Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2022 08:15
Sarah Gaurí

XXX.XXX.154.148

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nevíte jak dlouho vydrží pes zadržet dech? A může ponořit uši? Myslím že moje fenečka border kolie by se zvládala pěkně potápět ale jakmile se jí pod vodu dostanou ouška, hlavu vytáhne. To těm psům na potápění dávají do uší snad nějaké špunty? 😆

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2022 08:45

Sarah Gaurí napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nevíte jak dlouho vydrží pes zadržet dech? A může ponořit uši? Myslím že moje fenečka border kolie by se zvládala pěkně potápět ale jakmile se jí pod vodu dostanou ouška, hlavu vytáhne. To těm psům na potápění dávají do uší snad nějaké špunty? 😆

Oni opravdu existují psi na potápění?

1.10.2022 08:48
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

No jasně!
Bordéry.

1.10.2022 08:48

rapotacka11 napsal(a):
No jasně!
Bordéry.

Jako vydry?

1.10.2022 08:53
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Myslím že moje fenečka border kolie by se zvládala pěkně potápět ale jakmile se jí pod vodu dostanou ouška, hlavu vytáhne.

Podržela bych ti kebuli pod vodou.
Ušima by se ti to tam propláchlo
a pes by měl klid.

1.10.2022 08:54

Sarah Gaurí napsal(a):

A proč by měla? Viz výše. Chcete z ní udělat vydru?

1.10.2022 08:55

Měla jsem dalmatina, strašně rád se potápěl, skákal ze břehu šipky a lovil aporty že dna,( vždycky přinesl správný, prostě ohaří čich 😁). Voda v uších mu nikdy nevadila a to takhle bláznil 15 let, jen teplota vody musela být prostě lázeňská 🤗.

1.10.2022 08:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měla jsem dalmatina, strašně rád se potápěl, skákal ze břehu šipky a lovil aporty že dna,( vždycky přinesl správný, prostě ohaří čich 😁). Voda v uších mu nikdy nevadila a to takhle bláznil 15 let, jen teplota vody musela být prostě lázeňská 🤗.

Ale ten to dělal přirozeně. Prostě hupsnul, vodu v uších neřešil.

1.10.2022 09:56

hovawart také při lovu minerálů potápěl celou hlavu
a výdrž velká, až jsem měla tendence ho zachraňovat

1.10.2022 11:39
Jiří5

XXX.XXX.231.250

U mne šel přes palubu hrneček od kávy. Než jsem se stihl tvářit že to rozhodně není moje chyba tak už byl hrnek venku. Manželka ani nestihla ohodnotit mojí šikovnost.
Střední knírač, hloubka cca 1m. Šel do toho spontánně a dvakrát protože nepobral najednou i lžičku. Od té doby potopenou hlavu vůbec neřešil. Nejkrásnější klacíky na hraní byly většinou ve vodě. Dožil se šestnácti let a nikdy problém s ušima ani s očima neměl.

1.10.2022 12:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Moje první fenka to samé. Ač poslušná, jakmile se objevila v dohledu voda, nic jí nezastavilo. Pamatuji si, jak jsem se lekla, když s rozběhem skočila z betonového soklu do rybníka, elegantně, nohy pod sebou, čumákem rozčeřila hladinu, já málem omdlela, co kdyby tam něco bylo pod hladinou. Holt toho tipovaného labradora nezapřela.

1.10.2022 12:31
arosek

XXX.XXX.60.11

Potapel se mi Aros, ted Eris, Ferida a Prim. A samo Leona, ta je fakt asi krizena s vydrou.
Zbytek smecky vodu miloval/miluje, ale nepotapi se. Je to kus od kusu.
NIkdy by me ale nenapadlo ucit psa, co se sam nepotapi, aby to delal. A asi ani nikoho rozumneho.

1.10.2022 13:53

1.10.2022 16:32

Někteří to opravdu umí:
https://twitter.com/ByCzech/status/1570359095236104194

Tak ten je fakt dobrej! Připomíná mi domorodé lovce perel.

1.10.2022 16:47
Jiří5

XXX.XXX.231.250

Někteří to opravdu umí:
https://twitter.com/ByCzech/status/1570359095236104194

To je úplně přesné. Jen místo retrívra ve vodě šmejdil knírač. Hezká vzpomínka.
Měl jsem také retrívra, hodný pes, vodu miloval ale jen tak normálně, tak jak by člověk od psa očekával. Zato jezevčíci šli dobrovolně do vody jen po bříško a vzhledem ke krátkým nožičkám byla hloubka nad 10cm už nebezpečný hluboký oceán.

2.10.2022 07:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Bude to pes od psa, některému to neva, jinému je to nepříjemné a asi bych to nehrotila. Je fakt, že už je to i jako disciplína ve psích sportech a přímo na to se trénuje a závodí v tom . Psovi se potápí hračka, většinou na schodech bazénu a dává se níž a níž. Případně se začíná i doma v nějaké "míse", lavoru.....

Jinak moje fena se taky potápí, sama od sebe, v řece nebo rybníce pořád něco loví na dně, a nevadí jí to. Ale třeba pes mi skočí do vody, a ponoří uši, tak hned třepe hlavou. Občas se taky pro něco potopí - většinou když je tam třeba nějaká větší těžší kláda, tak se při tahání z vody klidně potopí i s hlavou - ale pak to zase vyklepává.

Měli jsme kdysi v rodině psa, který si chodil celé léto máčet hlavu do kýble . Sám od sebe, jen tak, měl z toho vyloženě radost. Prostě šel, ponořil celou hlavu až po krk do kýble, chvíli tam vydržel a spokojeně vylezl, a dělal to několikrát za den .

OIdman

2.10.2022 13:26
OIdman

XXX.XXX.41.172

Jako vydry?

https://www.youtube.com/watch?v=Rbd5J05fLVQ

2.10.2022 13:33

OIdman napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=Rbd5J05fLVQ

Viz výše. Tenhle pes to v sobě má. Ten zadavatelky ne. Jinak by tady nepsala.

3.10.2022 14:26

Nám sa potápala labradorka - keď to spravila prvýkrát som bola zúfalá, že sa utopila - bolo to pod splavom a nebolo jej riadne dlho už som mala vyzuté topánky, že ju idem skúsiť loviť. A v tom vyliezla úplne šťastná, že vylovila veľký šuter . Mňa skoro kleplo... Potom to robila vždy , a vždy bola v tej vode dlho. Potápala sa asi aj riadne hlboko lebo sme chodili na štrkovisko a tam je hĺbka hneď od kraja a tipujem také tri metre... Párkrát nás tam videli aj iní psíčkari a niektorí aj stresovali, že sa mi utopil pes. Ona bola expert odplávala si pár metrov a potom zmizla pod hladinou a vždy priplávala späť s ozaj veľkým šutrom. S ušami problém nikdy nemala. Dožila sa 14,5 roka. Dcérina kríženka dogy sa namočí tak po kolienka a hajde von - tá sa kúpať fakt nebude. Ani keď ju učili na vodu. Moskováčka ktorú mám teraz sa kúpe mimoriadne rada, ale zatiaľ sa nepotápa. Má však super úchylku na dvore minimálne dve misky s vodou plus kopec kýblov a bazenik pre kačky - tam ona proste nepije - najlepšie sa pije z dvestolitrového sudu s vodou na polievanie - krásne si vyskočí prednými na kraj a lochce ... A ešte je neuveriteľná zábava piť pri polievaní z krhly Teda potápajú sa niektoré jedince, ale myslím, že drvivá väčšina nie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík