Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2022 19:20
P.C.

XXX.XXX.234.100

Prosím o tip, jak využívat hračku Kong? Zatím jsem dala zamrazit mleté, pak granule. Možná paštika?
A necháváte psům, když jsou sami doma?

29.9.2022 19:30
rebeks

XXX.XXX.135.203

Dáváme do něj rýži, těstoviny, konzervu, granule a jejich kombinaci. Vše v pokojové teplotě. Potom třeba tavený sýr, ale jen prstem natřený vnitřek nejširšího kruhu. Necháváme i v samotě (ale náš pes není destruktivní), samozřejmě má odpovídající velikost.

30.9.2022 17:25
P.C.

XXX.XXX.234.100

Díky. No my normální jídlo nedáváme, takže max ta paštika...a vlastně nevím, co jinak s tím. Jak jsem o tom četla, tak teď mi přijde, že to takové využití nemá... Mražené mleté bylo fajn, ale to je jen občas jako chuťovka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2022 21:23

Proč ne maso pravidelně? 😳

Já dávám nějakou plnicí hračku (nebo jiný enrichment) denně, postupně hračky přikupuju, aby to bylo pestré, štěně to miluje (nejvíc vede lízací podložka s cottagem a podmáslím).

U nás je víc než Kong oblíbený Toppl, ale Kong taky dobré. :-) Dovnitř dávám něco suchého, víc druhů (např. sušené vnitřnosti, sušené rybičky, malé suchary atp.) a tu velkou díru nejčastěji zaplácávám zakysankou nebo tvarohem (jogurt moc teče), méně často mletým masem nebo konzervou (to zase naopak nejčastěji dávám k suchým věcem do Topplu). Někdy do toho zapíchnu třeba piškot. Pak zamrazit.

30.9.2022 21:28
Terven

XXX.XXX.110.191

P.C. napsal(a):
Díky. No my normální jídlo nedáváme, takže max ta paštika...a vlastně nevím, co jinak s tím. Jak jsem o tom četla, tak teď mi přijde, že to takové využití nemá... Mražené mleté bylo fajn, ale to je jen občas jako chuťovka.

Tak já bych zas měla problém s mraženým, nemrazila bych.
Oproti tomu taky nevím, proč by maso mělo být problém...za mě klidně denně.

30.9.2022 21:37
P.C.

XXX.XXX.234.100

My krmíme granulema a vlastně nic moc navíc nedávám, jogurt a občas paštiku. Ještě ten tvaroh by vlastně mohl být do toho fajn.
Mražené jsem četla, že je fajn na zuby, takže mleté jsem mrazila..

Toppl vypadá taky super 👍

30.9.2022 21:45

P.C. napsal(a):
My krmíme granulema a vlastně nic moc navíc nedávám, jogurt a občas paštiku. Ještě ten tvaroh by vlastně mohl být do toho fajn.
Mražené jsem četla, že je fajn na zuby, takže mleté jsem mrazila..

Toppl vypadá taky super 👍

Tak když jste granuloví a nechcete dávat nic navíc, koukněte třeba na Treat maze nebo Orbee snoop, Kong ballistic…

30.9.2022 21:46

Terven napsal(a):
Tak já bych zas měla problém s mraženým, nemrazila bych.
Oproti tomu taky nevím, proč by maso mělo být problém...za mě klidně denně.

Proč? Myslíte, že lžíce zmražené zakysanky ublíží trávení?

30.9.2022 21:50
P.C.

XXX.XXX.234.100

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak když jste granuloví a nechcete dávat nic navíc, koukněte třeba na Treat maze nebo Orbee snoop, Kong ballistic…

Kouknu, díky.

Jé, tak to první máme, to je fajn věc :-)

30.9.2022 21:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Proč? Myslíte, že lžíce zmražené zakysanky ublíží trávení?

Jsem toho názoru, že mražený cokoliv psům neprospívá, naopak zavání to rizikem zánětu žaludku.
Ono tak úplně neprospívá ani lidem, ale holt nějaký ty neřesti pro radost ze života musejí být
Psa to samozřejmě nezabije, neumře na to, ale proč pokoušet. Gastritidy po žraní sněhu jsou známá věc, například.
Já nerada dávám i studený maso z ledničky, snažím se to ohřát na pokojovou teplotu a když to nejde, šplíchnu na to trochu teplý vody nebo vývaru.
Není to jen můj názor, i zkušenější a znalejší před mraženejma pochoutkama pro psy varujou.
Vím, že zahraniční zdroje to často doporučujou, já mám jinej názor...holt podle vkusu každého soudruha.

30.9.2022 22:01

P.C. napsal(a):
Kouknu, díky.

Jé, tak to první máme, to je fajn věc :-)

Souhlas, u nás je to nejnovější přírůstek a velmi oblíbený. Ještě mě napadl čuchací kobereček. Kong toho má vůbec hodně, třeba Replay, Rewards shell, Gyro, Hopz ball… Jestli chcete dávat jenom granule, chce to koukat po hračkách, které jsou vymyšlené na suché krmivo, a kde se nepočítá s mokrou složkou.

30.9.2022 22:06

Terven napsal(a):
Jsem toho názoru, že mražený cokoliv psům neprospívá, naopak zavání to rizikem zánětu žaludku.
Ono tak úplně neprospívá ani lidem, ale holt nějaký ty neřesti pro radost ze života musejí být
Psa to samozřejmě nezabije, neumře na to, ale proč pokoušet. Gastritidy po žraní sněhu jsou známá věc, například.
Já nerada dávám i studený maso z ledničky, snažím se to ohřát na pokojovou teplotu a když to nejde, šplíchnu na to trochu teplý vody nebo vývaru.
Není to jen můj názor, i zkušenější a znalejší před mraženejma pochoutkama pro psy varujou.
Vím, že zahraniční zdroje to často doporučujou, já mám jinej názor...holt podle vkusu každého soudruha.

Ale jo, já v zásadě souhlasím, třeba studené maso z ledničky bych (obzvlášť pravidelně) taky nedala, ale nejsem až tak striktní - jednou za čas lžíci zmraženého dám.

30.9.2022 22:16

Od Kong mám už tak akorát "flexinu". Čím dražší hračka, tím menší zájem, všechno jsme rozdali. Zábava á la Kong je u nás obyčejný plastový míč cca 15 cm průměr, aktuálně potištěný krtečky, tuším. Někam ho zakopnul. Jak je tam ten "ventil", tak jsem ho vystřihla, asi 1 cm kolečko. Do něj na mini kostičky sušené plíce a jedeme fotbálek po celém bytě. Když už mu tam zbyde 1 nebo 2 poslední kousky, které ani po půl hodině nejdou ven (krájím různé velikosti a s většími bez šance se kvůli prodloužení zábavy počítá ), tak míč narve př. pod křeslo a začnou scény, abych si všimla a plíce vyndala. Nemám ničitele a tohle je prostě top zábava.

30.9.2022 22:36
P.C.

XXX.XXX.234.100

Souhlas, u nás je to nejnovější přírůstek a velmi oblíbený. Ještě mě napadl čuchací kobereček. Kong toho má vůbec hodně, třeba Replay, Rewards shell, Gyro, Hopz ball… Jestli chcete dávat jenom granule, chce to koukat po hračkách, které jsou vymyšlené na suché krmivo, a kde se nepočítá s mokrou složkou.

Jo, kobereček taky máme.
Pak samodomo.... Dám na sebe jednotlivé formy na muffiny a v každém je granule. Nebo dám různé věci do krabice a pár granulí. Funí vždycky jak parnička 😃

Do krabice od vajíček dám granule a převážu a ještě zabalím do ručníku. A tak.

Do Konga jsem jí nakonec narvala i granule a některé tam "skřípla", takže taky o zábavu postaráno.

Jinak mražené je fakt že asi není nic moc na trávení. Nicméně mleté mražené v Kongu byla záruka hodiny klidu 🐶

30.9.2022 22:43

@Ollie Já mám teď psa, který si hraje s každou hračkou (opravdu bez nadsázky), kterou dostane, takže já to mám jednoduché. Od Kongu miluje Squeeze jels žábu, nestále ji tahám zpod nábytku.

@P.C. Samodomo hry jsou bezva! Jestli neznáte, Eliška Šuhaj má na Facebooku na toto téma skupinu, je tam spousta inspirace. Jen si teď nevzpomenu, jak se jmenuje, ale to příp. snadno dohledáte.
Jinak mě z těch “komerčních” hraček napadlo ještě Buster cube a z těch složitějších Tug-a-jug od Busy buddy. Nebo plyšový had z Ikey, má “díru” pod bradou na maňáskování.

30.9.2022 22:48
Terven

XXX.XXX.110.191

@Ollie Já mám teď psa, který si hraje s každou hračkou (opravdu bez nadsázky), kterou dostane, takže já to mám jednoduché. Od Kongu miluje Squeeze jels žábu, nestále ji tahám zpod nábytku.

@P.C. Samodomo hry jsou bezva! Jestli neznáte, Eliška Šuhaj má na Facebooku na toto téma skupinu, je tam spousta inspirace. Jen si teď nevzpomenu, jak se jmenuje, ale to příp. snadno dohledáte.
Jinak mě z těch “komerčních” hraček napadlo ještě Buster cube a z těch složitějších Tug-a-jug od Busy buddy. Nebo plyšový had z Ikey, má “díru” pod bradou na maňáskování.

Pes a volnočasové aktivity

30.9.2022 22:54

Terven napsal(a):
Pes a volnočasové aktivity

Jo! Dík, já to vždycky zapomenu, mám rozbitý mozek.

1.10.2022 11:38
P.C.

XXX.XXX.234.100

Kouknu, díky. Máme i čmuchací kobereček i nějaký hlavolam šoupací. To je ideální pro děcka, když se nechtějí zalamovat s vymýšlením.
Ještě z ali nějakou tyčinku, odkud to vysypává.
Samozřejmě na Vánoce bude muset něco být 😀

Do Kongu to mražené mleté jsem vyčetla na zuby. Ale fakt jen občas.

1.10.2022 11:56
PumaCZ

XXX.XXX.218.179

Mame kolekci Kongu a lizaciich podlozek a davame tvaroh s trochou konzervy nebo s medem a sup s tim na mrazak. Pak memu 40 kg NO XXL Extreme Kong vydrzi i 40 minut :) A taky davame i o samote (to ale spis vyjimecne), ale nedavno jsem narazila na FB na prispevek, kde psovi v kongu pri vylizovani uvizl podtlakem jazyk, tak bacha :/

Jinak pres Kongama jsem Hachimu jako stenatku zamrazovala yogurt s ovocem v klasicke "lidske" keramicke misce a davala ven jako zmrzku. Deffinitivne je z toho mene bordelu nez z Konga :D A pokud potrebuji jen neco na rychle zabavenii, placnu mu tam prstem jen trojuhelnicek tavenaku, jak uz tu bylo zmineno :)

1.10.2022 14:03
P.C.

XXX.XXX.234.100

PumaCZ napsal(a):
Mame kolekci Kongu a lizaciich podlozek a davame tvaroh s trochou konzervy nebo s medem a sup s tim na mrazak. Pak memu 40 kg NO XXL Extreme Kong vydrzi i 40 minut :) A taky davame i o samote (to ale spis vyjimecne), ale nedavno jsem narazila na FB na prispevek, kde psovi v kongu pri vylizovani uvizl podtlakem jazyk, tak bacha :/

Jinak pres Kongama jsem Hachimu jako stenatku zamrazovala yogurt s ovocem v klasicke "lidske" keramicke misce a davala ven jako zmrzku. Deffinitivne je z toho mene bordelu nez z Konga :D A pokud potrebuji jen neco na rychle zabavenii, placnu mu tam prstem jen trojuhelnicek tavenaku, jak uz tu bylo zmineno :)

Takže mrazìte i tu lízací podložku?
Tam dávám občas jogurt nebo paštiku.
Teď jsem dala trochu zamrazit tvaroh s jogurtem a napadl mě ještě banán.

1.10.2022 15:01
PumaCZ

XXX.XXX.218.179

P.C. napsal(a):
Takže mrazìte i tu lízací podložku?
Tam dávám občas jogurt nebo paštiku.
Teď jsem dala trochu zamrazit tvaroh s jogurtem a napadl mě ještě banán.

Ano, u nas se krome tavenaku zamrazuje vsechno, jinak to Hachimu vydrzi 5-15 minut (dle toho, zda je to podlozka nebo Kong + jejich velikost). A banan take obcas davame. Jo a jeste krome medu obcas sladime javorovym sirupem :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík