Dobrý den, zítra si budu adoptovávat psa od paní ze Slovenska. Bohužel ani jedna nevíme, jak smlouvu napsat. Našly jsme různé vzory od útulků, ale nejsme si jisti, jeslti tam musí úplně vše. Jak to napsat co nejstručněji? Popřípadě, musí být adopční smlouva součástí? V tomto se absolutně neorientuju. Děkuji moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vy za toho pejska budete platit?
Kdybyste chtěla, mohla bych poskytnout smlouvu darovací.

Nepsal tu někdo dřív, že adopční smlouva je vlastně blbost? Protože se adoptují děti, ne zvířata... Smlouva bude kupní, darovací,...
napsal(a):
Nepsal tu někdo dřív, že adopční smlouva je vlastně blbost? Protože se adoptují děti, ne zvířata... Smlouva bude kupní, darovací,...
Vůbec netuším... Ale našla jsem nějaké ty adopční smlouvy a něco mi v tom připadá jako nesmysl... Hlavně se tam píšou peníze, které já tam mít nebudu. Takže jedině ta darovací...

Z právního hlediska je Adopční smlouva smlouvou darovací a takové ty nesmyslné podmínky jsou samozřejmě v rozporu se zákonem a tudíž nevymahatelné. Sepište si obyč. darovací smlouvu a je to.

Andy99
napsal(a):
Nene, nebudu. Jen za pas, ale to už je bokem. Tak pokud máte, tak budu ráda
Edit: tak jsem ji nakonec našla uloženou v PDF, pošlete mi do soukromých zpráv e-mailovou adresu, pošlu.
Andy99
napsal(a):
Vůbec netuším... Ale našla jsem nějaké ty adopční smlouvy a něco mi v tom připadá jako nesmysl... Hlavně se tam píšou peníze, které já tam mít nebudu. Takže jedině ta darovací...
I když si někde stáhnete vzor AS, tak to vůbec neznamená, že se jí musíte držet odshora dolů. Základem jsou údaje původního majitele, údaje nového majitele, identifikace a popis psa, datum a vaše podpisy. Co bude obsahem zbytku smlouvy je jen a jen na vzájemné dohodě.
My máme třeba na předávací protokolech pár holých vět o tom, že se předávající majitelství psa vzdává a předává ho do naší péče, přičemž my se o něj postaráme v souladu s filozofií sdružení. Nemusíte kolem toho vymýšlet žádné další pičičminky.
Smlouvu si ale podepsat nechejte, ať máte právní doklad o nabytí psa. Z předání z ruky do ruky a bez papíru jsou kolikrát fakt zbytečný srance.

Andy99
napsal(a):
Děkuji, máte zprávu :)
Posláno.

Andy99
napsal(a):
Tak nakonec to byl oyeb. Psa si vzala jiná ženská ze Slovenska. Hlavně, že jsme všechno řešily. Ani by nenapsala, ale zjistila jsem to jinak. Lidi jsou fakt ku*vy...
a v českých útulcích toho není dost?

Andy99
napsal(a):
Tak nakonec to byl oyeb. Psa si vzala jiná ženská ze Slovenska. Hlavně, že jsme všechno řešily. Ani by nenapsala, ale zjistila jsem to jinak. Lidi jsou fakt ku*vy...
A jakou máte představu, co chcete s pejskem dělat?