Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elii001

21.9.2022 20:36
Elii001

XXX.XXX.32.183

Zdravím,
Před časem nám zemřel náš pes Border Kolie vlivem vážného onemocnění. Nechtěly jsme zůstat sami, tak jsme si vzaly štěně Border Kolie od jedné paní. Bez PP tedy. Náš první pes byl úžasný parťák. Chodil s námi všude. Moc nás jeho odchod vzal. Byl to klidný, učenlivý pes který neměl s ničím a nikým problém.

Pes, kterého jsme si vzaly nyní je jeho pravý opak. Od prvního dne co jsme ho měly doma byl k nezastavení. Nezvládal vůbec manipulaci. Při prvním vzetí do náruče po mě hned vyjel. Přišlo s ním plno problémů. Je ze všeho vystrašený, několikrát mě kousnul (nyní má 8měsíců). Snažíme se ho unavit fyzicky i psychicky, ale chodíme do práce a nemůžeme s ním být pořád. Doma ničí být, přes odpoledne zničil linoleum v celém bytě i po dlouhé aktivní procházce a trénování nových cviků. Začal se všeho venku bát, doma se od malička boji vysavače, fénu. Venku stačí vítr a bojí se. Snažíme se s ním pracovat, ale už nevíme co dál dělat. Je to strašně nevyrovnaný pejsek. Zkoušely jsme trenéry, ale nepomohlo to. Co by jste v našem případě dělaly vy? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2022 20:53

Musíte si zodpovědět zásadní otázku - chcete si psa nechat, zabojovat (máte na to sílu, zdroje, trpělivost), nebo už jste všechny své zdroje vyčerpaly, a vy i pes byste benefitovali z toho, kdybyste mu našly nového majitele?

https://www.instagram.com/p/CW0iTReIdHH/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

21.9.2022 21:25

Co by jste v našem případě dělaly vy?

Z celého příspěvku na mě čiší zoufalství a myslím, že to co chcete slyšet resp. číst, je "najděte mu jiný domov".
Neodsuzuju vás, taky jsem musela najít domov mojí devítiměsíční psí holce a hledala jsem domov specifický, ale moje fena byla bezproblémová,,,ale tak si říkám, kdo si dobrovolně vezme psa s povahou a problémy, které popisujete. Při velkém štěstí najdete zkušeného člověka, který do toho půjde, v horším případě půjde z ruky do ruky a nebo nakonec skončí někde v kotci.

Co bych dělala já?? Za prvé bych tedy v bytě vyhradila nějaký bezpečný prostor, kde si pes..ničitel..nemá šanci ublížit. Za druhé bych zkusila najít ne vysloveně trenéra, ale někoho, kdo má zkušenosti a výsledky s podobnými případy. Možná, když napíšete odkud jste, tak vám tady někdo někoho doporučí.
Váš pejsek prostě není jednoduchá povaha a pokud s tím nemáte zkušenost a nebo cit pro podobnou situaci, tak je možné, že to svým chováním, snahou o nápravu, svojí nervozitou, frustrací ještě zhoršujete.

Radu nemám, ale moc vám přeju, aby ..ať už se rozhodnete tak nebo onak...dopadlo nakonec všechno šťastně pro vás i pejska.

22.9.2022 14:31
lilymax

XXX.XXX.147.44

Nastavit hranice, naučit na klec, naučit odpočívat a makat, makat makat.

Nevím, k jakým trenérům chodíte (a kolikrát jste byli), ale pokud nepomohli nebo neporadili, nebyli to dobří trenéři. Najděte si někoho zkušeného, kdo rozumí BORDERÁM a ne nějakého rádoby trenéra. Bordery jsou v dnešní době už tak specifické plemeno, že né každý je pochopí.

No a nebo psovi najděte jiný domov, nejlépe k lidem, kteří chápou, co tohle plemeno potřebuje. V každém případě hodně štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík