Klarisss

XXX.XXX.13.25
Taky bych si ráda koupila štěně pomsky 😊ale tadyv ČR je těžko seženu, je to tu samí podvod😐
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klarisss
napsal(a):
Taky bych si ráda koupila štěně pomsky 😊ale tadyv ČR je těžko seženu, je to tu samí podvod😐
Zkuste v Americe. Ne vážně, je to kříženec kříženců. Štěňata jsou roztomilá, ale nikdo nemůže dopředu vědět, co z nich vyroste. Nešla bych do toho. U nás je dost ustálených a prověřených plemen, exteriérově i povahově.

No já jsem slovo pomsky v životě neslyšela a když jsem viděla téma diskuze, tak jsem si myslela, že někdo chtěl napsat "pamlsky" a že se to nepovedlo. Musela jsem si to vygůglit...

napsal(a):
No já jsem slovo pomsky v životě neslyšela a když jsem viděla téma diskuze, tak jsem si myslela, že někdo chtěl napsat "pamlsky" a že se to nepovedlo. Musela jsem si to vygůglit...
Já uvažovala stejně. Aspoň jsme zase chytřejší.
Pomsky aneb když se zkříží to nejlepší z obou plemen. Pes do každé rodiny!
To nejlepší z huskyho: Vyje, líná, je hyperaktivní, velký lovecký pud, nižší teplotní komfort, dysplazie, zrak, tendence k deficitu zinku, samostatný
Pomerian: Zdravotně i psychicky v p-deli, štěkání, plešatost, problémy se zuby, problémy s kůží, závislák, pately, kolaps trachey
Pro zadavatele: Jestli si myslíte, že se vám některé z radostí těchto plemen vyhnou a budete mít doma roztomilého plyšáka, který bude hodný/poslušný/zvladatelnější, protože je menší, tak jste ve velkém omylu. Navíc tenhle kříženec nemá ustálenou povahu, takže trošku hrajete ruskou ruletu.
Pokud chcete huskyho, tak si zařiďte podmínky tak, aby u vás byl spokojený a kupte si čistokrevného. Pokud chcete méně akčního plyšáka, tak si kupte pomeriana. Pokud se psu nechcete věnovat vůbec, tak si nechte udělat obleček na robotického psa. Tahle kříženina bude jen časovaná bomba a myslet si, že vám něco nežádoucího z mixu nevybuchne do obličeje je mírně řečeno naivní. Všichni kříženci huskyho, které znám, jsou přinejmenším stejná nálož jako čisté SH. A jak to vypadá, když to někdo množí na rodičích bez bonitací/pp nechci vědět...
Já bych tenhle mix nebrala ani kdyby mi platili a to říkám jako člověk, co má dva SH doma.
Siberiana
napsal(a):
Pomsky aneb když se zkříží to nejlepší z obou plemen. Pes do každé rodiny!
To nejlepší z huskyho: Vyje, líná, je hyperaktivní, velký lovecký pud, nižší teplotní komfort, dysplazie, zrak, tendence k deficitu zinku, samostatný
Pomerian: Zdravotně i psychicky v p-deli, štěkání, plešatost, problémy se zuby, problémy s kůží, závislák, pately, kolaps trachey
Pro zadavatele: Jestli si myslíte, že se vám některé z radostí těchto plemen vyhnou a budete mít doma roztomilého plyšáka, který bude hodný/poslušný/zvladatelnější, protože je menší, tak jste ve velkém omylu. Navíc tenhle kříženec nemá ustálenou povahu, takže trošku hrajete ruskou ruletu.
Pokud chcete huskyho, tak si zařiďte podmínky tak, aby u vás byl spokojený a kupte si čistokrevného. Pokud chcete méně akčního plyšáka, tak si kupte pomeriana. Pokud se psu nechcete věnovat vůbec, tak si nechte udělat obleček na robotického psa. Tahle kříženina bude jen časovaná bomba a myslet si, že vám něco nežádoucího z mixu nevybuchne do obličeje je mírně řečeno naivní. Všichni kříženci huskyho, které znám, jsou přinejmenším stejná nálož jako čisté SH. A jak to vypadá, když to někdo množí na rodičích bez bonitací/pp nechci vědět...
Já bych tenhle mix nebrala ani kdyby mi platili a to říkám jako člověk, co má dva SH doma.
Čtyři roky a půl zpátky jsme si pořídili štěně yorka bez pp. Ze štěněte vyrostlo něco podobné yorkovi. Později jsem zjistila, že vypadá stejně jako jedno z těch moderních ,,plemen,, Každopádně má nevyrovnanou povahu. Nema ráda lidi. Má menší sklony k agresivitě. Vždy jsem se s tím snažila něco dělat, ale jakoby to prostě měla ,zakódované,. Samozřejmě ji mám ale moc ráda a za žádnýho bych ji nevyměnila :)
Takové psy prostě nedoporučuji. Myslím celkově bez pp, protože nikdy nevíte jestli z toho nevyroste něco jiného. Zvlášť, když víte, že si pořizujete doslova křížence dvou úplně odlišných plemen a dáte za něj 15-30 tisíc...
Werissa
napsal(a):
Čtyři roky a půl zpátky jsme si pořídili štěně yorka bez pp. Ze štěněte vyrostlo něco podobné yorkovi. Později jsem zjistila, že vypadá stejně jako jedno z těch moderních ,,plemen,, Každopádně má nevyrovnanou povahu. Nema ráda lidi. Má menší sklony k agresivitě. Vždy jsem se s tím snažila něco dělat, ale jakoby to prostě měla ,zakódované,. Samozřejmě ji mám ale moc ráda a za žádnýho bych ji nevyměnila :)
Takové psy prostě nedoporučuji. Myslím celkově bez pp, protože nikdy nevíte jestli z toho nevyroste něco jiného. Zvlášť, když víte, že si pořizujete doslova křížence dvou úplně odlišných plemen a dáte za něj 15-30 tisíc...
No vidíte, a stejně jste sami do psa bez PP šli...

Prosím, ehm, jak se technicky skříží pomeranian a husky?

napsal(a):
Prosím, ehm, jak se technicky skříží pomeranian a husky?
většinou se ani pes a fena nevidí... inseminace

napsal(a):
většinou se ani pes a fena nevidí... inseminace
Jo to mě napadlo, ale zase jsem si říkala, kdo by to kvůli vořechovi podstupoval....

napsal(a):
Jo to mě napadlo, ale zase jsem si říkala, kdo by to kvůli vořechovi podstupoval....
Ale to není vořech! Ale "emerický" pomsky. A toho každý nemá. Přece.

napsal(a):
Ale to není vořech! Ale "emerický" pomsky. A toho každý nemá. Přece.
Hluboce se omluvuju! Kdo by taky dal takový prachy za vořecha, to dá rozum!

A existuje i pomči, kdyby vás to, dámy, zajímalo. 🙈

napsal(a):
A existuje i pomči, kdyby vás to, dámy, zajímalo. 🙈
Na to asi nemám dostatečnou fantazii - to je co prosím?

napsal(a):
Na to asi nemám dostatečnou fantazii - to je co prosím?
Pomeranč s čibábou.

napsal(a):
Pomeranč s čibábou.
A co je čibába?

napsal(a):
A co je čibába?
Čivava.

Ale tak to je celkem kompaktidebilní.

napsal(a):
Ale tak to je celkem kompaktidebilní.
To jó.

Fiona.Praha
napsal(a):
A těch doodlů a poo, co existuje. Někteří mají i "PP".
A lidi to kupují za desetisíce, aniž by tušili, jak to má v dospělosti vypadat a jakou to má mít povahu.
Povahu tu nej nej nej a samozřejmě to bude vypadat přesně jako ten doodl a nebo poo, co viděli na fotce na internetu a moc se jim líbil
No takhle...za čistokrevnýho berbera bych klidně dala i 30 tisíc, ale samozřejmě bych počítala s tím, že povaha může být sázka do loterie...ale tak počítala bych se vším od hodného trouby, až po radikála (měla jsem obé z jednoho vrhu), no a vzhled?? Tak pokud otec bernardýn, matka BSP a štěňata jsou opravdu F1, tak tam vím, že vzhled je daný.

sufle
napsal(a):
Tak to je asi to samé jako doodle nebo poo nebo cokoliv dalšího, pokud je to F1, ne?
A když někdo ty peníze dá, tak je to jeho věc.
To, že jsou nejen amíci ujetí, je všeobecně známá věc.
No tak u mě to je asi spíš tím, že jsem se k těmto křížencům dostala jak slepý k houslím, prostě známá měla štěňata, nazvu to dvorkovou nehodou a my zrovna sháněli nějaké štěně medvědoidního typu ....určitě bych za takové křížence napoprvé žádnou raketu nedala. Ale když potom ti báječní psi odešli za duhový most, tak pokud by byli stejní kříženci k mání a pokud by byli po vyšetřených rodičích, tak bych neváhala. Tam už by pro mě nebyl rozdíl jestli za ty prachy psa určitého plemene a nebo konkrétního křížence, který mi vyhovoval.