Snímky z rentgenu dysplazie a artróza

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

andulina123

21.10.2022 15:45
andulina123

XXX.XXX.202.165

Moc vás zdravím, jen bych se chtěla zeptat pokud bych tu nenarazila na nějakého veterináře, zda tu není třeba nějaký lajk, který podle snímku z rentgenu nepoznal, zda má můj pesan opravdu artrózu nebo dysplazii nebo zda ne..popřípadě moc prosím o stručný popis podle čeho a kde je to viditelné a jak to sama aspoň trochu jako lajk poznám zde posílám snímky a mockrát děkuji za všechny odpovědi !!

Popřípadě kdyby někdo i poznal o jaký stupeň se jedná ? :) Moc děkuju !!

21.10.2022 16:23
fikovnice

XXX.XXX.20.198

andulina123 napsal(a):
Moc vás zdravím, jen bych se chtěla zeptat pokud bych tu nenarazila na nějakého veterináře, zda tu není třeba nějaký lajk, který podle snímku z rentgenu nepoznal, zda má můj pesan opravdu artrózu nebo dysplazii nebo zda ne..popřípadě moc prosím o stručný popis podle čeho a kde je to viditelné a jak to sama aspoň trochu jako lajk poznám zde posílám snímky a mockrát děkuji za všechny odpovědi !!

DKK nevidím, kloubní hlavice pěkně sedí v kloubní jamce... Při DKK na snímku č. 2 byste viděla, že hlavice nesedí v kloubu, může být až subluxována.
Přesto, prosím, berte toto moje hodnocení s rezervou, je možné, že lehký stupeň nepoznám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2022 17:03

andulina123 napsal(a):

Nic nevidím. Ale můj názor není směroplatný. Tolik nakoukáno nemám.

21.10.2022 19:23

je tam obojí. popis je na fakt na dlouhé lokte, to se nedá úplně vysvětlit, je tam sklerotizace a odskok v kloubu u těch loktů, to by mohl být fragmentovaný processus coronoideus

a ty kyčle nic moc. střed hlavice by měl být za okrajem acetabula a ty hlavice mají být zcela pravidelné, ne ty hroudy, co tam máte vy, hlavně vlevo.

ale nejsem ortoped a na dálku vám bez měření neudělá stupeň ani člověk, co na hodnocení má štempl.

21.10.2022 19:39
janaa

XXX.XXX.174.242

Viz bodlinka
Jinak za mě teda jsou minimálně některé RTG dost nedbale zhotovené

23.10.2022 07:57
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je tam obojí. popis je na fakt na dlouhé lokte, to se nedá úplně vysvětlit, je tam sklerotizace a odskok v kloubu u těch loktů, to by mohl být fragmentovaný processus coronoideus

a ty kyčle nic moc. střed hlavice by měl být za okrajem acetabula a ty hlavice mají být zcela pravidelné, ne ty hroudy, co tam máte vy, hlavně vlevo.

ale nejsem ortoped a na dálku vám bez měření neudělá stupeň ani člověk, co na hodnocení má štempl.

Fakt je tam i DKK????
Na lokty jsem se nezaměřovala...

23.10.2022 10:11

fikovnice napsal(a):
Fakt je tam i DKK????

jo, o DKK vůbec nepochybuju, to ty lokty nemám tak nakoukané a jen mě zaujal ten odskok.

23.10.2022 10:15

fikovnice napsal(a):
Fakt je tam i DKK????

dívejte. takhle vypadají kyčle 0/0. ty kloubní hlavice jsou prostě naprosto pravidelně vložené do pravidelné kloubní jamky.

u tohohle zvířete zadavatelky minimálně vlevo tomu na první pohled tak není.

23.10.2022 10:16

no a je teda vidět i horší kvalita těch snímků no. u loktů je to taky nic moc.

23.10.2022 10:32
fikovnice

XXX.XXX.20.198

dívejte. takhle vypadají kyčle 0/0. ty kloubní hlavice jsou prostě naprosto pravidelně vložené do pravidelné kloubní jamky.

u tohohle zvířete zadavatelky minimálně vlevo tomu na první pohled tak není.

Díky moc!
Znám DKK, ale zřejmě tedy jen ty velmi velmi odstrašující případy...kde bývá opravdu i subluxace.

23.10.2022 10:35
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Zde ukázka těžkého stupně DKK vs. normální nález (z internetu).

23.10.2022 10:37

fikovnice napsal(a):
Zde ukázka těžkého stupně DKK vs. normální nález (z internetu).

:)

tak proto je těch stupňů víc a rozdíl mezi 0 a 1 je třeba opravdu jen v naměřených úhlech, to nikdo ani na první pohled neuvidí.

23.10.2022 10:39
fikovnice

XXX.XXX.20.198

:)

tak proto je těch stupňů víc a rozdíl mezi 0 a 1 je třeba opravdu jen v naměřených úhlech, to nikdo ani na první pohled neuvidí.

To je mi jasné...i proto jsem zadavatelce psala, ať mé hodnocení bere s rezervou. Lehké stupně tedy nerozeznám.

23.10.2022 10:43
janaa

XXX.XXX.174.242

fikovnice napsal(a):
To je mi jasné...i proto jsem zadavatelce psala, ať mé hodnocení bere s rezervou. Lehké stupně tedy nerozeznám.

Ale tohle lehký stupeň nebude, to je ta jednička, a ta je skoro k nerozeznání. Ono by to taky asi vypadalo jinak,kdyby ten rentgen byl provedený dobře a nohy srovnaný,jak mají být. Na druhou stranu to zas určitě není stav,se kterým by pes nemohl v pohodě žít. To je spíš otázka u těch loktů

23.10.2022 10:46
fikovnice

XXX.XXX.20.198

janaa napsal(a):
Ale tohle lehký stupeň nebude, to je ta jednička, a ta je skoro k nerozeznání. Ono by to taky asi vypadalo jinak,kdyby ten rentgen byl provedený dobře a nohy srovnaný,jak mají být. Na druhou stranu to zas určitě není stav,se kterým by pes nemohl v pohodě žít. To je spíš otázka u těch loktů

Aha, tak děkuji!
K loktům jsem se vůbec neodvažovala se vyjadřovat. A ty kyčle mi nějak hrozné nepřišly. Tak příště budu raději mlčet.

23.10.2022 10:58
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Tak teď jsem si načetla nekonzervativní postupy u těžké DKK (ev. s artrózou) a to je tedy trochu řezničina. Ale když nic jiného nezbývá...

Celkem by mě zajímalo, jak moc je ve v. medicíně už zavedená totálka (TEP)...?

23.10.2022 10:59

fikovnice napsal(a):
Tak teď jsem si načetla nekonzervativní postupy u těžké DKK (ev. s artrózou) a to je tedy trochu řezničina. Ale když nic jiného nezbývá...

Celkem by mě zajímalo, jak moc je ve v. medicíně už zavedená totálka (TEP)...?

docela jo, v čr je několik lidí, co to umí a dělají téměř rutinně. v podstatě pokud má majitel v kešeni, není to problém.

23.10.2022 11:00
fikovnice

XXX.XXX.20.198

docela jo, v čr je několik lidí, co to umí a dělají téměř rutinně. v podstatě pokud má majitel v kešeni, není to problém.

A co to cca koštuje?

23.10.2022 11:02

fikovnice napsal(a):
A co to cca koštuje?

před lety osmdesát za nohu, dneska to bude asi zase víc. záleží i na velikosti psa.

23.10.2022 11:03
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Hmmm, zajímavé - TEP kyčle v h. medicíně:

"Praha - Pacienta sice odoperují stejně, ale zaplaceno za to dostanou od pojišťovny jinak. Rozdíly v odměnách nemocnic jsou až trojnásobné. Léta kritizovanou praxi nyní potvrdila i analýza, kterou si nechalo zpracovat ministerstvo financí.

Konkrétní příklad: výměna kyčelního kloubu. Zatímco pražská Všeobecná fakultní nemocnice si za ni naúčtuje víc než 81 tisíc korun, havlíčkobrodská zvládne totéž třikrát levněji - tedy za 27,5 tisíce. Přitom průměrná suma, jakou nemocnice za operaci kloubu požadovaly, se pohybovala kolem 43,5 tisíce korun."

23.10.2022 11:04
fikovnice

XXX.XXX.20.198

před lety osmdesát za nohu, dneska to bude asi zase víc. záleží i na velikosti psa.

Opět díky! Dražší než u člověka...viz výše.

Edit: I můj zdroj je již trochu staršího data, takže částky je třeba brát s rezervou.

23.10.2022 11:08

fikovnice napsal(a):

Edit: I můj zdroj je již trochu staršího data, takže částky je třeba brát s rezervou.

tak ono nepochybuju o tom, že dražší je to samotné železo. jakože co jsem se o to naposledy zajímala, před lety, tak jen tohle stálo nějakých třicet.

23.10.2022 11:08
janaa

XXX.XXX.174.242

fikovnice napsal(a):

Ve Vetcentrum 55-90 https://www.vetcentrum.cz/cenik?tag=psi:ortopedie#smenu_anchor

23.10.2022 11:09
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Ještě jednou díky dámy!

23.10.2022 14:21

si skoro myslim, ze ta cena je bez DPH
a nejhorsi na tom je, ze ne vzdycky to pomuze

andulina123

31.10.2022 20:37
andulina123

XXX.XXX.202.165

Jen jsem chtěla zareagovat :) ale podle ortopeda Baddy prý nemá DKK kyčlí, ale lokte a u kyčlí by měl mít artrózu...nevím kde...tak prosím jestli můžete někdo vykreslit do snímku kde je ten problém abych pochopila co není v normě :)
Kde je ta artróza a kde ta dysplazie

31.10.2022 21:00
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

fikovnice napsal(a):
Hmmm, zajímavé - TEP kyčle v h. medicíně:

"Praha - Pacienta sice odoperují stejně, ale zaplaceno za to dostanou od pojišťovny jinak. Rozdíly v odměnách nemocnic jsou až trojnásobné. Léta kritizovanou praxi nyní potvrdila i analýza, kterou si nechalo zpracovat ministerstvo financí.

Konkrétní příklad: výměna kyčelního kloubu. Zatímco pražská Všeobecná fakultní nemocnice si za ni naúčtuje víc než 81 tisíc korun, havlíčkobrodská zvládne totéž třikrát levněji - tedy za 27,5 tisíce. Přitom průměrná suma, jakou nemocnice za operaci kloubu požadovaly, se pohybovala kolem 43,5 tisíce korun."

Nooo, co si pamatuju, tak z brodský nemocnice odešlo před 20 lety pár ortopedů kvůli TEP kyčle. Mám dojem, že to bylo kvůli materiálu implantátu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík