Blanches

XXX.XXX.168.246
Dobrý den, prosím o radu, vzali jsme si kříženku staforda a ohaře s labradorem. Je moc šikovná a chytrá... už umí přiběhnout na zavolání, umí přines a syn jí naučil sedni. Dnes jsme, ale chtěli jít na procházku s kamarádkou a hodnou kokřicí a její první reakce byla, že začala vrčet a startovat a chtěla i kousnout a jako že zle... ze sourozenci si hrála normálně a byla v pohodě. Nakonec jsme tedy šly a držely je od sebe dál, ale když se náhodou k sobě přiblížily, tak okamžitě po ní startovala. Do té doby viděla psy za plotem a to se bála a chtěla vzít, tak jsem jí raději vzala do ruky. Chtěla bych jí naučit socializovat, ale nevím jak když se nenechá ani očuchat. Poradíte? Snažila jsem hledat v diskuzích, ale našla jsem jen když štěně kouše páníčka a chce si hrát. Pejsky jsem měla jako holka a tam jsem takovýto problém neřešila.... tohle je moje štěňátko po hodně dlouhé době 😅 Děkuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Blanches
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, vzali jsme si kříženku staforda a ohaře s labradorem. Je moc šikovná a chytrá... už umí přiběhnout na zavolání, umí přines a syn jí naučil sedni. Dnes jsme, ale chtěli jít na procházku s kamarádkou a hodnou kokřicí a její první reakce byla, že začala vrčet a startovat a chtěla i kousnout a jako že zle... ze sourozenci si hrála normálně a byla v pohodě. Nakonec jsme tedy šly a držely je od sebe dál, ale když se náhodou k sobě přiblížily, tak okamžitě po ní startovala. Do té doby viděla psy za plotem a to se bála a chtěla vzít, tak jsem jí raději vzala do ruky. Chtěla bych jí naučit socializovat, ale nevím jak když se nenechá ani očuchat. Poradíte? Snažila jsem hledat v diskuzích, ale našla jsem jen když štěně kouše páníčka a chce si hrát. Pejsky jsem měla jako holka a tam jsem takovýto problém neřešila.... tohle je moje štěňátko po hodně dlouhé době 😅 Děkuji moc
Odpoví zkušenější, ale nebyla to jenom výzva ke hře?

No ona některá štěňata mají dost drsné hry, ale k tomuto se vyjádřit nemůžu neboť, jak je v tom mixnutý nějaký bull, tak tam moje zkušenost nesahá.
Jen si tak říkám, že je škoda, že se v tomhle případě nesocializovalo dříve. Resp. já mít nějakého bull psa, tak socializuju ihned, i kdyby až vyroste nebyl se psy kamarád, tak ale alespoň dokud je v období "hraju si s kamarády", tak ať si to užije...a asi bych mu na socializaci našla bytelnější psy, protože když si představím kokřičku a desetitýdenního buldozera, tak to mi na nějaké divočejší hry nepřijde úplně dobrá kombinace. A myslím, že i naučení, aby se v přítomnosti psa naučila ovládat.
A teda ta kombinace plemen mi připadá dost vražedná.....můžu se zeptat...to byl záměr?? Jakože tahle kombinace plemen se k nám hodí protože....?? A nebo to prostě bylo malé roztomiloučké štěndo. A jaké máte zkušenosti se psy??
Tak výzvu ke hře by asi poznali... To je první pes, se kterým přišla do kontaktu, od doby co je u vás? Já bych to spíš viděla na strach nebo nejistotu. Prostě se preventivně brání, protože neví.
Ta kokřice je v pohodě se štěňaty? Jak na ní reagovala? Ideální by bylo najít psa, který je fakt pohodář, vychází se štěňaty, umí se k ním chovat, a je spíš klidný, ne nějaký tank. Jít na místo, kde může být vaše štěně na volno (případně na šňůře), druhého psa nechat na vodítku a vašemu štěněti dát čas a prostor, aby se šlo seznámit samo, a aby si taky samo mohlo odejít od psa. Nijak nelitovat, nechlácholit, spíš být v klidu a dát najevo, že o nic nejde. Klidně si toho druhého psa zavolat k sobě, pohladit, ukázat, že je kámoš. Klidně bych si i dřepla a dala štěněti možnost jít se schovat ke mně, když bude chtít, ale tam ho zase nijak nechlácholit, spíš tak jako s posměchem podpořit. No a postupně takových psů víc a víc... Pokud ta kokřice je pohodová, ta to klidně praktikovat s ní, ale dát tomu vašemu štěněti ten prostor.
A co se týče toho zvedání do náruče - pokud jdete kolem psů za plotem a vaše štěně se bojí, tak ho tím zvednutím utvrzujete v tom, že má důvod se bát, i když chápu, že to člověk udělá intuitivně. Zkuste to brát s nadhledem, udělat si že štěnda srandu, že přece nebude takový strašpytel, že o nic nejde. Klidně si pomožte pamlskem, hračkou.
No a ještě jedna věc, vzhledem ke kombinaci plemen, kterou máte (mám doma úplně stejnou kombinaci) počítejte s tím, že třeba feny později úplně nesnese. A může se to projevit klidně na půl roce, kdy už vám do jiné feny může natvrdo vlítnout...A může to být klidně fena, se kterou se do té doby vídala denně a byly kamarádky.
Jen si tak říkám, že je škoda, že se v tomhle případě nesocializovalo dříve. Resp. já mít nějakého bull psa, tak socializuju ihned, i kdyby až vyroste nebyl se psy kamarád, tak ale alespoň dokud je v období "hraju si s kamarády", tak ať si to užije..
Jo, já taky socializovala jak o život, a opravdu pár měsíců byl kamarád se všemi, a vypadalo to, že si to i užívá. Jen ono je pak někdy těžké poznat, kdy už se to tam v té hlavě "přepne". To je potom fakt vteřina. Takže v tomhle ohledu už bych byla opatrnější, protože to fakt klidně může být už na tom půl roce natvrdo. U nás to bylo cca 7-8 měsíců. O nějaký měsíc dýl i se psem, se kterým se právě vídal téměř denně a byli super parťáci, stačila pak jedna myš no... Ale taky to tak být vůbec nemusí a může to být po ohařovi přátelský pes i v dospělosti... Jen bych radši počítala i s tou "horší variantou".
A teda ta kombinace plemen mi připadá dost vražedná...
tohle můžu potvrdit . Ale samozřejmě, zase, to tak v tomhle případě být nemusí...
Zadavatelko, mě ještě čistě ze zvědavosti zajímá jedna věc - nedávno jsem viděla inzerát na křížence maďarských ohařů se "stafordem"? (Byli božííí), není to náhodou ono?
Edit.: omlouvám se, nebyl to úplně maďar https://zvirata.bazos.cz/inzerat/158370923/prodam-stenata-krizencu.php

marcelaamax
napsal(a):
Jen si tak říkám, že je škoda, že se v tomhle případě nesocializovalo dříve. Resp. já mít nějakého bull psa, tak socializuju ihned, i kdyby až vyroste nebyl se psy kamarád, tak ale alespoň dokud je v období "hraju si s kamarády", tak ať si to užije..
Jo, já taky socializovala jak o život, a opravdu pár měsíců byl kamarád se všemi, a vypadalo to, že si to i užívá. Jen ono je pak někdy těžké poznat, kdy už se to tam v té hlavě "přepne". To je potom fakt vteřina. Takže v tomhle ohledu už bych byla opatrnější, protože to fakt klidně může být už na tom půl roce natvrdo. U nás to bylo cca 7-8 měsíců. O nějaký měsíc dýl i se psem, se kterým se právě vídal téměř denně a byli super parťáci, stačila pak jedna myš no... Ale taky to tak být vůbec nemusí a může to být po ohařovi přátelský pes i v dospělosti... Jen bych radši počítala i s tou "horší variantou".
A teda ta kombinace plemen mi připadá dost vražedná...
tohle můžu potvrdit . Ale samozřejmě, zase, to tak v tomhle případě být nemusí...
Zadavatelko, mě ještě čistě ze zvědavosti zajímá jedna věc - nedávno jsem viděla inzerát na křížence maďarských ohařů se "stafordem"? (Byli božííí), není to náhodou ono?
Edit.: omlouvám se, nebyl to úplně maďar https://zvirata.bazos.cz/inzerat/158370923/prodam-stenata-krizencu.php
Tak ode mne to je opravdu čistě teorie. Na bull psa a nebo jeho křížence bych si netroufla vůbec a není to ani tak o tom, jestli bude kamarád s jinými psy a nebo ne...Sára bull nebyla a psy nesnášela....ale spíš o tom jejich temperamentu.
Jen si kolikrát říkám, že někdo prostě vidí inzerát a tam ta štěňata, roztomilouši neuvěřitelný, kdo by odolal....jestli potom ti lidé i přemýšlejí o tom, co je v tom dárkovém balení v podobě nejkrásnějšího štěňátka na světě skutečně zabaleno.
napsal(a):
Tak ode mne to je opravdu čistě teorie. Na bull psa a nebo jeho křížence bych si netroufla vůbec a není to ani tak o tom, jestli bude kamarád s jinými psy a nebo ne...Sára bull nebyla a psy nesnášela....ale spíš o tom jejich temperamentu.
Jen si kolikrát říkám, že někdo prostě vidí inzerát a tam ta štěňata, roztomilouši neuvěřitelný, kdo by odolal....jestli potom ti lidé i přemýšlejí o tom, co je v tom dárkovém balení v podobě nejkrásnějšího štěňátka na světě skutečně zabaleno.
Jasně, já vám rozumím. Já bych si zase netroufla na pastevce .
Já třeba napíšu úplně na rovinu, jak to bylo tenkrát u mě - já chtěla bulla, ale nebylo v té době možné pořízení psa s PP, a nechtěla jsem podpořit chov bez PP, takže jsem si vzala křížence z nechtěného spojení za symbolickou částku... Samozřejmě povahově by to mohlo dopadnout úplně stejně i u toho "čistokrevného bez PP", do toho ne že bych nešla tenkrát kvůli povaze, ale z principu. No a můžu říct, že jsem vyléčena, a do takové kombinace plemen bych už nešla, jendou stačilo. Nebo teda ještě jinak, nešla bych vůbec do křížence bulla. Nevadí mi ten temperament (naopak), ani tak ta nesnášenlivost vůči psům, ale přijde mi to nevyzpytatelné hlavně z toho důvodu, že pes s odhodláním a temperamentem bulla, ale zároveň s nějakou ostrostí vůči lidem (což ten kříženec už mít může) není potom vůbec sranda.

A co jste v tu chvili delali vy? Nejaka Vase reakce v popisu chybi...
Blanches

XXX.XXX.168.246
Ona má 10 týdnů až v pátek, vlastně ještě nemá ani dokončené očkování... Tak nevím kdy bych měla dříve socializovat.... Máme jí od neděle... Je splozena nešťastnou náhodou a ještě s kýlou nikdo by jí nechtěl ... jinak je úžasná.... Myslím že je to tím jak moc se bojí
Dnes odpoledne se přes plot oňufavala s jinou holčičkou dvouletou... Nejdříve začala vrčet a štěkat ale pak to nebylo už tak strašné
Budu trpělivá v neděli jdeme na cvičení se štěňátky, tak se poradím... Nechci něco podcenit... její táta staford je neskutečný mazel
Děkuji moc za rady
Blanches

XXX.XXX.168.246
Inzerát co dáváte, už tam není ... Ale na internet je dali, protože nemohli všechny udat...cena jen za veterinární výlohy... Říkali jsme si, že když oba psi jsou úžasní, hodní a pohodáři... Prostě nestihli včas vykastrovat...byl přece štěňátko a fenka do té doby k sobě psa, aby na ni vlez nepustila...tak se stalo...
Blanches

XXX.XXX.168.246
marcelaamax
napsal(a):
Tak výzvu ke hře by asi poznali... To je první pes, se kterým přišla do kontaktu, od doby co je u vás? Já bych to spíš viděla na strach nebo nejistotu. Prostě se preventivně brání, protože neví.
Ta kokřice je v pohodě se štěňaty? Jak na ní reagovala? Ideální by bylo najít psa, který je fakt pohodář, vychází se štěňaty, umí se k ním chovat, a je spíš klidný, ne nějaký tank. Jít na místo, kde může být vaše štěně na volno (případně na šňůře), druhého psa nechat na vodítku a vašemu štěněti dát čas a prostor, aby se šlo seznámit samo, a aby si taky samo mohlo odejít od psa. Nijak nelitovat, nechlácholit, spíš být v klidu a dát najevo, že o nic nejde. Klidně si toho druhého psa zavolat k sobě, pohladit, ukázat, že je kámoš. Klidně bych si i dřepla a dala štěněti možnost jít se schovat ke mně, když bude chtít, ale tam ho zase nijak nechlácholit, spíš tak jako s posměchem podpořit. No a postupně takových psů víc a víc... Pokud ta kokřice je pohodová, ta to klidně praktikovat s ní, ale dát tomu vašemu štěněti ten prostor.
A co se týče toho zvedání do náruče - pokud jdete kolem psů za plotem a vaše štěně se bojí, tak ho tím zvednutím utvrzujete v tom, že má důvod se bát, i když chápu, že to člověk udělá intuitivně. Zkuste to brát s nadhledem, udělat si že štěnda srandu, že přece nebude takový strašpytel, že o nic nejde. Klidně si pomožte pamlskem, hračkou.
No a ještě jedna věc, vzhledem ke kombinaci plemen, kterou máte (mám doma úplně stejnou kombinaci) počítejte s tím, že třeba feny později úplně nesnese. A může se to projevit klidně na půl roce, kdy už vám do jiné feny může natvrdo vlítnout...A může to být klidně fena, se kterou se do té doby vídala denně a byly kamarádky.
No já všude četla, že člověk štěňátko nemá nutit násilím a že se má cítit bezpečně a netlačit na pilu😑, tak jsem se tím řídila, že jí nesmím zbytečně strašit... Že když se bojí tak klidně nosit... Co človek to jiný názor.... Před 20 lety jsem měla kříženku dalmatina s dobrmanem a byla úžasná... výchova byla složitější, ale daly jsme to... Tak jsem se křížence nebála, kort když toho stafordiho tátu znám a je hodnější a zlatejší než spousta jiných psů....
No děkuji za rady.... udělám pro to všechno, aby z ní byla ta nejlepší partačka
Blanches
napsal(a):
No já všude četla, že člověk štěňátko nemá nutit násilím a že se má cítit bezpečně a netlačit na pilu😑, tak jsem se tím řídila, že jí nesmím zbytečně strašit... Že když se bojí tak klidně nosit... Co človek to jiný názor.... Před 20 lety jsem měla kříženku dalmatina s dobrmanem a byla úžasná... výchova byla složitější, ale daly jsme to... Tak jsem se křížence nebála, kort když toho stafordiho tátu znám a je hodnější a zlatejší než spousta jiných psů....
No děkuji za rady.... udělám pro to všechno, aby z ní byla ta nejlepší partačka
Ale však nikdo neříká, abyste ji do něčeho nutila a tlačila a už vůbec ne, abyste ji strašila. Proto jsem psala, ze bych ji dala čas a prostor 😉. A taky nějaké “utociste”, ze si třeba kleknu na bobek, aby se ke mne mohla schovat. Ale nebudu ji u toho chlacholit a litovat.
A jak uz tu padlo, je důležité i to, jak se v tu chvíli chováte a cítíte vy.
“Tak jsem se křížence nebála, kort když toho stafordiho tátu znám a je hodnější a zlatejší než spousta jiných psů....”
Jenze kříženec je proste sázka do loterie, vždycky. Můj pes má taky otce AST, a je to milionovej pes (co se lidí týče). Ale když takového psa zkrizite s krizencem, tak tam není záruka ničeho.
. “Říkali jsme si, že když oba psi jsou úžasní, hodní a pohodáři... Prostě nestihli včas vykastrovat...byl přece štěňátko a fenka do té doby k sobě psa, aby na ni vlez nepustila...tak se stalo...”
A ono taky jestli je ten pes, otec, hodně mladý, tak se za nějaký ten měsíc muže chovat úplně jinak než teď, až dospěje 😉.
Ale držím palce, ať je z vaší fenky super parťačka . Jen není na škodu si připustit i tu horsi variantu a počítat s tím.
Řeším něco podobného jako zadavatelka, už jsem to tu zmiňovala. Malej pastevec tvrdě startoval už v 8 týdnech. Všimla jsem si, že nechce, aby k němu cizí psi šli přímo, tak jim to nedovoluju. Prostě potkáme se, pozdravím se s majitelem, psy k sobě nepouštíme a jdeme dál spolu, povídáme, neřešíme, oba psi na vodítku. Během chviličky je to dobré a prcek si chce hrát, pak už můžou i na volno.
Pochopila jsem zkrátka, že ten kontakt si nesmím vyžadovat, že musí chtít…a on vlastně chce. Nám to funguje
Počkat, tomu štěněti je necelých 10 týdnů??
Tak tam bych ještě o nějaké agresi vůbec nemluvila, to je mimino. Myslela jsem, že se jedná třeba o půlroční štěně...
Holt je to mix bulla, tak má drsnější projevy. Ona štěňata občas umějí být hrůzostrašná - čím temperamentnější a akčnější plemeno, tím větší piraňa. Majitele to často zaskočí a pak tu řeší agresivní štěně
Terven
napsal(a):
Tak tam bych ještě o nějaké agresi vůbec nemluvila, to je mimino. Myslela jsem, že se jedná třeba o půlroční štěně...
Holt je to mix bulla, tak má drsnější projevy. Ona štěňata občas umějí být hrůzostrašná - čím temperamentnější a akčnější plemeno, tím větší piraňa. Majitele to často zaskočí a pak tu řeší agresivní štěně
Hele,nechci spekulovat o konkrétním štěněti, ale kdysi jsem zažila 7 týdenního křížence border teriér x hrubosrstý jezevčík a ten už v těch 7 týdnech zkoušel po psech natvrdo startovat a rovnat si je bez pardonu, to byl magor fakt echt, a nebylo to ze strachu,nebylo to ze hry, prostě v sedmi týdnech si už chtěl začínat hrát na šéfa
Blanches

XXX.XXX.168.246
marcelaamax
napsal(a):
“Tak jsem se křížence nebála, kort když toho stafordiho tátu znám a je hodnější a zlatejší než spousta jiných psů....”
Jenze kříženec je proste sázka do loterie, vždycky. Můj pes má taky otce AST, a je to milionovej pes (co se lidí týče). Ale když takového psa zkrizite s krizencem, tak tam není záruka ničeho.
. “Říkali jsme si, že když oba psi jsou úžasní, hodní a pohodáři... Prostě nestihli včas vykastrovat...byl přece štěňátko a fenka do té doby k sobě psa, aby na ni vlez nepustila...tak se stalo...”
A ono taky jestli je ten pes, otec, hodně mladý, tak se za nějaký ten měsíc muže chovat úplně jinak než teď, až dospěje 😉.
Ale držím palce, ať je z vaší fenky super parťačka . Jen není na škodu si připustit i tu horsi variantu a počítat s tím.
Děkuji moc, udělám pro to všechno, je opravdu naprosto úžasná .... proto se ptám nechci nic podcenit.... já jsem v klidu, říkám jí že pejsci jsou za plotem a říkají tady je to moje...
Jen vím že na začátku se dá hodně zkazit, nebo udělat hodně dobrého.....
Budu trpělivá....
Terven neznám zadavatelky štěně, ale po naší čerstvé zkušenosti bych to takhle šmahem nezavrhovala. To naše prtě to myslí smrtelně vážně, fakt. Velmi ošklivě vrčí a startuje a opravdu to není hra! Změnila jsem přístup jak píšu a kvapem se to zmírňuje, startovacích setkání je sotva desetina, jsou mu teď 4měsíce a už jsem v klidu, bude to dobrý. Ale kdybych to neřešila…no…nevím nevím…
janaa
napsal(a):
Hele,nechci spekulovat o konkrétním štěněti, ale kdysi jsem zažila 7 týdenního křížence border teriér x hrubosrstý jezevčík a ten už v těch 7 týdnech zkoušel po psech natvrdo startovat a rovnat si je bez pardonu, to byl magor fakt echt, a nebylo to ze strachu,nebylo to ze hry, prostě v sedmi týdnech si už chtěl začínat hrát na šéfa
Jo, taky jsem znala takové stene, jen to byl ČSV.
No takže i tohle je možný, jen to asi nikdo nedokáže odhadnout takhle z psaného textu.
marcelaamax
napsal(a):
Jo, taky jsem znala takové stene, jen to byl ČSV.
No takže i tohle je možný, jen to asi nikdo nedokáže odhadnout takhle z psaného textu.
Budou to výjimky,pokud bych to neviděla,tak neuvěřím,ale klasika - nikdy neříkej nikdy... a jinak je to jako skoro u všeho, pokud to člověk nevidí,tak těžko soudit

mé 10ti týdenní štěně to také myslelo ozaj a veľa veľa vážně....
a hluboké hrdelní vrčení vycházející z toho malého chvístka, když poprvé uviděl hovawarta, bylo jasným signálem, že bude veselo

takhle -ze stene startuje na tvrdo - ono to zase neni takova vyjimka. Neni kazde stene jen bojave.
Co je ale problem je ta kratka doba, co ji mate.
Je treba pracovat hlavne na vztahu mezi vami.
naucit ji pravidla.
Tezko muzete neco resit, kdyz se vzajemne neznate.

Já znala NO, typ rex, přenádherné štěňátko. Ten šel teda natvrdo ve 3 měsících hlavně po ťuťu hladičích, jéé, štěňátko - bez optání chtěli pohladit - chraamst - co to máte za zmetka?! :D
Zadavatelko
Jestli to dobře chápu, máte štěně doma od neděle, tedy 4 dny? Musí být zmatené, nejisté. Psi řvoucí a hlídající za plotem jsou vysoký levl mnohdy i pro dospělého psa. Když jdete v neděli někam asi do psí školičky, fenka se otrká, vám poradí, co a jak. Ať se daří.

lenocka
napsal(a):
Terven neznám zadavatelky štěně, ale po naší čerstvé zkušenosti bych to takhle šmahem nezavrhovala. To naše prtě to myslí smrtelně vážně, fakt. Velmi ošklivě vrčí a startuje a opravdu to není hra! Změnila jsem přístup jak píšu a kvapem se to zmírňuje, startovacích setkání je sotva desetina, jsou mu teď 4měsíce a už jsem v klidu, bude to dobrý. Ale kdybych to neřešila…no…nevím nevím…
No o tom to asi je...kdy to nejde takhle, tak to zkusíme vymyslet jinak, abychom to pejskovi usnadnili, aby mu to nebylo nepříjemné.
Myslím, že tohle co děláte vy je dobrý způsob. Jít s pejskem. Já třeba nemám čubu reaktivní ve smyslu útočící, ale přiblížit se k psu tváří v tvář, to bylo vždycky hodně fyzicky náročná situace...pro mě...a ostuda...pro mě, ale když jsme šly chvíli za pejskem a pak ho došly, no tak to už je naprosto jiná. Opadlo to první "PES".
Jako Ginuš byla opravdu přátelské štěně, spíš hrozilo nebezpečí, že druhého psa v rámci hry profackuje a podupe. Spíš byl problém, že ze psů byla extrémně "hotová", ale teď už je holce 2.5 roku a už tak sluníčková není. Dost jí vadí psi, co si na ní tzv. otevřou hubu.
No a Jessinka, kavkazačka, tak ta už vůbec tak sluníčková nebyla. I když jsme se v parku zdravily se psím kámošem, tak ona se do toho zdravení extrémě nehrnula...na rozdíl od Giny. Sice se projevovala přátelsky, ale tak zdrženlivě. A jinak neměla vůbec zájem se kamarádit.
Blanches

XXX.XXX.168.246
napsal(a):
Já znala NO, typ rex, přenádherné štěňátko. Ten šel teda natvrdo ve 3 měsících hlavně po ťuťu hladičích, jéé, štěňátko - bez optání chtěli pohladit - chraamst - co to máte za zmetka?! :D
Zadavatelko
Jestli to dobře chápu, máte štěně doma od neděle, tedy 4 dny? Musí být zmatené, nejisté. Psi řvoucí a hlídající za plotem jsou vysoký levl mnohdy i pro dospělého psa. Když jdete v neděli někam asi do psí školičky, fenka se otrká, vám poradí, co a jak. Ať se daří.
Děkuji moc, jojo sžíváme se.... Ono je to tím, jak je vystrašená.... Tak se snaži udělat hrůzu... Ve školičce to bude fajn, hlavně cvičitelka je šikovná a zkušená.. má to speciálně pro ta štěňátka....tak mi určitě poradí....jinak Sašulka, už se učí chodit i na vodítku a chodíme teď tedy raději na stranu mezi pole...aby nebyla vyděšená, je opravdu jinak moc šikovná...
Terven
napsal(a):
Nooo, taky bych tomu dřív nevěřila. Než jsem měla doma párkrát malý štěňata, který by byly schopný se na tvrdo zabít kvůli misce se žrádlem.. Přiznám se, že některý projevy dost zaskočily i mě, starýho harcovníka, co už viděl v životě ledacos.

Můžu potvrdit, můj teď skoro tříletý pes šel odmala zase do lidí. Vrozená nedůvěra k cizím, zesílená tím jak na něj každý sislal a chtěl hned hladit, nenechat se nejprve ocichat. Poprvé pokousal ve třech měsících.
Kazdy jeho výpad byla především moje vina, že jsem situaci neuklidnila včas. Ale naučila jsem se s tím dost dobře pracovat, ze psa vyrostlo celkem normální zvíře (až na občasné zkraty).
Rozhodně socializujte, berte štěně všude sebou, nastavte pravidla a ty obě dodržovat bez výjimek. U těchto typů "autista" co je rozhodí z normálu kolikrát úplně kravina, je fakt alfa omega mít psa dobře na sebe navazaneho a důsledně dodržovat pravidla.
Ale máte malé stendo, je toho na něj ještě hodně, takže laskavě ukazovat postupně ten velký svět a hlavně být mu oporou.
Blanches

XXX.XXX.168.246
Hlásím výsledky, takovéto reakce mívá už jen minimálně a to pouze na vodítku... Že vyjede a to jen pokud na ni pes štěkne, jak je na volno reaguje naprosto úplně jinak. Hned si chce normálně hrát, před tím měsícem, byla jen vystrašená...do té doby viděla psy za plotem co štěkali... Je moc šikovná, krásně nám to funguje, už umí základní povely... každý den pár minut cvičíme, chodíme i do školičky a pak na soukromé hodiny 👍. Musím jí moc pochválit... I cvičitelka říkala že se nám dobře daří, tak jsem ráda. Jinak jí samozřejmě rostou zuby a je jak piraňa, klasické hryzave štěně, ale to zvládneme taky... psí školička super.... teď jsou jí tři měsíce 👍 tak děkuji před tím za rady, jen jsem se lekla