Hárání...cca kdy a jak to probíhá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2022 23:05
P.C.

XXX.XXX.224.97

Pěkný večer, jdu s dotazem ohledně hárání u fenky. Četla jsem všechno možné, takže představu mám, ale nikdy jsem fenku neměla, tak vlastně nevím co čekat. Hlavní otázka je - kdy to cca nastane. Čtu, že od cca 6 měsíců to může být, to je psovi teď. Máte nějaký vlastní poznatek, nějaké chování, podle kterého se dá dovodit, že pak to přijde?
Případně další poznatky, co dělat, nedělat, něco co pomáhá (je psovi třeba blbě?)
A je možné, že by byla už sexuálně připravena ještě před háráním? Když si hraje se psem, tak jestli už je hlídat, aby k něčemu nedošlo nebo prostě až když to dostane?
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2022 12:55

P.C. napsal(a):
Pěkný večer, jdu s dotazem ohledně hárání u fenky. Četla jsem všechno možné, takže představu mám, ale nikdy jsem fenku neměla, tak vlastně nevím co čekat. Hlavní otázka je - kdy to cca nastane. Čtu, že od cca 6 měsíců to může být, to je psovi teď. Máte nějaký vlastní poznatek, nějaké chování, podle kterého se dá dovodit, že pak to přijde?
Případně další poznatky, co dělat, nedělat, něco co pomáhá (je psovi třeba blbě?)
A je možné, že by byla už sexuálně připravena ještě před háráním? Když si hraje se psem, tak jestli už je hlídat, aby k něčemu nedošlo nebo prostě až když to dostane?
Díky.

Ano, cca v šesti letech se dostaví puberta. Některá fena hárá učebnicově = oteklá vulva, barví, utíká, neposlouchá, láká psy..., u jiných to skoro nepoznáte. A některým je blbě. Holt musíte vypozorovat. A hlídat.
Co myslíte větou - až když to dostane?

13.9.2022 13:02
P.C.

XXX.XXX.25.129

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, cca v šesti letech se dostaví puberta. Některá fena hárá učebnicově = oteklá vulva, barví, utíká, neposlouchá, láká psy..., u jiných to skoro nepoznáte. A některým je blbě. Holt musíte vypozorovat. A hlídat.

Jestli je vlastně už plodná před tím, než bude poprvé hárat. Jako je to už žen, kdy je možné oplodnění před první menstruací.
Pokud by byl průběh, že si nebudu jistá, tak veterinář pozná, že hárala?

13.9.2022 13:08

P.C. napsal(a):
Jestli je vlastně už plodná před tím, než bude poprvé hárat. Jako je to už žen, kdy je možné oplodnění před první menstruací.
Pokud by byl průběh, že si nebudu jistá, tak veterinář pozná, že hárala?

Žena ovuluje před první menstruací, fena až při prvním hárání (zhruba 9. - 13 den). Nelze srovnávat. Zvířata menstruační cyklus nemají.
Veterinář pozná aktuální situaci vyšetřením krve na progesteron. Ne, co bylo. Nebo ano, když vám fena zabřezne, protože jste neuhlídala. Ale to snad poznáte, že pes skočí a sváže se, ne?

13.9.2022 13:55
P.C.

XXX.XXX.224.97

Žena ovuluje před první menstruací, fena až při prvním hárání (zhruba 9. - 13 den). Nelze srovnávat. Zvířata menstruační cyklus nemají.
Veterinář pozná aktuální situaci vyšetřením krve na progesteron. Ne, co bylo. Nebo ano, když vám fena zabřezne, protože jste neuhlídala. Ale to snad poznáte, že pes skočí a sváže se, ne?

Snad jo :-)

Děkuju.

13.9.2022 14:16
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

P.C. napsal(a):
Díky.

V červnu nebo tak nějak jsem se ptala na to samé, jak poznám u feny, že se hárá. U té mé jsem nejdřív začala objevoval kapky krve, pak byla vidět opravdu hodně zvětšená vulva a pak té krve bylo víc a víc, až to u nás vypadalo jako na jaktách, ale některé feny prý krvácejí méně. Přišla mi i změněná povaha a hlavně se strašně chtěla kamarádit s pejsky. Tady mi radili, abych jí rozhodně nepouštěla z vodítka, což jsem dodržovala. Moje fenka je hodně kamarádská vůči ostatním psům, ale v době harání se neváhala pořádně ohradit vůči dotěrnému psovi. Hlídala jsem tedy jí až když se začala objevovat krev a viděla jsem tu zvětšenou vulvu. To jsem prostě žádné hrátky s jinými psi nedovolovala.

13.9.2022 18:45

Se psy.

13.9.2022 19:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Se psy.

Spěchala jsem na rodičák, obvykle si opravím, když mi to ujede, ale dost často někam chvátám a pak se tu červenám, ale v drtivé většině to lidi přejdou, jen jednou mi někdo napsal do SZ, čím mi i umožnil to eventuélně opravit. Tohle je skvělý způsob, jak někoho znemožnit tím, že mu znemožníte upozorněním na chybu si to opravit.
Takže ano, se psy jako s pány, kdyby snad někoho napadlo mě následovat.

13.9.2022 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Spěchala jsem na rodičák, obvykle si opravím, když mi to ujede, ale dost často někam chvátám a pak se tu červenám, ale v drtivé většině to lidi přejdou, jen jednou mi někdo napsal do SZ, čím mi i umožnil to eventuélně opravit. Tohle je skvělý způsob, jak někoho znemožnit tím, že mu znemožníte upozorněním na chybu si to opravit.

Hele, v pohodě. Důležitější je obsah než forma a já obvykle až na výjimky nikoho neopravuju, i když mezi stálými diskutujícími jsou tací, u kterých ten pravopis občas skřípe. Ale beru to tak, že každej neměl matku učitelkou češtiny jako já a kvality člověka hodnotím podle jiných kritérií. Já jsem zase absolutně nemožná na čísla, říká se tomu prý dyskalkulie
Co mě ale baví - téměř vždycky, když je dotyčný upozorněn na chybu, svádí to na spěch, překlep...jenže tvrdý a měkký i/y jsou od sebe na klávesnici šíleně daleko...překlepy vypadají jinak prostě tvrdý a měkký i/y nespletete ani ve spěchu, pokud nemusíte u každýho toho slova přemýšlet, jestli s muži nebo s pány

13.9.2022 21:11

Trickyvoo napsal(a):

Klidně to může admin opravit a můj příspěvek smazat, stejně to tady všechno čte. Já se prostě v diskuzi o psech většinou neudržím,
když už to vidím tak cca potřetí. Ne teda u vás, ale tak celkově. Jiný hrubky klidně přejdu, jen ty psy prostě ne. Znemožnit jsem vás nechtěla, ale holt se stalo.

13.9.2022 21:19
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Hele, v pohodě. Důležitější je obsah než forma a já obvykle až na výjimky nikoho neopravuju, i když mezi stálými diskutujícími jsou tací, u kterých ten pravopis občas skřípe. Ale beru to tak, že každej neměl matku učitelkou češtiny jako já a kvality člověka hodnotím podle jiných kritérií. Já jsem zase absolutně nemožná na čísla, říká se tomu prý dyskalkulie
Co mě ale baví - téměř vždycky, když je dotyčný upozorněn na chybu, svádí to na spěch, překlep...jenže tvrdý a měkký i/y jsou od sebe na klávesnici šíleně daleko...překlepy vypadají jinak prostě tvrdý a měkký i/y nespletete ani ve spěchu, pokud nemusíte u každýho toho slova přemýšlet, jestli s muži nebo s pány

Já to mám tak, že když píši rukou, tak hrubky nemám, vážně, z diktátů jsem měla jedničky, ale jak píšu všema deseti, je to přece jen hodně úhozů za minutu a to pak teda nevidím ani ty do očí bijící. Prostě to tam naflákám, jak mi to přijde pod ruku a pak obvykle zkontroluji, co jsem napsala a pak už to dost často vidím, že to divně vypadá. Je fakt, že pravopis jsem se neučila zdůvodňovat, ale spíš jsem si pamatovala, že to vypadá divně, jenže jak se píší na internetu, a už nejen tam, ta spousta hrubek, už mi ty hrubky nejsou tak nápadné a prostě se někdy opravdu musím zamyslet. Proto taky nesu těžce, když hrubku napíšu a přehlédnu jí. Svítá se ale na lepší časy, dítě začíná chodit do školy a já se s ní zopakuji pravopis a pak to tady budu všem podrhávat červeně .
Nééé dělám si srandu, měla jsem kamarádku, která tři roky psala všude tvrdé y po v a pak si je vyčerpala a všude zase psala měkké. Asi myslela, že jsou na ta "i" "y" kvóty . Takže jsem taky zvyklá na ledacos.

13.9.2022 21:45
P.C.

XXX.XXX.224.97

Já sem vždycky kouknu na nové komentáře a tady se probírá pravopis

Trickyvoo, děkuji za komentář k věci!

13.9.2022 21:52

P.C. napsal(a):
Já sem vždycky kouknu na nové komentáře a tady se probírá pravopis

Trickyvoo, děkuji za komentář k věci!

Ono některé příspěvky jsou hůře pochopitelné. Což není váš případ, aby nedošlo k nedorozumění. Ale když někdo napíše - můžu mýt koně místo mít koně...

13.9.2022 21:53

Ono některé příspěvky jsou hůře pochopitelné. Což není váš případ, aby nedošlo k nedorozumění. Ale když někdo napíše - můžu mýt koně místo mít koně... Co jsem si jenom rychle vzpomněla.

14.9.2022 06:33
P.C.

XXX.XXX.224.97

Ono některé příspěvky jsou hůře pochopitelné. Což není váš případ, aby nedošlo k nedorozumění. Ale když někdo napíše - můžu mýt koně místo mít koně... Co jsem si jenom rychle vzpomněla.

Tak tam to význam mění, to je jasné.

14.9.2022 17:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Moje fena začíná ještě před samotným hárání venku značkovat, toho si většinou všimnu jako první (krom toho, že je v tu chvíli zajímavější pro psa a má tendence ji více očuchávat), pak otéká vulva, to je teda zrovna u naší feny hodně výrazné, no a pak samotné krvácení - hodně se ale čistí, většinou najdu nějakou kapku na místech, kde spí, jinak moc ne. Krom toho je už před háráním protivná na cizí psy, a doma se chová utrápeně. Venku se ale chová normálně, krom té protivnosti na psy...

15.9.2022 13:14

Ono některé příspěvky jsou hůře pochopitelné. Což není váš případ, aby nedošlo k nedorozumění. Ale když někdo napíše - můžu mýt koně místo mít koně...

A když někdo napíše let místo měsíců, to je pak teprve psina.....
Když bude zadav. čekat 6 let, to bude štěňátek

15.9.2022 15:27

To taky často píšu - psy psi špatně.
Protože myslím "potkají se psi" a píšu "potkali jsme psy". A toto se děje výhradně na internetech.
Internety jsou špatné.

Vám povim, jak to probíhá. Ve zkratce.
Chce někdo Megý domů?

15.9.2022 21:34
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

P.C. napsal(a):
Díky.

Jinak Malinino první hárání proběhlo v 10 měsících, její váha je 15 kg. Byla při něm i dost líná. I na procházkách se někdy tvářila ala "kdy už skončí ta procházka" a kolikrát jí stačila jedna denně, nebo jen krátké. Taky málo jedla a zhubla asi kilo. To pak přešlo do falešky asi cca za měsíc od hárání a to byla teda taky totálně líná, vždycky vzala nějakého plyšáka, vynesla ho na zahradu a tam se pekla na slunci. Ona, která má ráda spíš chladno.

19.9.2022 13:07

Edit - v šesti měsících.

Přidejte reakci

Přidat smajlík