Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klára101

1.9.2022 13:20
Klára101

XXX.XXX.162.142

Pes (směska vlčáka a knírače) kterého jsem venčila (brigáda) zaútočil na jiného psa.Ani jeden nebyl na vodítku neboť jsem nevěděla ,že by se něco takového mohlo stát (již ji venčím několik měsíců).Začalo to tak ,že na ni druhý pes (pravděpodobně Jack-russel) začal dorážet (štěkal na ni a vrčel)a ona se po něm ohnala a způsobila mu zranění kolem zadní části.Já byla natolik v šoku ,že jsem si ani zranění nevyfotila..Jen jsem si vyměnila kontakt s majitelem psa..Omlouvala jsem se za to a on řekl, že už se předtím něco takového stalo s vlčákem... A stálo to 5 tisíc korun.... Teď nevím co dělat.. Viděl co jeho pes dělá ,ale nezavolal si ho k sobě...
i když je to směska tak stále vypadá jako vlčák... Dá se něco takového řešit ? Přece jen jako samoživitelka opravdu nemám 5 tisíc na rozdávání.. Dá se to řešit bez soudu? Určitě to řeknu majitelce psa .. Prosím poraďte...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2022 13:23

Vina je na obou stranách, domluvte se na sdílení nákladů na léčbu půl na půl.

1.9.2022 13:40
impact

XXX.XXX.34.206

Soudit se s Vámi nikdo nebude, to se vážně nemusíte psát. Nicméně pokud se Vám majitel rasla ozve, tak trvejte na tom, že byla vina na obou stranách a víc jak polovinu veterinou doložených nákladů neuhradíte.

1.9.2022 14:08

Co pojisteni? Nemate?

1.9.2022 14:10

Mimochodem, majitelka psa je ta první, kdo je v takovém případě odpovědný za psa, vy budete odpovědnost sdílet podle vaší míry zavinění. Takže dost možná budete s majitelkou psa moci hradit ještě půl na půl, takže na vás padne pouze čtvrtina nákladů. Pokud bude poškozený úhradu nárokovat, můžete to s majitelkou psa probrat.

1.9.2022 14:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co pojisteni? Nemate?

Bojím se, že pojištění odpovědnosti v občanském životě by mohla uplatnit pouze kdyby se nejednalo o placenou brigádu, ale třeba sousedskou výpomoc. Jak je to placené, musela by to být odpovědnost zaměstnance (navíc vůči zaměstnavateli - tj. vůči majitelce psa, která je vlastně ta, která je povinna poškozenému).

1.9.2022 14:19

Bojím se, že pojištění odpovědnosti v občanském životě by mohla uplatnit pouze kdyby se nejednalo o placenou brigádu, ale třeba sousedskou výpomoc. Jak je to placené, musela by to být odpovědnost zaměstnance (navíc vůči zaměstnavateli - tj. vůči majitelce psa, která je vlastně ta, která je povinna poškozenému).

A vy myslíte, že má brigádu - venčení na smlouvu? DPP nebo DPČ? Pochybuji.

Pro zadavatelku - doporučuji psovi na volno dávat náhubek. Leckde je povinnost - buď pes na vodítku, pak náhubek mít nemusí, nebo na volno, ale s náhubkem.

1.9.2022 14:19

tak ta majitelka muze mit pojisteneho psa, ne?

1.9.2022 14:23

Ale mohla by to z pojistky uhradit majitelka zvířete, ne?

1.9.2022 16:00

petrahej, ir.ma: Přesně tak, pojištění by musela uplatnit majitelka psa, ta by mohla mít psa pojištěného.

balu: To je asi jedno, smlouva byla uzavřena ústně, to ničemu nebrání, smluvní vztah existuje, když to obě strany potvrdí, není důvod pro pojišťovnu nehradit. Na druhou stranu pokud bude potřeba smlouva, asi není problém ji sepsat zpětně.

1.9.2022 17:00
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

Náhubek?!

1.9.2022 17:44
impact

XXX.XXX.34.206

Já mám třeba psy pojištěný v rámci pojistky domácnosti. Na psem způsobenou škodu až do výše dvou mega. Na to by se to asi taky vztahovalo, ne?

1.9.2022 17:44

petrahej, ir.ma: Přesně tak, pojištění by musela uplatnit majitelka psa, ta by mohla mít psa pojištěného.

balu: To je asi jedno, smlouva byla uzavřena ústně, to ničemu nebrání, smluvní vztah existuje, když to obě strany potvrdí, není důvod pro pojišťovnu nehradit. Na druhou stranu pokud bude potřeba smlouva, asi není problém ji sepsat zpětně.

Pořád nechápu - na co smlouva mezi majitelkou a venčitelkou? Pokud má majitelka psa pojištění, které kryje škody způsobené psem, pojišťovna bude hradit. A nezáleží na tom, že se psem nebyla ve chvíli, kdy se to stalo, majitelka.

2.9.2022 09:14

Pořád nechápu - na co smlouva mezi majitelkou a venčitelkou? Pokud má majitelka psa pojištění, které kryje škody způsobené psem, pojišťovna bude hradit. A nezáleží na tom, že se psem nebyla ve chvíli, kdy se to stalo, majitelka.

Někdo se ptal, zda je dotyčná pojištěná. Tak jsem na to reagovala, že pojištění odpovědnosti by jí u takové situace nepomohlo (pokud by nezatajila, že to byla placená služba). Někdo odpovídal, že smlouvu na venčení asi nemá. Reagovala jsem, že smlouva existuje (ústní), takže pokud by se o tomto smluvním vztahu pojišťovna, která pojišťuje zadavatelce škody v občanském životě, dozvěděla, tak by se z plnění vyvázala. Je to jasnější?

=====================

Majitelku jsem v tom myšlenkovém pochodu vůbec nebrala v potaz, protože o majitelce psa v dotazu nepadlo slovo. A ano, samozřejmě majitelka psa je ta první, která by měla škodu hradit, a ano, ta už by mohla mít psa pojištěného a nebo připojištěného k domácnosti (a leckdy to pojišťovny dnes nabízejí v základním "balíčku").

Přidejte reakci

Přidat smajlík