Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zanet91

23.10.2022 21:30
Zanet91

XXX.XXX.110.208

Měla bych dotaz ohledně granulí. Veterinářka mi poradila, že mám koupit pro štěně granule, které mají méně proteinů a více sacharidů. Vůbec netuším jak poznat procento sacharidů ve složení. Potřebujeme, aby štěně pribralo až mu skončí rýžová dieta. Mohl by mi prosím napsat pár tipů na granule? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2022 21:44

dle mého názoru je to špatná rada. štěně potřebuje bílkovinu, aby vyrostlo. nemá cenu ho obalovat tukem (z prázdných kalorií sacharidů).

23.10.2022 21:47

kdyz kazde grancle jsou sacharidove krmeni = prevazuji sacharidy.
uz z principu, jak se vyrabi...

23.10.2022 21:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kdyz kazde grancle jsou sacharidove krmeni = prevazuji sacharidy.
uz z principu, jak se vyrabi...

to platí pro některé z nich, pro úplně všechny však ne.

Zanet91

23.10.2022 21:56
Zanet91

XXX.XXX.110.208

Říkala že těch proteinů okolo 28% víc právě že vůbec, ale neřekla kolik těch sacharidů.Ja se přiznám, že tomuhle úplně nerozumím. Štěně jsem si přivezla od chovatelky, která krmila Fortify a tvrdila mi že mi nějaké dá, ale nakonec nedala ani hrstku. A o víkendu jsem nebylo schopna je nikde sehnat. Takže jsem přešla že dne na den na Carnilove. No a od té doby má hovinka všelijaké. Včera mi dala vet vzorky těch fortify, že ji to máme míchat s mojemi, a má totální průjem. Hrozně moc zhubla

23.10.2022 22:01

tak fortify je zrovna sacharidové až hrůza. náhlá změna prostředí a krmiva udělá průjem raz dva. ale cílem fakt není to zvíře škrtit bez bílkovin. to akorát nevyroste.

23.10.2022 22:03

Cukry se spočítají tak:
100 minus: protein, tuk, vlhkost, popel.
Většinou je to víc jak polovina pytle.
Štěně bych granulkami pro slepice moc nekrmila. Potřebuje mraky bílkovin, i tuk je potřebný,
bez něj nemáte vitaminy (to snad ví každej, s vitaminy zas kámoši hormony, ...),
svaly musí z něčeho růst, aby měl rovné nohy, hroooomada kolagenu,
taky by mohl bejt úplně blbej od hlavy... mozek potřebuje plno věcí.
Cukr je taky důležitý. A esi je to obří plemeno, tak se nemá cpát... ale o tom rozhoduje stravitelnost, kalorie.
Máme granule s hromadou tuku a proteinu, kde je středně kalorií, ale jiné mají stejná čísla proteinu, tuku... ale kalorie úplně jinak.
A tím se dostáváme k tomu hlavnímu - co jí, jaký je odpad, jaká aktivita?

23.10.2022 22:06

Aha... tak tam je kdo ví co.

23.10.2022 22:07

to platí pro některé z nich, pro úplně všechny však ne.

pro ktere konkretne ne? :-)

23.10.2022 22:11

Všecky ty "anglické", co jsem kupovala, měly málo... Simpsons 80/20 mají určitě do 30 %.
Akela, Eden, Essential. Některé N&D taky tak nějak. Vlastně jich je docela hodně.

Zanet91

23.10.2022 22:44
Zanet91

XXX.XXX.110.208

Cukry se spočítají tak:
100 minus: protein, tuk, vlhkost, popel.
Většinou je to víc jak polovina pytle.
Štěně bych granulkami pro slepice moc nekrmila. Potřebuje mraky bílkovin, i tuk je potřebný,
bez něj nemáte vitaminy (to snad ví každej, s vitaminy zas kámoši hormony, ...),
svaly musí z něčeho růst, aby měl rovné nohy, hroooomada kolagenu,
taky by mohl bejt úplně blbej od hlavy... mozek potřebuje plno věcí.
Cukr je taky důležitý. A esi je to obří plemeno, tak se nemá cpát... ale o tom rozhoduje stravitelnost, kalorie.
Máme granule s hromadou tuku a proteinu, kde je středně kalorií, ale jiné mají stejná čísla proteinu, tuku... ale kalorie úplně jinak.
A tím se dostáváme k tomu hlavnímu - co jí, jaký je odpad, jaká aktivita?

Děkuji za vysvetleni. Plemeno je to NO x RR. Odpad do teď byl někdy normální někdy řidší. Od včera když jsem smichala dle vet fortify (2/3) a Carnilove (1/3) tak dnes byl průjem. Volala jsem na jinou kliniku a tam doporučila týden rýži s kuřecím a pak pomalu právě na granule kde je více sacharidů. Fenka momentálně váží 7kg. Aktivita - procházky, doma si hraje, spí

24.10.2022 09:32

Všecky ty "anglické", co jsem kupovala, měly málo... Simpsons 80/20 mají určitě do 30 %.
Akela, Eden, Essential. Některé N&D taky tak nějak. Vlastně jich je docela hodně.

jo, ciste pres procenta je to pravda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík