Dobrý den,
zajímalo by mě, jak dlouho u vašich fen trvala první doba porodní.
Fena prvorodička velkého plemene, štěňat na utz cca 7, dnes je 63 den od krytí, které proběhlo jen jednou, od včerejších cca 18 hod funí, hrabe, kňourá, mezi tím si schrupne, intervaly jsou různě dlouhé, jednu chvíli hrabe a funí dvě hodiny a pak spí, z toho skoro 2 hodiny spí a hodinu hrabe, točí se dokola, funí, samozřejmě nežere, nepije, co mi rodily feny dřív tak tato doba byla max 12 hodin, déle určitě ne, u této feny to trvá už 20 hodin, hlenová zátka dle mě žádná nevyšla, žádný výtok nemá. Celou dobu vidím i cítím pohyby štěňat na obou stranách. Mám v plánu navečer okolo 18 hod volat veterináři pokud se to nerozjede, ovšem on rád dělá CS, dle mě nebude chtít čekat jestli se to nakonec rozjede nebo ne, co byste doporučili? Čekat? Nebo jít prostě na ten CS?
Děkuji za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud bych mela pochybnosti, ze to neprobiha dobre - jela bych s fenou na kontrolu, sono.
A ne, kontrola neznamena automaticky cisare - u dobreho veta porodnika.
ale takhle - ja bych s tim vetem byla uz ted ve spojeni a konzultovala bych to s nim a ne tady.
U prvorodičky je ještě v pohodě, pokud neodtekla zátka,netlačí,usíná,tak se nic neděje. U posledního vrhu jsem to měla taky takto, ráno jsem už byla domluvená s veterinou,jeli jsme na šestou a fena porodila první štěně na parkovitšti. Ona tedy měla jen tři,takže to šlo pomalu. Minulá fena tuším měla první dobu porodní okolo 20 hodin,ale pak tedy vyprdla devět štěňat za tři hodinky Držím palce