Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2022 21:51
MarBrau

XXX.XXX.173.86

Poradíte mi prosím, malé max. střední plemeno psa, které je klidné, přátelské, ale zároveň i hravé povahy, které by se dobře sneslo s velmi akčním, přátelským, hyperaktivním mladým labradorem? Chtěla bych 2 letému labradorovi pořídit kamaráda, ale druhého labradora na procházky už neutáhnu. Napadl mě bígl, co myslíte? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.9.2022 22:02

pořizovat psa jako kamaráda ke druhému psovi imho není vůbec dobrý důvod.

19.9.2022 22:05
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

MarBrau napsal(a):
Poradíte mi prosím, malé max. střední plemeno psa, které je klidné, přátelské, ale zároveň i hravé povahy, které by se dobře sneslo s velmi akčním, přátelským, hyperaktivním mladým labradorem? Chtěla bych 2 letému labradorovi pořídit kamaráda, ale druhého labradora na procházky už neutáhnu. Napadl mě bígl, co myslíte? Děkuji

Nevychovaný bígl táhne jako labrador. Jinak bígl je nekonfliktní povahy a miluje společnost psů a lidí. Nehodí se k malým dětem, je prostě hodně divoký. Možná existuje i nějaký klidný, ale já jsem o něm ještě neslyšela.

20.9.2022 07:19
Mí

XXX.XXX.71.1

Malé,klidné plemeno k akčnímu velkému plemeni jako hračka není dobrý nápad.

20.9.2022 10:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A tak já docela i chápu to, že chce někdo ke psovi kamaráda. Od té doby, co mám psy dva (ale teda psa a fenu), tak už bych jednoho psa nechtěla. Ale určitě bude jistější volbou k tomu psovi pořídit právě fenu, a i tak nějak s podobným temperamentem, s podobnou "konstitucí".

Ale z vlastní zkušenosti doporučuji nejdříve vyřešit tahání současného psa, a teprve pak uvažovat o druhém psovi. Pokud vás pes na procházkách tahá, což asi tahá, když píšete, že druhého labradora neutáhnete, tak pro vás procházka s tímto psem a dalším štěnětem bude očistec. Klidně bych ještě rok nebo dva počkala a tohle dopilovala. Za prvé to štěně může okoukat chování dospělého psa a dělat to samé, za druhé se pak blbě řeší když na procházkách jeden pes tahá a druhý jde normálně, nebo celkově učit jednoho psa chodit na vodítku, když za druhým vlajete, to jde dost blbě. Ono až si pořídíte druhého psa, tak určitě přijdete ještě na něco, co nemáte úplně dopilované, ale doteď jste o tom nevěděla , plus někteří psi umí dobře využívat toho, že se venku soustředíte na štěně nebo druhého psa .

A ještě bych tak jako nadhodila - pokud nemáte vyloženě nějaké vyhlídnuté plemeno, co takhle nějaké odrostlé štěně, mladý pes, z útulku?

20.9.2022 11:07

Tak za mě určitě nejdřív pořešit to tahání. Obecně procházka se psem, co táhne jak lokomotiva, tak to není procházka, to je pěknej vopruz. Ono jasně stane se, že pubescent táhne. Moje pyrenejka měla taky období, kdy hlavně na začátku prochajdy táhla jak lokomotiva, kolikrát se mi jí ani po 20-ti minutách nepovedlo srovnat do latě a viděla jsem, že je prostě umanutá, trucovitá a že by to byl boj a normálně jsem otočila a šli jsme dom.
Ano měla jsem k ní druhého psa, ale to bylo v tomto období štěně, které vedle nás capalo na volno a brala jsem je spolu pouze tam, kde na volno jít mohlo, protože jeden pes, co táhne jak bejk a štěně, co se vám motá pod nohama, popř. se snaží následovat toho tahajícího psa...věřte, že to se fakt nedá. Dost dlouho jsme z baráku ani nevyráželi na prochajdy pěšky, protože to byl horor, ale dojížděli jsme na místo procházky autem. Hodně jsem brala feňuli extra, alespoň takovou malou prochajdu kolem "komína" právě s důrazem na to odbourání tahání. Hodně jsme jezdili do městského parku, kde chodili psi, ale zároveň bylo dost místa držet si distanc.

Vím, že samozřejmě fungují mezi-plemenné psí přátelství, ale na druhou stranu si myslím, že nejlíp se vyblbnou psi stejné nátury a přiměřené velikosti. Ono takovej mladej labík, určitě buldozer a štěně bígla....no nevím, jestli to bude takové, jak si představujete.
Zamakejte na poslušnosti a pak bych se nebála uvažovat o dalším labíkovi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík