Ahoj mám doma křížence čivavy, typla bych v něm i jezevčíka. Starý 7 měsíců. Kouše doma věci. Prosím, kdy tak přibližně by mohl přestat? Nebo nemám ho to jak odnaučit, jelikož předemnou nic nekouše.. on je dost temperamentní, hrající smíšek, pořád.. Povely atd cvičíme samozřejmě. Máme doma ještě starší fenu čivavy a s tou byl vždy v kuchyni. A kousal věci i tak. Jenže minule se doma hráli a řvali po sobě, tak musí být sám vedle v pokoji, (když jdu pryč z bytu) kde mu pustím TV, zatáhnem závěsy. A je klid, akorát si v době nudy kouše dceři postel, vytrhl mi kus koberce, atd hajzlik tak už nevím co s ním... Prostě když doma nebudu nemůžou být spolu, jelikož se naoko rvou... Ale pozor, oni se miluji, spí spolu, žerou z misky... atd.. Jen od mala si na ní dovoluje, ta si ho skrotí a je klid, opravdu to není, že by se kousali, jelikož jsem si je nahrála i na kameru. On má rád tvrdší hry. Je i o něco větší (6kg) ona má 3,5 kg.. Ale to jsem zahnula od otázky...
KDY ŠTĚŇATA PŘESTANOU DOMA KOUSAT VĚCI A KDY SE SKLIDNÍ?? I PO PSICHYCKÉ STRANĚ
Uživatel s deaktivovaným účtem

No vzhledem k tomu, že štěně v sedmi měsících už je přezubené, tak ty věci opravdu kouše z nudy a nebo ze zvyku...
Kdy se vám zklidní a přestane okusovat věci...no to těžko říct...za měsíc, za dva, za půl roku, za rok, za dva..nikdy...to je asi dost individuální.
Samozřejmě lze nabídnout obecná doporučení...pejska před odchodem unavit..fyzicky a i tu hlavinku a nabídnout něco bezpečného na okus a nebo proti nudě. Nabízí se např. velká morková hovězí kost a nebo hračky kong, do které se dají naplnit pamlsky a jak si pejsek s hračkou hraje, tak postupně vypadávají a nebo namazat takovou pastou a pejsek může vylizovat.
Další možností je třeba krabice se zmuchlanými letáky a mezi to zase naházet nějaké pamlsky, aby pejsek musel v krabici mezi papíry pamlsky hledat.
Jako sice to zavání bordelem, když přijdete dom, ale na druhou stranu pokud přestane okusovat vybavení bytu, tak to za ten binec stojí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
No vzhledem k tomu, že štěně v sedmi měsících už je přezubené, tak ty věci opravdu kouše z nudy a nebo ze zvyku...
Kdy se vám zklidní a přestane okusovat věci...no to těžko říct...za měsíc, za dva, za půl roku, za rok, za dva..nikdy...to je asi dost individuální.
Samozřejmě lze nabídnout obecná doporučení...pejska před odchodem unavit..fyzicky a i tu hlavinku a nabídnout něco bezpečného na okus a nebo proti nudě. Nabízí se např. velká morková hovězí kost a nebo hračky kong, do které se dají naplnit pamlsky a jak si pejsek s hračkou hraje, tak postupně vypadávají a nebo namazat takovou pastou a pejsek může vylizovat.
Další možností je třeba krabice se zmuchlanými letáky a mezi to zase naházet nějaké pamlsky, aby pejsek musel v krabici mezi papíry pamlsky hledat.
Jako sice to zavání bordelem, když přijdete dom, ale na druhou stranu pokud přestane okusovat vybavení bytu, tak to za ten binec stojí.
Děkuji no.. jak jsem četla s těmi letáky... on by je blb sežral i s těmi letáky ten Kong zkusím, nevypadají ty pamsky ale hned ? Aby mu to chvilku vydrželo... určitě ho vždy unavím ale... prostě já nevím.. přijde mi to jako zvyk a že je tu možnost, že nepřestane nikdy... to mě Teda děsí... ale každý pes je jiný...
miky1234567
napsal(a):
Děkuji no.. jak jsem četla s těmi letáky... on by je blb sežral i s těmi letáky ten Kong zkusím, nevypadají ty pamsky ale hned ? Aby mu to chvilku vydrželo... určitě ho vždy unavím ale... prostě já nevím.. přijde mi to jako zvyk a že je tu možnost, že nepřestane nikdy... to mě Teda děsí... ale každý pes je jiný...
Ne, kongy jsou dělané právě tak, aby něco vydržely a pes si trochu namáhal i makovici...