Ahoj, mám 6 měsíčního křížence (5kg) vyjíždí mi na všechny psy, když je na vodítku, když je na volno tak jen štěká ale nejde na psa. Na vodítko jsem ho začala brát já, abych měla kontrolu nad ním. Přítel ho chce dát pryč ( já ho nedám!) Ale když mu řeknu aby si ho vzal na vodítko ven tak samozřejmě ho na vodítku nebude brát
Sorry ale se...e mě s tím. Já se sama snažím a když to druhá strana kazí... tak jsem se rozhodla, že s ním budu chodit sama... no nic k věci.
Když byl stěně ( myslím od těch 2 měsíců) tak jenom štěkal. Máme tady v baráku skoro stejně staré štěně nějaký kříženec bišonka, a toho doslova nenávidí, je to pes a ne fena Jenže to také není moje chyba, já se snažila s majitelem domluvit, aby se od malinka seznamovali, právě aby k tomuto nedošlo. Jenže on nechtěl, a asi proto na něho vyjíždí. Také jsem zjistila že na velké psy vyjíždí ve stylu: naf, naf, Já se bojím! Také zvedá nožičku při čůrání už od třech a půl měsíců, a ten sousedovic kterému je 7 měsíců ještě nohu nezvedá, podle mě ten náš je takový víc dominantnější, Ono Celkově je takový že mu nic nevadí, ani tvrdší hra. Doma máme fenu čivavy a ta si ho vdycky zklidni. Ale přijde mi že už i na ní začíná machrovat, ale pořád je respektuje a mají rád. Jelikož od malá bez sebe nedají ani krok, spí spolu. Co mám tedy dělat. Nemám žádné známé s pejsky aby si mohl hrát a pochopil že není důvod se bát. Vím že na cvičáku by mu možná pomohly, ale potřebuji takový kde po mě nebudou chtít řetízkový obojek, tahání za kůži, přimáčknutí k zemi a tak podobně... Mohl by mi někdo ještě napsat nějaké rady co mám přesně dělat pokud půjdu po ulici se psem na vodítku a on začne vyšilovat, Což určitě začne, jaké povely přesně tedy zkusit, Četla jsem že, že má vodítko prověšené, což nejde,protože se na něm škrtí ..
Ps: žádný pes ho nikdy nenapadnul.. prostě je nejistý, bojí se a proto útočí, ale zároveň chce machrovat...
miky1234567
napsal(a):
Ahoj, mám 6 měsíčního křížence (5kg) vyjíždí mi na všechny psy, když je na vodítku, když je na volno tak jen štěká ale nejde na psa. Na vodítko jsem ho začala brát já, abych měla kontrolu nad ním. Přítel ho chce dát pryč ( já ho nedám!) Ale když mu řeknu aby si ho vzal na vodítko ven tak samozřejmě ho na vodítku nebude brát
Sorry ale se...e mě s tím. Já se sama snažím a když to druhá strana kazí... tak jsem se rozhodla, že s ním budu chodit sama... no nic k věci.
Když byl stěně ( myslím od těch 2 měsíců) tak jenom štěkal. Máme tady v baráku skoro stejně staré štěně nějaký kříženec bišonka, a toho doslova nenávidí, je to pes a ne fena Jenže to také není moje chyba, já se snažila s majitelem domluvit, aby se od malinka seznamovali, právě aby k tomuto nedošlo. Jenže on nechtěl, a asi proto na něho vyjíždí. Také jsem zjistila že na velké psy vyjíždí ve stylu: naf, naf, Já se bojím! Také zvedá nožičku při čůrání už od třech a půl měsíců, a ten sousedovic kterému je 7 měsíců ještě nohu nezvedá, podle mě ten náš je takový víc dominantnější, Ono Celkově je takový že mu nic nevadí, ani tvrdší hra. Doma máme fenu čivavy a ta si ho vdycky zklidni. Ale přijde mi že už i na ní začíná machrovat, ale pořád je respektuje a mají rád. Jelikož od malá bez sebe nedají ani krok, spí spolu. Co mám tedy dělat. Nemám žádné známé s pejsky aby si mohl hrát a pochopil že není důvod se bát. Vím že na cvičáku by mu možná pomohly, ale potřebuji takový kde po mě nebudou chtít řetízkový obojek, tahání za kůži, přimáčknutí k zemi a tak podobně... Mohl by mi někdo ještě napsat nějaké rady co mám přesně dělat pokud půjdu po ulici se psem na vodítku a on začne vyšilovat, Což určitě začne, jaké povely přesně tedy zkusit, Četla jsem že, že má vodítko prověšené, což nejde,protože se na něm škrtí ..
Ps: žádný pes ho nikdy nenapadnul.. prostě je nejistý, bojí se a proto útočí, ale zároveň chce machrovat...
"...ale potřebuji takový kde po mě nebudou chtít řetízkový obojek, tahání za kůži, přimáčknutí k zemi a tak podobně..."
Takové cvičáky ještě existují??
miky1234567
napsal(a):
Prostudujte si vše od Františka Šusty, tam na svůj problém najdete odpovědi. Základ je psa naučit co potřebuji nejdříve doma, v klidu - tedy všechny povely potřebné pro provoz - přivolání, sedni, lehni, zůstaň, čekej, k noze a posléze , až to supr umí, to přenést ven, tam to vypilovat k dokonalosti bez rušivých elementů, tedy věnovat se tomu cvičení každý den nějakou dobu, a pak postupně přidávat ruch - nejdřív lidi, pak ty psy - to vše v určité vzdálenosti, kdy vás pes ještě vnímá. Poté se přibližovat. Jak se pes sekne, tak na to ještě nemá, tedy se vrátit o krok zpět, zapracovat na tom a pak zase zkusit vzdálenost zkrátit- pochopitelně všechny povely učit postupně a poctivě, ne že všechno najednou. To je jen ve zkratce, prostudujte si Frantu šustu, naučte se práci s klikrem a najděte si v okolí kvalitní cvičák, protože právě tam, můžete cvičit kontrolovaně to, aby vás pes vnímal, když jsou kolem jiní psy. Domluvte se na tom, co potřebujete, co je váš problém a zajděte si na ukázkovou hodinu, ať vidíte, jak se tam pracuje, zda vám to bude vyhovovat. Takhle jednoduchý scénář to má. A pak už jen práce, práce a práce, ale upevníte si krásně vztah. Odměňujte žádoucí chování, chvalte, přemýšlejte dopředu, učte se znát svého psa.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jako první bych jela do lázní. Nervní panička psa moc neuklidní. Pro začátek - ten postroj určitě, ono když je dost kyslíku, tak se i vnímá a přemýšlí - a k nebezpečí nechodit; jít jen tak blízko, kde pes ještě neřve, neježí se, nebrzdí očima a tak. A postupně se chodí blíž - klidně každý den jen kousek.
A ta školka samozřejmě. Napište okres, někdo tu poradí, kde jsou hodní.
Čivava se venku chová jak, chodí spolu? Vyrovnaný kamarád na venčení je skvělý.
napsal(a):
Jako první bych jela do lázní. Nervní panička psa moc neuklidní. Pro začátek - ten postroj určitě, ono když je dost kyslíku, tak se i vnímá a přemýšlí - a k nebezpečí nechodit; jít jen tak blízko, kde pes ještě neřve, neježí se, nebrzdí očima a tak. A postupně se chodí blíž - klidně každý den jen kousek.
A ta školka samozřejmě. Napište okres, někdo tu poradí, kde jsou hodní.
Čivava se venku chová jak, chodí spolu? Vyrovnaný kamarád na venčení je skvělý.
Na venčení skvělej je, aleeee, aleeee, podotkla bych důležitou věc - pokud budu trénovat a učit,tak štěndo samo, abych se na něj mohla soustřeďovat a neřešit co a jak druhý pes.

Však můžou chodit ti dva venčit spolu, ne? Přítel čivavu a panička štěně.

No né, Zrzavci má pravdu, když jdu učit, tak druhý pes je rozptylovač - mě i učence.

..mně vždycky rozesměje, jak jsou majitelé velkých rozjivenych štěňat dotcčeni, že se ohradim, když k mému 3kilovému motylovi takový nějaký halama pěkně svižně přihopsá a já ho buď podrzim za obojek anebo kolenem zabrzdim...prý si to stěně jenom chce hrát řve na mně majitel z dálky....
napsal(a):
..mně vždycky rozesměje, jak jsou majitelé velkých rozjivenych štěňat dotcčeni, že se ohradim, když k mému 3kilovému motylovi takový nějaký halama pěkně svižně přihopsá a já ho buď podrzim za obojek anebo kolenem zabrzdim...prý si to stěně jenom chce hrát řve na mně majitel z dálky....
Tak mu řekněte - "Šak jooo, já taky!"
napsal(a):
Však můžou chodit ti dva venčit spolu, ne? Přítel čivavu a panička štěně.
Venčit ano, cvičit ne. Věřte, že pokud je partner motovidlo, jako byl v dobách krušných začátků s Taliprdem, tak vám pro..... ehm, miliardu potřebných momentů, jak se vám tam bude motat. I při tom venčení, protože pes se učí pořád, pořád a i na venčení máte spoustu situací, který musíte podpořit, nebo jim zamezit. Natož, pokud jde o cílené učení.

Zrzavci
napsal(a):
...jo jo..no tuhle jsem přiškrtila skoro ročního maďara, a to byl oheň na střeše....

Zrzavci
napsal(a):
...zvlášť by ta hra mohla hezky gradovat, pokud s sebou nesu paraple.....

napsal(a):
...jo jo..no tuhle jsem přiškrtila skoro ročního maďara, a to byl oheň na střeše....
V tom případě zkusit, jak už tady někdo psal, varování - my máme svrab!

Zrzavci
napsal(a):
edit zapoměla jsem tam dopsat
pokud je partner motovidlo, jako byl v dobách krušných začátků s Taliprdem, MŮJ MUŽ. mi to vypadlo, fakt píšu moc rychle. a pak to nedává smysl
Já pochopila
Děkuji oběma za vysvětlení.

napsal(a):
V tom případě zkusit, jak už tady někdo psal, varování - my máme svrab!
. ..bohužel nepomůžu, protože než z dáli doběhne majitel onoho rozjíveného štěněte, bude motýl i s vymyšleným svrabem podupán...takže opravdu funguje stěně budou přiškrtit anebo verbálně či parapletem odehnat....

Celý popis psího chování mi přijde jako, že pejsek od začátku nejisté štěně, možná bojínek a zvolil metodu "bububu" a samozřejmě je všeobecně známé, že vodítko někdy bývá problém....že psi na vodítku můžou na sebe reagovat agresivně, ale ti samí psi na volno spolu nemají problém...tam asi záleží hodně na tom, kdo je na druhém konci vodítka.
A nebo je všechno jinak...nebo by tolik moc chtěl za nějakými pejsky a je to všechno frustrace z toho, že nemže....těžko říct takhle po písmenkách.
Osobně bych teda nějaký cvičák, psí šlkoličku pohledala, protože štěndo by se mělo naučit komunikovat se psy jinak z něj vyroste totální asociál a v dospělosti se ty projevy můžou zvrtnout.
Tu poslušnost určitě nacvičit, stačí základní povely sedni, lehni, ke mně a chůzi na vodítku a eventuelně povel čekej a nebo stůj, někdy je tento povel pro psa snadněji proveditelný než ke mně.
A tu chůzi na vodítku...na to jsou různé metody. Doporučuju shlédnout nějaká výcviková videa a opravdu pohledat nějakou psí školu.
napsal(a):
Tak v tomhle reaguji podle pána, když mu naše zdivočelá Malina nevadí, tak je nechám pohrát, ale když se moc netváří, tak jí nepustím. Jinak celkem chápu, že ti malí psi bývají uštěkaný a Maliny se bojí. Já bych z toho jejího vejrání byla taky nejistá, ale vadí mi, když jim dovolí na Malinu útočit. Už jí takhle cvakl pes do krku a nebo jí kousal ze zadu do nohy. Tak už není tak sluníčková a hlídá si, aby jí necvakli. Jen se bojím, kdy jim odpoví stejně. Prostě mám poslední dobou pocit, že tu možnost zvažuje.
Zadavatelce také radím psí školku a trénovat doma, aby byl zvyklý na vás reagovat. Mně se pes dostává do tranzu, když vidí dceru nebo děti .Začne mi nepřítečně trhat vodítko, tak jí dám povel sedni, ona se nějak zase probere a srovná a pak chodí zas chvíli normálně. No a k té škole jí beru každý den, aby jí to už tak z míry nevyvádělo.

Trickyvoo
napsal(a):
Tak v tomhle reaguji podle pána, když mu naše zdivočelá Malina nevadí, tak je nechám pohrát, ale když se moc netváří, tak jí nepustím. Jinak celkem chápu, že ti malí psi bývají uštěkaný a Maliny se bojí. Já bych z toho jejího vejrání byla taky nejistá, ale vadí mi, když jim dovolí na Malinu útočit. Už jí takhle cvakl pes do krku a nebo jí kousal ze zadu do nohy. Tak už není tak sluníčková a hlídá si, aby jí necvakli. Jen se bojím, kdy jim odpoví stejně. Prostě mám poslední dobou pocit, že tu možnost zvažuje.
Zadavatelce také radím psí školku a trénovat doma, aby byl zvyklý na vás reagovat. Mně se pes dostává do tranzu, když vidí dceru nebo děti .Začne mi nepřítečně trhat vodítko, tak jí dám povel sedni, ona se nějak zase probere a srovná a pak chodí zas chvíli normálně. No a k té škole jí beru každý den, aby jí to už tak z míry nevyvádělo.
..no náš ač malý neštěká ani nevyjíždí....ale vzhledem k tomu že váží to co váží je pro něj každé pohamtani od velkého psa minimálně velmi nepříjemné, tak proč ho tomu vystavovat....zvláštní, že z velkých psů miluje chrty a flety, takže po dohodě s jejich majiteli se kamarádí....