Lupo Sensitiv (Markus Mühle)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2022 10:27
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Opět a znovu se vetřu s dotazem,
jelikož sama nejsem kompetentní posoudit kvalitu složení ( mě se to zdá dobrý, ale fakt tomu nerozumím, jsem přesně ten typ zákazníka co s otevřenou hubou uvěří všemu, co mu v rámci reklamy nakecají), kdyžtak mě prosím vyveďte z omylu, pokud ty granule jsou průser.
Granule potřebuju jako postupný přechod z gastro diety na "normální".
Hledám něco co je monoprotein a dobře, lehce stravitelné.
Pokud by seděly, ráda bych na nich zůstala (pořád doufám že nebudu muset krmit psa i/d Hill'sem natrvalo) v ideálním případě bych pak třeba ráda kombinovala granule s vařeným. Ale to strašně předbíhám a je to spíš zbožné přání.
Už moc nedoufám, že se někdy vrátím k BARFu, byť je mi to strašně líto, a dodneška si nedokážu vysvětlit, co se tak strašně posralo.

Ze zatím zkoušených granulí, při pokusu postupně přimíchávat, neseděl Wolfsblut ani Marp (řídké bobky a vrátilo se občasné zvracení).
Pes je momentálně úplně v pohodě na gastro Hill'su, všechny problémy jak když utne.
Druhý pes je relativně v pohodě na Wolfsblutu (krom občasných řidších bobků, což ale už neřeším, protože bych se musela zbláznit).

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2022 10:32

10% tuku pro laktujici feny a psy v zatezi
ne, nejsem prekvapena, ja temhle typum grancli nefandim.
tak jen tak pro info - je to uplne jine slozeni, zpracovani atd. nez krmite ted.

27.9.2022 10:36
janaa

XXX.XXX.174.242

Nebudu posuzovat konkrétní granule, ale od vícero lidí vím, že psům s citlivým zažíváním a gastro problémy za studena lisované granule neseděly. A jinak viz Petra,pokud tohle doporučí laktující feně pak potěš koště

27.9.2022 10:42

Jeste jedna vec me napadla - strasne po tech granclich psi piji ( markus, Lukullus).

Az tak, ze jsem se je bala davat rano a odejit do prace - co kdyby si vylili vodu

27.9.2022 10:48
Ouško4

XXX.XXX.68.89

janaa napsal(a):
Nebudu posuzovat konkrétní granule, ale od vícero lidí vím, že psům s citlivým zažíváním a gastro problémy za studena lisované granule neseděly. A jinak viz Petra,pokud tohle doporučí laktující feně pak potěš koště

No, já šla právě záměrně po něčem s nižším tukem 🙈
Sice teda nevím, jestli ta řidší stolice u obou byla způsobena tukem, padlo to tu v nějaké předchozí diskusi, že lepší vybrat něco spíš v light verzi.
Jinak teda oba moji psi, nevím jestli se tomu dá říct v zátěži, ale pohybu mají fakt hodně.
I v době největších gastro problémů, kdy fakt denně blili, nehubnuli, což byl vždycky první dotaz na veterině. Naše diagnóza (která vlastně ani není) je celkově strašně divná.

27.9.2022 10:53

Krmili jsme tím a podobnými dlouho, ale ne jen tím. Na štěně, kojící fenu atp. je to fakt málo, dávala jsem to spíše jako přílohu.
Ale znám asi 15 psíků, co jsou úplně v pohodě, problém s žízní nebo odpadem nemají, staré ale neznám, takže...
Každopádně lisované granule nejsou granule. Jsou to předvařené suroviny slisované do válečků, ve vodě se to rozpadá, nevím, jak to říct... taková kytková strava, suchá, seno.
Jako když si dám syrovou zeleninu, bude se trávit jinak než dušená mrkev s hovězím.
To zpracování a konzistence, je to úplně jiné než klasické granule.
Teoreticky to může dopadnout dobře, ale chci to testovat?
Stejně tak mohou dopadnout pečené granule.
Myslím, že už jsme to někde psali.

27.9.2022 11:00
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Mě to jen napadlo, zkusit jít do zastudena lisovaných, protože je to něco jiného než klasicky extrudované, že by to třeba bylo pro ten žaludek šetrnější, ale to mě fakt jen tak napadlo.
Na tyto granule jsem přišla náhodou, když jsem hledala nějaké přírodní podpůrné doplňky pro citlivé trávení. Právě Lupo jich má hodně (Luposan a takové).
Vysledovala jsem, že když je psovi fakt blbě a vidím to na něm (žere trávu), daleko víc než všechny ty Helicidy a Famosany, čím nás zásobují na veterině, mu sedí přípravek na bázi rašeliny a bylinek od Caniny (Magen Balance). Tak jsem hledala, co všechno se vyrábí podobného a zrovna Lupo má fakt arzenál.

27.9.2022 11:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Já už jsem to asi psala, ale na pamlskování kupuju malý balení tohoto
https://www.rufruf.cz/obchod/farmarsky-krocan-minigranule

pro Vikinu teda teď, co je na dietě, nepoužívám. Max. občas peletku, výjimečně, už to tolik nehrotím, je jí dobře.
Zaujalo mě to z toho důvodu, že jsou to minipeletky a ještě jdou krásně lámat na menší...a báječně to lítá - to je naše úchylná venkovní zábava, za kterou jsem se nejdřív trochu styděla, ale teď už ne
Jsou to granule lisovaný za studena - a já nevím, jak vypadají ostatní granule lisovaný za studena, znám jenom tyhle.
Ale nedovedu si představit tohle sypat do misky jako jediný a hlavní žrádlo - jsou to fakt tvrdý peletky, vypadají jako pro králíky. Občas jsem tím třeba doplnila maso nebo konzervu, když jsme byli mimo domov a chyběla mi příloha.
Netuším, jak to má Markus Muhle.

27.9.2022 11:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Ouško4 napsal(a):
Mě to jen napadlo, zkusit jít do zastudena lisovaných, protože je to něco jiného než klasicky extrudované, že by to třeba bylo pro ten žaludek šetrnější, ale to mě fakt jen tak napadlo.
Na tyto granule jsem přišla náhodou, když jsem hledala nějaké přírodní podpůrné doplňky pro citlivé trávení. Právě Lupo jich má hodně (Luposan a takové).
Vysledovala jsem, že když je psovi fakt blbě a vidím to na něm (žere trávu), daleko víc než všechny ty Helicidy a Famosany, čím nás zásobují na veterině, mu sedí přípravek na bázi rašeliny a bylinek od Caniny (Magen Balance). Tak jsem hledala, co všechno se vyrábí podobného a zrovna Lupo má fakt arzenál.

Jdu gůglit

27.9.2022 11:11

jak repny rizky pro kone to vypada

ne - je to takovy tuhy vylisek

27.9.2022 11:11

janaa napsal(a):

Můžu potvrdit Janaa. Můj bělouš např. má citlivé zažívání a taky jsem tyhle granule zkoušela. Po těch modrých, co mají méně tuku, byl nedožranej a navíc po modrých i zelených-tučnějších, měl hodně odpadu a blátíčko. Jako tvar to na pohled drželo, ale bláto. Je to individuální a můj pes prostě zastudena grancle nemůže, tyhle hlavně, protože to, co z něj lezlo, nebylo pěkný. Toť má zkušenost.
Ustálila jsem se s krmením právě na Marpech, ale jen a pouze kachní, protože všechny ostatní mají ve složení vždy něco, co mu vadí. Např. Ječmen nebo petržel atd. To ty kachní mají jednoduché složení a pro bělouše ok. Bobky dobrý.
Mrzí mne, že psi Ouška po Marpech dokonce zvraceli. 😒 po kterých prosím?
N&D béloušovi občas přihodím, ale taky pečlivě vybírám podle složení a občas vařím a přidávám miličku habešskou 👍, to jste mne naučily vy děvčata tady 😉 a bobky dobrý a navíc bělouš fakt sežere všechno, ale důležité je trávení že...mám vyzkoušeno krmení 3xdenně. Ty menší porce v pohodě, když jsem dávala krmnou dávku po začátku 2x denně, zvracel...u něj je to problénem mezi jícnem a žaludkem, to už tak je a umíme s tím pracovat a bere 1/16 deganu, takovej drobek, ale stačí a pohoda. Vysadit to není možné, to jsem taky zkoušela. To píšu jen proto, že všechno souvisí se vším....znáte to....

Ouško, tohle berte jen jako subjektivní názor prosím, objektivně se tu jistě někdo vyjádří.

27.9.2022 11:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jak repny rizky pro kone to vypada

ne - je to takovy tuhy vylisek

Tak Rufruf jsou stejný, jen menší a kulatej průřez...

27.9.2022 11:28
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Můžu potvrdit Janaa. Můj bělouš např. má citlivé zažívání a taky jsem tyhle granule zkoušela. Po těch modrých, co mají méně tuku, byl nedožranej a navíc po modrých i zelených-tučnějších, měl hodně odpadu a blátíčko. Jako tvar to na pohled drželo, ale bláto. Je to individuální a můj pes prostě zastudena grancle nemůže, tyhle hlavně, protože to, co z něj lezlo, nebylo pěkný. Toť má zkušenost.
Ustálila jsem se s krmením právě na Marpech, ale jen a pouze kachní, protože všechny ostatní mají ve složení vždy něco, co mu vadí. Např. Ječmen nebo petržel atd. To ty kachní mají jednoduché složení a pro bělouše ok. Bobky dobrý.
Mrzí mne, že psi Ouška po Marpech dokonce zvraceli. 😒 po kterých prosím?
N&D béloušovi občas přihodím, ale taky pečlivě vybírám podle složení a občas vařím a přidávám miličku habešskou 👍, to jste mne naučily vy děvčata tady 😉 a bobky dobrý a navíc bělouš fakt sežere všechno, ale důležité je trávení že...mám vyzkoušeno krmení 3xdenně. Ty menší porce v pohodě, když jsem dávala krmnou dávku po začátku 2x denně, zvracel...u něj je to problénem mezi jícnem a žaludkem, to už tak je a umíme s tím pracovat a bere 1/16 deganu, takovej drobek, ale stačí a pohoda. Vysadit to není možné, to jsem taky zkoušela. To píšu jen proto, že všechno souvisí se vším....znáte to....

Ouško, tohle berte jen jako subjektivní názor prosím, objektivně se tu jistě někdo vyjádří.

Měli jsme tyto, Marp Holistic chicken:

Snažila jsem se při výběru odpíchout od toho proteinu, na kterým jsou v pohodě,
(a další kdyžtak přidávat až postupně), Hill's je kuře, navíc oběma kuřecí vyšlo v nulách i v alergo testech IgE i IgG, tak jdu při výběru složení po kuřeti.

Kromě toho Wolfsblutu, tam jsem to brutálně podcenila a střílela jsem úplně příchutě od oka (nesedlo, ale to byla moje chyba), vůbec mě nenapadlo že budeme mít problém.

27.9.2022 11:45

Ouško4 napsal(a):
Měli jsme tyto, Marp Holistic chicken:

Snažila jsem se při výběru odpíchout od toho proteinu, na kterým jsou v pohodě,
(a další kdyžtak přidávat až postupně), Hill's je kuře, navíc oběma kuřecí vyšlo v nulách i v alergo testech IgE i IgG, tak jdu při výběru složení po kuřeti.

Kromě toho Wolfsblutu, tam jsem to brutálně podcenila a střílela jsem úplně příchutě od oka (nesedlo, ale to byla moje chyba), vůbec mě nenapadlo že budeme mít problém.

Děkuju, jasně. Tyhle jsem taky zkoušela a u nás to nešlo...jako žral je nadšeně, ale i po pozvolném přechodu prostě ne. Zajímavá mi přijde konzistence na pohled mezi těmi Marpy velký rozdíl v nich...posílám obrázek těch kachních- působí křehčím dojmem a voněj trochu po tom rozmarýnu, který je tam konzervant...a pamlsky kachní s kelpou, ty běloušovi moc chutnají a vyhovují. No jo no, tak možná ta kachna by byla pro Vaše psy tučná a třeba i alergen?....ale Vy hlavně asi nemůžete moc experimentovat...tak jen koukněte, jak ty kachní vypadají na oko...nic nepodsouvám, chraň Bůh...

27.9.2022 12:04
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Děkuju, jasně. Tyhle jsem taky zkoušela a u nás to nešlo...jako žral je nadšeně, ale i po pozvolném přechodu prostě ne. Zajímavá mi přijde konzistence na pohled mezi těmi Marpy velký rozdíl v nich...posílám obrázek těch kachních- působí křehčím dojmem a voněj trochu po tom rozmarýnu, který je tam konzervant...a pamlsky kachní s kelpou, ty běloušovi moc chutnají a vyhovují. No jo no, tak možná ta kachna by byla pro Vaše psy tučná a třeba i alergen?....ale Vy hlavně asi nemůžete moc experimentovat...tak jen koukněte, jak ty kachní vypadají na oko...nic nepodsouvám, chraň Bůh...

A u vás byl průjem nebo taky zvracení?

No, já právě vůbec nevím, jestli můžu, nebo nemůžu experimentovat. Spíš ne. Nevím. Já už jsem z toho celýho úplně unavená.

Nám na nic nepřišli, diagnóza byla, jakože "asi citlivé trávení", většinu vyšetření jsem si musela div ne vynutit.
Naposledy to bylo na moji opakovanou žádost (že se téměř držíte futer, že bez sona z tý ordinace neodejdete, ani kdyby vám mířili pistolí za zátylek), krve mi taky potřetí odmítli nabrat, když pokaždé byly hodnoty v pořádku, poměrně mě udivuje, co všechno na veterině ještě berou jako "normál" a "to bych neřešil".
Blití 1-2x týdně je skoro cajk, u psa, který nehubne, žere, je veselý, aktivní a nemá skleslost a apatii, by do dalších invazivněnších vyšetření typu gastroskopie s odběrem vzorků tkáně nebo kontrastní RTG, by zatím nešli... To prý až kdyby nezabrala ta gastro dieta a pes byl ve výrazném doskomfortu. Stejně tak že je zbytečné rvát do psa kortikoidy nebo ATB, když jedinej příznak je žraní trávy a ob dva tři dny hodí (většinou nalačno) šavli žlutých šťav. Na dvou vet klinikách nezávisle na sobě mi prostě vrazili tu gastro dietu, (akorát na jedné Hill's, na druhé Royal, že si i můžu vybrat), s tím, že se pes buď srovná, nebo ne, a i kdyby ne, tak spousta psů prostě na spec.dietě je trvale a neřešte to.
Takže se snažím to trošku míň řešit, hodit do klidu hlavně sebe, furt ty psy nepozorovat, a zároveň hledám různé přírodní alternativy, třeba na bázi bylinek.

27.9.2022 12:13
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Vahine, a vašemu Bělouškovi bylo nakonec diagnostikováno co?

27.9.2022 12:46

Ouško4 napsal(a):
Vahine, a vašemu Bělouškovi bylo nakonec diagnostikováno co?

Nějaké ty alergie dle krevních testů, běžné odběry krve, kontrastní rtg jícnu kvůli možné tzv.kapse(to je ok), jindy kontrast žaludku a střev (sežral?plastový čumák z hračky??) a v pořádku, sono břicha ok...ale do gastroskopie jsem nešla a zvládáme to i bez toho, tam by zřejmě padla dle vet dgn., že nedovírá dobře přechod mezi žaludkem a jícnem a žaludek je línější a proto degan. Když se více napije a v žaludku jinak nic, tak vodu zvrací..se budete smát, ale když jsem poblíž, čapnu ho na ruku a čekám až si říhne, to pak nezvrací nebo mu musím dát honem pár granclí a to pak zvládne upustit vzduch sám a voda zůstane v břiše. Trpíval na průjmy a zvracel třeba až po 8h od krmení, když se nárazově přecpal, nestrávené. Před deganem zvracel párkrát večerní granule nestrávené. Když sežral něco, co neměl, zvracel šťávy a pak měl průjem, to je běžné, když to brzo přejdeca nevleče se to. Má alergii na histamin, měl to z farmového lososa-zvracení letargie a druhý den drobná vyrážka po celém těle, tak nic lososového taky nedávám. Ob 2 roky dělám preventivně kardio, protože mu občas modrá jazyk. Trochu má chycený jeden kyčel dle RTG, tak dávám kloubní výživu...možná ta gastroskopie by něco z toho, co popiduju výše prokázala, ale já to nepotřebuju mít dgn. na papíře, když jsme to vychytali za ty 3 roky a fungujeme ok...tak i u nás je to dle vet takhle cajk....

27.9.2022 12:55
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Nějaké ty alergie dle krevních testů, běžné odběry krve, kontrastní rtg jícnu kvůli možné tzv.kapse(to je ok), jindy kontrast žaludku a střev (sežral?plastový čumák z hračky??) a v pořádku, sono břicha ok...ale do gastroskopie jsem nešla a zvládáme to i bez toho, tam by zřejmě padla dle vet dgn., že nedovírá dobře přechod mezi žaludkem a jícnem a žaludek je línější a proto degan. Když se více napije a v žaludku jinak nic, tak vodu zvrací..se budete smát, ale když jsem poblíž, čapnu ho na ruku a čekám až si říhne, to pak nezvrací nebo mu musím dát honem pár granclí a to pak zvládne upustit vzduch sám a voda zůstane v břiše. Trpíval na průjmy a zvracel třeba až po 8h od krmení, když se nárazově přecpal, nestrávené. Před deganem zvracel párkrát večerní granule nestrávené. Když sežral něco, co neměl, zvracel šťávy a pak měl průjem, to je běžné, když to brzo přejdeca nevleče se to. Má alergii na histamin, měl to z farmového lososa-zvracení letargie a druhý den drobná vyrážka po celém těle, tak nic lososového taky nedávám. Ob 2 roky dělám preventivně kardio, protože mu občas modrá jazyk. Trochu má chycený jeden kyčel dle RTG, tak dávám kloubní výživu...možná ta gastroskopie by něco z toho, co popiduju výše prokázala, ale já to nepotřebuju mít dgn. na papíře, když jsme to vychytali za ty 3 roky a fungujeme ok...tak i u nás je to dle vet takhle cajk....

No ty vole teda...držte se ❤️

27.9.2022 13:00

Marp kuřecí jsou bez obilí. Hill´s nevím, ale určitě šrot pro slepice, tam obilí bude.
Takže najděte granule, kde je něco takového - rýže, oves, ... kukuřici asi radši ne.
Essential balance.
Koukněte se na ty, co vyhovovaly cca - kolik mají proteinu, tuku, vlákniny, vlhkosti - a najděte granule, co jsou těm číslům nejblíže
+ ať je tam největší podíl "masa", tuku a přílohy stejný, podobný.
Tzn. hlavní složky budou kuře, krůta + obilí a cca 20 % protein, 10 % tuk?

Přírodní cesta je rozvařená rýže, borůvky, dušená mrkev, ostružiník, libové maso, kosti v prášku, banány. Stejně jako u lidí.
Od samotné rýže přes 5 g masa a tuku po maso s kůží.

Kdyby mi bylo blbě a ze všeho blbě, tak začnu sucharem a vodou.
Za tři dny určitě neumřu.
Postupně přidávám toto a tamto a v určité chvíli to stopnu, když začne být něco blbě.
Nikde není psáno (i kdyby bylo, je mi to ukradené), že pes musí jíst kilo masa a gram rýže. Třeba je to skoro obráceně.

27.9.2022 13:03

Ouško4 napsal(a):
No ty vole teda...držte se ❤️

No my jsme to právě vydrželi 🤗 a teď je to na těch kachních Marpech paráda a vše vychytaný a fungujem, akorát musí každý měsíc na vyprázdnění žlázek....no zřejmě kvůli tomu všemu ho někdo-bývalý majitel, vypustil venku a pak se ho přišel do útulku vzdát...ale stojí to zato mně 😉 každý útulák má něco zdravotně...

27.9.2022 13:17
Ouško4

XXX.XXX.68.89

No my jsme to právě vydrželi 🤗 a teď je to na těch kachních Marpech paráda a vše vychytaný a fungujem, akorát musí každý měsíc na vyprázdnění žlázek....no zřejmě kvůli tomu všemu ho někdo-bývalý majitel, vypustil venku a pak se ho přišel do útulku vzdát...ale stojí to zato mně 😉 každý útulák má něco zdravotně...

Máte můj velkej obdiv ❤️

27.9.2022 13:25
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Marp kuřecí jsou bez obilí. Hill´s nevím, ale určitě šrot pro slepice, tam obilí bude.
Takže najděte granule, kde je něco takového - rýže, oves, ... kukuřici asi radši ne.
Essential balance.
Koukněte se na ty, co vyhovovaly cca - kolik mají proteinu, tuku, vlákniny, vlhkosti - a najděte granule, co jsou těm číslům nejblíže

Přírodní cesta je rozvařená rýže, borůvky, dušená mrkev, ostružiník, libové maso, kosti v prášku, banány. Stejně jako u lidí.

Postupně přidávám toto a tamto a v určité chvíli to stopnu, když začne být něco blbě.
Nikde není psáno (i kdyby bylo, je mi to ukradené), že pes musí jíst kilo masa a gram rýže. Třeba je to skoro obráceně.

Děkuju moc, Megí.❤️

Vařený se dá normálně kombinovat s granulema? Aspoň zezačátku, v tom přechodu. Pouze syrový by se nemělo, míchat ve granulím, že?

27.9.2022 14:53

míchám syrové do granulí - už u třetí dogy od štěněte až do smrti... (ta první byla na mase, ten druhý skoro výhradně na granulích). V posledních skoro dvaceti letech u nás obilné granule tvoří přílohu, kterou doplňuji skelety (skoro výhradně u mládežníků) i maso (víc masa než skeletů mají až dorostou)

27.9.2022 15:35
janaa

XXX.XXX.174.242

Buldočce, která měla obr zažívací problémy,dávám napůl vet dietní granule a napůl syrové maso vyladily jsme to a tak jí to svědčí

27.9.2022 15:43

Nikdy jsem nevyčetla nikde, proč se nesmí jídlo psům míchat.
Teoreticky by ten popcorn (klasické granule) mohl dělat v břiše co? Nevím. Budu to muset dozkoumat.
Ale já měla k obědu pstruha - pepř, sůl, citron, máslo a bylinky v troubě - a bramborovou kaši - brambory, sůl, smetana. A pak mi to bylo servírováno na jednom talíři a to bylinkové máslo z trouby vylito na kaši. Nakonec salát hlávkový ve špekovém nálevu s pepřem, octem, solí a cukrem.
Už je to 3 hodiny a nic mi není.
Si z toho dělám legraci... ale vážně nevím, co je špatně. Někdy je to kyselé zelí, špekaté maso a suché kynuté knedlíky v jednom talíři. Zapije se pivem, nebo limonádou. Žlutou.
Myslím, že je to prostě nesmysl.

27.9.2022 17:36
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Nikdy jsem nevyčetla nikde, proč se nesmí jídlo psům míchat.
Teoreticky by ten popcorn (klasické granule) mohl dělat v břiše co? Nevím. Budu to muset dozkoumat.
Ale já měla k obědu pstruha - pepř, sůl, citron, máslo a bylinky v troubě - a bramborovou kaši - brambory, sůl, smetana. A pak mi to bylo servírováno na jednom talíři a to bylinkové máslo z trouby vylito na kaši. Nakonec salát hlávkový ve špekovém nálevu s pepřem, octem, solí a cukrem.
Už je to 3 hodiny a nic mi není.
Si z toho dělám legraci... ale vážně nevím, co je špatně. Někdy je to kyselé zelí, špekaté maso a suché kynuté knedlíky v jednom talíři. Zapije se pivem, nebo limonádou. Žlutou.
Myslím, že je to prostě nesmysl.

Já jsem teda informaci, že se psům nesmí jídlo míchat, ignorovala. Vlastně ne, ignoroval to můj první pes, Stypík. S trávením mu to nic nedělalo a neměl rád jíst ty stejné věci dokola. I když něco snědl párkrát s velkou chutí, jak to bylo v misce popátý, koukl se na to a šel radši po žebrotě. Prostě jak se někdo podíval na jídlo, už byl u něj.
Jedinou věc jedl skoro každý den a to rohlíky. Ty prostě miloval.

27.9.2022 20:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Essential balance.

Megí, dík za tip na ty Essential Balance - už jste mi je doporučovala jinde. Vypadají báječně, určitě je mám v plánu.
Slinivkářku v podstatě krmím, jak píšete, až na borůvky a ostružiník. Paradoxně se syrovýho ovoce a zeleniny (čili vlákniny) bojím víc než trochy tuku navíc. Je to na základě zkušenosti, i když důkladnou studii jsem na to nedělala
Kosti v prášku neznám...
Pinčová byla ze solidarity taky chvíli na dietě, měla jsem pocit, že má podobný příznaky jako Vikina a na oříškách ujížděly obě a vůbec žraly všechno spolu. Tu jsem tedy k normálu navrátila rychleji - už je v podstatě zpět na barfu - už měla syrový prsa z kuřete a krůty, kuřecí krk, trochu nepraných dršťek, šproty - krom drštěk všechno v kvalitě pro lidi a něco dokonce v bio kvalitě
Přílohy většinou stejný s Vikinou - dýňový pyré, brambor, rejže anebo instantní vločková směs od Dromy. Bobky má učebnicový...jediný, co mi vrtá...párkrát jsem se k ránu vzbudila a ona ležela v pozici lvice Elsy a olizovala se. Pak zase usnula a ráno všechno dobrý. Asi moc pozoruju, tohle by 90% majitelů vůbec nezjistilo anebo neřešilo.
A dneska na mě dejchla a málem mě to porazilo, vypadalo to, jak když jí v žaludku tleje mrtvola. Mám pocit, že na dietě to cítit nebylo...ale ony na barfu v břiše vlastně tlejou mrtvoly...nebo ne?

27.9.2022 21:40

Terven napsal(a):
Megí, dík za tip na ty Essential Balance - už jste mi je doporučovala jinde. Vypadají báječně, určitě je mám v plánu.
Slinivkářku v podstatě krmím, jak píšete, až na borůvky a ostružiník. Paradoxně se syrovýho ovoce a zeleniny (čili vlákniny) bojím víc než trochy tuku navíc. Je to na základě zkušenosti, i když důkladnou studii jsem na to nedělala
Kosti v prášku neznám...
Pinčová byla ze solidarity taky chvíli na dietě, měla jsem pocit, že má podobný příznaky jako Vikina a na oříškách ujížděly obě a vůbec žraly všechno spolu. Tu jsem tedy k normálu navrátila rychleji - už je v podstatě zpět na barfu - už měla syrový prsa z kuřete a krůty, kuřecí krk, trochu nepraných dršťek, šproty - krom drštěk všechno v kvalitě pro lidi a něco dokonce v bio kvalitě
Přílohy většinou stejný s Vikinou - dýňový pyré, brambor, rejže anebo instantní vločková směs od Dromy. Bobky má učebnicový...jediný, co mi vrtá...párkrát jsem se k ránu vzbudila a ona ležela v pozici lvice Elsy a olizovala se. Pak zase usnula a ráno všechno dobrý. Asi moc pozoruju, tohle by 90% majitelů vůbec nezjistilo anebo neřešilo.
A dneska na mě dejchla a málem mě to porazilo, vypadalo to, jak když jí v žaludku tleje mrtvola. Mám pocit, že na dietě to cítit nebylo...ale ony na barfu v břiše vlastně tlejou mrtvoly...nebo ne?

Kosti v prášku jsou normální kostní moučka, pořád neznáte řeč kmene Megí.

Jinak lze udělat i doma ve formě paštiky. Nejčastěji kuřecí skelety s fragmenty masa, jen u cíti pozor, ať tam není kůže a je to bez tuku. V tlakáči skelety v pohodě 1,5 h, na ostatní kosti z kuřete 2 h. Rozmixovat s vývarem. Akorát ta konzistence dost mate, poprvé pořád ochutnával a ochutnával, až mi ráno střílel broky. Strašná dřina, málem mu vylezla kukadla z důlků.

27.9.2022 22:35

Kosti v prášku neznám...

tak treba tady :
https://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/klouby_kosti/19842/123127

Dromy si, myslim - nabizi mlete koraly?

27.9.2022 23:10

Essential Foods Balance - dovozce je uz nema v nabidce....

28.9.2022 10:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Essential Foods Balance - dovozce je uz nema v nabidce....

Máte pravdu, je to škoda, ale dobře vypadají i Contour a Older...a kdoví, jak to bude, až to budeme aktuálně potřebovat.
Výhradně granulema nekrmím a ani to neplánuju, potřebuju je mít doma jenom jako pojistku a taky s nima pamlskuju.

28.9.2022 10:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Ještě se mi procentuálně líbí tyhle, ale položka "omáčka z kuřecího masa" mě upřímně děsí
https://barkingheads.net/produkty-barkingheads/pro-psy/fat-dog-slim

28.9.2022 13:44

Terven napsal(a):
Ještě se mi procentuálně líbí tyhle, ale položka "omáčka z kuřecího masa" mě upřímně děsí
https://barkingheads.net/produkty-barkingheads/pro-psy/fat-dog-slim

Chicken gravy je vývar, polévka. Bude ze spousty kostí, aby dodala chuť. Každý bude mít jiný recept... důležité je dodat tu chuť a smrad maggi.
Jako hydrol. játra nebo nástřik podobně hnusného něčeho na granuli.
Nebezpečné to není :)

28.9.2022 14:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Chicken gravy je vývar, polévka. Bude ze spousty kostí, aby dodala chuť. Každý bude mít jiný recept... důležité je dodat tu chuť a smrad maggi.
Jako hydrol. játra nebo nástřik podobně hnusného něčeho na granuli.
Nebezpečné to není :)

Díky, tak už se nehroutím ...mohlo mě napadnout, že je to deb.ilní překlad

28.9.2022 16:27

Terven napsal(a):
Díky, tak už se nehroutím ...mohlo mě napadnout, že je to deb.ilní překlad

:D On to není úplně debullní překlad, gravy je fakt omáčka - opravdová omáčka s moukou, kořením, ... Jen pro ta zvířata je to prostě něco jako bujón; nedám si to na knedlíky, mohli tam napsat vývar nebo tak něco, no.
https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-ingredients/0070/gravy-sauce
Pamatuji si, že Ollie říkala, že BH nemají na vrchu hnusný tuk.
Měla jsem je doma asi jen třikrát a voněly docela příjemně a mastnota nikde, už je to hrozně dlouho, klíďo se mohlo něco změnit.

28.9.2022 21:36

:D On to není úplně debullní překlad, gravy je fakt omáčka - opravdová omáčka s moukou, kořením, ... Jen pro ta zvířata je to prostě něco jako bujón; nedám si to na knedlíky, mohli tam napsat vývar nebo tak něco, no.
https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-ingredients/0070/gravy-sauce
Pamatuji si, že Ollie říkala, že BH nemají na vrchu hnusný tuk.
Měla jsem je doma asi jen třikrát a voněly docela příjemně a mastnota nikde, už je to hrozně dlouho, klíďo se mohlo něco změnit.

Jj, BH nebyly s nástřikem (podle mě taková levná únikovka - mastný humus, ve kterém vymáchají keksy bez chuti a bez zápachu, a co vím, tak to pak i dost žlukne), ty to měly pěkně zamíchané do té kaše. A nesmrděly jako Chrášťany, když si jedu do Rudné pro přílohu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík