle štěňata byla primárně krmena granulemi, když jsem podle tabulky na granclích odvážila množství tam udávané a vydělila pěti jídllym tak to byla tak malá porcička, že by štěnďata měla defakto permanentně hlad.

Dneska už si neumím představit, že bych štěně krmila granclema......ono v tom masíčku, když štěně papká cca 7% svojí tělesné váhy, tak ta porcička vypadá podstatně lépe a objemově je větší, než u těch slisovanch granulí.

27.8.2022 22:11

Štěně s neznámým původem z útulku může mít podobné zkušenosti s hladověním

to muze.

ale rozhodne se nenarodilo se zkusennosti, ze napr. v lednici je jidlo, nebo ze jidlo byva zabalene a pred podavanim se rozbaluje, kraji se na lince atd. to je naucene chovani.
V tom pribehu neco hapruje

I to, ze kdyz zradlo nevidi, nefunguje.
Zase -proste se ji nikdo nevenuje tak, aby to bylo srozumitelne - pro psa.

Ja napsala svou zkušenost, nepopírám, že zadavatel nekrmí správně a dělá chyby. Hapruje mu to, o tom žádná.
Nebudu předjímat, jak je zde zvykem. Na vyžití štěněte jsem se asi optala první já. Tak uvidíme, co zadavatel odpoví. Že udělal a dělá chyby, to je snad jasné. Rady jdou dávat i v dobrém duchu.

27.8.2022 22:26

Ja napsala svou zkušenost, nepopírám, že zadavatel nekrmí správně a dělá chyby. Hapruje mu to, o tom žádná.
Nebudu předjímat, jak je zde zvykem. Na vyžití štěněte jsem se asi optala první já. Tak uvidíme, co zadavatel odpoví. Že udělal a dělá chyby, to je snad jasné. Rady jdou dávat i v dobrém duchu.

Ale ja to nemyslim nijak zle.
Jen ze to nedozrane stene se hodne veci naucilo - nekdo ho to naucil.

Pamatuju si na jeden rozhovor s majitelem meho stenete - ze "kdy uz proboha, me zacne to stene poslouchat? "
Ve firme me poslouchaji, rodina me posloucha, stene ma za sebou zakladni vycvik -a? porad si dela co chce...
Trochu mi to pripomina tazatele.
Proste - ma to vlastni mozek a vysledky si clovek musi zaslouzit, no uspechy ve firme ani doma na to vliv menaji

P.S. ubehlo par mesicu a stene uz "posloucha"

27.8.2022 22:49

S tím vyžitím bych to formulovala spíš opatrně - takhle může zadavatel nabýt dojmu, že by měl štěně utahat “do mrtva”, aby bylo hodné, ale i v tomhle směru je potřeba udržovat balanc a zátěž (i tu pozitivní) dávkovat tak, aby štěně mělo zároveň dostatek odpočinku...

27.8.2022 22:53
assil

XXX.XXX.121.3

No kdybych to neměla teď v rodině na vlastní oči, tak bych tomu nevěřila, ale fakt existujou štěňata, která ač krmena dost, žerou furt a všechno a to jako myslím všechno, hlínu, kameny, kytky, plasty, hadry atd. A uhlídat se to nedá, fakt člověk nemůže toho psa sledovat 24/7 a všude něco je, třeba kámen je schopnej sežrat během vteřiny i když je na vodítku.

27.8.2022 23:35

Repto
Máte nedožrané, špatně krmené štěně.
Jen podotek k tomuto. Ano, pán nekrmí dobře. Snad se fenka zlepší, až bude "dožraná".
Měla jsem ale doma štěně, kterému po porodu zemřela matka, chovatel pak špatně ředil mléko pro štěňata a celý vrh byl vlastně několik dní jak v hladomorně. Tento nedostatek stravy v útlém věku se vtisknul a projevoval se po celý život nejen mého štěněte, sourozenci to samé. Má fena zůstala hltavá, žrádlo pro ni bylo vším, žrádelní psychouš, trochu mi ji štěně od zadavatele připomíná. I přes kvalitní krmení a dostatek žrádla se byla schopná přežrat, když se vloupala do chodby, kde se rozmrazovalo maso. 2,5 kg syrového masa, málem pukla, možná byla v tu chvíli konečně spokojená, nasycená, poslední půl kilo už nezvládla sežrat.
Štěně s neznámým původem z útulku může mít podobné zkušenosti s hladověním. Co chci říci - "nedožrané" může štěně od zadavatele zůstat napořád. I s přecpaným pupkem, u některých psů je to o psí psychice.

Znám takového dospělého. Strávil dětství cca do 10 let v jedné africké zemi (rodiče tam pracovali) - bavíme se o minulém režimu. Často tam byly problémy s dostupností potravin - jak s dodávkami z ČSSR pro konzulát a další příjemce, tak bohužel totální nedostatek z místních zdrojů (takový, že to bylo tehdy u nás i těžko představitelné). Prostě byl hlad.
Poruchu příjmu potravy bohužel nepřekonal víceméně dodnes, kdy už se blíží důchodovému věku - s věkem se ještě postupně přidala související metabolická onemocnění. Cesta z toho i za podpory farmak příliš není.

Na druhou stranu - nemyslím si, že je to problém štěněte v této diskuzi. Vidím tam spíš naprosto nedostatečnou péči ze strany nového majitele a taky trochu nerozum vetů - neměli by přece jen podávat léky a dělat výkony, ale taky edukovat.

27.8.2022 23:45

Nejlepší veterinářka ve městě schválila krmení 3měsíčního štěněte dvakrát denně? Mám jiný názor.

A navíc odhadla blbě velikost psa v dospělosti, tak mu zadavatel dávkuje žrádlo podle tabulky na granulích pro 15 kg psa. Jenže psík má našlápnuto spíš k 25kg.

Jarek123987

30.8.2022 18:47
Jarek123987

XXX.XXX.58.44

Všichni mu říkáte že krmí málo přitom zadavatel nikdy nikde neuvedl váhu denního krmení. Sice může krmit 2 krát denně ale třeba krmí hodně.
Bylo by asi dobré mu tedy říct kolik g má denně krmit. Co jsem přečetl fenka má přibližně 8kg v nějakých 3/4 měsících. Já nevím jaká by měla být správná váha tak to nechám na ostatní ale asi by to bylo dobré místo hulákání na něho že málo krmí tak mu říct kolik g teda má krmit.

Ono to asi nebude tak jednoduché že prostě má hlad a proto je jak šílená. My měli 19kg psa a tomu ikdyby jste dali denně 2kg jídla a zašustili obalem tak zase poběží pro další stejně trhle jako pes zadavatele.

30.8.2022 18:58

"Bylo by asi dobré mu tedy říct kolik g má denně krmit."

neexistuje!

jedinou relevantní odpověď dává pes sám
a není to jen o množství, ale o kvalitě, o energetické hodnotě a o četnosti krmení
howgh

a jen opakuji.....

Jarek123987

30.8.2022 19:04
Jarek123987

XXX.XXX.73.9

"Bylo by asi dobré mu tedy říct kolik g má denně krmit."

neexistuje!

jedinou relevantní odpověď dává pes sám
a není to jen o množství, ale o kvalitě, o energetické hodnotě a o četnosti krmení
howgh

a jen opakuji.....

Prosím?
To mi chcete říct že když zadavatel bude denně 30 krát v kuchyni nebo v lednici a pes po něm bude skákat a otravovat ho o jídlo jak píše že se děje pokaždé tak že mu má pokaždé dát porci jídla? Pes je schopný sežrat co mu dáte skoro bez limitu co dostane to sežere. Přece není možné aby 3 měsíčnímu pejskovi dal denně třeba 300g žrádla jen protože otravuje.

30.8.2022 19:14

Proč si to nevyříkáte vy "dva" osobně, když píšete ze stejné IP?

30.8.2022 20:06

Nevím, co mě napadlo, jít si číst, jak kdo zas trápí zvířata.
"zavřu se na balkóně a piju kafe"
No ty seš kus hnusu sobeckého.

30.8.2022 20:19

Zpět pro dobrou náladu jedině sem - to má smysl :
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3975170/nasi-adoptaci?a=3976175#a3976175

Jinak snad raději dneska už nikam...

30.8.2022 20:26
P.C.

XXX.XXX.224.97

Pepsky napsal(a):

Pardon, ale docela jsem se i pobavila. A to hlavně díky tomu, že máme aktuálně doma podobnýho pakouše. Pes z útulku, u nás cca od 4 měsíců. Neuvěřitelnej pažravec. Někdo musí odčervovací prášky balit do šunky, mě je urve i s rukou a chce ještě.

Napíšu vám, co nám trochu ( fakt zatím trochu) pomohlo, navíc se přiznám, že já byla zezačátku z psiny taky úplně hotová, takovej mazec, skoro zlatý děcka.

1) fakt si nastavte sám sebe. Já po týdnu, kdy jsem byla na nerv, že je mi pořád pes v patách, nemám chvíli pro sebe, pes otravuje...jsem si řekla, že je to blbost, že za to pes nemůže, on fakt neví proč a co dělá (předtím jsem to teda věděla taky, ale musela jsem si to nějak v sobě usadit) a než být v nervu, tak budeme pracovat na tom, aby se to pomalu zlepšovalo.

2) doma - nechávám věci, který může kousat. Občas zařve nějakej ten kapesník, apod, ale to je pořád trochu papíru, z dosahu věci, které můžou být nebezpečné. Vyměňovat za hračky a pamlsky, když má něco, co fakt nechcete.
Naučit na místo - otravuje, dám na místo, přijde, dám na místo, atd atd, až jí to přestane bavit. Nenadávám, neřvu, prostě si trvám na svým. Na místo dám kousací kost, vylizovací misku s jogurtem třeba, čmuchací kobereček, unaví se, nají a usne nebo jen kouká.

3) krmení - naše taky děsně hltá, i s protihltací miskou. Zkuste krmení dávat postupně, do čmuchacího koberečku, hlavolamu (já třeba dávám do krabice od vajíček, převážu lanem, musí se tam dostat a pak se nají...vypadává to třeba postupně a jí tedy pomaleji). Kolik krmit to nevím, ale rada "krmit víc když chce" by u nás znamenala obra Koloděje. Dávala bych častěji menší porce.

4) venku - problém do teď, ale lepší se to. Mít v zásobě pamlsky a když něco začne žrát, řeknu fuj - pustí a jde si pro pamlsek. Asi tak jednou ze čtyř pokusů...jakmile je to bobek, už to v ní mizí...
Opět ale záleží na mém rozpoložení, jakmile spěchám a tahám jí a dělej jdeme, nic nežer, dělej...tak mi přijde, že schválně čmuchá ke všemu a chce to jíst. Když mám čas, nechám jí, řeknu fuj, někdy to vyjde, pochválím, někdy ne, neřeším...
Myslela jsem i na náhubek, ale zatím jsem nedávala.

Tolik za mě, určitě se to zlepší. Jedna věc je, aby nežrala věci venku - potkávám ale pejskaře se staršími vychovanými psy, který taky žerou celý život co viděj...
A druhá věc, aby byl pes v klidu doma, takže snažit se ignorovat, odvádět pozornost..
To dáte :-)

30.8.2022 20:57
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Proč si to nevyříkáte vy "dva" osobně, když píšete ze stejné IP?

Bylo mi to jasné už po přečtení prvních vět od "Jarka"!

No, a vlákno jsem tentokrát prošla důkladně...a žádné "hulákání" tam na "Jarka" nebo jak se jmenuje není!!! Jsou tam dobře míněné rady. Mnohokrát jsem psala, že i to poradenství se dělá za nějaký obolus. Zde to má zadavatel zdarma...a nějaká pokora, poděkování...?

No, a neměla jsem to směřovat Vám "Repto", ale snad si to rozdvojený "Jarek" přečte...

A velmi se mi líbily rady "Odetty"! (i když vlastně všech)

30.8.2022 21:08

Jarek123987 napsal(a):
Prosím?
To mi chcete říct že když zadavatel bude denně 30 krát v kuchyni nebo v lednici a pes po něm bude skákat a otravovat ho o jídlo jak píše že se děje pokaždé tak že mu má pokaždé dát porci jídla? Pes je schopný sežrat co mu dáte skoro bez limitu co dostane to sežere. Přece není možné aby 3 měsíčnímu pejskovi dal denně třeba 300g žrádla jen protože otravuje.

Pepsky, očividně jste si z příspěvků moc nevzal(a). Chápete vůbec, že je štěně ve vývoji? A potřebuje kvalitní základ? Ještě, že mí rodiče nejeli podle tabulek.

30.8.2022 21:22

Jarek123987 napsal(a):
Všichni mu říkáte že krmí málo přitom zadavatel nikdy nikde neuvedl váhu denního krmení. Sice může krmit 2 krát denně ale třeba krmí hodně.
Bylo by asi dobré mu tedy říct kolik g má denně krmit. Co jsem přečetl fenka má přibližně 8kg v nějakých 3/4 měsících. Já nevím jaká by měla být správná váha tak to nechám na ostatní ale asi by to bylo dobré místo hulákání na něho že málo krmí tak mu říct kolik g teda má krmit.

Ono to asi nebude tak jednoduché že prostě má hlad a proto je jak šílená. My měli 19kg psa a tomu ikdyby jste dali denně 2kg jídla a zašustili obalem tak zase poběží pro další stejně trhle jako pes zadavatele.

A vy si svoje jídlo taky odvažujete na gramy? A vysvětlení, proč se 3měsíční štěně NEMÁ krmit dvakrát denně, proběhlo. A schovávat se za jiný nick vám nepomůže.

31.8.2022 09:14

"To mi chcete říct že když zadavatel bude denně 30 krát v kuchyni nebo v lednici a pes po něm bude skákat a otravovat ho o jídlo jak píše že se děje pokaždé tak že mu má pokaždé dát porci jídla?"

tohle je povelování člověka psem, nikoliv ta odpověď
odpověď psa = kondice psa (hubený-normální-tlustý) + stav srsti, u štěněte známky růstových poruch, vitalita atd. atd. (on tlustý pes může být hezky podvyživený)

" Pes je schopný sežrat co mu dáte skoro bez limitu co dostane to sežere."
obecně to je zcela nepravda
u některých psů to tak bude

" Přece není možné aby 3 měsíčnímu pejskovi dal denně třeba 300g žrádla jen protože otravuje."
mé 3m (kecám, 2 měsíční) štěně mělo denní doporučenou dávku konkrétních granulí přesně 300g

31.8.2022 11:05

Jarek123987 napsal(a):

Zadavatel psal, že žrádlo dávkuje podle návodu výrobce. Ten většinou uvádí o něco menší krmné dávky, než je realita. A navíc se zadavatel řídí dávkováním pro psa cílové hmotnosti 15kg... Všechno už psal, čtěte pozorněji 😉

I kdyby krmil na těch 25kg, stejně to pro konkrétní štěně může být málo. Lepší je krmnou dávku určovat podle kondice psa. Je hubený =přidám, začíná tučnět =uberu. Žádná věda, stačí trochu myslet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík