Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2022 19:34
Denisa23

XXX.XXX.96.176

Dobrý den,

dnes mě pokousal vlastní pes. Je mu 11let, je to kříženec rhodéskeho ridgebacka s ohařem a thajským ridgebackem. Byl uvázaný a když jsem ho hladila,tak mu druhý člověk nechtě šlápl na packu a on se dost ohnal,lekl se a jak sem měla u něho ruku,tak mě pokousal. Není to žádná hrůza,ale hrozně jsem se lekla a mám teď trochu strach. Nutno podotknout, že jakmile můj pes zjistil,že kousl mě,tak se začal třást a měl chudák smutný pohled. Z mojí strany nedošlo k pokárání, protože si myslím,že za to nemohl,na druhou stranu mám strach,že se bude situace opakovat. Ten druhý člověk mu samozřejmě nešlápl na packu úmyslně. Dávám si na to pozor,ale prostě se stalo. Měla jsem reagovat jinak?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.9.2022 19:42

Já, když na mě někdo bafne a leknu se, automaticky kopnu nebo mi vyletí ruka (dělala jsem karate). Pes se holt ožene zubama, jinou možnost nemá, v tu chvíli také nepřemýšlí. Dle mého jste reagovala správně, zač byste ho chtěla kárat? Aby se to neopakovalo, zajistěte příště, aby měl kolem sebe dost prostoru a nikdo mu nehamtal po packách.
Nemáte foto takového křížence, takového jsem ještě neviděla, díky.

17.9.2022 19:50

Nechtěně mě můj knírač kousl několikrát. Vždycky se pak pohledem omlouval a nikdy za to nedostal. Ne, že bych ho chválila, ale když jsem viděla, že nerad a že chybu ví, tak za co trestat?
A kvůli tomu jednomu případů se ho nadále bát nemusíte. Když víte, že nechtěl.
Je to podobné, jako když vás kousne vlastní pes, když nešikovně dáte ruce mezi psy, kteří se perou.

17.9.2022 19:58

Díky moc, to je krásný zvíře! A ten ridge... Jsem nečekala, že bude mít takovou barvu. Jaký je v povaze?

17.9.2022 20:04
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

A ten ridge...
Jsem nečekala, že bude mít takovou barvu.

Je tam i thajský r.

17.9.2022 20:13
Denisa23

XXX.XXX.96.176

Děkuji, je to moc povedený mix - maminka byla thajský ridgeback a otec rhodéský ridgeback s ohařem.Povaha 😊no velice tvrdohlavý je. Má svou hlavu, když byl mladší,tak se mu moc nechtělo poslouchat a je věrný jen jednomu pánovi (přítel) a chvíli trvalo než začal brát i mě,ale poznala sem ho,když měl rok,takže to šlo. Ale za páníčka by dýchal. Za mlada dost divoký a kdyby si ho vzal do parády nějaký myslivec,tak by byl skvělý lovecký pes. Teď jak stárne je mnohem klidnější a poslušnější a řekla bych víc a víc na nás fixovaný.

17.9.2022 22:23

Jednou mi ten můj při tréninku téměř prokousl kloub na ukazováčku. Nějak mi vyšuměl mozek a vypustila jsem ho bez náhubku. V cíli mission impossible - odoperování střapce. V jednu chvíli už jsem myslela, že ho pustil, ale zase jen mistrně překousl. Mezi páskami se schoval ukazováček. A kloubík pěkně mezi špičáky. Zjistil to v sekundě, střapec hned pustil a nasadil výraz tragéda. Samo jsem mu nevynadala, ale když jsem pak v autě čtvrt hoďky čekala, kdy mě přejde pocit, že bolestí omdlím, abychom mohli vyrazit domů, tak jsem tichým hlasem umírajícího něco na jeho adresu pronesla.

Tohle nejsou vědomé reakce, stejně tak přenesená agrese. Takže žádný strach.

18.9.2022 07:22
impact

XXX.XXX.28.94

Moje thajka mi tenkrát roztrhla nohavici už snad ve čtyřech měsících, když jsem jí nechtěně šlápla na nohu. A kámošku za něco podobnýho kousla do pr dele.

Myslím, že thajci maj obecně spoustu věcí hozených trochu jinak.

18.9.2022 16:55
fikovnice

XXX.XXX.133.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jednou mi ten můj při tréninku téměř prokousl kloub na ukazováčku. Nějak mi vyšuměl mozek a vypustila jsem ho bez náhubku. V cíli mission impossible - odoperování střapce. V jednu chvíli už jsem myslela, že ho pustil, ale zase jen mistrně překousl. Mezi páskami se schoval ukazováček. A kloubík pěkně mezi špičáky. Zjistil to v sekundě, střapec hned pustil a nasadil výraz tragéda. Samo jsem mu nevynadala, ale když jsem pak v autě čtvrt hoďky čekala, kdy mě přejde pocit, že bolestí omdlím, abychom mohli vyrazit domů, tak jsem tichým hlasem umírajícího něco na jeho adresu pronesla.

Tohle nejsou vědomé reakce, stejně tak přenesená agrese. Takže žádný strach.

Tak "odoperování střapce" mě v mém neutěšeném stavu docela rozsekalo!!!
Plus nasazení výrazu tragéda!

20.9.2022 07:33
Mí

XXX.XXX.71.1

Pěkný pes, i ten ridge se mu vyvedl.Po kom zdědil nejvíc?

20.9.2022 10:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Krásnej pes .

A přidávám se k ostatním - ta situace byla prostě blbá náhoda a vůbec bych to nějak neřešila. Já to v takových siutacích u psů neznám, naši se neoženou ani v případě, že na ně šlápnete, ale v tomhle je každý pes jiný. Za to prokousané ruce z tréninku, kdy jsem byla pomalejší než psi, kdy psi prostě chňapli po hračce, po "kořisti", a já nestihla uhnout, tak těch bylo mooc .

21.9.2022 23:33
Denisa23

XXX.XXX.153.136

Od každého má něco,co se týče vzhledu. Povaha hodně po matce(thajský ridgeback).

Přidejte reakci

Přidat smajlík