Vricedo
napsal(a):
Tak jakou výbavičku jste dostali ke štěňátku? A co vám udělalo největší radost?
Heleďte, já (a rozhodně nejsem sama!) sem už nějaký čas pašuji kočky z vedlejší diskuze!
Tak jen ve zkratce napíšu, že ke své papírové MCO jsem dostala narvanou igelitku - asi dvoje granule, pamlsky, kapsičky, a samozřejmě hračky. Co si pamatuji, tak celkem dost - míčky, udice, atp.
A jinak nechávám prostor pro pesany. Flokyho jako štěkaňátko jsme obdrželi jen se škrkavkami. To si pamatuji dost přesně... Ale to byl vestaj, já za něj zaplatila lahví vína...
Uživatel s deaktivovaným účtem

K první fence jsem dostala pytlík granulí do začátku a odstřižený kus staré deky s pachem maminky. K druhé fence jsem dostala pytlík granulí do začátku, novou deku s pachem maminky, jedno výstavní a dvě normální vodítka s obojkem, šňůrku na píšťalku, knížku, hračku. K rok a půl starému pejskovi, kterého jsem si brala od prvních majitelů, jsem dostala vetbedku, obojek s vodítkem, košík, misky a zbytek pytle granulí, byl skoro plný. Hračky neměl.
Největší radost jsem asi měla z obojku a vodítka, protože štěně rychle vyroste a stejně pak musíte to větší koupit. A pak z vetbedky, přišla jsem takhle na to, že tyto deky jsou lepší než nějaký pelechy.
Já sama jsem štěňátkům ze svýho odchovu dávala do balíčku taky pytlík granulí, to je standard, to dávají všichni, a pak dva uzlíky na hraní, pískací hračku, novou deku s pachem maminky, asi 3 sáčky pamlsků, balíček sáčků na exkrementy a přívěsek otisk tlapky na památku. Co jsem tak měla možnost vidět u jiných chovatelů, které znám, tak je to občas úplně kompletní výbava pro štěně a ti majitelé nemusejí vůbec nic kupovat.

ke čtyřem prvním dogám jsem nedostala nic - vlastně lžu - Xerxes dostal pipetu na klíšťata k použití až dokončí očkování. Yoda dostal narvanou tašku - 3 kg štěněcích granulek, zbytek (asi 1.5 kg minigranulek pro "mimina"), novou dečku a dvě nové hračky - pískací gumovou slepičku a plyšové pískací přetahovadlo. Obojek i vodítko jsem odmítla - ať to chovatelka nechá jiným štěníkům - neb mám štěněcí obojek i vodítko co dědí naše dogátka po sobě a měla jsem ho s sebou.
Kamarád nechal gravírovat i misky... ale myslím, že o množství výbavy vůbec nejde. Potěší to - ale myslím, že nic se nemá přehánět... a zdravé dobře živené a socializované štěně je nad všechny pamlsky...
My jsme dostali vodítko s obojkem, deku s vyšitým jménem psa, malý pytel granulí, cestovní flašku/misku na vodu, hračku (dodnes nejoblíbenější), teploměr, nějaké podložky na cestu do auta, přívěsek na krk pro paničku a tvrdé desky ve kterých původně byla smlouva a nějaké papíry s "tipy do začátku" (ty teď slouží jako úschovna posudků a PP). Za mě ale bylo třeba vodítko a obojek trochu zbytečné (už jsme měli svoje) a deka se stejně nikdy nepoužívá, protože je památeční.
K mému poslednímu tašku ze superzoo v ní pár kg krmení, plastovou misku, flexi vodítko, kšíry, hračku, lžičku dětskou. :)
K úplně první fence jsem dostala opravdu velký ranec všeho. Dostala pelíšek, uvnitř takový polštářek, několik hraček, clicker, granule, deku, podložku pod misky, misky, oboječek a vodítko a tuším, že ještě něco, ale nepamatuji si. Chovatelka nakupovala hodně v takovém tom obchůdku alá "vše za 39" a každému štěněti udělala balíček a plus pelíšek byl vyrobený v chráněné dílně. :) Udělalo mi to tehdy velkou radost. :)

napsal(a):
ke čtyřem prvním dogám jsem nedostala nic - vlastně lžu - Xerxes dostal pipetu na klíšťata k použití až dokončí očkování. Yoda dostal narvanou tašku - 3 kg štěněcích granulek, zbytek (asi 1.5 kg minigranulek pro "mimina"), novou dečku a dvě nové hračky - pískací gumovou slepičku a plyšové pískací přetahovadlo. Obojek i vodítko jsem odmítla - ať to chovatelka nechá jiným štěníkům - neb mám štěněcí obojek i vodítko co dědí naše dogátka po sobě a měla jsem ho s sebou.
Kamarád nechal gravírovat i misky... ale myslím, že o množství výbavy vůbec nejde. Potěší to - ale myslím, že nic se nemá přehánět... a zdravé dobře živené a socializované štěně je nad všechny pamlsky...
Taky si myslím, že se to nemá přehánět. Jedna moje kamarádka opravdu kupuje snad všechno, co by mohli noví majitelé potřebovat, i když ví, že to ani všechno používat nebudou.
Mně se třeba osvědčila hodně ta deka, každé štěně na ní zpočátku spalo. A hodně mě u druhé fenky potěšil ten obojek s vodítkem, protože štěndu seděl perfektně od začátku, opravdu jsme ho používali. Ale já jsem pro svůj odchov nakonec obojky a vodítka nepořizovala. On většinou každej chce něco jinýho, většina majitelů s obojkem a vodítkem už přijela, chtěli si je vybrat sami.
K první pese (bylo jí 5 měsíců a už jí doma nechtěli - ach, ta zatracená alergie dětí už před 20ti lety) jsme dostali vše a vše bylo zničené, miska, vodítko, hračka, pelíšek (no fuj) a pytlík od rohlíků s granulemi a k tomu špinavého a smradlavého psa. Vše kromě "pelíšku" jsme vyhodili cestou a koupili šampon. Pesa přijela do nového domova a jako první skončila ve vaně, přesto nás milovala celý život. Ten fujpelíšek obcházela obloukem 3 dny, pak jsem ho vyhodila. První 2 dny zvracela, myslela jsem, že stresem. Pak jsem přesypala granule z pytlíku do dózy a ucítila kyselý pach. Smradlavé granule jsem vyhodila a šla koupit nové a bylo po zvracení.
K druhé jsme nedostali nic.
Ke třetí taky nic.
Ke čtvrté taky nic, což se ani nedivím, je z útulku.
K páté ustřižený kus deky, která ji vůbec nezajímal.
Takže jsme dostali něco (nepoužitelného) jen k té první, ale asi je to tím, že jí zabalili batůžek všeho, co pořídili, a čau.
Když šla do nových domovů naše štěňata, dostala startovací pytlík od nějakého eshopu (už nevím, čím jsme je krmili), k tomu přetahovadlo, očkovák v obalu a PP v průhledném obalu. Po zkušenostech s první a pátou, které dostaly jedna pelech a druhá kus deky a ani jednu to nezajímalo, nedostala s sebou štěňata kus ničeho. Všichni byli připravení na štěně, takže nakoupili podle svých představ.
Jedna známá, která má CHS už to přivedla k dokonalosti.
Každé štěně z vrhu má barvený obojek (rozlišovací pro štěňata) a do té barvy potom jako chovatelka doladí výbavu, hračku, misky, přetahovadlo, obaly na očkováky i desky na PP a "návod" na štěně, krabičku na pytlíky na bobky, kšírky a vodítko. Snad sem na nic nezapomněla. Kolikrát zírám, kde to v těch barvách vzala. A k tomu dá 3kg pytlík granulí, na která jsou štěňata zvyklá.

Fiona.Praha
napsal(a):
K první pese (bylo jí 5 měsíců a už jí doma nechtěli - ach, ta zatracená alergie dětí už před 20ti lety) jsme dostali vše a vše bylo zničené, miska, vodítko, hračka, pelíšek (no fuj) a pytlík od rohlíků s granulemi a k tomu špinavého a smradlavého psa. Vše kromě "pelíšku" jsme vyhodili cestou a koupili šampon. Pesa přijela do nového domova a jako první skončila ve vaně, přesto nás milovala celý život. Ten fujpelíšek obcházela obloukem 3 dny, pak jsem ho vyhodila. První 2 dny zvracela, myslela jsem, že stresem. Pak jsem přesypala granule z pytlíku do dózy a ucítila kyselý pach. Smradlavé granule jsem vyhodila a šla koupit nové a bylo po zvracení.
K druhé jsme nedostali nic.
Ke třetí taky nic.
Ke čtvrté taky nic, což se ani nedivím, je z útulku.
K páté ustřižený kus deky, která ji vůbec nezajímal.
Takže jsme dostali něco (nepoužitelného) jen k té první, ale asi je to tím, že jí zabalili batůžek všeho, co pořídili, a čau.
Když šla do nových domovů naše štěňata, dostala startovací pytlík od nějakého eshopu (už nevím, čím jsme je krmili), k tomu přetahovadlo, očkovák v obalu a PP v průhledném obalu. Po zkušenostech s první a pátou, které dostaly jedna pelech a druhá kus deky a ani jednu to nezajímalo, nedostala s sebou štěňata kus ničeho. Všichni byli připravení na štěně, takže nakoupili podle svých představ.
Jedna známá, která má CHS už to přivedla k dokonalosti.
Každé štěně z vrhu má barvený obojek (rozlišovací pro štěňata) a do té barvy potom jako chovatelka doladí výbavu, hračku, misky, přetahovadlo, obaly na očkováky i desky na PP a "návod" na štěně, krabičku na pytlíky na bobky, kšírky a vodítko. Snad sem na nic nezapomněla. Kolikrát zírám, kde to v těch barvách vzala. A k tomu dá 3kg pytlík granulí, na která jsou štěňata zvyklá.
Jj, taky jsem viděla, všechno do jedné barvy a na obalech k očkováku a k PP ještě silueta plemena. Zkusím to najít a hodit sem fotku.

No tak k chrťákovi ...jsem před 24 lety dostala malej pytlíček granulí a kousek hadříku s pachem domova.....k berberům, no tak to byli kříženečci, ale defakto to samé, nějaké grancle do začátku a hadřík.
U Giny ....tak tam už to bylo 2 pytlíky granulí, nějaký hračky...ty teda Ginu nezajímaly vůbec, ale Jack z nich měl radost, nějaké mlsky a hračku-uzlík s pachem domova.
No a Matese to bylo podobný....
Musím říct, že si vždycky říkám, že je fajn když má štěňátko od chovatele něco s pachem maminy a sourozenců, ale řeknu na rovinu, že jsem si teda nevšimla, že by to moje štěnďata nějak tankovalo.
Za mě nemusí být balíček od chovatele nějaký mega...fajn jsou určitě nějaké granulky do začátku, na které e šttěňátko zvyklé (pokud je krmené granulemi), než přejdu na svůj způsob krmení....a pokud bych byla nováček a neměla schované o předchozích psech, tak bych ocenila obojek a vodíko, protože to kupovatt dopředu, když nemám tucha, jak velký, navíc z oho šěně za chvíli vyroste....no a eventtuelně nějakou dečku nebo hračku s pachem (i když jak říkám, moje šěňata by se bez toho obešla).
Obecně myslím, že se většinou noví maitelé štěňátka tak těší, že už mají doma nakopenou výbavičku....teda alespoň si to myslím...takže minimálně ten základ...pelíšek, mističky, hračky....
Víc než případnou bombasickou výbavičku, kterou by mi dal případně chovatel do začátku, já ocením tzv. chovatelský servis...je fan, když si s chovaelkou tzv. sednu a mám se na koho obrátit, když pořebuju něco zkonzultovat.

U obou psů jsem nejvíc ocenila “manuál” na štěně, kde bylo popsáno, na jaký zhruba režim a stravu je štěně zvyklé. A souhlas se Sardullah a chovatelským servisem.

Tak já k psovi nedostala nic. Jakože vůbec nic. Naopak mi bylo připomenuto, ať si vezmu obojek. Granule, na které byl zvyklý, mi byly nabídnuty k zakoupení, protože pan chovatel byl zároveň prodejcem. Takže tak, no.
K předchozímu psovi (bez PP) jsme dostali malý pytlík granulí, napachovaný kus deky a očkovák.
K současnému psovi (kříženec z nechtěného spojení za symbolickou cenu) zase pytlík granulí, myslím, že nějakou hračku a obojek na dospěláka, očkovák.
K současné feně (z CHS) jsem dostala ohromnou tašku plnou věcí. Byl tam "štěněcí" obojek, na který byla zvyklá, obojek a vodítko do dospělosti, dvě misky, několik hraček, háček na klíšťata, granule, probiotika, Diadog, konzervy, napachovanou deku, pamlsky, hrníček s plemenem, knížku o plemenu, manuál na štěně. Plus samozřejmě smlouva, pet pas, později PP.... Neříkám, že by to pro mě byla nutnost, že bych to ke štěněti mít musela, ale udělalo to radost. Od chovatelky jsem věděla dopředu, co zhruba dostaneme, abych to případně nekupovala.
Ke štěňatům od nás jsem toho dávala taky dost - malé obojky, na které byla štěňata zvyklá, obojek a vodítko na dospěláky, dvě misky, několik hraček, 3 kg granulí, masové konzervy, napachovanou deku, pamlsky. Plus také manuál na štěně a samozřejmě smlouvy, pet pasy, PP... Noví majitelé také věděli dopředu, co dostanou...
No a nijak se to nevylučuje s tím chovatelským servisem, ten mám od mé chovatelky skvělý, a stejně tak se snažím být nápomocná já majitelům našeho odchovu.

No ľudia, ja teda čumím ... Ja som teda nedostala ku šteniatkam nikdy nič... Teda klamem k tej poslednej balíček granuliek. No iste niečo poteší, ale asi je to zbytočné. Každý nový majiteľ, ktorý naozaj psíka chce si chystá tú svoju "výbavičku" - a ak sú taký ako ja - tak s veľkou radosťou. A teda neviem ako u iných, ale u nás si aj tak každý pes "vymyslel" niečo iné ako som mu nachystala. Napr. najlepšia hračka? Loptičky, uzlíky, plyšáci - nie! Vyhrala plastová fľaša Peliešok - krásny plyšový, bednička s vankúšom (aby bolo mäkkúčko, teplúčko) - nie! Najlepšie sa predsa spí na starej rohožke. a mohla by som pokračovať. Teraz napr. moja polovička vyrobila mega koterec na záhrade pre tú našu moskováčku (chodil tam v lete spať že vraj s ňou) - ako to zatiaľ dopadlo? Chlapa psica uspala v koterci a potom sa pekne išla vyvaliť na rohožku pred schody... Niekedy ešte pred tým prišla uspať mňa pri TV
No iste niečo poteší, ale asi je to zbytočné. Každý nový majiteľ, ktorý naozaj psíka chce si chystá tú svoju "výbavičku" - a ak sú taký ako ja - tak s veľkou radosťou
Tak když to vezmu z té druhé strany, tak já jsem výbavičku pro štěňata kupovala s radostí, chtěla jsem udělat radost novým majitelům a prostě jsem chtěla, aby měla štěnda něco ode mě. A aby noví majitelé měli co nejméně starostí a museli toho co nejméně shánět. Jestli oni pak něco nechtěli používat a koupili si svoje, to už je jejich volba. Ale z fotek jsem viděla, že obojky štěnda nosila, s hračkami si hrála, deku měla v pelíšku, misky se využily, a i v dospělosti nosí obojky a vodítko od nás, třeba ne pořád, ale využívají. Ono co si budeme - taky to něco stojí - třeba obojek a vodítko jsem brala fakt kvalitní, pevné, na míru dělané... Jo třeba mraky hraček a pamlsků - to už je spíš zbytečnost, ale to je zase můj problém, že jakmile jsem byla v tom obchodě, tak jsem to tam nemohla nechat a prostě toho nakoupila hodně , ale zase štěňata docela likvidovala, takže víc hraček se taky hodilo.
No a co se týče výbavy, co jsem dostala třeba ke své feně - tak jsem využila všechno a za mě tam nic nebylo zbytečné . Na začátek jsem koupila slabší vodítko, pelíšek a přepravku, a to bylo celé, zbytek jsem věděla, že dostanu. Jo a nějaké hračky taky, ale těch u nás nebylo nikdy dost. Obojek a vodítko od chovatelky taky využíváme, ale k tomu mám x dalších jiných, delších, kratších, přepínacích atd. . Třeba misky jsme po čase koupili taky jiné - vyvýšené ve stojanu, ale ty od chovatelky využívám třeba v autě, jednu na zahradě... Hračky jsme dostali kvalitní, odolné a některé máme dokonce doteď (feně budou 4 roky). Deku od chovatelky taky máme doteď. Jasně, kdybych to nedostala tak to vůbec neřeším a normálně si to koupím, upřímně jsem s tím jako nějak nepočítala, nebrala jsem to automaticky, když mi chovatelka psala, co všechno dostaneme, tak jsem docela valila oči . Rozhodně bych nějakou výbavu nebrala v potaz třeba při výběru štěněte, že bych si kvůli tomu vybrala jinde , není to pro mě důležité, ale potěší to, ušetří to nějaké peníze a já osobně to vnímám jako takové hezké gesto od chovatele a to, co jsme dostali prostě zbytečnosti nebyly .
Ale chápu, že každej to má jinak, někdo si chce tu výbavu vybrat sám, to od chovatele třeba nevyužije vůbec, a někomu to třeba neudělá ani radost. Přesto bych k dalším štěňatům dala podobnou výbavičku, co s tím bude už je pak na novém majiteli .

marcelaamax
napsal(a):
No iste niečo poteší, ale asi je to zbytočné. Každý nový majiteľ, ktorý naozaj psíka chce si chystá tú svoju "výbavičku" - a ak sú taký ako ja - tak s veľkou radosťou
Tak když to vezmu z té druhé strany, tak já jsem výbavičku pro štěňata kupovala s radostí, chtěla jsem udělat radost novým majitelům a prostě jsem chtěla, aby měla štěnda něco ode mě. A aby noví majitelé měli co nejméně starostí a museli toho co nejméně shánět. Jestli oni pak něco nechtěli používat a koupili si svoje, to už je jejich volba. Ale z fotek jsem viděla, že obojky štěnda nosila, s hračkami si hrála, deku měla v pelíšku, misky se využily, a i v dospělosti nosí obojky a vodítko od nás, třeba ne pořád, ale využívají. Ono co si budeme - taky to něco stojí - třeba obojek a vodítko jsem brala fakt kvalitní, pevné, na míru dělané... Jo třeba mraky hraček a pamlsků - to už je spíš zbytečnost, ale to je zase můj problém, že jakmile jsem byla v tom obchodě, tak jsem to tam nemohla nechat a prostě toho nakoupila hodně , ale zase štěňata docela likvidovala, takže víc hraček se taky hodilo.
No a co se týče výbavy, co jsem dostala třeba ke své feně - tak jsem využila všechno a za mě tam nic nebylo zbytečné . Na začátek jsem koupila slabší vodítko, pelíšek a přepravku, a to bylo celé, zbytek jsem věděla, že dostanu. Jo a nějaké hračky taky, ale těch u nás nebylo nikdy dost. Obojek a vodítko od chovatelky taky využíváme, ale k tomu mám x dalších jiných, delších, kratších, přepínacích atd. . Třeba misky jsme po čase koupili taky jiné - vyvýšené ve stojanu, ale ty od chovatelky využívám třeba v autě, jednu na zahradě... Hračky jsme dostali kvalitní, odolné a některé máme dokonce doteď (feně budou 4 roky). Deku od chovatelky taky máme doteď. Jasně, kdybych to nedostala tak to vůbec neřeším a normálně si to koupím, upřímně jsem s tím jako nějak nepočítala, nebrala jsem to automaticky, když mi chovatelka psala, co všechno dostaneme, tak jsem docela valila oči . Rozhodně bych nějakou výbavu nebrala v potaz třeba při výběru štěněte, že bych si kvůli tomu vybrala jinde , není to pro mě důležité, ale potěší to, ušetří to nějaké peníze a já osobně to vnímám jako takové hezké gesto od chovatele a to, co jsme dostali prostě zbytečnosti nebyly .
Ale chápu, že každej to má jinak, někdo si chce tu výbavu vybrat sám, to od chovatele třeba nevyužije vůbec, a někomu to třeba neudělá ani radost. Přesto bych k dalším štěňatům dala podobnou výbavičku, co s tím bude už je pak na novém majiteli .
Jako je to fajn....pokud by člověk měl nakoupit celou výbavičku pro štěně a co si budem, vlezu do zveráče a v tom návalu euforie, že budeme mít štěnítko, nenakoupím jen ten základ, ale samozřejmě milion věcí okolo a ty prašulky potom lítaj. Když mi to u kasy sčotnou, tak omdlím, když se proberu, tak zaplatím a chystám se na příchod štěněte.
Pokud chovatel dává takovou super-čupr výbavičku jako vy ...klobouček...a vím dopředu, co všechno štěňátko dostane, tak je to určitě výhoda.
Teda ne že by člověk nějak zásadně ušetřil...resp. za ušetřené peníze prostě nakoupí štěňátku víc hraček apod., alespoň já určitě. Gina teda na hračky nebyla, takže nebylo za co utrácet...ona na hraní s hračkama neměla čas, neboť ona se narodila jako zahradnice a postupně zlikvidovala všechny kulturní rostliny, mimo stromů a vzrostlých keřů. Takže pokud by mi chovatelka chtěla dát něco do výbavičky, tak by bodnul poukaz do zahradnictví
A ano, gesto je to moc hezké, obzvlášť, pokud to jsou věci, které člověk opravdu využije. A pokud je nový majitel začátečník a chovatel s výbavičkou myslí, alespoň na ty základy, tak má jistotu, že když si štěňátko přivezou domů, tak má všechno, co je potřeba.

My jsme toho dostali takovou hromadu, že bych doma pro něj nemusela mít vůbec nic. Od pelíšku až po obojek s vodítkem. Óbr štěněcí balíček z chovatelského programu dodavatele granulí + zbytek od chovatelky. Pro mimina toho mého joudy taky přihazuji dárky.

No tak dámy....já jdu reklamovat výbavičky, co jsem dostala....jakože, kde mám deku, obojky, vodítko a ty misky
Jako majitel:
1. pes, rok 1997 - PP, ockovak a pes. Nic vic :) Ale byl to stary pan myslivec, toz asi tak.
2. pes, rok 2002 - PP, ockovak, smlouva, grancle do zacatku.
3. pes, rok 2004 - PP, ockovak, po natlaku i grancle do zacatku. Byla to ctyrleta fena z PP mnozky.
4. pes, rok 2007 - PP (po skoro roce), petpas, smlouva. Import ze zahranici.
5. pes, rok 2015 - PP, petpas, deka od mamky, miska, CD s fotkama, "navod na stene" ... fenka od kamosky, vic jsme nechtela, komplet vybavu mam doma uz par let :)
6. pes, rok 2019 - PP, petpas, smlouva, deka, hracka, grancle, konzerva. Opet - vic jsem nechtela, mam sve vybaveni.
7. pes, rok 2022 - PP (jeste nemam :)), petpas, smlouva, "navod", miska, grancle, konzerva, deka, hracky, nejake poukazy na vse mozne, ... a urcite jsem na neco zapomnela :)
Zbytek psu byly bud nalezenci/utulkaci (ti vetsinou maji smlouvu a nejakou hracku na pamatku), nebo nase odchovy.
No a z druhe strany, jako chovatel:
Ja davam klasicky PP, petpas, smlouvu, "navod na stene", vetbedku, misku, voditko + obojek normalni, voditko lovecke, pistalku, hracku cistou a hracku smradlavou, kartac, hreben, granule a/nebo maso na prvni tyden a pixlu hydrolyzovaneho kolagenu. Jo a samozrejme toho maleho roztomileho sigra :D

hracku cistou a hracku smradlavou
Ti si vždycky vzpomenu, jak ty hračky byly fakt echt smradlavé, že by je ten majitel asi ani nechtěl.
napsal(a):
hracku cistou a hracku smradlavou
Ti si vždycky vzpomenu, jak ty hračky byly fakt echt smradlavé, že by je ten majitel asi ani nechtěl.
Smradlave hracky povetsinou predavam zavrene do igelitoveho pytliku, na kterem je znacka "biologicky odpad" :D

Já kdysi ke štěňatům dávala samozřejmě pytlík granulí, na které byla navyklá (žrala i maso) a potom malou deku, aby s sebou měla známý pach do nového prostředí.