Kousná rána - jak rychle jste se vrátili k zátěži

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2022 19:16
rebeks

XXX.XXX.132.195

Poprosím vás o zkušenosti. Za jak dlouho jste se vrátili ke sportovní (nebo obdobné) zátěži po vydání stehů po větší kousné ráně na stehně nebo jinde na těle?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2022 19:23

asi fakt záleží, kde přesně to je. jakože je-li tah na ránu nebo není, případně zvyšuje-li se tah na ránu při zátěži (při jaké?) nebo ne.

2.10.2022 19:37
rebeks

XXX.XXX.132.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
asi fakt záleží, kde přesně to je. jakože je-li tah na ránu nebo není, případně zvyšuje-li se tah na ránu při zátěži (při jaké?) nebo ne.

To chápu. Nejsou 2 úplně stejná zranění, ale i tak by mě to zajímalo kdo má jakou zkušenost. U nás je tedy poranění stehna, kůže byla i odtržena od svalu. Krom místa drénu to ale vypadá, že se to hojí hezky. Místo sešití je cca viz obrázek.

2.10.2022 20:13
impact

XXX.XXX.96.46

Tak ptáte se "za jak dlouho jste se vrátili k zátěži" a píšete o psovi? Omg.

2.10.2022 20:19
rebeks

XXX.XXX.132.195

impact napsal(a):

Že by to bylo tím, že jsme na psím fóru? Se psem jsme dvojice, sportujeme oba dohromady, proto množné číslo. Ale ok, doplním, že jde o NÁVRAT PSA K ZÁTĚŽI.

2.10.2022 20:24
impact

XXX.XXX.96.46

rebeks napsal(a):
Že by to bylo tím, že jsme na psím fóru? Se psem jsme dvojice, sportujeme oba dohromady, proto množné číslo. Ale ok, doplním, že jde o NÁVRAT PSA K ZÁTĚŽI.

A proč by se na psím foru nemohl probírat člověk a prokousnutým stehnem?

Imho dotaz "za jak dlouho jste se vrátili k zátěži" je v množném čísle snad proto, že se ptáte více lidí a ne proto, že běháte se psem ve dvojici.

2.10.2022 20:27
rebeks

XXX.XXX.132.195

impact napsal(a):
A proč by se na psím foru nemohl probírat člověk a prokousnutým stehnem?

Imho dotaz "za jak dlouho jste se vrátili k zátěži" je v množném čísle snad proto, že se ptáte více lidí a ne proto, že běháte se psem ve dvojici.

A umíte i poradit nebo jenom prudit a mačkat smajlíky?

2.10.2022 20:40
impact

XXX.XXX.96.46

rebeks napsal(a):
A umíte i poradit nebo jenom prudit a mačkat smajlíky?

Umím toho spousty. Třeba se dobře pobavit.

2.10.2022 21:02
Terven

XXX.XXX.110.191

Je pravda, že já jsem to na první dobrou taky pochopila, že pokousaná psem byla zadavatelka a ptá se, za jak dlouho může zase sportovat.
Až podle toho náčrtku se znázorněním rány jsem pochopila, že pokousanej byl pes.

3.10.2022 13:46

:-) :-)
Co poradit, to asi má radit operatér.
Majitel vidí, jak pes tlapká... jak rychle by začal běhat víc člověk? Jak se cítí a co říkal dr. ... Díra je to velká a záleží na tom, jak prasácky je to šité, esi taky uvnitř, kam až to bylo tržné, to táhne víc méně, pes asi poví... přidávám po trapných sto metrech klidně, no a co... pes se hojí rychleji a má čtyři nohy... to je tak asi vše, co může cizí člověk, který psa neviděl předtím ani potom, na internetech poradit.
Pardon, že vám kazím pondělí.

3.10.2022 15:15
rebeks

XXX.XXX.134.156

:-) :-)
Co poradit, to asi má radit operatér.
Majitel vidí, jak pes tlapká... jak rychle by začal běhat víc člověk? Jak se cítí a co říkal dr. ... Díra je to velká a záleží na tom, jak prasácky je to šité, esi taky uvnitř, kam až to bylo tržné, to táhne víc méně, pes asi poví... přidávám po trapných sto metrech klidně, no a co... pes se hojí rychleji a má čtyři nohy... to je tak asi vše, co může cizí člověk, který psa neviděl předtím ani potom, na internetech poradit.
Pardon, že vám kazím pondělí.

Děkuji.
Neptám se, za jak dlouho se MY vrátíme k zátěži, ptám se (hned v prvním příspěvku) "Za jak dlouho jste se vrátili ke sportovní (nebo obdobné) zátěži po vydání stehů po větší kousné ráně na stehně nebo jinde na těle?"
Svého psa řeším s veterinářem, ale zajímala mne zkušenost OSTATNÍCH.
Teď mi přijde, že nikdo ze zdejších diskutérů neměl pokousaného psa na zadeli ani jinde. Naopak na vysvětlovaní psaného textu by možná stálo za to, založit samostatné vlákno.... ale na to teda já nemám trpělivost.

3.10.2022 17:18

rebeks napsal(a):
Děkuji.
Neptám se, za jak dlouho se MY vrátíme k zátěži, ptám se (hned v prvním příspěvku) "Za jak dlouho jste se vrátili ke sportovní (nebo obdobné) zátěži po vydání stehů po větší kousné ráně na stehně nebo jinde na těle?"
Teď mi přijde, že nikdo ze zdejších diskutérů neměl pokousaného psa na zadeli ani jinde. Naopak na vysvětlovaní psaného textu by možná stálo za to, založit samostatné vlákno.... ale na to teda já nemám trpělivost.

Promiňte, troufám si říct, že jsem na tom dost dobře, co se týče pochopení textu. Ale z původního příspěvku opravdu není jasné, kdo byl pokousán. Jestli pes nebo majitel.

3.10.2022 17:47

rebeks napsal(a):
Děkuji.

Můj pes tržná rána v nadprstí a kus výš, dva dny to kulhalo a dál nic, šlachy nepoškozené, svaly taky, pak prokousnuté rameno, bez šití oboje, to je rozdíl, si myslím, no a rameno jí bylo úplně ukradené, jen pár dní kulhala, akorát když teď jdeme na očkování, tak megý zvedne zraněnou nohu... Zdravý a hodně osvalený pes.
Potrhaný argentýna (trochu mu visela hlava z krku skoro :D), tak ten se prostě nechal chodit po dvoře, jak chtěl... běhat u kola začal asi za tři měsíce - kolo tahal po rovině, protože oni tam na Moravu zapomněli dát kopce, ale do kopce bychom ho nenechali, páč to táhne...
Opět hodně nasvalený pes a jinak zcela zdravý.
Moje noha s dírou skrz až ke kosti asi 20 cm... půl roku bez TV, jak pravilo stádo doktorů.
Já nevím... to přece vše záleží, jak je pes osvalený, to vidím u svého psa.
Pokud je to jen kůže, tak prostě dávám bacha, aby se nenatahovala, protože to asi bolí a taky nechci, aby se to trhalo...
Kdybych měla vyhřívaný bazén, tak to řeším tak, ale u nás je to "na burana".
Pokud by byly dolámané kosti, potrhané šlachy atp., tak si dávám sakra pozor, kam pes leze, běh zakázán, i čůrat bych ho nosila... ale tohle... nic.

3.10.2022 17:54

Začíná mi lézt na nervy (musím si jít upéct hruškový koláč, opět), když mně někdo poví, že neumím chápat psaný text.
Znáte někdo ještě nějaký jiný text?

Něco z definice textu: jednotlivé věty spolu mají něco společného, obvykle jsou tu odstavce a je postaven tak, aby mu příjemci rozuměli.

Upřímně - otázka je prostě na houby. Nahoře si klikněte na kynologickou poradnu, že pozdravuji :)

3.10.2022 19:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Naopak na vysvětlovaní psaného textu by možná stálo za to, založit samostatné vlákno.... ale na to teda já nemám trpělivost.

Tak vzhledem k vašemu dotazu v úvodním příspěvku je tahle hláška fakt vtipná.

3.10.2022 22:31

Promiňte, troufám si říct, že jsem na tom dost dobře, co se týče pochopení textu. Ale z původního příspěvku opravdu není jasné, kdo byl pokousán. Jestli pes nebo majitel.

Tak já se zadavatelky zastanu. Já jsem pochopila hned, že pokousaný byl pes. Asi proto, že mí psi byli kousnuti několikrát, já nikdy až tak na šití.

3.10.2022 22:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak já se zadavatelky zastanu. Já jsem pochopila hned, že pokousaný byl pes. Asi proto, že mí psi byli kousnuti několikrát, já nikdy až tak na šití.

Já jsem to taky pochopila hned.

3.10.2022 22:36

Moje noha s dírou skrz až ke kosti asi 20 cm... půl roku bez TV, jak pravilo stádo doktorů.

Fakt jsem chvíli přemýšlela, proč se ženská s dírou v noze nesmí koukat na televizi :-))
Někdy je s tím psaným textem potíž.

Třeba čtený ?

3.10.2022 22:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Fakt jsem chvíli přemýšlela, proč se ženská s dírou v noze nesmí koukat na televizi :-))

a teď se tady fakt směju, protože nám to dneska pálí úplně stejně . z úvodního dotazu jsem stejně jako vy pochopila hned, že kousnutý a sešitý byl pes, první příspěvek od "impact" jsem z počátku vůbec nechápala, až když jsem si to přečetla několikrát... No a u příspěvku od "megí" jsem stejně jako vy přemýšlela nad tím, proč se nemohla koukat na televizi .

3.10.2022 22:50

impact napsal(a):

Nikdy jste neslyšela hlášku "my háráme !" ?

3.10.2022 23:19

Třeba čtený ?

Ne, čtený ne! Já to tady nemůžu poslouchat! :D
Bez televize jsem byla taky, bylo mi 17 a nepamatuji si týden, kdy bych neobdržela nějaký trest, ale mi to bylo fuk, byla doba Psa Nováka (v TV ho... a v TV... tam nikdo nechodil, chodili jsme na pizzu, to je morálka, co, a přitom dnes říkáme "co z těch dětí bude, rozmazlený to je, tělocvik nemají..." :-)).

Mi to nedá...
"Teď mi přijde, že nikdo ze zdejších diskutérů neměl pokousaného psa na zadeli ani jinde."
No a to je dobře, ne :-)

4.10.2022 11:36

Ne, čtený ne! Já to tady nemůžu poslouchat! :D
Bez televize jsem byla taky, bylo mi 17 a nepamatuji si týden, kdy bych neobdržela nějaký trest, ale mi to bylo fuk, byla doba Psa Nováka (v TV ho... a v TV... tam nikdo nechodil, chodili jsme na pizzu, to je morálka, co, a přitom dnes říkáme "co z těch dětí bude, rozmazlený to je, tělocvik nemají..." :-)).

Mi to nedá...
"Teď mi přijde, že nikdo ze zdejších diskutérů neměl pokousaného psa na zadeli ani jinde."
No a to je dobře, ne :-)

..my jsme tedy byli pouze oslintáni na zadní části od sousedovic buloida....

4.10.2022 11:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já teda úplně nevím, co je na zadavatelčině dotazu k nepochopení? A to se ptám, jako člověk, který ten plurál - spešl v souvislosti s háráním - nemá vůbec rád. Úplně mě vždycky vytočí otázka: "Háráte?" A když se takhle navíc zeptá chlap? A nebo naopak řekne "My háráme" No ty jo!

Ale tady by se přece k tý zátěží vrátila právě celá ta dvojice ne? Tak na tom nevidím nic k nepochopení. Ba naopak, stejně jak marcelaamax mám problém s TV . Když to nejni tydlevíze, co je to? Tělesná výchova?

4.10.2022 11:55

Zrzavci napsal(a):
Já teda úplně nevím, co je na zadavatelčině dotazu k nepochopení? A to se ptám, jako člověk, který ten plurál - spešl v souvislosti s háráním - nemá vůbec rád. Úplně mě vždycky vytočí otázka: "Háráte?" A když se takhle navíc zeptá chlap? A nebo naopak řekne "My háráme" No ty jo!

Ale tady by se přece k tý zátěží vrátila právě celá ta dvojice ne? Tak na tom nevidím nic k nepochopení. Ba naopak, stejně jak marcelaamax mám problém s TV . Když to nejni tydlevíze, co je to? Tělesná výchova?

.já to takhle měla v rozvrhu na základce zaznamenáno TV

4.10.2022 11:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

.já to takhle měla v rozvrhu na základce zaznamenáno TV

takže tělák teda asi, no to jsem si oddychla, že jsem to vyšpekulovala

4.10.2022 12:00

4-6 tydnu se hoji mekke tkane, slachy a vazy - pokud je hojeni bez koplikaci

4.10.2022 12:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

4-6 tydnu se hoji mekke tkane, slachy a vazy - pokud je hojeni bez koplikaci

Zeptám se a myslím, že to i bude zadavatelku a nebo jiný z nás zajímat:

I když je to šití po kousnutí? Je rozdíl - já si jako lajka tipuju, že by mohl být - mezi čistou řeznou ráno u - jako třeba když se vyndavá bulka, nebo tak něco, a tím, když je to všechno vzatý zubama a dotrhaný?
Já vím, že asi vy neodpovíte, páč je to na dochtora ale tipuju si, že rozdíl v tom hojení asi bude?

4.10.2022 12:09

vsak pisu, ze pokud je hojeni bez komplikaci

ale i na ty kapsy je 6 tydnu uz dost

4.10.2022 12:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

vsak pisu, ze pokud je hojeni bez komplikaci

ale i na ty kapsy je 6 tydnu uz dost

Díky.

Ještě teda k tématu - zadavatelko -asi bych ale tu zátěž zvedala- vzhledem k tomu, že tělo leželo ladem - tak trochu pomalu a postupně, aby si pak pes někde něco "neurval" nepoškodil atd.

4.10.2022 12:15

..my jsme tedy byli pouze oslintáni na zadní části od sousedovic buloida....

Pes, vy ? Nebo oba, včetně koček ?

4.10.2022 12:47

Pes, vy ? Nebo oba, včetně koček ?

..my jako Keliš, teď mi naskočilo " z vůle boží král"

4.10.2022 12:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..my jako Keliš, teď mi naskočilo " z vůle boží král"

ano - zde:

4.10.2022 13:49
janaa

XXX.XXX.174.242

I když jsem měla holky potrhaný od prasat, a poměrně dost, tak absolut klidový režim měly než se vyndaly stehy,následující týden,deset dní už normální režim běhací, a pak už bez omezení a do práce. Ono hodně záleží,jak se který pes hojí, musím zaťukat, že u nás se i veti divili, jak rychle se holky zahojily

4.10.2022 20:02

Zrzavci napsal(a):
ano - zde:

..ano, ano.. .diky

4.10.2022 22:23
fikovnice

XXX.XXX.132.240

Zadavatelka bohužel odešla a obávám se, že už sem nenahlídne...

4.10.2022 22:25

fikovnice napsal(a):
Zadavatelka bohužel odešla a obávám se, že už sem nenahlídne...

Její problém. Včerejší příspěvek 15 15 mi přišle lehce povýšený.

5.10.2022 10:04
rebeks

XXX.XXX.133.250

janaa napsal(a):
I když jsem měla holky potrhaný od prasat, a poměrně dost, tak absolut klidový režim měly než se vyndaly stehy,následující týden,deset dní už normální režim běhací, a pak už bez omezení a do práce. Ono hodně záleží,jak se který pes hojí, musím zaťukat, že u nás se i veti divili, jak rychle se holky zahojily

Moc díky za reakci k věci
Ta moje by už běhala po 11 dnech od šití, jen ji ty stehy občas zalechtají.

5.10.2022 10:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No a já se teda nedivím, poté, co se jí dostalo nesmyslného slovního rozboru.

5.10.2022 10:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Její problém. Včerejší příspěvek 15 15 mi přišle lehce povýšený.

XXX.XXX.226.6

No a já se teda nedivím, poté, co se jí dostalo nesmyslného slovního rozboru

edit - jsem to napsala blbě a to první huž mi nejde smazat, pardon.

5.10.2022 13:20
janaa

XXX.XXX.174.242

rebeks napsal(a):
Moc díky za reakci k věci
Ta moje by už běhala po 11 dnech od šití, jen ji ty stehy občas zalechtají.

Jo,to holky by šly taky do plnejch za pár dní. Jen nevím,co děláte, ale já musela dávat ještě chvíli vestu,protože mám psy lovecký, takže pracují v čurbesu, a ty jizvy bývají náchylné k odření. Jediné,co mě napadá,počkat, pokud by byla zátěž např. tahání alá bull sporty,kdy pes v tomhle případě zabírá zadníma nohama

5.10.2022 13:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Jo,to holky by šly taky do plnejch za pár dní. Jen nevím,co děláte, ale já musela dávat ještě chvíli vestu,protože mám psy lovecký, takže pracují v čurbesu, a ty jizvy bývají náchylné k odření. Jediné,co mě napadá,počkat, pokud by byla zátěž např. tahání alá bull sporty,kdy pes v tomhle případě zabírá zadníma nohama

A co skoky, doskoky, obrany?

5.10.2022 13:29
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
A co skoky, doskoky, obrany?

Skoky,doskoky přirozeně v přírodě jsem nikdy neřešila. Ale jasný, obrany,agility,dogfresbee,to už si každý asi musí poradit a přizpůsobit sám,já s tím nemám zkušenost

5.10.2022 13:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Skoky,doskoky přirozeně v přírodě jsem nikdy neřešila. Ale jasný, obrany,agility,dogfresbee,to už si každý asi musí poradit a přizpůsobit sám,já s tím nemám zkušenost

Jo jasný, já to psala spíš jako naťuknutí pro zadavatelku, že kdyby něco z toho se psem dělala, tak že bych taky byla opatrná. A asi radši i přeopatrnější, nebo jak to napsat, abych to neuspěchala a pak si nevyrobila průšvih, že se něco někde trhne, natáhne, či čo. Voni jak ti psi nemají záklopku, je to blbý.

5.10.2022 14:14

Ona se nás neptala na radu...

5.10.2022 14:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ona se nás neptala na radu...

No tak dobře, ptala se na zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík