Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2022 19:17
Natálka26

XXX.XXX.13.223

Od rána můj tří letý pejsek močí krev, z ničeho nic. Včera večer byl v pořádku. Dnes ráno, když jsem s ním byla venku, začal močit krev. Nejdřív močil žlutohnědou tekutinu a při dalším očůrávaní už jen čisté kapky krve. Mám strach. Veterinář má zavřeno a otevírá až v pondělí, takže návštěva bude teprve až v pondělí. Do té doby nemám tušení, jak se o něho postarat. Aby to nebylo ještě horší, aby neztratil moc krve, jestli to jde. Byla bych ráda za nějaké rady a zkušenosti. Kromě krve v moči je v pořádku. Chová se normálně, je přítulný, jí normálně, pije vodu, mává ocáskem. Ale přesto mám o něho strach.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2022 19:23

Odkud jste?

3.9.2022 19:25
Natálka26

XXX.XXX.13.223

Karlovarský kraj.

3.9.2022 19:29

https://www.veterinadvory.cz/

jedte, tohle neni vec, se kterou se da cekat do pondeli

ono i od toho rana vydrzi cekat malokdo....

3.9.2022 19:48

karlovarský kraj je v tomhle nepříjemný, ale tak holt budete muset jet. do plzně, to německa, podle chuti a možností. chuť i možnosti budete muset najít.

protože se nedá říct, co konkrétně je špatně, ale a)doma to nevyřešíte b) v pondělí může být pes placatý c) i kdyby to byl "jen" zánět, kdybyste ho někdy v životě měla, ani psa byste nenutila čekat dva dny.

3.9.2022 20:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
karlovarský kraj je v tomhle nepříjemný, ale tak holt budete muset jet. do plzně, to německa, podle chuti a možností. chuť i možnosti budete muset najít.

protože se nedá říct, co konkrétně je špatně, ale a)doma to nevyřešíte b) v pondělí může být pes placatý c) i kdyby to byl "jen" zánět, kdybyste ho někdy v životě měla, ani psa byste nenutila čekat dva dny.

V tej Plzni v noci teda přeju hodně štěstí

3.9.2022 20:34

To tam nic nemáte? Tady je třeba v Opavě psí pohotovost. Sice si hodně zaplatíte, ale v nejhorším přijede sanita i domů.

3.9.2022 20:41

To tam nic nemáte? Tady je třeba v Opavě psí pohotovost. Sice si hodně zaplatíte, ale v nejhorším přijede sanita i domů.

Tak ani v Praze neni snadne sehnat veta v sobotu vecer/v noci. Taky teda zalezi i na co....

Ale v sobotu dopoledne to jde docela snadno

Cekat od sobotniho rano do pondeli, to je ale uz majstrstyk

3.9.2022 20:48

Terven napsal(a):
V tej Plzni v noci teda přeju hodně štěstí

njn, tak neměla čekat až na noc.

3.9.2022 21:05

Tak ani v Praze neni snadne sehnat veta v sobotu vecer/v noci. Taky teda zalezi i na co....

Co tak vím, tak na císaře moje kamarádka v Praze sehnala, ale už nevím, co to bylo za kliniku. A taky vlastně nevím, jestli to byl víkend, spíš ne.

3.9.2022 21:16

Co tak vím, tak na císaře moje kamarádka v Praze sehnala, ale už nevím, co to bylo za kliniku. A taky vlastně nevím, jestli to byl víkend, spíš ne.

Tak zrovna cisar je dost predvidatelny a da se domluvit predem
Pisu o fakt akutce - a bohuzel, vlastni zkusennost

3.9.2022 22:10

Tak zrovna cisar je dost predvidatelny a da se domluvit predem
Pisu o fakt akutce - a bohuzel, vlastni zkusennost

Já bych to musela zjistit, už jsou to 3 roky, tak si to už moc nepamatuju. Ale zadavatelce by to asi nepomohlo, do Prahy nejspíš nepojede.

3.9.2022 22:36
fikovnice

XXX.XXX.133.109

Také se mi to zdá divné...
V Brně několik klinik + vím nejméně o dvou veterinářkách, které mívají službu NON-STOP. Jednu jsem ostatně měla v bytě, vlastně dvě...pravda, ne uprostřed noci.

3.9.2022 22:53

V Praze je nonstop pohotovostí hromada. A v noci slouží nejen praktici.

3.9.2022 23:30

V Praze je nonstop pohotovostí hromada. A v noci slouží nejen praktici.

jak jsem psala - hafo cisel je, ale kdyz vam bud nezvednou telefon, nebo zvednou a reknou at nejezdite, ze maji plno - tak najednou zjistite, ze to zase tak jednoduche neni, sehnat nekoho.

torzi jsem resila a jsou v podstate jen 4? moznosti. a to mam auto a dojedu kamkoliv

3.9.2022 23:30
Natálka26

XXX.XXX.13.223

Omlouvám se, ale přijde mi, že ze mě tady děláte nejhoršího člověka. Já sama nechci, aby se mému pejskovi děly takovéto věci. Nemůžu za to, neovlivním to. Koukala jsem se na tu pohotovost ve Dvorech, chtějí příplatek 500 - 1000 Kč. Jsem studentka, je mi 17.. Nemám tolik peněz, nemáme auto, abych tam dojela a vlakem ho trápit nechci, ani nevím, kde to tam je... a celkově teď máme špatnou situaci. Holt okolnosti jsou špatné, ale věřte, že pro svého miláčka chci jen to nejlepší, je pro mě víc než jen pes. Bude to muset vydržet, držím ho v teple a snažím se mu dát tu nejlepší péči momentálně. Už jen to, že v pondělí kašlu na školu a radši budu se svým psem je velký. A pokud bude potřeba, tak s ním klidně zůstanu celý týden doma. Nezlobte se na mě, ale nemůžu za tuhle situaci. Asi byla hloupost sem psát, jelikož to tu nikdo nepochopí. A prosím, pusťte se teď do mě za to, jak jsem, podle vás, nezodpovědná majitelka.

3.9.2022 23:37

No jo no, jenže jen chtít, aby se psovi nic nedělo, nestačí. Mně když fenka začala kadit krev, volali jsme veta hned. Přijel k nám domů a myslím, že to bylo akorát včas, protože zničehonic byla fenka naráz úplně apatická.
Rodiče snad nějaké peníze mají. Pokud jste si pořídila psa, musela jste přece počítat s nečekanými výdaji.

3.9.2022 23:40

Bude to muset vydržet, držím ho v teple a snažím se mu dát tu nejlepší péči momentálně.

v sobotu dopoledne najdete veta bez priplatku. a pes uz by byl na ATB.
takze ne, nema nejlepsi moznou peci.

A prosím, pusťte se teď do mě za to, jak jsem, podle vás, nezodpovědná majitelka.

Nevim, jestli vam to dochazi, ale vite, ze o Vas ted vubec nejde?

4.9.2022 00:53
fikovnice

XXX.XXX.133.109

Natálka26 napsal(a):
Omlouvám se, ale přijde mi, že ze mě tady děláte nejhoršího člověka. Já sama nechci, aby se mému pejskovi děly takovéto věci. Nemůžu za to, neovlivním to. Koukala jsem se na tu pohotovost ve Dvorech, chtějí příplatek 500 - 1000 Kč. Jsem studentka, je mi 17.. Nemám tolik peněz, nemáme auto, abych tam dojela a vlakem ho trápit nechci, ani nevím, kde to tam je... a celkově teď máme špatnou situaci. Holt okolnosti jsou špatné, ale věřte, že pro svého miláčka chci jen to nejlepší, je pro mě víc než jen pes. Bude to muset vydržet, držím ho v teple a snažím se mu dát tu nejlepší péči momentálně. Už jen to, že v pondělí kašlu na školu a radši budu se svým psem je velký. A pokud bude potřeba, tak s ním klidně zůstanu celý týden doma. Nezlobte se na mě, ale nemůžu za tuhle situaci. Asi byla hloupost sem psát, jelikož to tu nikdo nepochopí. A prosím, pusťte se teď do mě za to, jak jsem, podle vás, nezodpovědná majitelka.

Natálko, na psovi Vám asi záleží, jak chápu Váš příspěvek. Ale možná si neuvědomujete, že jeho stav může být závažný a do pondělí je daleko, moc dlouhá doba. Lze si půjčit peníze (od přátel, rodina), no a jsou i veti, kteří by Vám (snad) s platbou počkali, nebo dali platbu na nějaký splátkový kalendář...

Teď bych hodila nějakou Vaši ukřivděnost stranou a jednala. Váš psí přítel je v nesnázích a vypadá to, že jediný, kdo mu teď může pomoct, jste Vy.
Držím pěsti!

Edit: Snad by jej šlo přepravit k vetovi i taxíkem.

4.9.2022 08:13

Natálka26 napsal(a):

Jsi káča vztahovačná, víš?

A nejhoršího člověka ze sebe teď děláš sama.

Protože jestli má ten pes kameny a to opravdu nevíme, tak v pondělí už může být na utracení a nějaký miláček a teplíčko na tom nic nezmění.

Prostě jsou situace, kdy lásečka a snaženíčko a jsem jen studentka a nemá love nestačí.

4.9.2022 08:24

Natálka26 napsal(a):

Příspěvky viz výše. Peníze mají rodiče nebo se dají půjčit, existuje taxi. Dejte vědět, jak jste v pondělí dopadli. Jestli už nebylo pozdě.

4.9.2022 08:51

"jak jste v pondělí dopadli"

porad doufam, ze to bude drive nez za dalsich 24h...

4.9.2022 09:29

"jak jste v pondělí dopadli"

porad doufam, ze to bude drive nez za dalsich 24h...

Spíš ne. Znáte to - kdo chce, hledá způsoby...

4.9.2022 11:12

Příspěvky viz výše. Peníze mají rodiče nebo se dají půjčit, existuje taxi. Dejte vědět, jak jste v pondělí dopadli. Jestli už nebylo pozdě.

Taky existují kamarádi, jejichž rodiče auto třeba mají, nebo sousedé....jojo, nikdo není ostrov.

Jen ten pes, močící krev

5.9.2022 13:45

Tak jak to dopadlo?

5.9.2022 13:53

Tak jak to dopadlo?

Se opět nedozvíme.

5.9.2022 15:13

Nedozvíme...
Tak si třeba můžeme milosrdně představovat, že pes je fit a jen se jednorázově přežral červené řepy.

5.9.2022 15:43
impact

XXX.XXX.48.83

Hele ale na tohle to ještě pořád nemá. Před pár dny na fejsbuku.

5.9.2022 16:46
fikovnice

XXX.XXX.133.165

impact napsal(a):

Raději neotevírám...

5.9.2022 17:11

impact napsal(a):

Škoda, že auto nesrazilo i dotyčnou. Třeba by se jí rozsvítilo. To jsou někteří opravdu takoví bezmozci? Doufám, že takových se ve škole nedočkám. Jinak dám výpověď a půjdu raději za kasu v supermarketu.

5.9.2022 19:37
impact

XXX.XXX.48.83

Škoda, že auto nesrazilo i dotyčnou. Třeba by se jí rozsvítilo. To jsou někteří opravdu takoví bezmozci? Doufám, že takových se ve škole nedočkám. Jinak dám výpověď a půjdu raději za kasu v supermarketu.

Chtěla jsem jí napsat, že mu nic není, jen se vožralej plazí z hospody.. Ale téma do tří minut zmizelo. Bo takovou čočku ještě asi nezažila. 🤷🏻‍♀️

10.9.2022 00:50
Natálka26

XXX.XXX.13.223

Pejsek je v pořádku. Jen je nachlazený, dělal se rozbor moči a vše v pořádku. Veterinář nám nasadil antibiotika. Krev už není.

Možná podle některých jsem káča, co se dá dělat... Soudit je špatné, když člověka neznáte a nevíte, čím si prochází.

Děkuji za vaši ochotu a odpovědi. Věřím, že jste vše mysleli v dobrém a omlouvám se za můj výstup.

Těšilo mě a příště sem snad už ani nenapíšu. 😊

10.9.2022 16:18
fikovnice

XXX.XXX.133.227

Natálka26 napsal(a):
Pejsek je v pořádku. Jen je nachlazený, dělal se rozbor moči a vše v pořádku. Veterinář nám nasadil antibiotika. Krev už není.

Možná podle některých jsem káča, co se dá dělat... Soudit je špatné, když člověka neznáte a nevíte, čím si prochází.

Děkuji za vaši ochotu a odpovědi. Věřím, že jste vše mysleli v dobrém a omlouvám se za můj výstup.

Těšilo mě a příště sem snad už ani nenapíšu. 😊

Like za psa i Vaši omluvu, napsání sem aktuální situace a snad i za pokoru!

Přidejte reakci

Přidat smajlík