mám na vás s dovolením dotaz. V jednom tématu Sarah 01 zmiňovala, že nedá dopustit na vetbedky. Že jsou lepší než celý pelíšek. A obecně si lidi vetbedky pochvalují
Tak mi to teď melduje v hlavě. Protože až se zase v rekonstrukci posuneme dál, budu už pro ohaříky zařizovat taky lepší bydlení a tak sonduju a vybírám. I vzhledem k tomu, že stařenka vižlí je tak trochu inkontinentní. Ne moc, nic velkýho, sem tam kapka, nebo pidi flek.
To, že jsou vetbedky funkční to je mi jasný, stejně jako to, že asi jsou i měkkoučký, dobrý proti otlakům -je to opravdu tak? Přijde mi to právě tenký.
Ale.... ohaříci mají rádi právě takový ty pelíšky s okrajem, kde se můžou stočit a tak. Nechybí to pesanům pak? Takový ten klasický pelíšek? Možnost se zamudlat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ohaři jsou krátkosrsťáci, takže chápu, že jim to zachumlání se asi bude chybět. Já mám chlupatý a horkokrevný psy, všude je jim horko a jak jiní psi třeba spí pod peřinou, moji to nikdy nedělali.
Jinak ony ty vetbedky mají různou hustotu vlákna, dají se koupit hodně husté a to je pak fakt hodně měkoučké. Já jsem měla takovou koupenou původně pro štěňata, ale až mi pesani zničí tu, kterou mají v obýváku a která je řidší, tak ji vyměním za tuto. Jinak mám ještě dvě, které jsou menších rozměrů cca 100 x 75 cm, jednu mám v předsíni vedle schodů, psi tam dost často uléhají, když večer odcházím do ložnice. A tu druhou mám takovou stěhovací, buď na terasu nebo pod pergolu podle toho, kde právě všichni sedíme.
Pokud mají psi radši pelíšky, tak já bych je asi nechala a vetbedky dala jen tam, kde si jen občas lehnou, právě kvůli těm otlakům. Moji psi jsou takoví stěhovaví ptáci, vždycky se přestěhují tam, kde jsem já.

Já už Ti to psala - mám dvě drybedky (protiskluzová vetbedka) pod pelíšky (primárně jako izolaci - studený dům), jsou výrazně větší než pelíšky, takže před každým pelíškem je ještě kus té vetbedky, na které může pes ležet.
Na inkontinentního psa supr, tekutina se okamžitě vsákne a nepoznáš, kam to bylo. Jsou různé gramáže, takže si můžeš vybrat, jak vysoký/hustý vlas chceš. Protiskluzové se perou na 40, bez protiskluzu snad na 60. Docela rychle to schne.
Pelíšek s okrajem je pelíšek s okrajem, tohle je jak ležet na koberci (já na té vysokogramážové ze začátku s Gremlinem spala a dalo se to). Nicméně můžeš koupit nějakou nižší gramáž a vystlat tím Bubi ten pelíšek, ne?

Taky nedám na vetbed dopustit. Jednak to pomerove cena/výkon vychází velmi dobře, psi na tom rádi leží, ale zase jak už psala Sarah, taky mám psy, kteří se nepotřebují zamuchlat. Mám různě po domě cca 4 a jsou to nejoblíbenější ležící místečka většiny psů.
Kromě pana krále, ten má nejraději postýlku 😄

Zrzavci
napsal(a):
Díky, dámy. Hele myšlenka........ blbá / nebo neblbá? Koupit teda úplně obyč pelechy za pár babek a do nich dát ty vetbetky. Páč pak je asi nějakej extra pelech zbytečnej?
Já bych to klidně zkusila. I s variantou jen vetbed bez pelíšku, jak se na to budou tvářit.
napsal(a):
Já bych to klidně zkusila. I s variantou jen vetbed bez pelíšku, jak se na to budou tvářit.
Asi jo, asi to tak zkusím, bude to i praktičtější, vetbetku vyklepu, pelech bude suchý a budou mít ten okraj. Ono jim nejde o nějaký zachumlávání, ale rádi se stočí do svýho ohařího preclíku a mají rádi pelíšky s okrajem a čím menší tím lepší. Čímž mně ničej, že jo. protože chci, aby měli pohodlí, ale pokud jsem hodila do placu malej pelech, kde by podle mě byl spokojenej tak bígl, okamžitě se z něj stal objekt nejvyšší priority.

Zrzavci
napsal(a):
Rozhlížím se tak kolem po netu - teď jsem narazila na 2x recenzi, že prý nikdy více, že to chuchvalcuje, pouští chlupy . Odkud jste kdo kupoval, abych pak nenarazila na šméčko ?
Ta s vysokou gramáží trochu chuchvalcuje, ale řekla bych, že to celkem souvisí s tím, že na tom nějaký pako žere sušený blbosti, a pak při vyzobávání drobků vykusuje i tu podložku. 🤦🏻♀️

Já žádný chuchvalcování nepozoruju, ale samozřejmě, že když z toho vyčesávám psí chlupy, vezme to i pár chlupů z vetbedky. My teď procházíme obdobím extrémního línání, takže nějaký chlup z vetbedky je mně celkem fuk.

Mimochodem, ta drybedka s vysokou gramáží (2000 g) je opravdu jak koberec, není extra přizpůsobivá. Dovnitř do pelíšku bude lepší nějaká vetbedka s normální gramáží. Já bych tím “potáhla” ten vnitřní polštář, jak jsem to dělala ohaříkovi na zimu s fleecovou dekou.

Žížala má jeden klasický pelech s okraji a jeden rovnou matraci z paměťové pěny bez okrajů a na nich deku z mikrovlákna. Je to praktické, protože pelechy jsou sice pratelné, ale mnohem snáz vyklepu nebo vyperu deku. Předchozí kraťanda právě měla otlaky, takže jsem kvůli tomu pořídila do všech pelechů heboučké deky z mikrovlákna. Žížala jednoznačně preferuje pelech s okraji a z té deky, kterou já to obalím a pečlivě zastrkám všechny růžky, si s oblibou vyrábí kulometné hnízdo
V kufru auta má jako podložku drybedku s protiskluzovým spodkem, tam je to fajn, že se to nehrne. Ale jinak mi vlas u té drybedky připadá takový ostrý, moc umělý - asi jako larisa bych řekla.
Já mám dvě drybedky a protiskluz na spodní straně mi přijde hodně nepoddajný na to, aby se přizpůsobil povrchu pelechu.
Já osobně bych psům nechala pelíšky a vetbedky bych dala jen jako přilepšení anebo na frekventovaný místa. Dost často je lidi pořizujou seniorům, aby neklouzali na hladké podlaze. Já je mám na místech doskoků z postelí.
Vetbedky objednavam tady https://www.all4pet.cz/drybed-vetbed/ ,
mám jich několik, různé druhy. Ty s dlouhým chlupem jsou super, ale po čase a po několika vypráních už to taky není takové (ale účel plní). Myslím, ze mám psy podobné jako vy - mají rádi měkkoučko, rádi se chumlají, a tím pádem upřednostňují klasický pelech - s okrajem, nebo obří od Rogz, který nemá okraj, ale je vysoký a měkký jako polstar, a ještě ho mají na vyvysenem lehátku z Lidlu, ten vede 😄, plus na něm mají deky (nebo prave vetbedku). Ale jsou místa, kde vetbedky mám, protože mame proste doma jako blázni x míst kde psi chtějí lehat, a ne všude se hodí klasický pelech. Používám třeba před dveřmi na terasu - muže být přímo až u dveří a jdou otevírat a zavírat, máme jak z venku tak zevnitr, protože tam psi lehají rádi a pelech by tam možný nebyl, pak používám u krbu; kde nehrozí, ze by to nahrabali nebo namáčkli na krb jako pelech, a pod stolem u PC, kde se mi pelech pletl, a kde je to prijemne i pro mě 😄, další mame u postele v ložnici. A v autě. A někdy tak různě přehazuju podle potřeby. A psi na tom normálně leží, ale k večeru, kdy už je takový ten čas zachumlání, tak jdou do toho pelechu, nebo nejlépe na gauc pod deku, do postele pod perinu.

napsal(a):
Žížala má jeden klasický pelech s okraji a jeden rovnou matraci z paměťové pěny bez okrajů a na nich deku z mikrovlákna. Je to praktické, protože pelechy jsou sice pratelné, ale mnohem snáz vyklepu nebo vyperu deku. Předchozí kraťanda právě měla otlaky, takže jsem kvůli tomu pořídila do všech pelechů heboučké deky z mikrovlákna. Žížala jednoznačně preferuje pelech s okraji a z té deky, kterou já to obalím a pečlivě zastrkám všechny růžky, si s oblibou vyrábí kulometné hnízdo
V kufru auta má jako podložku drybedku s protiskluzovým spodkem, tam je to fajn, že se to nehrne. Ale jinak mi vlas u té drybedky připadá takový ostrý, moc umělý - asi jako larisa bych řekla.
Foto kulometného hnízda by nebylo?

napsal(a):
Foto kulometného hnízda by nebylo?
To bohužel, ale myslím, že v nejbližší budoucnosti se zadaří, poslední jsem likvidovala klejíc dnes ráno

Pelechů si chrti neváží a rozkládají je na prvočinitele, vetbedky jakž takž přežijí jejich demoliční choutky a opravdu je mají rádi, nové jsou měkoučké, po čase se sleži a línají😁,ale zatím pro kluky jediná varianta pelechu, co přežije . K Vánocům dostanou lehátka Anadi, teda napsali jsme Ježíškovi - uvidíme, tak snad vydrží taky. Mám na ně výborné reference a i tady dostaly pochvalu.

assil
napsal(a):
Jen tak ze zvědavosti, čím se ta vetbedka liší od nějaký normální chlupatý deky? Na fotkách to vypadá úplně stejně.
Žádnou tak hustě chlupatou deku jsem ještě neviděla. A hlavně normální deky nemají protiskluzovou spodní stranu. Většinou, když obyč deku dáte na lino a pak se po ní rychle projdete, tak můžete i hodit držku.

Mám drybedky s protiskluzem na spodní straně a spíš než deku mi připomínají hodně vysokej a měkkej koberec.
napsal(a):
Žádnou tak hustě chlupatou deku jsem ještě neviděla. A hlavně normální deky nemají protiskluzovou spodní stranu. Většinou, když obyč deku dáte na lino a pak se po ní rychle projdete, tak můžete i hodit držku.
Piknikový deky mívají nepromokavý a někdy i protiskluzový spodek.
Mě to prostě přijde jako předražený běžný deky něco jako
https://gate.shop/pl/koc-wlochaty-7908002-83?variant=100625
Ad protiskluz lze lehce udělat tavnou pistolí a nebo se prodávají samolepky, co jdou i prát
Ale naživo jsem vetbedku nikdy neviděla, tak nemám srovnání.

assil
napsal(a):
Ad protiskluz lze lehce udělat tavnou pistolí a nebo se prodávají samolepky, co jdou i prát
Za mě je největší benefit v tom, jak to odvede vlhkost - jednou se mi do ní počůralo štěně, viděla jsem ho při tom, ale stejně jsem na té vetbedce nebyla schopná to místo najít (chtěla jsem to vysát papírovou utěrkou než to ponesu do pračky). To žádná deka, kterou mám, neumí. Pro inkontinentního psa mi to přijde super, protože když se stane nehoda, neleží na mokrém…
assil
napsal(a):
Já bych to k dece vůbec nepritovnala, plus deka nebude mít ty vlastnosti vetbedky. Ono se to z fotky nezdá, ale ta vetbedka je fakt měkká. A odvádí vlhkost, všechno proteče dolů a pes zůstává v suchu. Takže treba v případě te inkontinenci si myslím, ze obyčejná chlupatá deka tohle nesplní. Stejne tak kdyz vezu autem mokré psy od vody…
Edit.: než jsem to dopsala, tak Odetta byla rychlejší 😉
A navíc teda nevím ani s tou cenou, ale kdyz jsem naposledy sháněla chlupaté deky ala prehoz na gauc, tak levněji než vetbedky rozhodne nevychazeli 😀.

assil
napsal(a):
pri odchovu stenat - neexistuje lepsi deka funkcnosti, udrzbou...
tak jako pro mokre psy do auta atd.
a k te cene - prvni vetbetky, co jsem koupila, jedou letos 8.rok
p.s. nekdo jeste snad pouziva deky proti dekubitum -nebo jak se to pise?
To je zajímavé téma a mě k tomu ještě napadlo, jestli je rozdíl právě mezi tím a třeba koupelnovou předložkou nebo malým kobercem s protiskluzovou stranou. Co naši odešli, tak Malina spí často na jejich posteli a máme všude dlažbu, tak bych byla radši aby hupsla na něco měkkého. Plus má ráda svůj pelíšek, v cizím prostředí jí to dává pocit bezpečí, ale zas jí asi v něm často bývá teplo a leží pak na té dlažbě, tak si taky říkám, aby pak neměla otlaky.

jestli je rozdíl právě mezi tím a třeba koupelnovou předložkou nebo malým kobercem s protiskluzovou stranou
je
Já jsem k vetbedkám taky byla dost skeptická, hodně lidí okolo je mělo a po nějaký chvíli vypadají puckatě a divně. Ale vyzkoušela jsem a musím uznat, že jsou super. A ta merino je fakt parádní! Teď s okolím dokonce uvažujeme, že koupíme celou velkou roli a rozkrájíme si ji dle potřeby 😃 Jdu hledat 😆
Díky, díky moc všem. Udělám to asi, jak psala Odetta - vetbedky s nízkou gramáží do pelíšku, jako krytí.
Mimochodem ad ty koupelnový podložky, jak tu zmiňuje Trickywoo. Měla jsem úpa stejnej nápad. KOupila jsem při nákupu jinýho zboží v Lidlu jakousi extra-savou a hodně měkkou koupelnovou podložku . S tím, že ji případně mrsknu do budoucí verandy /ještě nestojí :-) /, aby tam mohli psi lehnout na chvilku, než oschnout z venku. Jakou to má savost zatím nevím, nezkoušela jsem, ale je to kuwaaa měkkoučký právě. A taky to má protiskluz. Je to vysoký, měkký, válela jsem se po tom na zemi. Tak až proběhne jednou zkouška rozhlasu............. tak mě napadá, to že nemusím zkoušet ani na ohařích, ale na sobě, tak dám vědět.

@Zrzavci Možná pod tu vetbedku kup Bubině i pogumované dětské prostěradlo, ať není pročůraný ten polštář. Nevím, jestli se to nějak jmenuje, ale používá se to při odplenkování děcek. Nešustí to, ale neproteče to.

Už x krát jsem chtěla vetbedku pořídit, ale kdykoliv jsem na ně na výstavě někde ve stáncích sáhla, tak to byl kousavý chemlon. Takže pro psa, který se železnou jistotou upřednostní nejjemnější wellness fleece, pokud má někam zavrtat čenich, jsem nenašla odvahu to koupit. Každopádně pár let jsem se vetbedky nedotkla. Nezměnilo se něco?
napsal(a):
Už x krát jsem chtěla vetbedku pořídit, ale kdykoliv jsem na ně na výstavě někde ve stáncích sáhla, tak to byl kousavý chemlon. Takže pro psa, který se železnou jistotou upřednostní nejjemnější wellness fleece, pokud má někam zavrtat čenich, jsem nenašla odvahu to koupit. Každopádně pár let jsem se vetbedky nedotkla. Nezměnilo se něco?
ahááá? to nezní úplně pozitivně?

Zrzavci
napsal(a):
Je to duté vlákno.

Zrzavci
napsal(a):
kde jsem přišla k tomu, že to je britský merino?
Progooglila jsem se k nějaké verzi, kde je 50 % merino a 50 % duté vlákno. Ale ty klasické jsou, myslím si, jen z dutého vlákna…?

Zrzavci
napsal(a):
Prostě za mě to kouše. Kámošce na základce ještě před revolucí mamka vyrobila z chemlonu (jak to tenkrát frčelo) kobereček - růžového medvídka. Prašť jak uhoď. Zavřu oči, sahám na medvěda.
napsal(a):
Progooglila jsem se k nějaké verzi, kde je 50 % merino a 50 % duté vlákno. Ale ty klasické jsou, myslím si, jen z dutého vlákna…?
No já jsem právě vycházela z té informace, kde právě psali britské merino, tak jsem to nějak vzala za svý, chemlon mě moc nenapadlo. Tím pádem jasně padá ta hustá varianta na ležení, a do úvahy přichází jen ta míň gramážová varianta na zkoušku. Hmmm škoda, já myslela, že to je nějak takový příjemný.

Zrzavci
napsal(a):
No já jsem právě vycházela z té informace, kde právě psali britské merino, tak jsem to nějak vzala za svý, chemlon mě moc nenapadlo. Tím pádem jasně padá ta hustá varianta na ležení, a do úvahy přichází jen ta míň gramážová varianta na zkoušku. Hmmm škoda, já myslela, že to je nějak takový příjemný.
Tak zkus pohledat, já netvrdím, že to neexistuje. ;)
Jen nevím, jestli by se to, pokud by to bylo čisté merino, netřepilo? Ono se to řeže z velkých rolí, duté vlákno se netřepí. A taky to asi, pokud to bude jen z merina, bude stát raketu.
Jinak mně ta naše chemlon nepřipomíná, není mi na omak nepříjemná. Připomíná mi to koberec s vyšším vlasem. 🤷♀️

Zrzavci
napsal(a):
Kdyby byl můj pes na stará kolena inkontinentní, tak to vidím jednoznačně a vlastně stejně jako dosud. Má ty omyvatelné pelechy potažené nepromokavou kočárkovinou či co a na to fleece, ten uschne hned. Normálně fiklou metráž, není čas na hrdinství. BTW, Mráz má slevy, pak to půjde nahoru. Čekám na 3 běžné metry medvídka se zvířecím vzorem. Dek není nikdy dost.
https://www.dumlatek.cz/katalog/odevni-latky/fleece/fleece-vzorovany/

napsal(a):
Kdyby byl můj pes na stará kolena inkontinentní, tak to vidím jednoznačně a vlastně stejně jako dosud. Má ty omyvatelné pelechy potažené nepromokavou kočárkovinou či co a na to fleece, ten uschne hned. Normálně fiklou metráž, není čas na hrdinství. BTW, Mráz má slevy, pak to půjde nahoru. Čekám na 3 běžné metry medvídka se zvířecím vzorem. Dek není nikdy dost.
https://www.dumlatek.cz/katalog/odevni-latky/fleece/fleece-vzorovany/
To se asi musí zaobroubit? Nebo se to netřepí? 🤔😅
Zrzavci
napsal(a):
Klíííd...máme tuhle
https://www.mujhugo.cz/p/vetbed-protiskluz-drybed-grafit-ruzove-srdce-100-x-75-cm-vlas-30-mm?gclid=EAIaIQobChMIicDXosCI-gIVEuN3Ch0PPQ0WEAQYCCABEgLqcvD_BwE
Válí se na ní hypersenzitivní pinčová, nekouše to.

napsal(a):
To se asi musí zaobroubit? Nebo se to netřepí? 🤔😅
Někde venku nebo v krizi ve vaně vyškubete okraje a je klid. Nitě už stojí majlant a psovi je nějaký estetický okraj, který není vidět, úplně šumák. Z nějakého entlování už jsem dávno vyléčená.
Zrzavci
napsal(a):
Ale tak to můžeš objednat, osahat a když to nebude vyhovovat, tak vrátit, když se ti na tom nevyválej psi, ne?
Mně teda ta vetbedka kousavá nepřijde, a psům nejspíš taky ne, protože na pohodlí si oni potrpí, a kdyby je to kousalo, tak na tom neleží . Já byla naopak poprvé překvapená, jak je ta vetbedka na dotek příjemná, po pár vypráních už to takové není, ale jako nepříjemná taky není. Když nám přišla první vetbedka, ta s vysokým chlupem, a doma jsem ji cvičně rozložila, tak psi hned zaujali místo a byli spoko, já po ní zkoušela taky chodit, taky jsem si tam se psema lehla, a bylo to měkké a příjemné .

napsal(a):
Mám to stejně. Mám jednu drybedku už pár let a ten chlup mi prostě přijde hodně ostrý. Ne že by to psa kousalo, ale bála jsem se, že to na loktech může odírat kůži. A protože předešlá kraťanda měla operované obě přední packy na otlaky a měla docela velké jizvy, tak jsem hledala něco měkčího. Proto používám do pelechů mikrofleecové deky, ale zase ta savost plínky tam není, no. Musí se to hlídat a vyměňovat.
Takže mlaďoška sice zdědila heboučké pelíšky, ale stejně se na terase nejradši práskne na dlažbu

Takový kožich / plyš / polyester / micropolyester / wellsoft (jsou to normální rozemleté pet flašky, nic jiného to není) se u nás prodával v podnikovém krámě, má to i stejnou zelenou druhou stranu. Metráž.
Jsem si to před lety na tom eshopu zde odkazovaném koupila, jedno vyprání na 40 a tím to skončilo, na dotek nepříjemné. Ale mně vadí umělé vše. Kocourkovi se podložka líbila. No je to zázrak... umělé vlákno jako mikina, takže se do chlupu tekutina nevsákne, ale steče dolů.
Od výrobků určených na něco jiného se to opravdu neliší.
Akorát málokde seženete takovou gramáž. Teď už možná skoro nikde. Jakože cca málo to je https://www.kozesinyaplyse.cz/Deka-pro-psy-IZOLACNI-metraz-tlapky-ruzove-d238.htm#detail-anchor-description
A když bude gramáž nízká, tak na tom nikdo nechce ležet.
https://vetfleece.com/product-category/vetfleece/

Od výrobků určených na něco jiného se to opravdu neliší.
Tak ja jsem teda nic aspon trochu podobneho nesehnala.
jedine vetbedka je da opakovane prat a porad funguje

napsal(a):
Pelechů si chrti neváží a rozkládají je na prvočinitele, vetbedky jakž takž přežijí jejich demoliční choutky a opravdu je mají rádi, nové jsou měkoučké, po čase se sleži a línají😁,ale zatím pro kluky jediná varianta pelechu, co přežije . K Vánocům dostanou lehátka Anadi, teda napsali jsme Ježíškovi - uvidíme, tak snad vydrží taky. Mám na ně výborné reference a i tady dostaly pochvalu.
No tak chrti, dle mého určitě většina, milují vyvýšená měkká místa. Takže si myslím, že právě ty lehátka, takže pokud si je chrťáci oblíbí, tak to bude ideál...náš chrt to řešil ležením na gaučích a v posteli...gauč jsme mu dali i do chodby. Neříkám, že si nikdy nelehnul na zem, ale to jen třeba když asistoval u vaření a nebo když ležel u dětí, co si hráli na zemi...jinak to gauč jistil a samozřejmě pod hlavu polštářek

Holky...nevím, jestli už to tady nebylo řečeno, jestli jsem to někde nepřehlédla nebo resp. už byla řeč o nějakém chuchvalcování, ale nenašla jsem to v souvislosti s vypráním.
Jako abych z toho po pár vypráních neměla žmolkatou, zplstnatělou onuci.
Pořád řeším, co psům na chodbu...teda Gina stejně všechno shrabe a lehne si na dlažbu, ale jak se nám blíží podzim a eventuelně deštivé počasí, tak aby mi mokrej pes, ležel na dlažbě Už jsem několikrát o vetbedkách přemýšlela....ale furt nevím. Leta letoucí to řeším dekama, když je mokrá vyměním za suchou, ale když fakt leje a psi chodí dovnitř a ven, tak to je spotřeba.
Přemýšlela jsem i o tom, že dám na zimu do chodby koberec, ale...lehne si na něj mokrej pes, v tu ránu je mokrej koberec......

Oboustranná lepící páska na koberce. Ta žlutá. Pěnová podložka do koupelny.
Kupte vet bed a zkuste. Až bude mít žmolky, tak řekněte eshopu, že chcete novou, ne :-)
Třeba žádné mít nebude, když to všici říkají.
napsal(a):
Holky...nevím, jestli už to tady nebylo řečeno, jestli jsem to někde nepřehlédla nebo resp. už byla řeč o nějakém chuchvalcování, ale nenašla jsem to v souvislosti s vypráním.
Jako abych z toho po pár vypráních neměla žmolkatou, zplstnatělou onuci.
Pořád řeším, co psům na chodbu...teda Gina stejně všechno shrabe a lehne si na dlažbu, ale jak se nám blíží podzim a eventuelně deštivé počasí, tak aby mi mokrej pes, ležel na dlažbě Už jsem několikrát o vetbedkách přemýšlela....ale furt nevím. Leta letoucí to řeším dekama, když je mokrá vyměním za suchou, ale když fakt leje a psi chodí dovnitř a ven, tak to je spotřeba.
Přemýšlela jsem i o tom, že dám na zimu do chodby koberec, ale...lehne si na něj mokrej pes, v tu ránu je mokrej koberec......
Udělat jim na chodbě ohrádku se slámou. Sláma funguje jako vetbedka a dá se sehnat zadarmo.

Oboustranná lepící páska na koberce. Ta žlutá
jj. a jako bonus pak jeji sundavani z podlahy.
no, to mame taky za sebou.

"Gina stejně všechno shrabe"
tak
a tohle žádné pásky nevydrží
ani sláma
mokrému psu dlažba nevadí a jako bonus se dá lehce setřít
ta dlažba

assil
napsal(a):
Udělat jim na chodbě ohrádku se slámou. Sláma funguje jako vetbedka a dá se sehnat zadarmo.
No sláma by byla super....kdyby chodba, co si psi vybrali na ležení, nebyla vstupní chodbička 1,15x2,15m, kterou procházíme do baráku a psi tudy chodí do baráku. Při velikosti psů jim defato chodíme přes část pelechu. A nevím, jak by mi prošlo, že bychom do baráku chodili přes maštal. Navíc je mi jasný, že bych slámu měla všude.....úplně stačilo, když jsem měla ten výborný nápad, že na zahradě cestičku, co maj psi vyběhanou pod strom a tudíž, když naprší, tak se stává bahnitou...tak tu jsem vysypala mulčovací kůrou....no psi od bahna nebyli, ale mulč jsem měla i v posteli

napsal(a):
Oboustranná lepící páska na koberce. Ta žlutá. Pěnová podložka do koupelny.
Kupte vet bed a zkuste. Až bude mít žmolky, tak řekněte eshopu, že chcete novou, ne :-)
Třeba žádné mít nebude, když to všici říkají.
Oboustranku nee...jak už bylo psáno výše...za prvé na tom nechám na jaře ruce, jak jí budu pracně odškrabávat z dlažby, za druhé hrabací činnost pyrenejky to stejně nevydrží

napsal(a):
"Gina stejně všechno shrabe"
tak
a tohle žádné pásky nevydrží
ani sláma
mokrému psu dlažba nevadí a jako bonus se dá lehce setřít
ta dlažba
mokrému psu dlažba nevadí
Když mě je to takový nepříjemný, když mi mokrej pes leží na holý dlažbě....a navíc i špinavý, protože si to tam zahamtaj.
Prostě zkusím jednu vetbedku a uvidíme....kdyžtak jí potom šoupnu do auta, místo deky.
napsal(a):
No sláma by byla super....kdyby chodba, co si psi vybrali na ležení, nebyla vstupní chodbička 1,15x2,15m, kterou procházíme do baráku a psi tudy chodí do baráku. Při velikosti psů jim defato chodíme přes část pelechu. A nevím, jak by mi prošlo, že bychom do baráku chodili přes maštal. Navíc je mi jasný, že bych slámu měla všude.....úplně stačilo, když jsem měla ten výborný nápad, že na zahradě cestičku, co maj psi vyběhanou pod strom a tudíž, když naprší, tak se stává bahnitou...tak tu jsem vysypala mulčovací kůrou....no psi od bahna nebyli, ale mulč jsem měla i v posteli
No tak vážně, když jsem potřebovala něco podobného, jakože voda pryč, pes v suchu, tak mě se osvědčilo takové to měkké díraté, co se prodává na podlahu koupelen v rolích, nevím jak to popsat.
assil
napsal(a):
No tak vážně, když jsem potřebovala něco podobného, jakože voda pryč, pes v suchu, tak mě se osvědčilo takové to měkké díraté, co se prodává na podlahu koupelen v rolích, nevím jak to popsat.
Už jsem to našla, jmenuje se to koupelnová pěnová rohož
https://www.goldea.cz/produkt/koupelnova-penova-rohoz-vzor-07-metraz-sirka-65-cm?variant=11559&gclid=EAIaIQobChMI34jV2o6P-gIVlwWiAx0RqwCnEAQYBCABEgJHavD_BwE
je to prostě furt suchý a dá se to prát v pračce

assil
napsal(a):
to je penova koupelnova podlozka
jedno hrabani prezije - muj tip

Když ono chrťákům je pořád horko, jak říká chlap - prostě rusi, proto sedačka nebo postel chvilku a pak dlažba, tam aspoň tu vetbedku začali tolerovat, proto chceme zkusit lehátko, ani matraci jim na ně nebudeme zatím objednávat.
Jako polštářek je prý nejlepší brácha

sardullah: Starý zátěžový koberec (jekor) by mohl být fajn, když budete mít dva, vždycky ten jeden hodíte do maštale vyschnout a pak ometete koštětem (ono se s ním nic jiného v podstatě nedá dělat). Nedávat natrvalo, jakože pod lišty a podobně, ale vyndavací a zastamdací. Široký až ke stěnám, aby psík nedostal hrabačku za hranu. Pokud vetbedku, tak taky co největší, ideálně ode zdi ke zdi, jinak ji srolují...
Na ukotvení proti hrabání se ale jinak dají do podlahy zasadit očka (stejná jako jsou v autě v podlaze na upevnění nákladu) a koberec (vetbedku) k nim přivázat.

napsal(a):
Oboustranná lepící páska na koberce. Ta žlutá
jj. a jako bonus pak jeji sundavani z podlahy.
no, to mame taky za sebou.
:-) :-) octem to šlo v pohodě, měla jsem na celé chodbě 10 m2 kolem dokola.
Ale ještě mám jednu, co používám na počítače, název nevím, světle žlutá 2 cm šířka a ta ani nenechává fleky.
Ale jo, pravda je, že bez nějakého čističe, škrabky nebo parního čističe tu kobercovku nesundáte, uznávám. Každopádně jsem jí měla přilepené kusy koberců a lina - kuchyně s obývákem a bylo tu prasátko, pes a 4 kočky.

Jsem dala teď u nového lina i na stěny - ohnout a nahoru .... u misek, aby mi to nechlemtali na zeď. Lepidlo... nevím, nejlevnější kyblíček, co mají v krámě s koberci. Připomíná herkules, nic agresivního.

assil
napsal(a):
Tak můj pes před ulehnutím nehrabe, tak to neposoudím, ale jinak pevnosti mi to přijde úplně stejný jako vetbedka.
jestli se bavime o tomhle?
tak to se neda porovnat.
jednu dobu jsem ty koupelnove zkousela davat do prepravek v aute - mam cunata, neni prochazka, z ktere nejdou mokri. a nevydrzi to nic
a navic - stacilo trochu pisku a uz do jezdilo jak namydlene

Stěny se dají do té výšky natřít omyvatelným tím... nevím název... kdysi latex, teď lepší věci...vinyl vynil... takže až budu strhávat koberec, nevezmu s ním i omítku.
Zbytky koberců typu hnus Rambo málo korun, jak píše Buggyra.
napsal(a):
tak to se neda porovnat.
jednu dobu jsem ty koupelnove zkousela davat do prepravek v aute - mam cunata, neni prochazka, z ktere nejdou mokri. a nevydrzi to nic
Jak píšu, mě pes nehrabe ani nekouše a na ležení je to v pohodě. S pískem nevím, to z něj všechno odpadá než dojdeme domů, řeším víceméně jen mokrého psa, takže mě to přijde OK pro takového psa. Měla jsem to chvíli na verandě a na chodbě na dlažbě když byl pes malej a neklouzalo to, teď už to nepotřebuju.

napsal(a):
tak to se neda porovnat.
To mě zajímá - myslíte, že to bude jezdit i na mokré podlaze? Chtěla jsem to dát do sprcháče (máme ten otevřený walk-in), aby se psovi při koupeli nerozjížděly tlapy všemi směry, a napadlo mě právě tohle jako protismyková podložka

napsal(a):
To mě zajímá - myslíte, že to bude jezdit i na mokré podlaze? Chtěla jsem to dát do sprcháče (máme ten otevřený walk-in), aby se psovi při koupeli nerozjížděly tlapy všemi směry, a napadlo mě právě tohle jako protismyková podložka
ne -mokra neklouze.
me proste jen nedoslo, ze ten pisek, co mi opadava ze psu konci pod tou podlozkou - a pak prilnavost zmizi.

napsal(a):
sardullah: Starý zátěžový koberec (jekor) by mohl být fajn, když budete mít dva, vždycky ten jeden hodíte do maštale vyschnout a pak ometete koštětem (ono se s ním nic jiného v podstatě nedá dělat). Nedávat natrvalo, jakože pod lišty a podobně, ale vyndavací a zastamdací. Široký až ke stěnám, aby psík nedostal hrabačku za hranu. Pokud vetbedku, tak taky co největší, ideálně ode zdi ke zdi, jinak ji srolují...
Na ukotvení proti hrabání se ale jinak dají do podlahy zasadit očka (stejná jako jsou v autě v podlaze na upevnění nákladu) a koberec (vetbedku) k nim přivázat.
Zátěžový boberec by určo problém nebyl...ale...zátěžový koberec je jak suchej zip na chlupy, alespoň ty chlupy co máme my, z toho nejdou vůbec vysát a musím pěkně odstraňovat ručně A koberec na volno už jsem tam měla...neustále mi ho psi tahali na zahradu
Ty očka do podlahy jsou dobrej nápad, ale upřímně nevím, jak by dopadla vetbedka, když by pyrenejce nešla odhrabat .
Jako upřímně já tady neřeším ležení přes den, protože to se psi válej s náma v obýváku a neřešim ani spaní pyrenejské madam, protože často se v noci probudím a mám jí v posteli a nebo na ní narazím, když jdu v noci na záchod, jak leží v mezipatře na koberci, ale Mates, ten spí opravdu...z vlastního rozhodnutí...skoro celou noc dole na chodbě. Takže večer jdu ustelu jim "pelíšky"...madam jde provede úpravu dle svého uvážení, pak se odebéře do postele a Mates tam pak spí na tý dlažbě.
Defakto teď spíš řeším, co pořídit místo té deky, co tam mají teď....už je po těch letech ošklivá, navíc se to hned nacucá vodou. A navíc, jak to nemá protiskluz, tak už ve chvíli, kdy si pyrenejka začne lehat, tak to uklouzne.
Koukala jsem na ty drybedky...dělá se to i v rozměru 100x75cm, takže bych koupila dvě, což by nepokrylo celou chodbu a pyrenejka by na "svém místě" měla dlažbu, tak možná by to pak nehrabala.....teda to mě napadlo teď, tak to vyzkouším......naskládám takhle deky a uvidíme

dělá se to i v rozměru 100x75cm, takže bych koupila dvě
150 x 100 se delaji taky, pripadne i vice
150 je sire, z role dokazi ustrihnout i vice nez ten metr ...

napsal(a):
dělá se to i v rozměru 100x75cm, takže bych koupila dvě
150 x 100 se delaji taky, pripadne i vice
150 je sire, z role dokazi ustrihnout i vice nez ten metr ...
Tak já koukala v jakých rozměrech to mají u nás ve zveráči....100x150 mají také, pokud bych chtěla přikrýt celou chodbu, tak bych taky musela kupovat 2 a jednu potom přistřihnout....v kuse bych to nechtěla.
No zítra pojedu koupit psům do zveráče maso, tak si to na živo "ošahám" a uvidím...
Ještě dotaz pro ty, co už je používají....jak jdou z toho chlupy?? Jde to nějak normálně vysát a nebo vyklepat??
assil
napsal(a):
Že by sláma fungovala jako vetbedka, to silně pochybuju. Možná ty tepelně izolační vlastnosti nebo odvod vlhka...ale příjemný poleženíčko snad leda pro nějaký medvědy...pokud máte špice, tak možná.
Krátkosrstej ohař by si to moc neužil.

Terven
napsal(a):
Že by sláma fungovala jako vetbedka, to silně pochybuju. Možná ty tepelně izolační vlastnosti nebo odvod vlhka...ale příjemný poleženíčko snad leda pro nějaký medvědy...pokud máte špice, tak možná.
Ohař patří na gauč. :-))
Terven
napsal(a):
Tak krátkosrstého psa nemám, ale sláma je obecně i pro člověka lepší a pohodlnější než seno, to seno píchá a škrábe, sláma ne. Ale asi by to musel někdo s holoprtkou vyzkoušet.
assil
napsal(a):
Tak krátkosrstého psa nemám, ale sláma je obecně i pro člověka lepší a pohodlnější než seno, to seno píchá a škrábe, sláma ne. Ale asi by to musel někdo s holoprtkou vyzkoušet.
Já si nedovedu představit, že bytovej pes, kterej miluje fajnový poleženíčko v měkkým pelechu nebo na fleecovej dece či nedejbože v peřinách by si dobrovolně vybral ležení na slámě. To snad leda v případě, že by ty ostatní možnosti byly ještě horší.
Sláma píchá taky, i když ne tolik, a hlavně vidím, kolik pidizlomečků těch stébel si na sobě přinese moje druhá chlupatější fena, když vymetá boxy nastlaný slámou.
Terven
napsal(a):
Já si nedovedu představit, že bytovej pes, kterej miluje fajnový poleženíčko v měkkým pelechu nebo na fleecovej dece či nedejbože v peřinách by si dobrovolně vybral ležení na slámě. To snad leda v případě, že by ty ostatní možnosti byly ještě horší.
Sláma píchá taky, i když ne tolik, a hlavně vidím, kolik pidizlomečků těch stébel si na sobě přinese moje druhá chlupatější fena, když vymetá boxy nastlaný slámou.
Třeba by ti psi překvapili.
Já třeba jsem koupila drahej naducanej chlupatej ručně vyráběnej pelech a nechtěj na něj ani kočky. Mám ho jako dekoraci a je mi ho líto vyhodit.
A kočky jdou spát radši k psovi do boudy na slámu.

"jak by dopadla vetbedka, když by pyrenejce nešla odhrabat "
textilie bodově připevněná je ideální na disciplínu "výroba třásní" nebo tak nějak....

Myslím si, že jestli do té vetbedky bude nějak intenzivněji hrabat, že z ní budou lítat chuchvalce stejně jako z té mojí, kterou štěník sem tam vykusuje (na druhé nikdy nic nejedl, tedy ji nevykusuje vůbec, a ta to cuckování nedělá).

napsal(a):
Myslím si, že jestli do té vetbedky bude nějak intenzivněji hrabat, že z ní budou lítat chuchvalce stejně jako z té mojí, kterou štěník sem tam vykusuje (na druhé nikdy nic nejedl, tedy ji nevykusuje vůbec, a ta to cuckování nedělá).
No ono to hrabání neprobíhá jako hrabání "do deky", ale opravdu je účelem odhrábnutí do pryč. Vykusování bych řekla, že nehrozí, protože u nás se mňamky a případně třeba suchej rohlík, servírují v obýváku.
Já ve svý podstatě řeším furt to samý, od tý doby, co jsem si pořídila berbery a teď to jen pokračuje. Na pevno tam nic dát nemůžu, protože v létě dlažba na chodbě slouží jako ochlazovadlo.
Takže já už defakto asi 12 let furt chodím, stelu psům na té chodbě, oni to odhrabávají a já chodím a nadávám, že jestli z toho tvrdýho budou mít proleženiny a nebo otlaky, tak ať za mnou nechodí a ono je to furt plat prtný.
Jako prostě moji milí medvědi mají smůlu, protože asi i chtějí ležet i v zimě na dlažbě a protivná panička chce, aby leželi na měkkým.
A možná bych to i klidně vzdala a nechala to tak, ale při deštivým počasí je to fakt děs, to bych snad musela tu chodbu vytírat několikrát denně a hlavně...ti poděsové se pak řítí ven, letí ze schodů a pak je potřeba zahnout do pravého úhlu ke vchodovým dveřím a to už teda zavání uklouznutím a eventuelně úrazem.

12 let, to je tradice, rituál, to už nechte :-)

napsal(a):
12 let, to je tradice, rituál, to už nechte :-)
No jo, ale psi mají na chodbě takovou tu deku, no jak bývyly dřívávějc...buď byly peřiny a nebo prošívané deky, takové ty lesklé a ta deka u je stará určitě minimálně 30 let a z toho 12 let jí mají psi na zemi...jako furt ještě dtží, ale už je taková nevzhledná. Psům je to určo šumák, ale já bych tam měla ráfa něco trochu hezčího, aby to alespoň trochu vypadalo. Zkoušela jsem tkaný koberec...to dokonce i vypadalo jako u lidí, ale kdo ho má nosit 10x denně ze zahrady...to je hrozný, jak jsou dneska ty koberce neposlušný. Člověk řekne "lehni a zůstaň" a on si místo toho klíďo brďo vybíhá furt ven.

napsal(a):
No jo, ale psi mají na chodbě takovou tu deku, no jak bývyly dřívávějc...buď byly peřiny a nebo prošívané deky, takové ty lesklé a ta deka u je stará určitě minimálně 30 let a z toho 12 let jí mají psi na zemi...jako furt ještě dtží, ale už je taková nevzhledná. Psům je to určo šumák, ale já bych tam měla ráfa něco trochu hezčího, aby to alespoň trochu vypadalo. Zkoušela jsem tkaný koberec...to dokonce i vypadalo jako u lidí, ale kdo ho má nosit 10x denně ze zahrady...to je hrozný, jak jsou dneska ty koberce neposlušný. Člověk řekne "lehni a zůstaň" a on si místo toho klíďo brďo vybíhá furt ven.
Zkuste nejakej pidi pelech, treba se srovnaji, inspirace tady:
https://www.instagram.com/reel/ChDdBX0BFhH/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

napsal(a):
Zkuste nejakej pidi pelech, treba se srovnaji, inspirace tady:
https://www.instagram.com/reel/ChDdBX0BFhH/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Pelechy jsem zkoušela...za prvé se mi do chodby dva nevejdou, za druhé na nich žádnej pes nechce ležet. Pejsi na videu jsou úžasňáci, u nás by to neklaplo, když se Mates k Gině přitulí tak, že je hodně namáčklej nebo jí nedejbože zalehne třeba nohy...tak chvíli nic, láska nebeská, v dalším okamžiku zamručení a když se Mates neodvalí, tak ho bílá madam normálně a regulérně odkope.

napsal(a):
:-) :-) přilepte to na zeď.

Tak holky hlásím, že mě tedy přesvědčilo velmi deštivé počasí a včera jsem vetbedku resp. drybedku zakoupila (jen podotknu, že je asi všem jasné, že dnes už neprší a tudíž psi nejsou mokří).
Vzala jsem nakonec jednu v rozměru 100x150cm, což pokrývá velkou část chodby, kde pesani leží.
Umístila jsem jí a srdéčko zaplesalo "jééé, to je hezký "...tady odkaz, abyste viděli, jakou máme činanou https://www.uzlatehoretrivra.cz/podlozky/vetbed-nonslip-drybed-seda-s-ruzovymi-srdci/ ...teda činaná asi nebude dlouho, ale teď teda je.
Pejskové si šli po obědě lehnout...polední klid....tak jsem se po chvíli tak jakože vyplížila na chodbu, abych se koukla, jak se jim spinká na tom novém "pelíšku" a .....oba psi natažení vedle sebe...na dlažbě a mezi nimi shrnutá vetbedka.
Nicméně jsem jí přes den natahovala jen asi 3x a přes noc vydržela neshrnutá, což je tedy úspěch.... uvidíme, za pár dní může být všechno jinak
Co teda ale musím říct, že normálně hřeje....jak už máme doma chladněji, tak teda chodím v ponožkách a jak jsem na ní stála, tak pocit tepla byl neskutečný a to teda srovnávám s kobercem, je to úplně jinej level.
Takže kupovat budeme určo ještě jednu, malou...syn má pokoj nad garáží, podlaha sice zateplená, ale i tak je to studený, takže alespoň když sedí u počítače, tak nohy bude mít pěkně v teple.
napsal(a):
Tak holky hlásím, že mě tedy přesvědčilo velmi deštivé počasí a včera jsem vetbedku resp. drybedku zakoupila (jen podotknu, že je asi všem jasné, že dnes už neprší a tudíž psi nejsou mokří).
Vzala jsem nakonec jednu v rozměru 100x150cm, což pokrývá velkou část chodby, kde pesani leží.
Umístila jsem jí a srdéčko zaplesalo "jééé, to je hezký "...tady odkaz, abyste viděli, jakou máme činanou https://www.uzlatehoretrivra.cz/podlozky/vetbed-nonslip-drybed-seda-s-ruzovymi-srdci/ ...teda činaná asi nebude dlouho, ale teď teda je.
Pejskové si šli po obědě lehnout...polední klid....tak jsem se po chvíli tak jakože vyplížila na chodbu, abych se koukla, jak se jim spinká na tom novém "pelíšku" a .....oba psi natažení vedle sebe...na dlažbě a mezi nimi shrnutá vetbedka.
Nicméně jsem jí přes den natahovala jen asi 3x a přes noc vydržela neshrnutá, což je tedy úspěch.... uvidíme, za pár dní může být všechno jinak
Co teda ale musím říct, že normálně hřeje....jak už máme doma chladněji, tak teda chodím v ponožkách a jak jsem na ní stála, tak pocit tepla byl neskutečný a to teda srovnávám s kobercem, je to úplně jinej level.
Takže kupovat budeme určo ještě jednu, malou...syn má pokoj nad garáží, podlaha sice zateplená, ale i tak je to studený, takže alespoň když sedí u počítače, tak nohy bude mít pěkně v teple.
Máme stejnou
Já jsem jí kupovala hlavně z důvodu tlumení doskoků a účel plní. A občas se psi po ní i válejí, hlavně Vikina.
Nevýhodu vidím v tom, že Vikina je hlodač a dost často si na ní vezme parůžek nebo kost, čímž se jí to trochu obalí chlupama.

Tyjo, přemýšlím, že si to fakt koupím do postele. A ještě bych to mohla zkusit hodit v zimě na koně pod deku. Vysoký chlup by udělal izolační vrstvu koni na zádech, odvedlo by to vlhkost, a drželo by to na místě díky kontaktu protiskluzu zespoda s pogumovanou pláštěnkou. Bych na toho koně nemusela už pak dávat žádné další vrstvy na zateplení
Máme vetbedku místo koberečku před gaučem 😃 Je hrozně příjemná a hodí se nám sem (jen ty ču*ky si tam nosí sváču)

lenocka
napsal(a):
Máme vetbedku místo koberečku před gaučem 😃 Je hrozně příjemná a hodí se nám sem (jen ty ču*ky si tam nosí sváču)
S tím problém nemám, naši psi si nosí sváču na gauč

lenocka
napsal(a):
No ale ony mají svoje svačící vetbedky, tahle je MOJE
Chápu...ty gauče jsou taky moje a je opravdu lahoda, když se člověk přikryje dekou..."doprčic, co to je?? "....no co by to bylo, kuřecí křídlo, co si tam někdo zahrabal na horší časy...super pocit, když si ho tím procesem přikrytí plácnu na nohu. # monkeyears#
Jako se fakt nedivim, že některý lidi by doma nechtěli psa ani za zlatý prase...všude chlupy a to i v ještě neotevřeném jogurtu, když je deštivo, tak i naťapáno, když máte blbý plemeno, tak i nějakej slintanec. Sedačka, postel ...přikryto přehozy, dekami, Spotřeba odchlupovacích válečků na oblečení neskutečná, obzvlášť, když nosíte tmavý hadry a máte doma bílou medvědici...tak jasně nemá to takhle každej, ale já s medvědama teda jo. A pak místo abych si koupila nějakou parádu, tak si objednám na 4dox hadry, aby mi na prochajdě nebylo zima.
Ad vetbedka...když jsem večer přišla dom, tak byla na svém místě, neshrabaná....je mi jasný, že jsem to teď zakřikla, ale aktuálně mě těší, že pastevecká čuba i salašnický pesan leželi přes den na měkoučkém a teploučkém

V aktualnim destivem case vetbedky funguji v aute genialne - mam tu dlouhosrste stene
Nez dojedeme z vychazky domu, to nejhorsi je pryc ( a ze pri porovnani s myma kratkosrstakama - je to fakt rozdil )
napsal(a):
Chápu...ty gauče jsou taky moje a je opravdu lahoda, když se člověk přikryje dekou..."doprčic, co to je?? "....no co by to bylo, kuřecí křídlo, co si tam někdo zahrabal na horší časy...super pocit, když si ho tím procesem přikrytí plácnu na nohu. # monkeyears#
Jako se fakt nedivim, že některý lidi by doma nechtěli psa ani za zlatý prase...všude chlupy a to i v ještě neotevřeném jogurtu, když je deštivo, tak i naťapáno, když máte blbý plemeno, tak i nějakej slintanec. Sedačka, postel ...přikryto přehozy, dekami, Spotřeba odchlupovacích válečků na oblečení neskutečná, obzvlášť, když nosíte tmavý hadry a máte doma bílou medvědici...tak jasně nemá to takhle každej, ale já s medvědama teda jo. A pak místo abych si koupila nějakou parádu, tak si objednám na 4dox hadry, aby mi na prochajdě nebylo zima.
Ad vetbedka...když jsem večer přišla dom, tak byla na svém místě, neshrabaná....je mi jasný, že jsem to teď zakřikla, ale aktuálně mě těší, že pastevecká čuba i salašnický pesan leželi přes den na měkoučkém a teploučkém
Já už hadry ze 4 dox nosím i do práce
...prostě mi to nestojí za to, se ráno po procházce převlíkat...a je mi v nich nejlíp.

Terven
napsal(a):
Já už hadry ze 4 dox nosím i do práce
...prostě mi to nestojí za to, se ráno po procházce převlíkat...a je mi v nich nejlíp.
No myslím, že dopadnu stejně… ráno dorazím do práce v psím, převlíknu se do firemního, po práci šup zpět do psího a až dorazím dóm, tak můžeme zase rovnou vyrazit na prochajdu. Tak nevím, jestli jsem si ty hadry neměla rovnou objednat 2x 😅. No dámička už ze mě asi nebude😀
napsal(a):
No myslím, že dopadnu stejně… ráno dorazím do práce v psím, převlíknu se do firemního, po práci šup zpět do psího a až dorazím dóm, tak můžeme zase rovnou vyrazit na prochajdu. Tak nevím, jestli jsem si ty hadry neměla rovnou objednat 2x 😅. No dámička už ze mě asi nebude😀
Tak já už slabý kalhoty mám od nich dvoje, zimní jedny.
Softshelovou bundu mám jednu, uvažuju o druhej, poněvadž ta reflexní oranžová se přecejen ke všemu nehodí
Zimní bundu mám jednu. Plus dvě venčící kabely...
Ale zas mám těžkej nedostatek nepsího oblečení, který nosí většina normálních lidí

Terven
napsal(a):
Tak já už slabý kalhoty mám od nich dvoje, zimní jedny.
Softshelovou bundu mám jednu, uvažuju o druhej, poněvadž ta reflexní oranžová se přecejen ke všemu nehodí
Zimní bundu mám jednu. Plus dvě venčící kabely...
Ale zas mám těžkej nedostatek nepsího oblečení, který nosí většina normálních lidí
Dopadnu asi podobně… bunda se. mi určo hodí ke. všemu neb černá v kombinací s maskáčem je univerzální😇. A na kabely už jsem taky koukala, ale zatím si asi vystačím s tím milionem kapes.

Terven
napsal(a):
Na tu černou s maskáčem mám právě zálusk...
😄😄
napsal(a):
Jako se fakt nedivim, že některý lidi by doma nechtěli psa ani za zlatý prase...všude chlupy a to i v ještě neotevřeném jogurtu, když je deštivo, tak i naťapáno, když máte blbý plemeno, tak i nějakej slintanec. Sedačka, postel ...přikryto přehozy, dekami,
Mně poprvé přijeli o víkendu tchýňový na víkend. K dispozici měli mít postel, kterou používá nyní dost často Malina. Překvélkla jsem tedy postel až ten den, co měli dorazit a zasypala přehozy, aby na prostěradle neměli černé chlupy. Asi se zadařilo. Pak jsem pořád vysávala a uklízela, ale Malina pořád chodila a nechávala všude chlupy a to mám jednoho menšího psa...jak to asi vypadá v domácnosti, kde jich mají víc a perlička je, že tchýně je fakt hodně na pořádek a co naprosto nechápu, když tam jedeme, tak jsem nachystaná, že budu uklízet ty Malininy chuchvalce...nějakou záhadou tam u ní nejsou. Ten pes asi ví, že tohle fakt ne a neodváží se u ní pustit ani chlup nebo co. No prostě jsem chtěla zapůsobit a pochopila jsem, že s Malinou to vyhrát nemůžu. Mě se nebojí a klidně si u nás doma všude pouští chlupy .

napsal(a):
Takhle to dělám s koňskými věcmi. Civil boty si beru v autě před zaměstnáním a vlastně zůstávají v autě, stejně jako kabát. Jinak chodím celé dny v holinách (vč. doktora, obchodu, pošty..).
Ještě že koně nemusím ráno venčit.
Hlááásim se do klubu vetbetkářůch! Fčéra to dorazilo, tak jsem hnedle nastřihala, nainstalovala na matrace /a s radostí vyhodila ty provizorní pelechy za pár babek, který měli ohaříci ještě na matracích a který už se rozpadaly/ a tři ohaři ze tří hlásej, že prej výýýborný. Taliprdová se tam nasáčkovala jako první a popelila se jak slípka v popelu . Koupila jsem zatím na radu Odetty tu levnou Eko variantu - bez toho protikluzu . Na omak je to opravdu příjemný, není to chemlonový, je to měkkoučký a příjemý. Tak tetkonc už jen, jak to bude funkční, až bude opravdu mokro, ešivá budou v suchu. Ale prvotní dojem je fajn, odsouhlasil to i pánik, kterej všechno označí za zbytečnej krám (kupříkladu i můj milůvanej robotickej vysavač, kterej nechtěl právě proto, že prej zbytečnej krám a dneska jsou z nich nejlepčí kámoši ) , tak to ohodnotil, že to dobře vypadá a je to příjemný. Takže další hlásání pak podám, až zaprší - tak jak uschne .
Díky moc všem za diskuzi, bylo to pro mě přínosný - a myslím, že i pro sardullah, jak koukám. A asi i pro další, lidi, kteří na to někdy narazí.
Zrzavci
napsal(a):
Lenočko - sim - kde jste pořídila tuten vzor?
😃
Už si předně nepamatuju kde, ale je to tuta:
https://www.hafotlapek.cz/vetbed-drybed/864-vetbed-drybed-patchwork-do-hneda-vlas-3cm.html

My máme vzor žirafa. 😂

assil
napsal(a):
Jj, ta je pěkná, to bych si i koupila na vyzkoušení, by mohla sloužit i jako kobereček, ale už se mi jí nikde nepodařilo najít v menší velikosti.

assil
napsal(a):
Taky se mi to musí někde vejít a na tu 150x100 by se mi pes vešel 3x.
Já si ten zbyteček 100*100 klidně vezmu

Allegro není aukro. Aukro = podvodníci veskrze, bazar, fakt katastrofa. Allegro - obchodní dům, kde jsou běžné eshopy. Doprava do ČR do dvou dnů doma skrz DPD za směšné peníze, akorát nevýhoda elektroniky - roční záruka oproti našim dvěma letům.
Mimo jiné vlastní třeba Mall.cz, nakupujete tam někdo? Mall a Allegro jsou jedna společnost. Mall je taky nákupní galerie...
A problémy? Napíšu mail a řeknou mi - zboží si nechte a peníze mám druhý den.
To se mi tady nestává :-) Deset let nakupování a nikdy se mi nestalo, že bych o peníze přišla, a to tam nakupuji za hodně peněz... elektroniku hlavně.
Kdyby někdo sháněl potah do auta... Jen pás, co se cvaká do auta, chce dát lepší, tento můj pes vypne, když se snaží
https://1url.cz/Orp6Q
Máme šedostříbrný (bílý pes) a fakt nechápu, jak to za ty peníze dokázali. Asi Čína samozřejmě. Je to silný materiál, síťové okénko dopředu, kapsa, díry na pásy...
Až se ke mně budou cz eshopy chovat jinak, začnu zase kupovat od nich.
Sorry za OT :-)

Zrzavci
napsal(a):
Hlááásim se do klubu vetbetkářůch! Fčéra to dorazilo, tak jsem hnedle nastřihala, nainstalovala na matrace /a s radostí vyhodila ty provizorní pelechy za pár babek, který měli ohaříci ještě na matracích a který už se rozpadaly/ a tři ohaři ze tří hlásej, že prej výýýborný. Taliprdová se tam nasáčkovala jako první a popelila se jak slípka v popelu . Koupila jsem zatím na radu Odetty tu levnou Eko variantu - bez toho protikluzu . Na omak je to opravdu příjemný, není to chemlonový, je to měkkoučký a příjemý. Tak tetkonc už jen, jak to bude funkční, až bude opravdu mokro, ešivá budou v suchu. Ale prvotní dojem je fajn, odsouhlasil to i pánik, kterej všechno označí za zbytečnej krám (kupříkladu i můj milůvanej robotickej vysavač, kterej nechtěl právě proto, že prej zbytečnej krám a dneska jsou z nich nejlepčí kámoši ) , tak to ohodnotil, že to dobře vypadá a je to příjemný. Takže další hlásání pak podám, až zaprší - tak jak uschne .
Díky moc všem za diskuzi, bylo to pro mě přínosný - a myslím, že i pro sardullah, jak koukám. A asi i pro další, lidi, kteří na to někdy narazí.
a myslím, že i pro sardullah, jak koukám
jo jo...Sardullah přemýšlí ještě o jedné malé vetbedce. V autě mám kožený sedačky, kde sice můžu zapnout "vytápění sedačky", ale ten prvotní dosed v zimně, než to sedadlo začne pořádně hřát, tak to je fakt děs....no tak přemýšlím, že bych si jí hodila na sedačku pod zadel. Jako už delší dobu jsem hledala nějaký vhodný chlupatý podsedák a když jsem o tom dneska po usednutí do auta přemýšlela, tak je to asi jasná volba....za pár kaček.

napsal(a):
jo jo...Sardullah přemýšlí ještě o jedné malé vetbedce. V autě mám kožený sedačky, kde sice můžu zapnout "vytápění sedačky", ale ten prvotní dosed v zimně, než to sedadlo začne pořádně hřát, tak to je fakt děs....no tak přemýšlím, že bych si jí hodila na sedačku pod zadel. Jako už delší dobu jsem hledala nějaký vhodný chlupatý podsedák a když jsem o tom dneska po usednutí do auta přemýšlela, tak je to asi jasná volba....za pár kaček.
dobrý nápad!!

Já se zeptám, taky uvažuju o koupi té vetbetky. 100x70, jak to perete? Vejde se to do normální pračky? Nechtěla bych zase nějakou s příliš vysokým vlasem a když na to pes lehne teď na podzim z procházky mokrý, za jak dlouho to uschne, když je na tom tak hustý vlas? Mám huňatou dlouhosrstku.

napsal(a):
Já se zeptám, taky uvažuju o koupi té vetbetky. 100x70, jak to perete? Vejde se to do normální pračky? Nechtěla bych zase nějakou s příliš vysokým vlasem a když na to pes lehne teď na podzim z procházky mokrý, za jak dlouho to uschne, když je na tom tak hustý vlas? Mám huňatou dlouhosrstku.
Já peru běžně v pračce i ty velký, vejde se to.
napsal(a):
Vejde se mi to do normální pračky. Co se týče sušení, určitě to schne rychleji než pelech nebo fleecová deka.

napsal(a):
Mám pračku na 5,5 kg a vejde se do ní vysokogramážová 100x150 cm, ale už je to hodně na hraně. Kvůli protiskluzu peru na čtyřicet.
napsal(a):
Allegro není aukro. Aukro = podvodníci veskrze, bazar, fakt katastrofa. Allegro - obchodní dům, kde jsou běžné eshopy. Doprava do ČR do dvou dnů doma skrz DPD za směšné peníze, akorát nevýhoda elektroniky - roční záruka oproti našim dvěma letům.
Mimo jiné vlastní třeba Mall.cz, nakupujete tam někdo? Mall a Allegro jsou jedna společnost. Mall je taky nákupní galerie...
A problémy? Napíšu mail a řeknou mi - zboží si nechte a peníze mám druhý den.
To se mi tady nestává :-) Deset let nakupování a nikdy se mi nestalo, že bych o peníze přišla, a to tam nakupuji za hodně peněz... elektroniku hlavně.
Kdyby někdo sháněl potah do auta... Jen pás, co se cvaká do auta, chce dát lepší, tento můj pes vypne, když se snaží
https://1url.cz/Orp6Q
Máme šedostříbrný (bílý pes) a fakt nechápu, jak to za ty peníze dokázali. Asi Čína samozřejmě. Je to silný materiál, síťové okénko dopředu, kapsa, díry na pásy...
Až se ke mně budou cz eshopy chovat jinak, začnu zase kupovat od nich.
Sorry za OT :-)
No mohla bych to zkusit, zas to není tolik peněz a mají tam červenou, která se mi líbí víc.
Předpokládám si tam člověk musí udělat účet?
Akorát jsem nenašla, co jako když to zaplatím a nepřijde to.

napsal(a):
v zimně
Bože, co jsem to napsala ...tohle už není ani pravopisná chyba, to už se snad počítá jako sexuální úchylka

třeba to bylo myšleno jako "v zimně laděné krajině" nebo "v zimně vymrzlém autě", dneska je moderní všechno zkracovat...

assil
napsal(a):
No mohla bych to zkusit, zas to není tolik peněz a mají tam červenou, která se mi líbí víc.
Předpokládám si tam člověk musí udělat účet?
Akorát jsem nenašla, co jako když to zaplatím a nepřijde to.
https://allegro.pl/dla-kupujacych/allegro-protect
Tam nahoře jsou zprávy, podpora do nich vidí. Já si nemůžu pomoct, ale ta reakce support a řešení se nedá s ČR srovnávat... ebay taky ok. Koukám, že sežrali i czc a wedo.
Účet jo, já jsem tam přes gůgl účet.
Nakupuji výhradně od firem teda (O prodejci), nabídka má většinou logo a "ofic. obchod". Mají i své normální eshopy, ale to allegro jim dotuje dopravu a další výhody...
Ještě můžete napsat cz eshopům, jestli třeba to nebudou mít někdy.
napsal(a):
https://allegro.pl/dla-kupujacych/allegro-protect
Tam nahoře jsou zprávy, podpora do nich vidí. Já si nemůžu pomoct, ale ta reakce support a řešení se nedá s ČR srovnávat... ebay taky ok. Koukám, že sežrali i czc a wedo.
Účet jo, já jsem tam přes gůgl účet.
Nakupuji výhradně od firem teda (O prodejci), nabídka má většinou logo a "ofic. obchod". Mají i své normální eshopy, ale to allegro jim dotuje dopravu a další výhody...
Ještě můžete napsat cz eshopům, jestli třeba to nebudou mít někdy.
Tak z těhle tržišt já umím akorát aliexpress.

napsal(a):
třeba to bylo myšleno jako "v zimně laděné krajině" nebo "v zimně vymrzlém autě", dneska je moderní všechno zkracovat...
dneska je moderní všechno zkracovat
Jo, zkracovat...za mých mladších let se používalo z5 (zpět) a jj (jo, jo), pak jsem před nějakým tím rokem pochytila z jedné televizní reklamy OMG, VTF, LOL a teď někde říkali, že prý už ani to není "moderní".....OMG

napsal(a):
dneska je moderní všechno zkracovat
Jo, zkracovat...za mých mladších let se používalo z5 (zpět) a jj (jo, jo), pak jsem před nějakým tím rokem pochytila z jedné televizní reklamy OMG, VTF, LOL a teď někde říkali, že prý už ani to není "moderní".....OMG
Teď je POV, ale musela jsem si to taku nechat vysvětlit. 😅

napsal(a):
Teď je POV, ale musela jsem si to taku nechat vysvětlit. 😅
No, tak to si asi budu muset vygůglit

napsal(a):
No, tak to si asi budu muset vygůglit
Prý je to point of view. 🐒

A znáte STFU?

shut the fuck up

napsal(a):
Mám pračku na 5,5 kg a vejde se do ní vysokogramážová 100x150 cm, ale už je to hodně na hraně. Kvůli protiskluzu peru na čtyřicet.
Děkuji všem za odpovědi, ještě poprosím, jakou tedy koupit pro dlouhosrstku? Ne moc vysokou, aby to rychle schlo a spíš měkčí.

Já mám ráda UTFG - to se tu často hodí

Kupuji pro barzoje ty nejvyšší a nejhustší, vždycky s protiskluzem. Mají je rádi i kocouři a ostatní. Schnou rychle, jdou krásně vyklepat . Máme jich už několik i ty výše uvedené barevné z Polska. Používáme i venku na lavici na zahradě, v autě...... Fakt bezva výrobek 🤗

Ste ma tu navnadili - tak som kúpila na skúšku (hneď 3 - veď bola akcia) - jednu domov, jednu do auta a jednu ako darček dcére. Nevedela som čo to bude, ale povedala som si či leží na deke na dlažbe alebo na koberci je tej našej slečinke srdečne jedno, tak jej bude jedno aj že leží na vetbedke. Prvý deň si tam ani ľahnúť nešla - lebo novinky nemusí Potom sa tam usalašil kocúr a tak zo žiarlivosti tam šla - a teraz svete div sa - v 90% leží tam - teda za mňa úplná spokojnosť a som rada, že ste mi dali diskusnú "radu" Určite je to ozaj dobrá vec - a ešte sa mi páčil nápad použiť to do auta pod vlastné pozadie
eena
Ste ma tu navnadili - tak som kúpila na skúšku (hneď 3 - veď bola akcia)
jsem vám svým dotazem, koukám, zruinovala peněženku. Nemáte být nenažraná . Je to ale fakt prima věc, že jo? mrzí mě, že jsem nekoupila taky víc - právě pro kocoura. To mě, blbku, nenapadlo, páč má svou kukaň, ale včera sedět a čuměl a čuměl a čuměl. bojím se, že jak bude v zimě víc doma, tak jednoho z ohařů vystěhuje, takže budu muset, chca-nechca koupit další.
napsal(a):
Kupuji pro barzoje ty nejvyšší a nejhustší, vždycky s protiskluzem. Mají je rádi i kocouři a ostatní. Schnou rychle, jdou krásně vyklepat . Máme jich už několik i ty výše uvedené barevné z Polska. Používáme i venku na lavici na zahradě, v autě...... Fakt bezva výrobek 🤗
Jo- do toho půjdu, až se přetáhneme z tý místnosti, kde teď bivakujeme, do toho už hotovýho prostoru, te´d by to dostalo slušnej kouř.
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi, ještě poprosím, jakou tedy koupit pro dlouhosrstku? Ne moc vysokou, aby to rychle schlo a spíš měkčí.
Já si myslím, že výška vlasu v tom schnutí asi nebude hrát roli? Naopak mi tak přijde, že čím vyšší, tím to líp bude izolovat?
nebo se dámy pletu?

Já musím počkat na další výplatu Teď obouvám auto...
assil
napsal(a):
No tak jsem se taky nechala ukecat a objednala jednu se srdíčkama :D
Doufám, že to když tak využijou alespoň kočky a jestli ne, tak to holt dám pod ten nepoužitej luxusní pelech.
si tak myslim, že za tohle vlákno, by mi měl výrobce vetbedek hodit nějakou provizi .Velkou

taky špekuluji pro kočky......
má to nějak obšité okraje?
dá se to rozstříhat na menší, aniž by se to rozsypalo (okraje)?

napsal(a):
taky špekuluji pro kočky......
má to nějak obšité okraje?
dá se to rozstříhat na menší, aniž by se to rozsypalo (okraje)?
Nemá to obšité okraje a netřepí se to, protože duté vlákno. Vyrábí se to v rolích, a pak se to stříhá.
napsal(a):
Nemá to obšité okraje a netřepí se to, protože duté vlákno. Vyrábí se to v rolích, a pak se to stříhá.
Odetto a dá se to někde koupit jako ta role? psal tu někdo právě, že se to chystá koupit dohromady víc lidí a rozstříhat si to. Já zatím narazila jen na tu možnost 150 na 100

Zrzavci
napsal(a):
Odetto a dá se to někde koupit jako ta role? psal tu někdo právě, že se to chystá koupit dohromady víc lidí a rozstříhat si to. Já zatím narazila jen na tu možnost 150 na 100
Hodila jsem to do Googlu a našla jsem i e-shopy, kde prodávají metráž i celou roli (1,5 x 10 m, nelze zaslat).
Zrzavci
napsal(a):
Já jak hledala tu kostičkatou, tak jsem někde role viděla. A pak i že prodávají víc ks najednou a pak to vyjde levnějc.
Zrzavci
napsal(a):
Tady jsem našla celé role https://www.juko-krmiva.cz/cz/vetbed-drybet-deky-pro-psy
Kdybys to kupovala, tak já se přidám a část bych si vzala. na pelech pro Boe a asi do auta do klece. Taky jste mě namlsaly tou chválou :D

Se taky klidně přidám, pokud si to někdo objedná ve velkém a pak se mu to bude chtít rozesílat :-)
počítám dámy blbě, že ta role nedává smysl?
https://www.all4pet.cz/vetbed-cokoladovy/
https://www.juko-krmiva.cz/cz/vetbed-original-hneda-role-10x15m-1900g-vlas-30mm-14612
nejsem v počtech už dávno tak dobrá jako na základce
a míry a váhy.... by mohla drahá polovina vyprávět.

v tomhle obchodě se evidentně role prodává za maloobchodní cenu Doufám, že objednávka bude na nějakou za velkoobchodní cenu, ideálně dumpingovou, aby se to vyplatilo s dvěma přepravama (jedna doprava z obchodu k stříhači, druhá přeprava od stříhače k podílníkům)
Já to mám k Zrzavci téměř v docházkové vzálenosti, za dopravu ušetřím a ještě povenčím psici a mile si popovídám :D ceny jsem nepřepočítala, nějaká velkoobchodní cena by samozřejmě byla významně lepší, ale to je otázka, jestli se to někde prodává v počtu 1 role, zas kamion toho brát asi nebudeme :D Nejsem moc dobrá v googlení, večer na to ještě kouknu
tady těch víc kusů by se vám nevyplatilo?
nepočítala jsem to
https://www.all4pet.cz/drybed-vetbed/

assil
napsal(a):
tady těch víc kusů by se vám nevyplatilo?
nepočítala jsem to
S těmi psy je pěkná, brala bych do chodby, škoda, že s goldenem je vyprodaná.

Tak já teda hlásím, že vetbedka byla Ginou vzata na milost...teda přes den, to vydrží neshrabaná celej den a i na ní leží....noc máme skore tak půl na půl, ale spíš to vypadá na shrabávání.
A jinak už v ní teda máme dírku, naštěstí tím, že je vetbedka chlupatá, tak to není vidět, všimla jsem si toho až proti světlu, když jsem jí vyklepávala a to teda má na svědomí určitě Mates, protože ten užužlal i tkaný koberečky. Ale myslím, že to je jen tím, že je nová...koberečků už si teď taky nevšímá.
Syn už jí má taky pod nohama, když sedí u počítače a prej taky dobrý, je to hodně znát, už ne studená podlaha, ale teploučko.
Tak já teda taky uvažuji, ale přišlo mi to jako moc peněz jen tak, takže narozky už Malina měla, ale brzy bude mít "příchoziny", tak že bychom si to oslavili dřív? Ona teda nejraději spí na dlažbě nebo na posteli pro hosty, ale říkala jsem si, že by to mohlo být dobré na to hupsání z postele dolů. Přece jen jednička měl horšíklouby, tak bych Malině přála, aby jí to nepotkalo.

bassrock
napsal(a):
Jsem takový tichý čtenář, ale tady jste mě fakt nalomily, že takovou deku Piraňa nutně potřebuje do nového bytu
Jen tápu jaký je rozdíl Vetbed/Drybed ... jdu studovat
Vetbed by měla být bez té spodní protiskluzové vrstvy a Drybed s protiskluzovou vrstvou. Většinou se ale stejně mezi pejskaři říká vetbedka s protiskluzem a bez.
Saraaah? Já myslela, že je to opačně? Že vetbedka právě ten protiskluz má?? jdu kouknout do allforpets. No jo! fakt je to tak, jak píšete, sem si to blbě zanesla do kanálůch. Dík
Bassrock - hele další na udici jehehééé. Tak jo, jdu si říct o tu provizi
a tady máte vysvětlení, jak se to s čím má:

Tak teda musím říct, že nej úspěch m vetbedka u mého syna...dneska přišel s tím, že je to až neskutečný, jak je to teplý a prej jestli se to nedělá ve větším, že by si to dal do postele pod prostěradlo....syn má artritidu a teploučko mu dělá dobře. Takže ještě, že teď vím, že se to dělá i v metráži a objednáme ještě jako podložku do postele .
Syn se ptal, jestli se něco takového dělá i pro lidi...říkám, že teda nevím, ale že to je asi opravdu primárně podložka pod psy. Tak prý je to nespravedlivý, že se pro psy dělají lepší věci než pro lidi....i třeba takový pipety proti klíšťatům, některé i s repelentním účinkem proti otravnému hmyzu...prej "bys mě jednou za měsíc zakápla a měl bych klid od hmyzáků...proč se to nedělá pro lidi??" ..

No ta postel bylo to první, co jsem psala!
S úsporami jsem začala se studeným odchovem (už teda loni), a nic moc...
No a proč se pipety nedělají pro lidi - asi protože jsou jedovatý, no.
Nám po tom třeba staří kocouři pravidelně blili, tak se to přestalo dávat.

Syn se ptal, jestli se něco takového dělá i pro lidi.
dela...
treba tady - ale pry to jde sehnat i za lepsi ceny:
https://www.symetrie.cz/kategorie/98-antidekubitni-podlozka-do-luzka.html

Zrzavci
napsal(a):
Saraaah? Já myslela, že je to opačně? Že vetbedka právě ten protiskluz má?? jdu kouknout do allforpets. No jo! fakt je to tak, jak píšete, sem si to blbě zanesla do kanálůch. Dík
Bassrock - hele další na udici jehehééé. Tak jo, jdu si říct o tu provizi
a tady máte vysvětlení, jak se to s čím má:
Zrzavci,
pište si mě. Do toho provizního seznamu. Už je na cestě. Ale musím říct, že o ní dlouho přemýšlím, nalomená jsem už byla, jen jste mě dolomily
Malá perlička k tématu - Dráček: “Na ty blbý deky vám z vysoka kašlu, já mám na víc!”
A jak řekl, tak udělal.. 🤣🤦♀️

lenocka
napsal(a):
Malá perlička k tématu - Dráček: “Na ty blbý deky vám z vysoka kašlu, já mám na víc!”
A jak řekl, tak udělal.. 🤣🤦♀️
No jo no...pastevec...ten si halt musí najít místo, ze kterého má přehled, to dá rozum
Zrzavci
napsal(a):
Výborně, to se nám ty procentka pěkně schází.....
Tak si můžete připsat další dušičku na seznam. Spokojenost veliká ale...
Za menší úplateček bych ještě potřebovala radu, jak mu vysvětlit, že ty chlupy není třeba z té deky vyškubat🙉.
Zatím ji má jen "pod dozorem" .

Taky jsem čubině koupila vetbetku, mám tuto
Vetbed protiskluz/Drybed Grafit+Růžové Srdce 100x75cm
hned se jí zalíbila, má ji ještě na matraci a teda fakt si hoví. Je to bezva deka, tak snad ji nerozkouše.
https://www.mazlickuvraj.cz/vetbed
Jak jsem tu v diskuzi zmiňovala tu koupelnovou předložku, kterou jsem zakoupila do předsíně, aby měli ohařiska na čem ležet, když přijdou domů zaprasený, tak než opadají - tak je suprová. Je určená i pro podlahový topení, a opravdu dobře odvádí tu vodu, psi jsou na nich v suchu. KOupila jsem nakonec tři a dobře jsem udělala. udržuje se to poměrně dobře čistý, jak jsou tři dobře se to i naskládá na sebe a skladuje. Je to tahle, kdyby někdo chtěl využít zkušenost:
já koupila tu šedo-černou bez jakéhokoliv potisku. A za ty peníze je to hodně dobrej kauf. Kdybych neměla už vetbedky, tak to koupím i do auta.Protože to vyloženě neklouže.
https://www.lidl.cz/p/livarno-home-koupelnova-predlozka-60-x-90-cm/p100348143
Mln
napsal(a):
Tak si můžete připsat další dušičku na seznam. Spokojenost veliká ale...
Za menší úplateček bych ještě potřebovala radu, jak mu vysvětlit, že ty chlupy není třeba z té deky vyškubat🙉.
Zatím ji má jen "pod dozorem" .
Aaaa další zákazníček :-) . Už to pochopil, že "Prosím neškubat!" ?

@Zrzavci A jak je ta koupelnová podložka pevná? Je to měkké jako deka, nebo je to pevnější?
Mln
napsal(a):
Bohužel, trochu ji prokousal. Nenápadně zavrtal čumáček, tvářil se že spinká a díra byla na světě . No,budu se muset s tím vysvětlováním polepšit
Em, můžu si to dovolit říct, protože germána - germánku mám doma taky,takže - co chcete od prosté germánské duše? Té nelze mnoho vysvětlit Chyba není na vaší straně vysílače
napsal(a):
@Zrzavci A jak je ta koupelnová podložka pevná? Je to měkké jako deka, nebo je to pevnější?
Jak bych to popsala..... má to dole protiskluz a na tom je něco jako měkká pěnová matračka. Pevný to je, neshrabe to pod sebe, včera na tom Taliprdová hrabošila, nerozhrábla to - pochopitelně, pokud by asi pes hrabal usilovně, tak to zničí to jo, ale na takový to zahrábnutí před ulehnutím v pohodě. Má to výšku tak...... odhadem 3 cm?? Zkoušela jsem na tom ležet, je to příjemný. Stojí to nula-nula prt, takže na vyzkoušení - kdyby to nevyhovovalo na nějaký požadovaný účel, tak to může sloužit na účel jiný. Já za sebe jsem ráda, že jsem to prubla.Mouses na to chodí třeba spát do předsíně radši než do pelíšku v kůchni. ale to může být pochopitelně taky tím, že je někdy rád sám.

Zrzavci
napsal(a):
Jak bych to popsala..... má to dole protiskluz a na tom je něco jako měkká pěnová matračka. Pevný to je, neshrabe to pod sebe, včera na tom Taliprdová hrabošila, nerozhrábla to - pochopitelně, pokud by asi pes hrabal usilovně, tak to zničí to jo, ale na takový to zahrábnutí před ulehnutím v pohodě. Má to výšku tak...... odhadem 3 cm?? Zkoušela jsem na tom ležet, je to příjemný. Stojí to nula-nula prt, takže na vyzkoušení - kdyby to nevyhovovalo na nějaký požadovaný účel, tak to může sloužit na účel jiný. Já za sebe jsem ráda, že jsem to prubla.Mouses na to chodí třeba spát do předsíně radši než do pelíšku v kůchni. ale to může být pochopitelně taky tím, že je někdy rád sám.
Dík za popis. Přemýšlím o něčem do auta, leží v té pogumované “vaně” a takhle v zimě se mi to zdá studené, zvlášť když má třeba mokré bříško. Když tam hodím normální deku, tak když přelehává, tak se to shrabe, jak jsou zvedlé okraje, tak z toho obyč deka i klouže. Tohle by možná nebylo blbý, musím to v autě změřit.

Zrzavci
napsal(a):
Taky se s dovolením přidám. Je to pratelné? Hledala jsem info u výrobku na Lídl webu, ale nenašla

Zrzavci
napsal(a):
Jo, to si myslím, že by právě mohlo být fajn, to se neshrne, je to takový jakoby pěnový?? Klidně na to pro sichr můžeš hodit i tu vetbedku, když ji shrne, bude na měkkém a teplém. Za sebe bych to koupila určitě.
Vetbedku by v autě shrul určitě, to ani nemá smysl zkoušet. Ale tohle zní dobře, přeměřím a event. vyzkouším.
napsal(a):
Taky se s dovolením přidám. Je to pratelné? Hledala jsem info u výrobku na Lídl webu, ale nenašla
Ema:
Joo určo to pratelné je - kouknu doma na ten camfrňous, já mám za to, že jsem to právě i kvůli tomu - nenáročná na údržbu kupovala. Oni tam před tím toho měli myslím napsanýho víc- právě i to, že to odvádí dobře vodu - což tam teď už není . Předložka do kópelky musí být pratelná, to by to nemohli prodávat
Odetta - tu vetbedku jsem myslela právě hodit na to, abys měla jistotu, že je v suchu, ono jednak se mu to nebude tak shrnovat jako na kluzkém povrchu a druhak i když se to shrne, tak právě bude díky tý předložce pořád na měkkým a suchým. Jako že dvě vrstvy - aneb jistota je kulomet

Zrzavci
napsal(a):
Ema:
Joo určo to pratelné je - kouknu doma na ten camfrňous, já mám za to, že jsem to právě i kvůli tomu - nenáročná na údržbu kupovala. Oni tam před tím toho měli myslím napsanýho víc- právě i to, že to odvádí dobře vodu - což tam teď už není . Předložka do kópelky musí být pratelná, to by to nemohli prodávat
Odetta - tu vetbedku jsem myslela právě hodit na to, abys měla jistotu, že je v suchu, ono jednak se mu to nebude tak shrnovat jako na kluzkém povrchu a druhak i když se to shrne, tak právě bude díky tý předložce pořád na měkkým a suchým. Jako že dvě vrstvy - aneb jistota je kulomet
Tak jo, díky, pohlídám si tu šedou, ta půjde žížale hezky k pleti
Teď jsem koukla na recenzi a někdo tam psal, že to používá jako zimní izolaci pod psí pelech , tak jsem evidentně nebyla jediná, koho to napadlo.
a pozor v recenzi píšou, že ten 3D efekt se špatně udržuje - píšou, že lepší než vysavač bude dát to rovnou do pračky, takže pratelný to je a! pro nás s čoklidama tahle poznámka značí, že brát ten hladký povrch, co jsem koupila já. To člověka nemusí úplně třeba napadnout.

Tak to nevypadá dobře. U šedé barvy ještě ráno svítilo již brzy bude, ale teď už je nedostupná. No a modrá se nám vůbec nehodí Ach jo ...

Jj, mají je i na Tchibo nebo na Bonprix a levný, na klouby paráda.

Já nemám v koupelnových předložkách přehled a tahle se mi líbila svojí výškou a tím protiskluzem. Vetbedky mám, ale ty jsou cenově někde jinde a na venkovní pelechy by se nám tyhle předložky šikly. Díky za tipy, zkusím mrknout i jinde

"tu vetbedku jsem myslela právě hodit na to, abys měla jistotu, že je v suchu, ono jednak se mu to nebude tak shrnovat jako na kluzkém povrchu a druhak i když se to shrne, tak právě bude díky tý předložce pořád na měkkým a suchým."
a když se z vetbedky udělá povlak na toto oné, zapínací, tak se shrnovat nic nebude....

napsal(a):
Já nemám v koupelnových předložkách přehled a tahle se mi líbila svojí výškou a tím protiskluzem. Vetbedky mám, ale ty jsou cenově někde jinde a na venkovní pelechy by se nám tyhle předložky šikly. Díky za tipy, zkusím mrknout i jinde
Já už přesně nevím, která to byla, štítek jsem odstřihla, ale myslím, že tato:
https://www.bonprix.cz/produkt/koupelnova-pedloka-velmi-mkka-alvjova-904514/